ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΤΙΜΩΡΗΤΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ “ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ” ΤΗΣ ΦΑΜΙΛΙΑΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ;

“Σκάνδαλο με τα Rafale: Κουκουλώνουν την συμφωνία με στρατιωτικό απόρρητο -Πως εμπλέκεται ΜΚΟ

Να πούμε πως είμαστε οι μόνοι στην Ελλάδα που μιλήσαμε από την πρώτη στιγμή  στο ιστορικό μας  σάιτ για το  σκάνδαλο με τα γαλλικά Ραφάλ; (Δεν είναι η πρώτη φορά).  Ουδείς, ακόμα κι από τη Αντιπολίτευση , δεν πήρε μυρωδιά (ή δεν ήθελαν να ξέρουν)   την κομπίνα που έστησε πάλι η  γνωστή φαμίλια της διαφθοράς  .

Και φυσικά καμιά ενημέρωση, έστω και  νύξη από ΟΛΕΣ τις μιντιακές επιχειρήσεις.   Για την   εξαγορασμένη γκεμπελική βιομηχανία παραπλάνησης από τη γαλάζια μαφία,  ούτε συζήτηση, βέβαια. Αντίθετα, βγαίνουν τα  Μέσα τους   καθημερινά με διθυράμβους  και λιβανίζουν το μεγάλο αφεντικό-Νονό που πληρώνει.

Εμείς εδώ, σχεδόν καθημερινά  αναφερόμαστε  στις μίζες που εισέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τα αστρονομικά ποσά που καβάτζωσε  από τους Γάλλους.  Και οι δικές μας πληροφορίες δεν ξεκίνησαν από την ιστορία με τους Ινδούς.  Κι εκεί έγινε το έλα να δεις. Αλλά σε μας υπάρχουν άλλες διαδρομές διακίνησης του μαύρου χρήματος και άλλα πρόσωπα εμπλέκονται στο  μεγάλο αυτό  σκάνδαλο. Θα πούμε περισσότερα με τον καιρό.

Τώρα , επιτέλους,  ξεκινάνε και κάποιοι άλλοι να  ψυλλιάζονται  τί παίχτηκε κάτω από τη μύτη τους  και πόσο αριστοτεχνικά στήθηκε η απάτη . Θα ακολουθήσουν πολλοί.  Αν φύγει ο πόντος από την κάλτσα, περίμενε το ξήλωμα. Μένει να δούμε πότε η Αντιπολίτευση θα πάρει είδηση ή θα θελήσει να μάθει τί συνέβη  και πώς θα   χειριστεί το ζήτημα,

Ως σκάνδαλο χρηματισμού  οι  τελευταίες εξοπλιστικές αγορές  έχει   μεγαλύτερο  βάρος  από  εκείνο της Novartis. Αλλά  με τη δική του ιδιαιτερότητα. Συγκεκριμένα:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως γράφουμε συνεχώς, είχε από τη  πρώτη στιγμή στο μυαλό του, αν καταφέρει και  γίνει κάποια στιγμή  πρωθυπουργός, να βάλει σε εφαρμογή  αυτό το σχέδιο. Και όταν τα κατάφερε και με τον τρόπο που πήρε την εξουσία, από   την επομένη κιόλας,  ξεκίνησε την πραγματοποίησή του.

΄Εστησε  σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο και Μεσόγειο, Προκαλούσαν οι αχυράνθρωπό του συνεχώς και ξεδιάντροπα το «Σουλτάνο» απέναντι, για να συντηρεί το πολεμικό κλίμα που χρειαζόταν, ώστε την κατάλληλη στιγμή   να προχωρήσει στις αγορές των Ραφάλ και των Φρεγατών. Όπως και έγινε. Στα μουλωχτά, μέσα στην πανδημία και τη σύγχυση,  έστησε τη μεγάλη κομπίνα , «τίναξε την μπάνκα στον αέρα» και  δεν έβγαλε κανείς τσιμουδιά. Τους έπιασε όλους στον …εθνικιστικό τους  ύπνο.

Το μόνο που δε λογάριασε,  ήταν η αντίδραση του  «Σουλτάνου».   Αντιγράφοντας  τούτος τον «Τσάρο» , βρήκε την ευκαιρία.  Του άνοιξε η όρεξη και απειλεί πια φανερά και προκλητικά με  εισβολή σε ελληνικά νησιά .Ουδέποτε έγινε αυτό στο παρελθόν με τέτοια  προκλητικότητα.

 Μάλιστα,  κατονομάζει ως υπεύθυνο της έντασης προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που δεν θέλει ούτε ζωγραφιστό να τον βλέπει.  Κι αυτό σημαίνει, με τον τρόπο που μιλάει τόσο απαξιωτικά για τον ΄Ελληνα πρωθυπουργό πως ξέρει τί ακριβώς έγινε και γιατί  ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ύστερα από τόσα χρόνια  ηρεμίας στην περιοχή, «ήρξατο χειρών αδίκων» και ποιος ήταν ο στόχος του.

Μιλάμε πλέον για  έγκλημα «εσχάτης προδοσίας».  ΄Οχι , απλώς,  για οικονομικό σκάνδαλο.  «΄Ανοιξε τον ασκό του Αιόλου» ο γόνος, όπως με την Αποστασία ο πατέρας του, που οδήγησε στη  τραγωδία της Κύπρου, πλην των άλλων  συνεπειών.   Και κανείς δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη στη συνέχεια,  μετά από τις απειλές ενός τρελαμένου απέναντι δικτάτορα, που παίζουν,  μαζί με το Ρώσσο δικτάτορα, εν ου παικτοίς.

΄Εχουμε βάρος και ευθύνη για τις γενιές  που έρχονται. Και για τα δεινά που θα υποστούν, αν δεν προλάβουμε.  Η αρχή της  κάθαρσης, είναι να στείλουμε τους υπεύθυνους στη φυλακή.

Ο ΄Ακης Τσοχατζόπουλος άνοιξε το δρόμο. Αν δεν ακολουθήσουν και όσοι (δι)έπραξαν τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα,  η τραγωδία θα είναι πάντα προ των πυλών!