“ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ” ΣΦΟΓΓΟΚΩΛΑΡΙΟΙ ΤΟΥ ΑΙΜΟΒΟΡΟΥ ΚΤΗΝΟΥΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

1. Όλιβερ Στόουν: Στο πλευρό του Πούτιν .

   

2.Αφαίρεσαν βραβείο από τον Εμίρ Κουστουρίτσα, λόγω σχέσεων με τη Ρωσία

Αφαίρεσαν βραβείο από τον Εμίρ Κουστουρίτσα, λόγω σχέσεων με τη Ρωσία

Το πρακτορείο Tass ανακοίνωσε ότι ο Κουστουρίτσα θα ηγηθεί του Θεάτρου του Ρωσικού Στρατού. Ο Κουστουρίτσα είχε δηλώσει  ότι η πρόταση του Ρώσου υπουργού να διευθύνει το κεντρικό θέατρο του στρατού που έχει «μεγάλη ιστορία και παράδοση» ήταν «μεγάλη τιμή».

****

Χρόνια πριν  ξεβρακώναμε τους σφογγοκωλάριους του  Ρώσου δικτάτορα.  Σε Ελλάδα και εξωτερικό. Η ελληνική Γκεμπελική συντεχνία τσιμουδιά.  Σήμερα χύνουν δάκρυα κροκοδείλια.  Και οργίζονται τάχα για τα εγκλήματα του Τσάρου. ΄Οπως πάντα βέβαια.  Φαρισαίοι υποκριτές και λάτρεις  Μαμωνά.

Γράφαμε την  1 Αυγούστου  2016:

1. Πούτιν-Η εξουσία εκ των έσω: Eνας Δυτικός γράφει για τις απόψεις του Ρώσου προέδρου [απόσπασμα]

Χούµπερτ Ζάιπελ και Βλάντιμιρ Πούτιν, φωτογραφία: sputniknews.com

Κάποια βιβλία είναι μόνο για την ξαπλώστρα, κάποια άλλα όχι.

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Καστανιώτη το βιβλίο του Γερμανού δημοσιογράφου Χούμπερτ Ζάιπελ «Πούτιν – Η εξουσία εκ των έσω». Ενα βιβλίο που χρειάζεται μία παραπάνω ματιά, από ένα απλό ξεφύλλισμα.

Ο Χούμπερτ Ζάιπελ είναι ο μοναδικός δυτικός δημοσιογράφος που συνοδεύει τον Πούτιν τα τελευταία πέντε χρόνια. Το βιβλίο του είναι η ιστορία μιας αμοιβαίας αποξένωσης και απογοήτευσης και δίνει στον αναγνώστη να κατανοήσει βαθιά τα κίνητρα και τις απόψεις του Βλάντιμιρ Πούτιν.
Για παράδειγμα, πώς ο Βλαντίµιρ Πούτιν από αξιωματικός της Κα Γκε Μπε στην Ανατολική Γερµανία κατάφερε να γίνει ο ισχυρότερος άνδρας και ο διαµορφωτής της νέας Ρωσίας, η οποία αποµακρύνεται όλο και περισσότερο από τις αντιλήψεις της Δύσης.

Γράφει συγκεκριμένα, «Η «Οικογένεια» του Γέλτσιν αναζητούσε καιρό έναν έμπιστο υποψήφιο που στους ταραγμένους εκείνους καιρούς να μην είναι μόνο υποψήφιος πρωθυπουργός, αλλά και εν δυνάμει διάδοχος του προέδρου, η υγεία του οποίου ήταν κλονισμένη. Το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν ακουγόταν όλο και πιο συχνά.
Οι ίδιοι λόγοι που είχαν τραβήξει την προσοχή του Βαλεντίν Γιουμάσεφ στο πρόσωπό του ήδη στις αρχές της συνεργασίας τους στη Μόσχα καθιστούσαν τώρα φαβορί τον επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας: Η μετριοπαθής παρουσία του, η οποία συνδυαζόταν με υποδειγματικά αποτελέσματα στη δουλειά του – ένα αξιόπιστο μέγεθος σε αυτή τη φρενιτιώδη κατάσταση.
Εντιμος, αποτελεσματικός και ολοφάνερα χωρίς προσωπικές φιλοδοξίες, με περιορισμένη επιρροή και ελάχιστους δικούς του ανθρώπους. Κοντολογίς, ένας υποψήφιος που φαινομενικά θα τους ήταν εύκολο να τον χειριστούν. Ο ιδανικός διαχειριστής λοιπόν για τα συμφέροντα του κύκλου γύρω από τον Γέλτσιν».

Σύμφωνα με το οπισθόφυλλο, ο Μπαράκ Οµπάµα χαρακτηρίζει τον Βλαντίµιρ Πούτιν έναν από τους μεγαλύτερους κινδύνους της ανθρωπότητας – αμέσως μετά τον Έµπολα και τους τρομοκράτες του Ισλαµικού Κράτους.
Ο Ρώσος πρόεδρος, από την άλλη, ασκεί δριμεία κριτική «στη διπλή ηθική της Δύσης». Από τα γεγονότα της πλατείας Μαϊντάν και μετά επικρατεί ένα πάγωμα που έχει πολλές πιθανότητες να εξελιχθεί σε µια νέα «Εποχή των Παγετώνων» μεταξύ Ανατολής και Δύσης. Πώς έφτασαν τα πράγματα ως εδώ, δεκαετίες ολόκληρες μετά το τέλος της Σοβιετικής Ένωσης;

Λέει  ο  πληρωμένος παραπάνω  κονδυλοφόρος :

“Κάποια βιβλία είναι μόνο για την ξαπλώστρα, κάποια άλλα όχι”!

“Κάνει κρα από μακριά”  η διαφήμιση του συγκεκριμένου βιβλίου. Ο Καστανιώτης είναι μανούλα σ΄αυτά. Ξέρει τον τρόπο να προωθεί ένα βιβλίο του εκδοτικού του οίκου μέσω της  εμπορικής δημοσιογραφίας . Επί της ουσίας τώρα.

΄Οχι μόνο είναι μυθιστόρημα αυτό το βιβλίο, άρα για την ξαπλώστρα, αλλά εμείς θα λέγαμε πως  η καλύτερη  θέση του  είναι ο σκουπιδοτενεκές. Ο   Γερμανός δημοσιογράφος, όπως και ο Αμερικανός επίσης σκηνοθέτης  και….ιστορικός (!) ΄Ολιβερ Στόουν,  είναι  δυο  από τους πιο γνωστούς “αχυράνθρωπους” του δικτάτορα Πούτιν στη βιομηχανία παραπληροφόρησης και την “έβδομη τέχνη”.  Υμνούν αμφότεροι το δικτάτορα κατά τρόπο προκλητικό και χυδαίο,  απάδοντα και στα πολιτικά ήθη και στη δημοκρατία, που λένε και οι δυό  τους πως στηρίζουν και πιστεύουν.(Εμείς που δεν πιστεύουμε σ΄αυτή, τη σεβόμαστε τελικά περισσότερο).

“Δεν είδαν, δεν άκουσαν, δε διάβασαν” για τα εγκλήματα του τέρατος που υμνούν. Υπόδικος για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και στο εσωτερικό της χώρας του και στο εξωτερικό, αλλά τσιμουδιά γι΄αυτό κι από τα δύο πληρωμένα ανδρείκελα. Μια μέρα θα συρθούν και τούτοι στο διεθνές ποινικό δικαστήριο, που θα δικάσει τα εγκλήματα του δικτάτορα, επειδή ακριβώς όχι μόνο κλείνουν αυτιά και μάτια, αλλά ,ακόμα χειρότερα, διαθέτουν  μόνο διθύραμβους και επαίνους για τον ψυχοπαθή Νέο Χίτλερ.

 Για το ιδιόμορφο καθεστώς του “Τσάρου”  σε παλιότερο  κείμενό μας (7/2/2015), γράψαμε τα εξής:

Ο Πούτιν είναι ένας δικτάτορας και δε χρειάζεται κανείς να πει πολλά για να το τεκμηριώσει. Είναι ένας παρανοϊκός, νέος Χίτλερ, με ίδιες σαν εκείνον συμπεριφορές. Εθνικιστής, αλλοπρόσαλλος, με αποδεδειγμένη μαφιόζικη δραστηριότητα, στηρίζεται ,όπως είπαμε, από μαφιόζους, ακροδεξιούς-ναζιστές  και εθνικιστές οπαδούς και ηγείται ενός κράτους με ιδιόμορφη κρατική υπόσταση, ένα μείγμα νομιμότητας και παρανομίας, μια εξουσία που ασκούν μαφιόζοι μεν, αλλά… εκλεγμένοι από το λαό. ΄Ομοια εξουσία δύσκολο να συναντήσεις σε άλλη πολιτισμένη χώρα στον κόσμο.

Αυτόν το μαφιόζο πρόεδρο, το σύμμαχο του δικτάτορα της Βόρειας Κορέας, εκθειάζει ο πανάθλιος Γερμανός δημοσιογράφος  ΧΟΥΜΠΕΡΤ ΖΑΪΠΕΛ. Δε συγκινήθηκε από το αίμα των χιλιάδων νεκρών της Ουκρανίας. Δε νοιάζεται αν σκότωσε  300 αθώους επιβάτες του αεροπλάνου που κατέρριψαν οι μεθυσμένοι  ακροδεξιοί οπαδοί του στην Αν.Ουκρανία. Ούτε φυσικά για την καταπάτηση και των πλέον στοιχειωδών δικαιωμάτων στη Ρωσία, για τις δολοφονίες των πολιτικών του αντιπάλων, αλλά και οποιουδήποτε  δεν ανήκει στην αυλή του.

΄Ομως δεν μπορεί, όσα ρούβλια και να πετάξει στην “αγορά” ο δικτάτορας, ακόμα και να λούσει πατόκορφα με δαύτα όλους τους στρατευμένους κονδυλοφόρους, να αποκρύψει  την αλήθεια πως είναι ο πιο επικίνδυνος σήμερα δικτάτορας στον κόσμο. Και γίνεται ακόμα πιο επικίνδυνος, επειδή είναι ψυχοπαθής και έχει στα χέρια του τα κλειδιά των κωδικών του πυρηνικού οπλοστασίου του.

Λέγαμε  σε κείμενό μας με τίτλο

“Ο ΟΛΙΒΕΡ ΣΤΟΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΡΟΛΟ «ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ»(7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ),
με αφορμή την επίσης στρατευμένη άποψη του Αμερικανού σκηνοθέτη ΄Ολιβερ Στόουν, που ξαφνικά μεταμορφώθηκε σε “ιστορικό”,για να υμνήσει κι αυτός με τη σειρά του το χειρότερο, όπως είπαμε, δικτάτορα σήμερα στην υφήλιο (με το αζημίωτο, φυσικά).
Ο Όλιβερ Στόουν θέλει να κάνει ντοκιμαντέρ τη ζωή του Βλαντιμίρ Πούτιν

Στα τέλη Σεπτεμβρίου ο Αμερικανός σκηνοθέτης είχε υπερασπιστεί τον Βλαντίμιρ Πούτιν ο οποίος δεν «εγκατέλειψε την Κριμαία», την χερσόνησο της Ουκρανίας που προσαρτήθηκε στη Ρωσία το Μάρτιο από τη Μόσχα. Ο ίδιος είχε επιπλέον εκτιμήσει ότι η κρίση στην Ουκρανία ήταν το αποτέλεσμα της στρατηγικής του ΝΑΤΟ που αναζητά τρόπους για να προσεγγίσει τα ρωσικά σύνορα περιφρονώντας τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν από την Ουάσιγκτον στον πρώην ηγέτη της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ, λίγο πριν από τη διάλυση της ΕΣΣΔ στα τέλη του 1991.

Ο κινηματογραφιστής, που μόλις ολοκλήρωσε μία σειρά ντοκιμαντέρ 10 επεισοδίων με τίτλο «οι ΗΠΑ, η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ» σχετικά με τα «σκοτεινότερα» γεγονότα της αμερικανικής ιστορίας, έχει αναλάβει τη συμπαραγωγή μαζί με τους Ουκρανούς του ντοκιμαντέρ «Η Ουκρανία στις φλόγες», για το οποίο θα ήθελε επίσης να πάρει συνέντευξη από τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

 

Ο ΄Ολιβερ Στόουν  κυνηγάει φανταχτερά, πιασάρικα θέματα. Είναι σαν τους εργαζόμενους στη βιομηχανία  της εμπορικής -δημοσιογραφίας-παραπληροφόρησης. Δεν τον νοιάζει η αλήθεια, ούτε το βάθος των γεγονότων. Αρκεί να υπάρχει αληθοφάνεια ή βιτρίνα.
Ο ίδιος είναι σκηνοθέτης, αλλά ισχυρίζεται πως κάνει  και για ιστορικός. Εμείς λέμε , ούτε είναι ούτε κάνει.  Το γεγονός πως καταπιάστηκε, όπως διαβάσαμε  παραπάνω,  με ένα ντοκιμαντέρ με τίτλο «ΗΠΑ ,η ιστορία που δεν ειπώθηκε ποτέ», δε σημαίνει πως έγινε και ειδικός.
Τώρα, τί δουλειά έχει ο σκηνοθέτης, που δεν είναι ιστορικός, να καταπιάνεται με τέτοια  θέματα, είναι κι αυτό ένα από τα φαινόμενα της παρενέργειας και της παθογένειας που παρατηρούνται στο χώρο της επιστήμης μας  από την έλλειψη (ακόμα και από  ιστορικούς) ικανότητας ανίχνευσης των …εσκαμμένων της Ιστορίας. Οι πιο πολλοί πιστεύουν πως η Ιστορία είναι παράθεση γεγονότων (ιστορικών κυρίως) μέσω του γραπτού λόγου. Ο ΄Ολιβερ Στόουν πιστεύει πως κάνει Ιστορία και με το φακό στο είδος του ντοκιμαντέρ.
Αλλά, δε σφάλουν μόνο στον ορισμό της Ιστορίας οι περισσότεροι. Το χειρότερο είναι η επικρατούσα αντίληψη  πως ο…καθένας μπορεί να «γράφει» ιστορία ή να απαθανατίζει πρόσωπα και γεγονότα, που εκείνος, έστω και χωρίς αρμοδιότητα, τα θεωρεί «αντικείμενα» της επιστήμης.
Είπαμε στα «ΜΑΘΗΜΑΤΑ» και επαναλαμβάνουμε συνέχεια πως  δε γίνεται ξαφνικά κανείς ιστορικός, επειδή νομίζει πως γράφει κείμενα ιστορικά ή καταγράφει με το φακό του «δρώμενα» και τους  πρωταγωνιστές» τους. Αυτά είναι περισσότερο ασχολίες της τέχνης (λογοτεχνία- σεναριογραφία, κινηματογράφος) και της δημοσιογραφίας, όχι, όμως, της Ιστορίας.
Ο ιστορικός πέρα από τα  «τυπικά προσόντα» (σήμερα τουλάχιστον) του ιστορικού (σπουδές),  οφείλει να «σχολάζει»  στην ενδελεχή, πολύχρονη και συνεχή μελέτη-έρευνα. Πρωτίστως, όμως, έχει την  εξουσιοδότηση από την ίδια την επιστήμη να κρίνει με την επιστημονική του ιδιότητα τα ιστορικά δρώμενα και τους φορείς τους. Η κριτική του ιστορικού είναι η κρίση  της επιστήμης (σωστή ή όχι). Για το λόγο αυτό είναι ελεύθερη ,δεν υπόκειται  σε περιορισμούς (λογοκρισία), ούτε απειλείται ή τιμωρείται ο επιστήμονας για την ιστορική του άποψη. Γι΄αυτό σήμερα η πολιτεία θεωρεί απαραίτητη μέσω των «ακαδημαϊκών» πιστοποιητικών τη διάκριση του αρμόδιου ιστορικού και του αναρμόδιου ιστορίζοντος ( οι του δεύτερου είδους προτιμούν τον όρο «ιστοριοδίφης»!)

 

Και στις 13 Ιουνίου 2017γράφαμε:

Τι εννοούσε ο Πούτιν με τη φράση «κανείς δεν θα επιβιώσει από μια σύρραξη Ρωσίας-ΗΠΑ»

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον Αμερικανό σκηνοθέτη Όλιβερ Στόουν, το πρώτο μέρος της οποίας προβλήθηκε χθες από το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο Showtime στο πλαίσιο ντοκιμαντέρ με τον τίτλο “The Putin Interviews”, ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε για την προέλευση των ισλαμιστικών εξτρεμιστικών ομάδων.

Αίσθηση προκάλεσε και η δήλωση του Πούτιν ότι εάν οι ΗΠΑ και η Ρωσία αποφασίσουν να χρησιμοποιήσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο σε μια πιθανή σύρραξη κανείς δεν θα επιβιώσει για να διεκδικήσει τη νίκη.

«Δεν νομίζω ότι θα επιβιώσει κανείς μια τέτοια σύρραξη», απάντησε ο Ρώσος πρόεδρος στην ερώτηση του Αμερικανού σκηνοθέτη αν οι ΗΠΑ θα έβγαιναν «κυρίαρχες» από έναν «θερμό πόλεμο.»

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει τη δήλωση του Πούτιν ο Ρώσος πολιτικός επιστήμονας και επίτιμος διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών, Νικίτα Ντάνιουκ είπε στο ραδιόφωνο του Sputnik:

«Νομίζω πως όλοι καταλαβαίνουμε ότι οι ΗΠΑ και η Ρωσία είναι δυο υπερδυνάμεις που έχουν πυρηνικά όπλα: και στρατηγικά και τακτικά. Σε περίπτωση λοιπόν που κλιμακωθεί μια σύγκρουση μεταξύ τους, και όχι απλώς ένας τοπικός πόλεμος, τότε είναι πιθανό ότι θα προκύψει μια παγκόσμια σύγκρουση, η οποία θα αποβεί καταστροφική για όλη την ανθρωπότητα. Συνεπώς, και οι δυο χώρες πρέπει να είναι απολύτως υπεύθυνες για τις πολιτικές που χρησιμοποιούν»

Και απηύθυνε έκκληση στους αρμόδιους στην Ουάσιγκτον να ακούσουν το μήνυμα του Πούτιν:

«Όσον αφορά σε μια πιθανή σύγκρουση μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας, η ιστορία έχει δείξει πως οι κρίσεις συμβαίνουν ξανά και ξανά, αλλά τα τελευταία χρόνια βρίσκουμε λύσεις σε πολιτικό και διπλωματικό επίπεδο. Νομίζω ότι η δήλωση του Πούτιν παροτρύνει τους Αμερικανούς αξιωματούχους να αποφύγουν οποιαδήποτε μεγάλης κλίμακας ένταση

Στα διπλανά καθίσματα απ΄αυτό που θα κάθεται ο δικτάτορας της Ρωσίας στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο και η μαφιόζικη ομάδα του, όταν  έρθει η  ώρα τους  (και ζυγώνει), ένα “σκαμνί” πρέπει να υπάρχει και για τον πανάθλιο Όλιβερ Στόουν. Ο Αμερικανός εκπρόσωπος της αισχρής βιομηχανίας του θεάματος στο βωμό της δημοσιότητας, της φιλοδοξίας, τους κέρδους (και ειδικά  σε νόμισμα…ρούβλι), προσπαθεί με συνεντεύξεις, άρθρα, ατάκες υπέρ του Ρώσου  δικτάτορα  να “στρώσει” την εικόνα του, να την καθαρίσει από το “αίμα”,  να την “καλλύνει” .  Ως εκ τούτου, να  προκαλέσει  σύγχυση, αμφιβολία, ερωτηματικά . Απώτερος στόχος, φυσικά, η “άφεση αμαρτιών”, η σμίλευση ανθρώπινου προσώπου ενός στυγνού εγκληματία και η ιστορική κάθαρση -αποκατάσταση του κτήνους της Ρωσίας.

Δε θα τα καταφέρει, όμως, ο  Αμερικανός. Μια πουλημένη “κάμερα”, μια  πληρωμένη πένα, δεν πείθουν κανέναν. Τα 10.000 θύματα της Ουκρανίας, πρωτύτερα στην Τσετσενία και τη Γεωργία, αλλά και οι χιλιάδες νεκροί στη Συρία, είναι ΟΛΑ θύματα της αδίστακτης ,της εγκληματικής μανίας του “Τσάρου”.

Η ανθρωπότητα οφείλει να τελειώνει και με τους δικτάτορες φονιάδες  και με τους παρατρεχάμενος  σφογγοκωλάριους  σαν τον ΄Ολιβερ Στόουν. Ο τελευταίος, ως πλαστογράφος της Ιστορίας,  είναι ΚΑΙ ηθικός αυτουργός όλων  των εγκλημάτων του…Μαικήνα του Αμερικανού σκηνοθέτη, του πανάθλιου Πούτιν.  Μέγας κατεργάρης και καιροσκόπος αυτός ο ΄Ολιβερ Στόουν, τελικά!