ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ. ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗ… ΧΑΜΕΝΗ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ!

“Από την ανάγκη συνέχισης του μετασχηματισμού πλέον η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε μια ολοκληρωτική απώλεια της αριστερής ψυχής και ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τον κίνδυνο δημοσκοπικά να έχει ήδη βρεθεί ίσα ή και κάτω από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ”.

IEFIMERIDA.GR

 

Ταραχή με την επανεμφάνιση Τσίπρα με Γαβριήλ Σακελλαρίδη -Η γκάφα Κασσελάκη για το μαξιλάρι των €37 δισ.<

Στέφανος Κασσελάκης, Αλέξης Τσίπρας, Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Το δείπνο Τσίπρα - Σακελλαρίδη

…Φρένο στη διάλυση
Ο κ Τσίπρας δεν κρύβει πλέον την ενόχλησή του για την πορεία που έχει πάρει το κόμμα του υπο τη νέα ηγεσία.

Οι χειρισμοί Κασσελάκη – Πολάκη από το διάγγελμα και μετά με την απειλή εσωτερικού δημοψηφίσματος, το άκρος διχαστικό σκηνικό στην ΚΕ που πυροδότησε η πρωτοφανούς σκληρότητας ομιλία του νέου προέδρου κατά του ίδιου του του κόμματος και εσχάτως τα όσα υποστήριξε για το μαξιλάρι των 37δισ € έχουν βαθύνει το ρήγμα στο ΣΥΡΙΖΑ σε σημείο ασυμφιλίωτο με το κ. Τσίπρα να παρεμβαίνει τώρα για να διασώσει τον αριστερό χαρακτήρα και την ταυτότητα του κόμματος.

Από την ανάγκη συνέχισης του μετασχηματισμού πλέον η υπόθεση έχει εξελιχθεί σε μια ολοκληρωτική απώλεια της αριστερής ψυχής και ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με τον κίνδυνο δημοσκοπικά να έχει ήδη βρεθεί ίσα ή και κάτω από τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Γιατί όπως εύστοχα παρατηρούν πολλοί εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ αν αποχωρήσουν και αυτά τα στελέχη τότε δεν θα μιλάμε για ένα κόμμα της Αριστεράς αλλά για ένα κόμμα των πρώην ΠΑΣΟΚων και πρώην ΑΝΕΛ. (IEFIMERIDA.GR)

***

Φίλης, Τσακαλώτος , Σκουρλέτης, Κούλογλου  (κυρίως) αλλά  και άλλα τέτοια λουλούδια του παλιού ΣΥΡΙΖΑ , ως  η…ψυχή της Αριστεράς που  γράφει  και ο Χρήστος Ράπτης σήμερα (!) ,  ήταν ηλίου φαεινότερο πως  κυκλοφορούσαν   με   τρικυμία εν τω κρανίω,  όσο  ήταν  στο κόμμα .   Μέσα τους,  κουβαλούσαν πάντα ένα “Κουτσούμπα” ή στην καλύτερη περίπτωση ένα Λαφαζάνη, μια Ζωή,  εκτός τόπου και εποχής.

Και  υπήρξε, όντως,  ολοφάνερη η ιδεολογική τους σύγχυση . Φτάνει  να δει κανείς τη ζαλισμένη εκφορά του “πολιτικού”  τους  λόγου  κατά καιρούς,  αλλά και στα τελευταία   μανιφέστα που κυκλοφόρησαν στην αποχώρησή τους  για να το διαπιστώσει με την πρώτη ματιά  .Λόγος, μισός με τσιτάτα και ξεπατικώματα κι  ο άλλος  μεστός  από  οίηση και  αλαζονεία  εξουσίας ,απότοκα του  μεγαλύτερου   ανθρώπινου ελαττώματος:  ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ.

Υπερφίαλοι, ακατανόητοι  δεκάρικοι  αριστερισμού, πλασαρισμένοι ως πολιτικά  θέσφατα , φορτισμένοι με υλικό ,σε  λέξεις και φράσεις ,άλογου  υποσυνείδητου.  Λες και   ξεπήδησαν   από τις σελίδες  μιας   «Αγρύπνιας των Φίννεγκαν» , για να έχει  η ακατανοησία τους, συνήγορο, προκάλυμμα  της ιδεολογικής τους γύμνιας.  Γραφικοί   κυνηγοί ανεμόμυλων!

Από  την άλλη, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν (ασύμφορο γαρ)  πως Αριστερός ,πρωτίστως, σημαίνει ΗΘΟΣ. Και τέτοιο δεν έχουν. Πάλι ολοφάνερη η διαπίστωση.  ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΔΡΑ, όπως ορίζει το καταστατικό του κόμματος.

Εδώ, βέβαια, αλλάζει το πράγμα. ΄Ασε τί λέμε, τζάμπα είναι. Μπροστά στην κονόμα, όμως,  όλες οι άλλες παρλαπίπες με το αζημίωτο, περί αριστερής ιδεολογίας και συνείδησης, πάνε περίπατο.  Ποιος είναι, σου λέει  βλάκας , να πετάξει τις  χρυσοφόρες αμοιβές ενός   (ευρω)βουλυετή,  όταν 4 χρόνια μέσα θα καβατζάρουν τέτοια ποσά, που δε θα χρειαστεί ποτέ, ούτε να δουλέψουν (πότε άλλωστε,  δούλεψαν;) ούτε να ξαναγίνουν (που δε θα γίνουν) βουλευτές;

Ο παλιάνθρωπος, ως χαρακτηρισμός, βρίσκει προσωποποίηση, όταν πρόκειται   για το συμφέρον.  Υπεράνω όλων.   Κάνουν   μνημόσυνα  με ξένα κόλλυβα . Κανονικό ξεβράκωμα, η απόλυτη ξεφτίλα της συμμορίας των Αποστατών.

΄Όχι, βέβαια,  πως θα έβγαζα  ποτέ  το καπέλο στον Τσακαλώτο, την Πέρκα ,  τον  Κούλογλου ,  έστω κι αν  διέθεταν  ίχνος αξιοπρέπειας να βγουν  και να πουν «πάρτε πίσω, παιδιά,  την έδρα, γιατί δεν μας ανήκει πια,  όλοι αντιλαμβάνονται πως ο  κόσμος δε μας  ψήφισε   για ό,τι είμαστε   αλλά  ως επιλογή του  ΣΥΡΙΖΑ» . Εμείς πιστεύουμε  πως χίλες έδρες και όλα τα λεφτά που εισέπραξαν  να τα γύριζαν πίσω στο κόμμα,  δεν θα  έβρισκαν και πάλι  κολυμβήθρα  Σιλωάμ σε έντιμη κοινότητα πολιτών.  Δεν εξιλεώνεται  ο παλιοχαρακτήρας με  τέτοια πυροτεχνήματα.

΄Εχουν παντελώς άδικο.  ΄Ο,τι  λένε και κάνουν είναι ανόητο  (πρωτίστως ανήθικο),.Και  έχει μια και μοναδική απόδειξη από τις τόσες. Δε χρειάζονται κι άλλες. Δείτε ποιοι κόπτονται, εκτός από τους “Φίλιδες”  για τη …χαμένη ταυτότητα του αριστερού ΣΥΡΙΖΑ:  ΟΛΗ Η  ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΩΡΑ ΣΕ ΠΑΝΙΚΟ ΚΑΙ ΑΠΟΓΝΩΣΗ!  ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΠΩΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΩΡΑ  ΠΙΑ ΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ ΤΟΥΣ.  Ανείπωτη θλίψη και σύγχυση  με την αποχώρηση των αφρόνων του ΣΥΡΙΖΑ.   Γνωρίζουν πως χάνουν τα στηρίγματά τους.  Τους εγγυητές της νίκης τους. Του μηδενισμού  των πιθανοτήτων να  δει ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ εξουσία  με…Σκουρλέτη και Φίλη σε σοβαρή κυβέρνηση.

Νεροκουβαλητές του Μητσοτάκη υπήρξαν  πάντα οι παλιοί και οι νέοι Λαφαζάνηδες και Βαρουφάκηδες.  Με τη πρώτη έξοδο της ομάδας των αφρόνων (εθνίκα και δραχμιστές) , ξαλάφρωσε το καράβι.  ΄Εκανε, όμως, το λάθος  ο Αλέξης Τσίπρας να αφήσει τους υπόλοιπος  πεσκέσι στο Στέφανο Κασσελάκη.  Αν είχε τολμησει από τότε ο  αρχηγός του παλιού  ΣΥΡΙΖΑ να σουτάρει όλες αυτές τις   «ντακότες»-βαρίδια στο κόμμα   που ΑΥΤΟΧΑΡΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ,  θα είχε σίγουρη τη  δεύτερη θητεία  ως κυβέρνηση το κόμμα της Κουμουνδούρου

Σήμερα η Δεξιά είδε να χάνονται τα καλύτερα δεκανίκια της.  Και   θρηνεί σύσσωμη  για τη χαμένη…τιμή της  καημένης της Αριστεράς  (διάβαζε το ξεμπρόστιασμα και τη  ξεφτίλα μιας ανόητης κλίκας  που  με τον τουπέ του κατά φανασία Αριστερού,  χρόνια ροκάνιζαν τα μέλη της  την καρέκλα του Αλέξη Τσίπρα) .  Μαζί στον κοπετό και  οι κάθε είδους  πεμπτοφαλαγγίτες ,όσοι κουβάλαγαν, θελητά ή αθέλητα,  νερό  για  μύλο της χειρότερης κυβέρνησης, που είδε ο τόπος , τουλάχιστον στη περίοδο της Μεταπολίτευσης.

Και, όσο “χαρτί” δεν είχαν ξοδέψει οι  σφογγοκωλάριοι  από το Δεξιό Γκεμελιστάν, τύπου Χρήστου Ράπτη, όλα αυτά τα χρόνια που υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ , το ξόδεψαν όλο μαζί μέσα σε λίγες εβδομάδες για να  χτυπούν ανελέητα  το Στέφανο Κασσελάκη . Τυχαία;  Α, μπα!  Από… πλουραλιστικό ενδιαφέρον.

Βλέπουν  να υψώνεται το νέο  οικοδόμημα στη θέση του παλιού  που ήταν ερείπιο και φρίττουν.   Ξέρουν πως το τέλος τους θα (υπο)γραφεί με μια και μοναδική υπογραφή κάτω από το νέο κομματικό λογότυπο:  ΝΕΟΣ ΣΥΡΙΖΑ.  ΟΥΤΕ ΔΕΞΙΑ ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΕΡΑ.ΕΥΘΕΙΑ!