Δήλωση: Η ιστορική μας κρίση για το σκάνδαλο Νovartis, παραμένει ίδια και συνεχίζουμε να το θεωρούμε (ατιμώρητο κι αυτό), ως σκάνδαλο μεγατόνων.

Αλέξη Τσίπρα, μπορεί   για τους δικούς σου λόγους  (ο νους του καθενός μπορεί να πάει οπουδήποτε, Novartis,άλλωστε είναι αυτή!) να υπέγραψες  δήλωση μετάνοιας και  να ζητάς την άφεση αμαρτιών  απ΄ όσους   λες πως αδίκησες   με  το λάθος  σου    να χαρακτηρίζεις τόσα χρόνια  μια σκευωρία, σκάνδαλο, εμείς, όμως, με τα αδιάσειστα στοιχεία -ντοκουμέντα που διαθέτουμε, θα συνεχίζουμε  ΟΛΟΥΣ τους κατονομασθέντες  εδώ  ως εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Νovartis  να τους χαρακτηρίζουμε και να τους καταγγέλλουμε ως   διεφθαρμένους.  Είναι καταδικασμένοι στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας και υπόδικοι  στη συστημική δικαιοσύνη.

Υ.Γ 1. Μην κάνεις  αύριο το (πραγματικό)  λάθος να βγεις και να ανασκευάσεις,  όσα τραγικά  ξεστόμισες  ή να διορθώσεις τις δηλώσεις σου. Ως γνωστό  «Μετά την απομάκρυνση εκ του ταμείου, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται”.

 2.  Μέχρι και ο κολλητός σου, ο  Κωστάκης Βαξεβάνης σε αποκάλεσε…δηλωσία!  Ω, του εξευτελισμού!  Σου επαναλαμβάνουμε πως σύντομα δε θα μπορείς να περπατήσεις σε δρόμο με κόσμο.  Ο νέος σου φίλος Χρήστος Ράπτης, αναμένει  πώς και πώς… παρέα!

2. Ο νέος αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, τί λέει; Δεν οφείλει να πάρει καθαρή θέση στο μέγα ζήτημα που άνοιξε ο  τ.  αρχηγός με τις δηλώσεις  μετανοίας  στο ανιστόρητο, ακροδεξιό συνέδριο του Παπαχελά;

 

Η δίκοπη πολιτική τακτική του Αλέξη Τσίπρα

Βορίδης για Α. Τσίπρα: Αποπειράθηκε να εργαλειοποιήσει και τη δικαιοσύνη -Επένδυσε στο «πολάκειον δόγμα»

O Μάκης Βορίδης σε ημερίδα για την επιχειρηματικότητα στη Θεσσαλονίκη

Από την παρέμβαση Τσίπρα, ξεκίνησε η συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας Μάκη Βορίδη, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ».

Κληθείς, ειδικότερα, να σχολιάσει την τοποθέτηση του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της εφημερίδας «Η Καθημερινή», ο υπουργός Επικρατείας παρατήρησε ότι ναι μεν είναι πάντοτε θετική η αυτοκριτική, αλλά «όταν κατηγορείς ανθρώπους δεν μπορείς να αστοχείς. Δεν σου ξέφυγε […] μιλάμε για πρώην πρωθυπουργούς, (τα θέματα αυτά) απαιτούν σοβαρό χειρισμό». Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας ότι «αυτό ξεκίνησε ως το μεγαλύτερο σκάνδαλο που υπήρχε ποτέ, αυτή ήταν η ανακοίνωση του κυρίου Παπαγγελόπουλου».

iefimerida.gr

 

Κοντονής για Novartis: Έπαθα σκοτοδίνη όταν είδα τον φάκελο με τα 10 ονόματα πολιτικών προσώπων

Ο Σταύρος Κοντονής με πουκάμισο

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής μιλώντας σήμερα στο Open για την υπόθεση Novartis μετά την αυτοκριτική του Αλέξη Τσίπρα που είπε ότι υπήρξαν λάθη στους χειρισμούς της υπόθεσης, ανέφερε πως έπαθε σκοτοδίνη όταν είδε ότι στον φάκελο της υπόθεσης Novartis διώκονται 10 πολιτικά πρόσωπα.

Μάλιστα ο κ.Κοντονής πρόσθεσε πως ότι μόλις διαβιβάστηκε ο φάκελος στο γραφείο του και είδε τα ονόματα των πολιτικών προσώπων που βρίσκονται σε αυτόν, προκειμένου να τον διαβιβάσει στη Βουλή, είδε «ανθρώπους που εκ των πραγμάτων δεν μπορούσαν να είχαν καμία ευθύνη».

Η αυτοκριτική Τσίπρα για τη διακυβέρνησή του έπεσε σαν κεραυνός στον ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι αντέδρασαν έντονα
Η συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου
Παράλληλα ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως εκείνη την ημέρα συναντήθηκε και με τον Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου και στάθηκε σε τρία σημεία. Την επίσκεψη του τότε κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου, γεγονός για το οποίο ο ίδιος δεν ήξερε τίποτα.
Το δεύτερο σημείο ήταν η δήλωση του τότε αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος δήλωσε ότι γνωρίζει τους προστατευόμενους μάρτυρες. Μάλιστα πρόσθεσε πως «δεν μπορούσα να φανταστώ ποτέ ότι θα το έλεγε μέλος της κυβέρνησης. Είχα έντονο διάβημα: τι είναι αυτά που ακούμε».
Και το τρίτο σημείο είναι πως έμεινε άναυδος με στοιχεία από τις καταθέσεις όπως αυτή προστατευόμενου μάρτυρα, ο οποίος ανέφερε «είδα τον τάδε να μπαίνει στο Μέγαρο Μαξίμου με μια τροχήλατη βαλίτσα και πιθανόν στη βαλίτσα να ήταν λεφτά, αυτό ήταν ακατανόητο.”

iefimerida.gr”

Το mea culpa και οι πολλές συγγνώμες που χρωστάει ο Αλέξης Τσίπρας

Ακούγοντας τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο της Καθημερινής για τα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης να κάνει τον απολογισμό της δικής του πολιτικής διαδρομής μείναμε με πολλές απορίες.

Έχει όντως αντιληφθεί τα μεγάλα λάθη που διέπραξε και στοίχισαν ακριβά στον τόπο και στην παράταξή του ή για μια ακόμη φορά επιχειρεί να ξεφύγει από τις ευθύνες του, λέγοντας μισές αλήθειες και αποφεύγοντας να δει κατάματα την πραγματικότητα;

Ας περάσουμε όμως από τα δημοσιονομικά στα θεσμικά mea culpa του Αλέξη Τσίπρα. Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα.  Υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας ότι σε δυο μεγάλες, εμβληματικές για τον ΣΥΡΙΖΑ υποθέσεις – στη Νοβάρτις και στις τηλεοπτικές άδειες – η διαχείριση της διακυβέρνησης του υπήρξε «ατυχής». Δεν πρόκειται βέβαια για κάποια φοβερή παραδοχή, αφού εκ του αποτελέσματος έχει ήδη προκύψει πανηγυρικά το φιάσκο της διαχείρισης ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα δυο ζητήματα. Όλες οι κατηγορίες κατά πολιτικών προσώπων για την υπόθεση Νοβάρτις έπεσαν στο κενό, όταν εξετάστηκαν από τη Δικαιοσύνη και ο πολιτικός που χειρίστηκε την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών επί ΣΥΡΙΖΑ (Νίκος Παππάς) καταδικάστηκε από το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο με ψήφους 13-0. Το να μιλήσει, επομένως, ο Αλέξης Τσίπρας για «ατυχείς» χειρισμούς, προφανώς δεν φτάνει, εφόσον δεν συνοδεύεται από αρκετές ειλικρινείς συγγνώμες. Προς ποιους;

iefimerida.gr