ΘΕΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΕ ΝΤΕΛΙΡΙΟ ΜΙΣΟΥΣ, ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΓΡΑΦΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΠΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

 Άμεσος κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας για τον Δ. Κουφοντίνα

Περαιτέρω επιδείνωση στη υγεία του κρατούμενου απεργού πείνας, καθώς σήμερα το πρωί οι γιατροί του νοσοκομείου Λαμίας ενημέρωσαν την οικογένειά του ότι από σήμερα το πρωί δεν λειτουργούν τα νεφρά του και, πλέον, υπάρχει άμεσος κίνδυνος νεφρικής ανεπάρκειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δημήτρης Κουφοντίνας επέμεινε να επιτραπεί να τον δουν οι γιατροί της επιλογής του, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό εάν θα γίνει δεκτό ή όχι το αίτημά του.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση συνεχίζει την εκδικητική πολιτική απέναντι στο δίκαιο αίτημα του κρατουμένου απεργού πείνας, την ώρα που το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Λαμίας συζητά σήμερα το αίτημα Κούρτοβικ και Σοφού για μεταγωγή του στον Κορυδαλλό.

_______________________________

1. Απορρίφθηκε η αίτηση Κουφοντίνα για διακοπή της ποινής του – Το σκεπτικό

Απορρίφθηκε ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα για διακοπή της ποινής του.

«Η αντιμετώπιση της σοβαρής ασθενείας μπορεί να γίνει μέσω της ιατρικής βοήθειας που του προσφέρεται. Ο αιτών είναι αυτός που θέτει ως προϋπόθεση τη διακοπή της έκτισης της ποινής για να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Το δικαστήριο κρίνει πως η παραμονή του στο νοσοκομείο δεν αποτελεί δυσμενή μεταχείριση» είπε η προεδρος.

Νωρίτερα, την απόρριψη του αιτήματος του Δημήτρη Κουφοντίνα πρότεινε η εισαγγελέας της έδρας, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η υγεία του, συνίσταται σε δική του επιλογή.

«Ο νόμος απαιτεί ο κρατούμενος να πάσχει από μόνιμη και χρόνια πάθηση και όχι από προσωρινή. Στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει μια σοβαρή διατάραξη των ζωτικών του οργάνων, που συνίσταται σε επιλογή του ίδιου του κρατούμενου, με πλήρη συνείδηση. Ο ίδιος συναινεί και αποδέχεται τις επιπλοκές της υγείας του. Επίσης δεν πληρείται ούτε ο άλλος όρος του νόμου αυτός της υπέρμετρα σκληρής μεταχείρισης. Η συνέχιση της έκτισης της ποινής του γίνεται μέσα στο νοσοκομείο. Αμέσως μόλις σταματήσει την απεργία πείνας θα δεχτεί την ιατρική φροντίδα» ανέφερε η εισαγγελέας της έδρας.

Νωρίτερα, γιατρός της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λαμίας κατέθεσε ότι η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα είναι σε οριακή κατάσταση.

Ο διάλογος με την εισαγγελέα:

Εισαγγελέας: Πάσχει από κάποια πάθηση;

Μάρτυρας: Δεν λέγεται ακριβώς πάθηση η απεργία πείνας αλλά οι ζωτικές του λειτουργίες είναι οριακά.

Εισαγγελέας: Έχει κάποια ασθένεια;

Μάρτυρας: Καμία επισήμως.

Εισαγγελέας: Υπάρχουν συμπτώματα απειλητικά για τη ζωή του;

Μάρτυρας: Υπογλυκαιμία, αναιμία, αλλά δεν είναι διαβήτης ή στεφανιαία νόσος, αλλά επιπλοκές της άρνησης του να φάει.

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος Θεμής Σοφός αναφέρει: «Η πολιτεία δεν πρέπει να εκδικηθεί. Είναι θέμα ημερών, μπορεί και ωρών. Αν πεθάνει, θα γράφει η ιατροδικαστική «ανακοπή καρδιάς» και θα έχετε και μια συγκεκριμένη ασθένεια».

Σημειώνεται  ότι υπάρχει και δεύτερη αίτημα στα δικαστήρια της Λαμίας και έχει σχέση με προσφυγή κατά της σιωπηρής απόρριψης του αιτήματος μεταγωγής του κρατούμενου στον τόπο έκτισης που προβλέπει ο σωφρονιστικός κώδικας. Σύμφωνα με τον κ. Σοφό το συγκεκριμένο αίτημα θα κριθεί σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Λαμίας και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρχει απόφαση ακόμη και αύριο.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μία κινητικότητα στο θέμα, καθώς όπως είπε «η πληροφόρηση μας είναι ότι σε ερώτημα της Εισαγγελίας της Λαμίας προς την Κεντρική Επιτροπή Μεταγωγών, η τελευταία απάντησε ότι έχει εισαχθεί προς επανεξέταση το αίτημα του κρατούμενου». «Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα. Η προσπάθεια, δηλαδή, που γίνεται, θεωρώ ότι πιάνει τόπο καθώς εάν η Κεντρική Υπηρεσία Μεταγωγών απαντά προς την Εισαγγελία της Λαμίας ότι έχει εισαχθεί προς εξέταση το αίτημα επαναμεταγωγής οφείλει να εκδώσει απόφαση» σημείωσε.

2. Στήνουν κλίμα τρομοκράτησης με διαρροές και απειλές κατά διαδηλωτών

Βάζουν στο στόχαστρο το κίνημα αλληλεγγύης για να κρύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες και τον εμπαιγμό προς τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Υπόθεση Κουφοντίνα: Στήνουν κλίμα τρομοκράτησης με διαρροές και απειλές κατά διαδηλωτών

Σε επικίνδυνα μονοπάτια συνεχίζει να διολισθαίνει η κυβέρνηση στο θέμα της απεργίας πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς, πλέον, είναι ξεκάθαρη η πρόθεσή της να δημιουργήσει κλίμα τρομοκρατίας και κατά των διαδηλωτών.

Το κίνημα συμπαράστασης στα αιτήματα του κρατούμενου απεργού πείνας μεγαλώνει συνεχώς και οι πορείες διαμαρτυρίας είναι καθημερινές, παρά τη σκληρή καταστολή των περασμένων εβδομάδων. Τις τελευταίες ημέρες η κυβέρνηση να έχει βάλει «χαλινάρι» στις δυνάμεις κρούσης του Μ. Χρυσοχοΐδη, όχι γιατί την «έπιασε ο πόνος», αλλά εξαιτίας της τεράστιας κατακραυγής για την αστυνομική βία και επειδή δυναμώνουν οι φωνές υποστήριξης στον αγώνα του Δ. Κουφοντίνα. Τώρα, όμως, είναι εμφανής η προσπάθειά της να δημιουργήσει κλίμα κατά των διαδηλωτών και να επιχειρήσει να καταστείλει τις διαμαρτυρίες πάλι με πρόσχημα την πανδημία.

 

3.Παρέμβαση Αρείου Πάγου κατά Σεβαστίδη για τη στήριξη σε Κουφοντίνα: «Η Δικαιοσύνη εκφράζεται μόνον διά των αποφάσεών της»

Ρένα Ασημακοπούλου: Η πρώτη γυναίκα πρόεδρος του Αρείου Πάγου

 

ta-viografika-toy-proedroy-kai-toy-eisaggelea-toy-areioy-pagoy1

 

Με κοινή τους ανακοίνωση, η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Αγγελική Αλειφεροπούλου και ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας παίρνουν θέση μετά την παρέμβαση του προέδρου της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χριστόφορου Σεβαστίδη για την απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα.

4. «ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΣΕ ΟΛΑ Η ΣΟΦΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΥ»
Τσιάρας για Κουφοντίνα: Ενα κράτος δικαίου δεν εκβιάζεται – Η Δικαιοσύνη θα αποφασίσει

Κωνσταντίνος Τσιάρας

5.  Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
Μανιτάκης: Πρόσχημα το αίτημα Κουφοντίνα -Ο 3. ΣΥΡΙΖΑ του δίνει πολιτική κάλυψη, η κυβέρνηση να μην παίξει αυτό το παιχνίδι

Αντώνης Μανιτάκης

6. Βιτριολική ανάρτηση για τον Δημήτρη Λιγνάδη από τον μετρ του μυστηρίου

Ο Λιγνάδης ξεκίνησε απεργία πείνας και απαιτεί να μεταφερθεί σε φυλακές ανηλίκων»