ΚΑΙ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΤΟΝ ΚΗΡΥΞΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΕΞΑΓΕΙ ΤΟ ΓΚΕΜΠΕΛΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

Εισβολή στην Ουκρανία: Η φρίκη του πολέμου μέσα από μηνύματα Ρώσου στρατιώτη λίγο πριν ξεψυχήσει

Συγκλονίζουν τα μηνύματα ενός Ρώσου στρατιώτη στην μητέρα του λίγο πριν φύγει από τη ζωή δείχνοντας με αυτό τον τρόπο τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία.

Τα όσα γράφει αποτελούν γροθιά στο στομάχι και τα μηνύματα διάβασε ο πρεσβευτής της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, Σεργκέι Κισλίτσια στην έκτακτη συνεδρίαση των Ηνωμένων Εθνών.

«Μαμά, είμαι στην Ουκρανία. Εδώ γίνεται πραγματικός πόλεμος. Φοβάμαι. Βομβαρδίζουμε όλες τις πόλεις, στοχεύοντας ακόμη και αμάχους» αναφέρει μεταξύ των άλλων ο Ρώσος στρατιώτης σε ένα από τα μηνύματά του.

Σύμφωνα με όσα γράφει η «Daily Mail», ο πρεσβευτής της Ουκρανίας έδειξε στους παρευρισκόμενους το χαρτί με τα γραπτά μηνύματα του Ρώσου στρατιώτη.

Συγκεκριμένα λίγες ώρες πριν αφήσει την τελευταία του πνοή στο μέτωπο του πολέμου, ο Ρώσος στρατιώτης έγραφε:’

«Μαμά, δεν είμαι πια στην Κριμαία» «Δεν είμαι σε ασκήσεις».

«Πού είσαι τότε; Ο μπαμπάς ρωτάει αν μπορώ να σου στείλω ένα δέμα», απαντά η μητέρα του.

«Τι είδους δέμα μαμά μπορείς να μου στείλεις;»,γράφει ο στρατιώτης.

«Για τι πράγμα μιλάς; Τι συνέβη;», τον ρωτά η μητέρα του.

«Μαμά, είμαι στην Ουκρανία» της απαντά

«Εδώ μαίνεται πραγματικός πόλεμος. Φοβάμαι. Βομβαρδίζουμε όλες τις πόλεις μαζί, στοχεύοντας ακόμη και αμάχους. Μας είπαν ότι θα μας υποδεχτούν και πέφτουν κάτω από τα τεθωρακισμένα μας, ρίχνονται κάτω από τις ρόδες και δεν μας αφήνουν να περάσουμε. Μας λένε φασίστες. Μαμά. Αυτό είναι τόσο δύσκολο». Αυτό μάλιστα ήταν το τελευταίο γραπτό μήνυμα που έστειλε στην οικογένειά του προτού ξεψυχήσει.

Τις πρώτες πέντε ημέρες της ρωσική εισβολής στην Ουκρανία σκοτώθηκαν. 5.710 Ρώσοι στρατιώτες.

****

Μιλάω, όταν μπορούν, από καιρό,   με  Ρώσους φίλους. Κι επειδή παρακολουθούνται οι περισσότεροι αντικαθεστωτικοί , αναγκαζόμαστε  να επικοινωνούμε με…πυρσεία και φρυκτωρίες!    Π.χ  από το σπίτι  98χρονης γειτόνισσας που  μπορεί μεν ούτε να ξέρει ούτε να χρειάζεται  τις  πλατφόρμες επικοινωνίας,  ένας  οπαδός της αντιπολίτευσης  πριν από μήνες  της έβαλε γραμμή  ιντερνέτ στο όνομά της, για να το χρησιμοποιεί  ο ίδιος. ΄Ετσι γλυτώνει ως τώρα  την παρακολούθηση των  συνομιλιών του. 

Μιλάμε για χούντα, αλα Πινοσέτ ΄. Ο δικτάτορας δεν αστειεύεται. , Αν  συλληφθείς , ως αντικαθεστωτικός, είσαι ξεγραμμένος. Το πιθανότερο,  κανείς δε θα μάθει πού βρίσκεσαι κι αν είσαι ζωντανός  ή πεθαμένος.

Μια πρόσφατη είδηση, πραγματικά συγκλονιστική που   πολλοί Ρώσσοι  στρατιώτες της εισβολής γνωρίζουν,   κάποιοι  μάλιστα  υπήρξαν  αυτόπτες μάρτυρες της φρίκης, είναι τούτη. ΄Οταν δόθηκε η εντολή της εισβολής στην Ουκρανία,  δεκάδες Ρώσοι στρατιώτες  αρνήθηκαν για λόγους συνείδησης να  προχωρήσουν ένοπλοι   στα ουκρανικά σύνορα. 

 Απ΄ αυτούς  τους περισσότερους τους  εκτέλεσαν οι αξιωματικοί επί τόπου.  Τους υπόλοιπους  τους μετέφεραν  σε στρατόπεδο  και ουδείς γνωρίζει πού βρίσκονται.  Υπάρχουν, μάλιστα  πληροφορίες πως μια ομάδα απ’  αυτούς τους στρατιώτες  στασίασαν μέσα στο αεροπλάνο και απείλησαν να κάνουν αεροπειρατεία.  Πρόφτασαν ,όμως  και τους συνέλαβαν .  Τα μέλη όλης της ομάδας εκτελέστηκαν  στο αεροσκάφος  από τους φρουρούς.

   Η Ρωσία, με διαβεβαιώνει φίλος, αυτή την ώρα θυμίζει εποχές  Ναζιστικής Γερμανίας. Στο εσωτερικό της χώρας εδώ και χρόνια έχει καλλιεργηθεί από τα απολύτως ελεγχόμενα  Μέσα Προπαγάνδας, ένα κλίμα ρατσισμού και μίσους για κάθε  “Δυτικό”. ‘Ολοι εμείς οι Δυτικοί  θεωρούμε τους Ρώσους εχθρούς, ως ανώτερο και ένδοξο γένος.   Ο τρόπος ζωής μας  έχει σχέση με ναρκωτικά, κατάκτηση αμερικανικού ονείρου,  βία σε δρόμους και σχολεία,  είμαστε άθεοι, απάτριδες, αναρχικοί.  Μοναδική μας έγνοια είναι πώς θα κατακτήσουμε τη μεγάλη πατρίδα τους, για να ισοπεδώσουμε τις αξίες και τα ιδανικά του ρώσικου λαού.  Κι ασφαλώς,  φιλοτεχνείται μια άνευ προηγουμένου    εξιδανικευμένη  εικόνα του…   Μεγάλου προέδρου Πούτιν,   ως  ,γνήσιος Ρώσος, πατριώτης  ,με αξεπέραστες ικανότητες  ,που θα κάνει ξανά τη Ρωσία μεγάλη και τρομερή σε φίλους και εχθρούς.

Ο Γκεμπελικός Τύπος δίνει τα ρέστα του, για να εξωραϊσει κάθετι  ρωσικό ,  ως παράδοση, αξία και  στόχο. Οι περισσότεροι από τους ιδιοκτήτες των Μέσων προπαγάνδας του καθεστώτος , είναι ολιγάρχες’-μαφιόζοι, ,πάμπλουτοι. Μια  ξεχωριστή τάξη   με ειδικές  λέσχες χλιδής  και  κέντρα  επικοινωνίας, συναναστροφής  μεταξύ τους  και διασκέδασης .

 Σήμερα,  ένα απέραντο  σκοτάδι  παραπληροφόρησης και προπαγάνδας σκεπάζει όλη τη χώρα.  Μέρα νύχτα οι Γκεμπελίσκοι παλεύουν  με όρκους και λόγους  τιμής να πείσουν  πως  δε γίνεται  κανένας πόλεμος,  τα στρατευμένα παιδιά  βρίσκονται  σε άσκηση ,  δεν υπάρχει  εισβολή στην Ουκρανία,  ούτε πόλεμος, ούτε νεκροί. Μάλιστα… δια του λόγου το αληθές. οι τηλεοράσεις παρουσιάζουν στημένες   σκηνές με Ουκρανούς  στους δρόμους που κρατούν ρώσικες σημαίες, ζητωκραυγάζουν  και υποδέχονται  με λουλούδια και γλυκά τους Ρώσους στρατιώτες ως ελευθερωτές.

Ειδικοί  αναλυτές σε κανάλια ,ραδιόφωνα και εφημερίδες  σοβαροί και με επιστημονικοφανή εμβρίθεια , υποστηρίζουν με βεβαιότητα πως  οι Δυτικοί  και το ΝΑΤΟ είναι έτοιμοι να εισβάλουν στην Ουκρανία  με στρατιωτικές δυνάμεις, για και να εγκαταστήσουν πυρηνικά στα σύνορα!   Προηγουμένως, όμως,  φρόντισαν    να κηρύξουν οικονομικό πόλεμο, τις συνέπειες του οποίου πρέπει  να υποστούν  με υπομονή και εγκαρτέρηση οι Ρώσοι πατριώτες! 

 Ξαναζεί η Ναζιστική μηχανή του Χίτλερ . Ημέρες αρχών Β Παγκοσμίου Πολέμου.  Με μια διαφορά.  Τότε, σχεδόν το ΄σύνολο του Γερμανικού Λαού παραδόθηκε  με παραλογισμό και ευκολία  στα κηρύγματα μίσους  των Ναζί .Και κατάντησε, όπως κατάντησε.  Σήμερα αν και ο Νέος Χίτλερ Πούτιν  ακολουθεί στη Ρωσία  τις ίδιες μεθόδους του παλιού Φύρερ,, οι Ρώσοι στην πλειοψηφία τους  αρνούνται να υποταχτούν   στην προπαγάνδα και να γίνουν στρατιώτες μίσους και παράνοιας.