Η (σίγουρη) εξέγερση της…σερβιέτας!

1. CNN για Ελλάδα: Από «ασθενής» της Ευρώπης, χώρα-πρότυπο για την ΕΕ -Εντυπωσιακή η αλλαγή τα τελευταία χρόνια

 

 

ηλιος στην Ακρόπολη

Το έθνος που κάποτε ήταν ο “ασθενής” της Ευρώπης θεραπεύτηκε. Η χώρα που κάποτε απειλούσε να βουλιάξει το ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει γίνει τώρα το πρότυπο της επιτυχίας του. Οι Έλληνες έβαλαν μυαλό, απέρριψαν τον λαϊκισμό και υιοθέτησαν λογικές οικονομικές πολιτικές».

Εύσημα απέδωσε στην Ελλάδα ο κορυφαίος δημοσιογράφος του τηλεοπτικού δικτύου CNN, Fareed Zakaria, στην εβδομαδιαία εκπομπή του, αναφέροντας με έμφαση ότι η εικόνα της χώρας άλλαξε δραστικά από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

iefimerida.gr

2. Economist: Η Ελλάδα οικονομικός νικητής του 2022 -Ήταν η ευχάριστη έκπληξη

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας του Economist:

Prime Minister GR
@PrimeministerGR

.

ranks Greece as the top 2022 performer among 34 countries, with high growth, narrow inflation breadth, plunging debt-to-GDP ratio and outperforming stockmarket. Very glad to see that our efforts and reforms are making a real impact. We look forward to 2023!

 

.iefimerida.gr

3. Πάνω από 10.000 μαθήτριες στην Ελλάδα απουσιάζουν κάθε μήνα  από το σχολείο γιατί δεν μπορούν να αγοράσουν σερβιέτες

 

μαθήτριες

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία με μία νέα έρευνα για τις μαθήτριες στην Ελλάδα, καθώς περισσότερα από 10.000 κορίτσια απουσιάζουν έως και μια εβδομάδα κάθε μήνα από το σχολείο, επειδή οι οικογένειες τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν το κόστος των προϊόντων περιόδου.

Επιπλέον, το 20% των μητέρων δηλώνει ότι αντιμετωπίζει οικονομική αδυναμία λόγω του υψηλού κόστους αγοράς προϊόντων περιόδου, ενώ το 18% δεν έχει προχωρήσει με αγορές ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αγοράσει σερβιέτες.
****

Σίγουρα η εξέγερση  δε θα αρχίσει στην Ελλάδα για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Ούτε ,δυστυχώς, γιατί το καθεστώς δολοφονεί  στην Πύλο και τα Τέμπη εκατοντάδες αθώους ανθρώπους  ατιμωρητί.  ( Δεν  σκοτώσανε του “κυρ Παντελή” το  δικό του το παιδί).

Αλλά,  όταν μια  16χρονη κοπελούδα πέντε ημέρες το μήνα , τρέμει να βγει  έξω, έστω   για μια  βόλτα με το αγόρι της ,γιατί δεν έχει να αγοράσει σερβιέτες και γυρίζει στα πετσετάκια και πανιά  της προγιαγιάς της, σίγουρα ο Κούλης με την παρέα του, ως βασικοί  υπαίτιοι (και όχι ο Πούτιν και οι Χούθι)  αυτής της κατάντιας-τραγωδίας,  δεν τη γλιτώνουν.  Με υπογραφή της  Ιστορίας.

Θα είναι σύντομα η  εποχή που  θα τους πνίξουν με βουνό από  «απαλλοτριωμένες»  σερβιέτες. Μαζί με τους συντάκτες της  εξαγορασμένης προπαγάνδας    του CNN  -Economist, που αναπαράγουν  συνεχώς και ανερυθριάστως  οι  σφογγοκωλάριοι ντόπιοι Γκεμπελίσκοι τους.   Να  εύχονται  μόνο , να μην είναι από τις…χρησιμοποιημένες!