“ΚΑΛΛΙΑΝΟΙ” ΓΙΑ ΤΟΝ “ΙΑΝΟ”: “ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 100 ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ…ΤΥΦΩΝΑ ΠΟΥ… ΔΕΝ ΜΑΣ ΚΑΘΙΣΑΝ. ΜΙΑΝ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ” !

 Εμπιστεύεσαι   την ενημέρωσή  σου στην κρίση   των Γκεμπελίσκων  της Βιομηχανίας παραπληροφόρησης; Αυτοχειριάζεσαι.  Δολοφονείς  τη λογική, την ηθική, το συναίσθημα και την αισθητική σου.

Είναι, όλοι οι κοντυλοφόροι (“ad hoc”  και “bono consilio”), “υπόκοσμος”,  διεφθαρμένοι ως το μεδούλι , βιαστές της αλήθειας και της  είδησης.

Λέμε ΟΧΙ στις χωματερές του ελληνικού Τύπου, ΟΧΙ στους σκουπιδοπαραγωγούς  ΟΧΙ και  στους σκουπιδοφάγους του.

___________________________________________

  1. ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ (ΣΕ ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

1. ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΝΕΚΡΟΙ
Γιατί η Σιγκαπούρη έχει τη χαμηλότερη στον κόσμο αναλογία θανάτων από Covid-19 -27 νεκροί σε 8 μήνες

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη έχει τους λιγότερους νεκρούς από τον κορωνοϊό στον κόσμο, με μόλις 27 θανάτους μεταξύ των περισσότερων από 57.000 ανθρώπων που προσβλήθηκαν από Covid-19 στο νησί αυτό της νοτιοανατολικής Ασίας.

Η αναλογία των θανάτων στη Σιγκαπούρη βρίσκεται στο 0,05% και είναι πολύ κάτω από τον παγκόσμιο μέσο όρο,

Η Σιγκαπούρη έχει καταφέρει να μετριάσει τη διάδοση του ιού μέσω του έγκαιρου εντοπισμού με τη χρήση επιθετικών πολιτικών ιχνηλάτησης των επαφών και διαγνωστικών τεστ που κέρδισαν τους επαίνους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

***

Αυτοεξευτελιζονται.   ΠΟΥ, Τύπος, Κυβερνήσεις και  τσαρλατάνοι της “επιστήμης του αλαλούμ”.   ΄Ολο δηλαδή αυτό το αληταριό που εδώ και ένα χρόνο, από τη στιγμή της εντόπισης του ιού στην Κίνα, κατάφεραν να τον…εξελίξουν σε θανατηφόρο  πανδημία,    προσδοκώντας εκατομμύρια νεκρούς  και απειλώντας με δισεκατομμύρια κρούσματα.

Και απ΄όσα ήλπιζαν,  δεν συνέβη απολύτως τίποτα. Εκεί που την συνέκριναν με “Ισπανική” και 100 εκατομμύρια νεκρούς, η “γρίπη” του Κορόνα δεν… κατάφερε ούτε κάποιες χιλιάδες να μετράει.  Της χρέωσαν, μάλιστα θανάτους, που δεν της  ανήκουν .

Τώρα κάνουν πίσω με τη γνωστή θρασύτητα, λόγω ατιμωρησίας που τους διακρίνει. Προχώρησαν σε πραξικοπήματα,  ασέλγησαν σε  ατομικά δικαιώματα, κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, τρέλαναν τους ανθρώπους, τους έκαναν  ψυχασθενείς.

Και τώρα πάνε να τα μαζέψουν με ανόητα  ερωτήματα  παιδιάς  ,όπως, “μήπως τελικά η Σιγκαπούρη μας έδειξε το δρόμο”  και που  δεν το βλέπανε από την τύφλα που είχαμε στα μάτια;

Και τί έκανε η Σιγκαπούρη και δεν μπήκε στο χορό της πανδημίας;   ΑΠΛΟ, ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ, ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ.  Αυτό που λέγαμε κι εμείς  εδώ ήδη από τον Ιανουάριο 2020,που δεν είχαν  ακόμα ξεκινήσει την  απάτη.

Η   Σιγκαπούρη,  δεν έκανε, ό,τι ακριβώς   πολλοί άφρονες και δημαγωγοί ηγέτες, παραδομένοι  στις κερδοσκοπικές ορέξεις των  Γκεμπελίσκων. Η Σιγκαπούρη, λοιπόν,  “κατάφερε να μετριάσει τη διάδοση του ιού μέσω του έγκαιρου εντοπισμού με τη χρήση επιθετικών πολιτικών ιχνηλάτησης των επαφών και διαγνωστικών τεστ που κέρδισαν τους επαίνους του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας”.

Ιχνηλάτηση, διαγνωστικά  κέντρα, έλεγχος συνόρων, μάσκα από την αρχή. Και η Ελλάδα θα ήταν σήμερα Σιγκαπούρη. Και όχι ,όπως πάντα Μπανανία.

Κούλης και ο Αλέξης  έκαναν τους ΄Ελληνες,  πέρα από φτωχούς και ρακένδυτους, ψυχοπαθείς, τρελαμένους, ανισόρροπους. ΄Ενα τρελοκομείο η χώρα από τη μια άκρη ως την άλλη.

Κατά  τα άλλα, η κυβέρνηση της συμφοράς, σύμφωνα  με τις  δημοσκοπήσεις από τα γραφεία της ΝΔ , έχει, λέει,  την απόλυτη συμπάθεια και τη στήριξη  της ελληνικής κοινωνίας!

Τους παίρνεις  τώρα στο κατόπι με λεμονόκουπες στημένες, με σάπιες  ντομάτες και  ληγμένα γιαούρτια; Εκεί να δεις πραγματική  δημοσκόπηση…αποδοχής    της κυβερνητικής μαφίας.

Τόσο ανήθικοι; Τόσο ψεύτες;  Χειρότερα.  Κόλαση παράνοιας,  αμετροέπειας και απάτης.

 

2. Σουηδία : Το «μαύρο πρόβατο» δικαιώνεται; – Μείωση των κρουσμάτων κοροναϊού

Κορωνοϊός - Τσιόδρας: Η μάσκα είναι αναγκαίο κακό - Ένα μαχαίρι με δύο όψεις

“Τη στιγμή που οι υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες έρχονται αντιμέτωπες με ισχυρά δεύτερα κύματα κοροναϊού, η Σουηδία φαίνεται πως αρχίζει να δικαιώνεται για τη στρατηγική”. 

***

Σουηδία, Η  άλλη όψη του  γνήσιου νομίσματος.

Περπάτησε άλλο δρόμο, η γνωστή για τα…”100 χρόνια μπροστά σε όλα”  Σκανδιναβική χώρα. Δεν αυτοχειριάστηκε όπως η Αγγλία ,η Ιταλία, η Γαλλία, η Ελλάδα με υπαίτιους  την   παραπληροφόρηση του Τύπου, των  ηγεσιών και της μερίδας των “τραλαλά” επιστημόνων, τύπου Τσιόδρα.  Σοβαροί άνθρωποι.

Και πέτυχε. Σήμερα είναι μια από τις λίγες χώρες που η “ανοσία” έχει γίνει ισχυρό όπλο για τον  πληθυσμό. Νότια, στις παλαβές χώρες, θα χρειαστούν 2/3 χρόνια για να επικρατήσει γενικευμένη ανοσία. Αλλά θα συμβεί κάποια στιγμή.

 Οι “Ψάλτες” και οι “Χαρδαβέλοι” τσιμουδιά   για αυτό το σοβαρό φάρμακο στον κόσμο, το  δυνατό τείχος  της ανοσίας,  που σιγά-σιγή η ίδια η Φύση πυργώνει στον παγκόσμιο πληθυσμό. Αν μιλούσαν, θα τους έπαιρναν με τις πέτρες  για όσα εξωφρενικά και απίστευτα ξεστόμιζαν τόσο καιρό.

2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1. Χωρίς σοβαρά προβλήματα έως τώρα το πέρασμα του «Ιανού»

Η φωτογραφία του Γιάννη Καλλιάνου που «γκρέμισε» το ίντερνετ - Newsbomb

Γιάννος Καλλιάνος. Ο… Γιάννης Βαρουφάκης της Μετεωρολογίας.

***

΄Εχουν βάλει “μαύρες πλερέζες”. Τραλαλά “επιστήμονες”,ανεύθυνοι με τρομολάγνα παραπληροφόρηση .

Μιλούσαν ,μέρες τώρα,  για τον επερχόμενο Αρμαγεδώνα . Αλλά,  πάλι δεν τους κάθισε. ΄Οταν ήταν   να μιλήσουν για τα Ψαχνά πρόσφατα στη θεομηνία, που πνίγηκε και καταστράφηκε κοσμάκης, τσιμουδιά .Ούτε είχαν πάρει είδηση τι θα γινόταν.

Φρου-φρου και αρώματα οι “Καλλιάνο騔. Μια φάρα με τους  Τσιόδρες.   Αστείοι τύποι, πέρα από επικίνδυνοι.

Πάρτε τους λέμε οι συνετοί  με τα σκουπόξυλα. Αλλά μαζί κι αυτούς που τους στηρίζουν. Τους ανεγκέφαλους, που  βάζουν πλάτες στους ανόητους  να καταδυναστεύουν τη ζωή των  ανθρώπων με το αζημίωτο.

2. Καταπέλτης η εισαγγελέας Βλάχου στη δίκη του Noor1: Ζήτησε την ενοχή Κοτσώνη και Γιαννουσάκη

Καταπέλτης κατά του Αιμίλιου Κοτσώνη και του Ευθύμιου Γιαννουσάκη ήταν κατά την αγόρευση της η εισαγγελέας της έδρας στην πολύκροτη δίκη του Noor 1, η Eισαγγελέας Εφετών, Βασιλική Βλάχου.

Στην αγόρευση της την περασμένη Τρίτη αρχικά στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η Βασιλική Βλάχου αναρωτήθηκε κατά πόσο οι τόνοι της ηρωίνης που μετέφερε το ναρκόπλοιο ήταν δύο ή τρεις, καθώς στο πλοίο φορτώθηκαν 2,1 τόνοι ηρωίνης όμως ο Γιαννουσάκης μιλώντας για την υπόθεση στον Μ. Τριανταφυλλόπουλο είχε κάνει λόγο για 3 τόνους ηρωίνη, με τα 900 κιλά να «κάνουν φτερά» κατά τη ρότα του πλοίου μέχρι την Ελευσίνα

***

Μπράβο  στην  εισαγγελέα.  Παλικάρι!

Μαρινάκη πες αλεύρι.  Η… Βλάχου σε γυρεύει!

3. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ
Ζάεφ: «Ο Μητσοτάκης ήταν αντίθετος με τη Συμφωνία των Πρεσπών και αυτό είναι ΟΚ»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζόραν Ζάεφ

Πότε ήταν  ο Κυριάκος στο σωστό…εθνικό  δρόμο; ΄Οταν παραληρούσε για την εθνική προδοσία κα έκαιγε τους ανθρώπους στο Μάτι ή τώρα που όλα καλά και όλα ωραία, αφού το ζητούμενο,  ο “θώκος” επετεύχθη  και η μίζες θα πέσουν  από τα εξοπλιστικά;

Και ο ανεγκέφαλοι χαχόλοι που τον ψήφισαν; Πού μαζί του φώναζαν για τη Μακεδονία μας που χάσαμε;

Αφασία. ΄Ιδιοι και τούτοι. Απατεώνες στα δικά τους μέτρα έκαστος.  Ο πατριωτισμός είναι η κάλυψη του κατεργάρη, του παλιάνθρωπου.

Αν νομίζει, μετά από τέτοια εγκλήματα,  πως θα μείνει ατιμώρητος ο γιος του Αποστάτη,  είναι γελασμένος. Ο ΄Ακης μπήκε φυλακή και βγήκε. Ο Κούλης θα μπει για να μείνει.

 

 

3. ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ

1.α. Δημοσκόπηση

Documentο

Καταβαραθρώθηκε η κυβέρνηση στη δημοσκόπηση της Prorata για τη διαχείριση της πανδημίας

Νέο αφήγημα χρειάζεται να επιστρατεύσει το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου

 

Αυτό δείχνει η έρευνα της Prorata, και συγκεκριμένα το 5ο πανελλαδικό κύμα μετρήσεων της εταιρείας δημοσκοπήσεων με θέμα «Στάσεις και αντιλήψεις απέναντι στη διαχείριση του Covid – 19 και των συνεπειών του». Σε αυτή διαφαίνεται ότι η αρχική ικανοποίηση των πολιτών για τη διαχείριση της πανδημίας που έφτανε το 71% στα τέλη Μαΐου, μειώνεται με εντυπωσιακό τρόπο κι έχει φτάσει στο 47% μέσα σε λίγους μήνες, και μάλιστα παρενεβλήθη το άνοιγμα του τουρισμού ενώ διαφάνηκαν περισσότερο οι οικονομικές συνέπειες.

Επίσης, η πλειοψηφία (60%) αξιολογεί αρνητικά την κυβερνητική διαχείριση στο άνοιγμα του τουρισμού και το 66% αντιδρά στον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Αρνητικά διάκειται και το 55% στον τρόπο ανοίγματος και λειτουργίας των σχολείων.

 

β. ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΕΡΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
Δημοσκόπηση Alco: Κυριαρχία ΝΔ με 16,9% διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ -Ικανοποίηση για τη διαχείριση της
Πηγή: iefimerida.gr –

****

47%  η κατακραυγή λέει ο ένας,  17% η αποδοχή του Κούλη λέει ο άλλος!

Σε κρετίνους απευθύνονται. ΄Ο τι θέλει  ο πελάτης, το υπογράφουν.

Αλλά, ας βγει έξω υπουργός της κυβέρνησης , εκεί που βράζει ο κόσμος. Ας πάει Κρήτη, Λευκάδα, Ρόδο .Και θα δει “πόσα απίδια πιάνει ο σάκος”.

Αυτή η κυβέρνηση θα μείνει στην ιστορία ,υπεύθυνη για “χοντρά”  εγκλήματα.   ΄Ενα από αυτά είναι η αναγωγή τους ψεύδους σε αλήθεια. Η γνωστή γκεμπελική , ναζιστική μέθοδος

2.Εξοπλιστικά: Τι δεν μας λένε για τα Rafale …. και θα τα πληρώσουμε

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

ελλάδα Εξοπλισμοί - Rafale: Τεχνητή η τρομοκράτηση της κοινής γνώμης

( Για να μην τα λέμε εμείς μόνο .

Αλλά, κυρία Ηλιάδη μας, για τις μίζες έχεις να μας πεις επίσης κάτι;)

***

Η προμήθεια μιας μοίρας μαχητικών αεροσκαφών Rafale, εκεί που μας είχαν πείσει ότι χρειαζόμαστε επειγόντως φρεγάτες για Αιγαίο και Μεσόγειο, ξαφνικά βρεθήκαμε με μια μοίρα Rafale και με ένα σύμφωνο στρατιωτικής συνεργασίας χωρίς ρήτρα στρατιωτικής συνδρομής σε περίπτωση που ο καλός μας γείτονας αποφασίσει να μας επιτεθεί.

Συνεπώς το πρώτο επιχείρημα περί δήθεν προστασίας που «αγοράζουμε» επειδή δεν φροντίσαμε να έχουμε αμυντική βιομηχανία, καταρρίπτεται.

Το Rafale είναι σαφώς ένα εξαιρετικό αεροσκάφος, από τα κορυφαία στην κατηγορία του.

Όπως χαρακτηριστικά γράφει το Defence-point.gr «οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Μεταφορική ικανότητα 9,5 τόνων φορτίου (όπλα, καύσιμο), ακτίνα μάχης μεγαλύτερη των 1.700 χιλιομέτρων, επαρκής για να καλύψει επιχειρησιακά τα Βαλκάνια, την Κύπρο και το τρίγωνο Κρήτη – Λιβύη – Κύπρος.

Από πλευράς εξοπλισμού αποστολής κορυφαίο ραντάρ τεχνολoγίας AESA (RBE 2AA), μαζί με επίσης προηγμένο και εξαιρετικά αποτελεσματικό σύστημα αυτοπροστασίας και ηλεκτρονικού πολέμου (SPECTRA) και πλήρες πακέτο αισθητήρων».

Εξοπλιστικά: Τι δεν μας λένε για τα Rafale …. και θα τα πληρώσουμε

Το πιο σημαντικό όμως είναι αυτό που δεν λέγεται. Όταν αγοράζεις ένα αεροσκάφος, αγοράζεις στην ουσία μια πλατφόρμα μεταφοράς όπλων.

Τα ελληνικά Rafale θα «φορέσουν» τα όπλα των Mirage ή θα πρέπει να προχωρήσουμε σε νέες αγορές; Κι αν ναι ποιο είναι το κόστος; Γιατί ο πρωθυπουργός εξήγγειλε μόνο μια μοίρα Rafale και δεν είπε κουβέντα για τα οπλικά συστήματα που θα πρέπει να τα υποστηρίζουν;

Μήπως επαναλαμβάνουμε λάθη του παρελθόντος;

Επιπλέον αξιοσημείωτο είναι πως οι χώρες που έχουν εντάξει τα Rafale στις Ένοπλες Δυνάμεις τους, είναι συγκριτικά πολύ λιγότερες από αυτές που τα έχπυν απορρίψει.

Σήμερα το Rafale υπάρχει στις Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, της Αιγύπτου, της Ινδίας (η οποία από 126 που επρόκειτο να αγοράσει τελικά παίρνει μόνο 36) και του Κατάρ.

Το μαχητικό έχουν απορρίψει ως επιλογή το Βέλγιο, η Βραζιλία, ο Καναδάς, το Κουβέιτ, η Λιβύη, η Σινγκαπούρη και άλλοι.

Ανεξάρτητα με τα θέματα γεωπολιτικής και συμμαχιών, τι μπορεί να κάνει κάποιον να απορρίπτει ένα τόσο καλό αεροσκάφος; Ένα από τα πιο σημαντικά θέματα είναι σίγουρα το κόστος της αγοράς, αλλά και το κόστος σε ώρα πτήσης.

Το Rafale ως δικινητήριο αεροσκάφος έχει ιδιαίτερα αυξημένο κόστος πτήσης σε σχέση με τα μονοκινητήρια αεροσκάφη. Και εδώ τίθεται το ερώτημα εάν στην κατάσταση που επικρατεί στις Ένοπλες Δυνάμεις με τις μεγάλες περικοπές θα υπάρχουν χρήματα να τα πετάνε.

Γιατί το όφελος θα εξανεμιστεί πολύ γρήγορα

Ένα άλο θέμα, το οποίο παρουσιάζει το defence-point.gr είναι πως η προμήθεια των 18 Rafale δημιουργεί αυτόματα την υποχρέωση της συγκρότησης μίας δεύτερης Μοίρας στο μέλλον.

Η επένδυση σε οποιονδήποτε τύπο μαχητικού αεροπλάνου, χάνει την επιχειρησιακή της αξία και αυξάνει κατακόρυφα το κόστος εκμετάλλευσης όταν περιορίζεται στη συγκρότηση μίας Μοίρας μόνο. Για τον πολύ απλό λόγο ότι “στήνεται” μία τεράστια υποδομή υποστήριξης και συντήρησης η οποία απευθύνεται (στη συγκεκριμένη περίπτωση) σε 18 μόλις μονάδες.

Συνεργεία κινητήρων, συνεργεία υποστήριξης και συντήρησης συστημάτων (ουκ ολίγα…), εξοπλισμός επανεξυπηρέτησης στο έδαφος και φόρτωσης όπλων, στοκ ανταλλακτικών και αναλωσίμων, εκπαιδεύσεις τεχνικών όλων των ειδικοτήτων, εκπαιδεύσεις ιπταμένων και πολλά άλλα μικρότερα, είναι αυτά που πρέπει να αγοραστούν, να υλοποιηθούν/ενσωματωθούν στο σύστημα υποστήριξης και εκπαιδεύσεων και να λειτουργήσουν, προκειμένου να είναι διαθέσιμα αυτά τα 18 αεροπλάνα στις επιχειρήσεις.

Το κόστος όλης αυτής της υποδομής πέφτει στο μισό, όταν τα αεροπλάνα γίνουν 40. Εάν λοιπόν μείνουμε στη μία και μοναδική Μοίρα, το πραγματικό όφελος της εν λόγω προμήθειας θα εξανεμιστεί πολύ γρήγορα.

 

 

4. ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

1. Η ανάλυση του Νίκου Κοτζιά για τα Δωδεκάνησα: Γιατί οι Τούρκοι δεν δικαιούνται να ζητούν αποστρατικοποίηση

Κοτζιάς: Τα τέσσερα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει η Αριστερά

lask13.2.15a

https://www.thetoc.gr/politiki/article/i-analusi-apantisi-tou-nikou-kotzia-gia-ta-dodekanisa–oi-tourkikes-diekdikiseis-kai-i-apostratikopoiisi/

Ο κ.Κοτζιάς δεν ήξερε τι σημαίνει Ντούγκιν;

***

΄Αμα έχεις τον Κοτζιά, τί τον θέλεις τον Δένδια και τον Κασιδιάρη; Τούτος, πατριωταράς εξ επαγγέλματος. Και ασυνάρτητος, εκτός των άλλων.

Α, να μην ξεχνάμε, είναι και  κολλητός  του Ρώσου εθνικιστή και συνομιλητή της Χρυσής Αυγής Αλεξάντερ Ντούγκιν!  Κρίμα το καθηγητηλίκι του!

Μην κάνετε τον κόπο να διαβάσετε τις παρλαπίπες του Κοτζιά  οι νουνεχείς . Και θα φρίξετε και δε σας εγγυώμαι για την ησυχία του στομάχου σας.

 

2. ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

΄Εθνος

“Ας δούμε τη θετική πλευρά των πραγμάτων. Είμαστε στον ένατο μήνα του δυστοπικού 2020 κι ύστερα από μία πανδημία, τρεις σεισμούς και έναν μεσογειακό κυκλώνα ζούμε ακόμα. Δεν πρέπει, λοιπόν, να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας για να το γιορτάσουμε; Τι λέτε για ένα Σαββατοκύριακο σε έναν μικρό παράδεισο με υπέροχο φαγητό; Ετοιμαστείτε για Καστάνιτσα Αρκαδίας

 

***

Εν τάξει, να πάμε στην Καστάνιτσα, όπως μας λέει ο καλός κοντυλοφόρος  στο ΄Εθνος. Αλλά οι σεισμοί, λιμοί, λοιμοί,  καταποντισμοί  και τα ρέστα πότε έγιναν, ρε αγόρι μου,  κι εμείς… χορεύαμε  καντρίλιες;

Βρεγμένη σανίδα, Γκεμπελίσκο,  που χρειάζεσαι. Και ξέρεις πού ,ακριβώς.