ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ, ΣΕ…ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΑΜΕ! ΕΙΣΑΙ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΥΡΙΟ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙΣ ΕΞΟΥΣΙΑ;

1. ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΗ “ΦΑΜΙΛΙΑ” ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ…ΔΙ ΑΥΤΗΣ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ

 

 

 

Μαζική και δυναμική συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Ιωάννα Κολοβού

Συγκέντρωση και πορεία στου Ζωγράφου, με εκατοντάδες κατοίκους και αλληλέγγυους να εκδηλώνουν τη συμπαράστασή τους στη χαμηλοσυνταξιούχο.

Γέμισε από κόσμο η οδός Αβύδου και οι γύρω δρόμοι στου Ζωγράφου, με κατοίκους και αλληλέγγυους να ανταποκρίνονται στο κάλεσμα για συγκέντρωση έξω από το σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου Ιωάννας Κολοβού, όπου νωρίτερα έγινε τραμπούκικη έφοδος από τις αστυνομικές αρχές για χρέος 15.000 ευρώ.

Η γειτονιά του Ζωγράφου, τοπικοί φορείς, συνδικάτα, φοιτητές και κόμματα της Αριστεράς επιφύλαξαν συγκλονιστική συμπαράσταση στην κ. Κολοβού, η οποία ευχαρίστησε τους συγκεντρωμένους, καλώντας τον κόσμο να παλέψει για να μη βρεθεί κανείς άλλος στη θέση της με φόβο για το σπίτι του.

Μετά τη συγκέντρωση έξω από το σπίτι, πραγματοποιήθηκε πορεία προς την πλατεία Γαρδένιας στου Ζωγράφου, όπου συμμετείχε πλήθος κόσμου. Άνθρωποι κάθε ηλικίας, φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη οργανώσεων και συλλογικοτήτων του αριστερού και του αντιεξουσιαστικού χώρου αλλά και ανένταχτοι πολίτες, γονείς με τα παιδιά τους, ακόμα και κάτοικοι σε αμαξίδια, συμμετείχαν σε μια πραγματικά μεγάλη πορεία.

«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη», «Κυβέρνηση, Ε.Ε., κοράκια, τραπεζίτες, τα σπίτια του λαού αρπάζουν οι αλήτες» και «τρομοκρατία είναι η μισθωτή σκλαβιά φονιάδες των εργατών κράτος και αφεντικά» φώναξε μεταξύ άλλων το πλήθος.

ΕΦ.ΣΥΝ. / ΜΙΧΑΗΛ-ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Νωρίτερα, ο δικαστικός κλητήρας που τραμπούκιζε τη συνταξιούχου απαγορεύοντάς της να πάρει ακόμα και το παλτό της, αναγκάστηκε να αποχωρήσει συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων υπό τις σφοδρές αποδοκιμασίες των συγκεντρωμένων, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο.

Η έφοδος στο σπίτι

Νωρίς το πρωί, ντροπιαστικές εικόνες έλαβαν χώρα στην οικία της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου που πλειστηριάστηκε για χρέος 15.000 ευρώ: αστυνομικοί, λίγο πριν τις 8:00, έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι και μπήκαν στο σπίτι της για να πραγματοποιηθεί έξωση. Ακολούθησε καταγραφή των αντικειμένων που υπάρχουν στην οικία με την Ιωάννα Κολοβού να μην είναι παρούσα.

2. Αχτσιόγλου: «Αποτρόπαιες οι εικόνες στο σπίτι της κυρίας Κολοβού – Αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη»

Αχτσιόγλου: «Αποτρόπαιες οι εικόνες στο σπίτι της κυρίας Κολοβού – Αποτέλεσμα της πολιτικής Μητσοτάκη»

Στη πρωτολογία της η κα Αχτσιόγλου σημείωσε ότι “την περίοδο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη τα χρέη της ελληνικής κοινωνίας έχουν αυξηθεί σε όλα τα επίπεδα. Προς την εφορία, στα ασφαλιστικά ταμεία, αυξάνονται και τα κόκκινα, τα οποία μπορεί να εμφανίζονται μειωμένα στους ισολογισμούς των τραπεζών, όμως, εξακολουθούν να επιβαρύνουν τους εργαζόμενους, τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις”. “Υπάρχει ο κίνδυνος για μια νέα γενιά κόκκινων δανείων δημιουργείται εξαιτίας της αύξησης του κόστους ζωής και της αύξησης των επιτοκίων” πρόσθεσε.

Η κα Αχτσιόγλου έκανε λόγο για “συγκεκριμένες τραπεζοκεντρικές επιλογές” που έκανε εξαρχής η κυβέρνηση όπως “στον πτωχευτικό και στον εξωδικαστικό μηχανισμό. Να υπάρχει πλήρης ελευθερία σε τράπεζες και funds, καμία δεσμευτικότητα των πιστωτών για ρυθμίσεις και καμιά προστασία της πρώτης κατοικίας, πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών”. “Για το 2022 έχουν προγραμματιστεί πάνω από 44.000 πλειστηριασμοί, και πρώτης κατοικίας, ενώ ήδη έχουν ολοκληρωθεί τριπλάσιοι σε σχέση με πέρυσι” επισήμανε.

Αναφερόμενη στα funds, η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι “λειτουργούν ανεξέλεγκτα και σε πλήρη ασυδοσία” καθώς “δεν απαντούν στις κρούσεις των πολιτών για ρυθμίσεις ή ζητούν υπέρογκα ποσά για να συζητήσουν, χωρίς καν να δεσμεύονται από το περιεχόμενό οποιασδήποτε ρύθμισης”.

Σχετικά με τον εξωδικαστικό μηχανισμό της κυβέρνησης, η κα Αχτσιόγλου τόνισε ότι έχει αποτύχει παταγωδώς, καθώς “ούτε 3 στους 100 από όσους αιτήθηκαν δεν κατάφεραν να πάρουν μια ολοκληρωμένη ρύθμιση, ενώ πολλοί περισσότεροι δεν το επιχείρησαν καν. Η ανταπόκριση από τις τράπεζες και τα funds στα αιτήματα ρύθμισης είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη, διότι προβλέψατε τη συμμετοχή τους κατά βούληση”.

Ως “αποκορύφωμα όλης αυτής της κατάστασης” η κα Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την υπόθεση του κ. Πάτση, βουλευτή της ΝΔ, που αγόραζε τα κόκκινα δάνεια ανήμπορων πολιτών με δάνεια που έπαιρνε από τράπεζες. “Δεν είναι μόνο μια εξοντωτική πολιτική, αλλά μια τακτική δια της οποίας στελέχη της ΝΔ κερδοσκοπούν προσωπικά” τόνισε η κα Αχτσιόγλου.

Σχετικά με τον “Ηρακλή”, που θα έδινε λύση στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων, παρατήρησε ότι “θα γυρίσει μπούμερανγκ στο δημόσιο χρέος, διότι η Eurostat εξετάζει το ενδεχόμενο να εγγράψει τις εγγυήσεις στο δημόσιο χρέος αυξάνοντάς το έως και 18,7 δισ. ευρώ”.

Απευθυνόμενη στον κ. Σταϊκούρα, η κα Αχτσιόγλου έθεσε τα εξής ερωτήματα: “Αναλαμβάνετε την ευθύνη γι αυτή την αδιανόητη και εξαιρετικά δυσχερή κοινωνική κατάσταση; Προτίθεστε να κάνετε κάτι για να βάλετε φραγμό στην ασυδοσία των funds και των servicers; Θα εφαρμόσετε πολιτικές προστασίας της πρώτης κατοικίας; Προτίθεστε να δώσετε κάποια δυνατότητα πραγματικής ρύθμισης των χρεών των πολιτών; Δεσμεύεστε ότι δεν θα υπάρξει εγγραφή του συνόλου ή μέρους των εγγυήσεων του ‘Ηρακλή’ στο δημόσιο χρέος;”.

Στη δευτερολογία της η κα Αχτσιόγλου, απαντώντας στον κ. Σταϊκούρα επισήμανε ότι “επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ τα κόκκινα δάνεια μειώθηκαν συνολικά, όχι να φαίνονται μειωμένα στους ισολογισμούς των τραπεζών αλλά να επιβαρύνουν την κοινωνία, ενώ την περίοδο 2010 – 2014 υπήρξε έκρηξη των κόκκινων δανείων. Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε νομοθετικό πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, πλαίσιο το οποίο παρέτεινε η κυβέρνηση της ΝΔ για ένα χρόνο και στη συνέχεια η προστασία της πρώτης κατοικίας καταργήθηκε με τον πτωχευτικό νόμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόζονταν σχήματα 120 δόσεων που έδωσαν ανακούφιση για τα χρέη και απέναντι στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία”.

“Κε Σταϊκούρα ελέγχεστε, δεν ελέγχετε εσείς την αντιπολίτευση . Και αντί να δίνετε απαντήσεις, αντί να λογοδοτείτε, κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Θα πείτε κάτι για την υπόθεση Πάτση; Θα πείτε κάτι για την κα Κολοβού, που αστυνομικές δυνάμεις έσπασαν την πόρτα και την έβγαλαν από το σπίτι της για οφειλή 15.000 ευρώ σε πιστωτικές κάρτες; Θα πείτε αν δεσμεύεστε για τη μη εγγραφή μέρους ή του συνόλου των εγγυήσεων του ‘Ηρακλή’ στο δημόσιο χρέος και προσαύξηση του δημόσιου χρέους έως και 18,7 δισ. ευρώ;” τόνισε η κα Αχτσιόγλου.

Αναφερόμενη στη απόφαση του Άρειου Πάγου, η κα Αχτσιόγλου σημείωσε ότι “ο νόμος του 2015 έθετε πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις στα funds. Πρώτα, υποχρέωση πρότασης ρύθμισης στον πολίτη. Δεύτερον, να φορολογούνται όλες οι πράξεις των funds, ενώ ο νόμος του 2003 προβλέπει πλήρη ελευθερία στα funds να κάνουν γρήγορα πλειστηριασμούς και να βγάζουν χρήματα χωρίς φορολογία και χωρίς προϋπόθεση ρύθμισης στους οφειλέτες”. “Εσείς συνδέσατε τον ‘Ηρακλή’ με τον νόμο του 2003. Και ήρθε ο Άρειος Πάγος και έβαλε φρένο με την απόφασή του” υπογράμμισε.

Κλείνοντας, η κα Αχτσιόγλου παρατήρησε ότι η σημερινή παρουσία του κ. Σταϊκούρα είναι ομολογία “ότι έχει αυξηθεί το ιδιωτικό χρέος, ότι πρώτες κατοικίες θα πλειστηριάζονται για ευτελή ποσά, ότι τα funds λειτουργούν και θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξέλεγκτα, ότι τα στελέχη της ΝΔ θα κερδοσκοπούν με προσωπικές στρατηγικές σε βάρος ανήμπορων πολιτών. και η κυβέρνηση θεωρει ότι όλα βαίνουν καλως»

3. ΓΙΑΤΙ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΥΡΙΑΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Homo-Naturalis.gr

 

Απλά, καθαρά, ξάστερα. Κι όχι  με ολοφάνερες απατεωνιές,  κομπογιαννίτικα τερτίπια   και  αλχημείες κάθε είδους, όπως κάνουν οι χρυσές, πέτσινες …δημοσκοπήσεις των ΦαναροΠαναγόπουλων.

Εκείνοι που  πληρώνουν τους βρώμικους αυτούς αχυρανθρώπους,  για να σφραγίζουν  τα αποτελέσματα  που τους  δίνουν  έτοιμα οι εντολείς του  και παρουσιαζουν    προβάδισμα, ακόμα και  με 10% , του γιου του μεγαλύτερου πολιτικού απατεώνα που είδε η χώρα στα 200 χρόνια “ανεξαρτησίας” της (ίδιος και όμοιος  και ο υιός),    αυτοί, λέμε, που τους εξαγοράζουν   γνωρίζουν πολύ καλά  πως ήρθε  η στερνή  τους ώρα .

Χίλιοι είναι οι λόγοι που η επάρατη παράταξη, ως κυβέρνηση , εξεμέτρησε το ζην και πάει το σαπιοκάραβό της  αύτανδρο στον πάτο.  Αλλά δε θα επικαλεστούμε  αυτούς τους χίλιους λόγους.  Ας τους  κάνει σούμα ,όπως κάνει , και καλώς κάνει,  και με την ιδιομορφία  που το κάνει,  ο Παύλος Πολάκης.

Εμείς,  για εκείνους που ξέρουν απλά μαθηματικά   φέρνουμε μια  και μοναδική απόδειξη πως ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει  να ετοιμάζει σύντομα τη βαλίτσα του για του Μαξίμου. Και θα διατυπώσουμε την απόδειξη με  ερώτηση . Η  απάντηση καθαρή και ξάστερη, μιλάει από μόνη της. Και το σημαντικότερο , ΔΕ ΧΩΡΑΕΙ  ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ.

Από τους σχεδόν 1 εκατομμύριο ΄Ελληνες ψηφοφόρους που  είναι παλιοί και νέοι δανειολήπτες  με προσημειώσεις και υποθήκες τα σπίτια τους (και δε μιλάμε  μόνο για όσους έχουν “κόκκινα δάνεια”) και οι οποίοι γνωρίζουν πολύ καλά   πως ανά πάσα στιγμή από “μια στραβή”, μια ατυχία,  κινδυνεύει η περιουσία τους να βγει  στο σφυρί ,  για να τη δωρίσει στους φίλους του τραπεζίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης,    ΠΟΙΟΣ θα είναι παράρφων  να του δώσει ψήφο και   να κάνει ο ίδιος  ο ψηφοφόρος χαρακίρι;.

Πληροφορίες:

1.Το μαξιλάρι του ΝΟΜΟΥ ΚΑΤΣΕΛΗ δεν υπάρχει πια ,αφού  τον κατάργησαν τα τραπεζικά  αρπακτικά , χορηγοί  του Κυριάκου Μητσοτάκη. ΄Ετσι ,όσοι δανειολήπτες  πίστεψαν στις  προκελογικές δημαγωγίες της Δεξιάς πως δεν κινδυνεύουν τα σπίτια τους και την ψήφισαν,τώρα το φυσάνε και δεν κρυώνει.

2. Στην Ελλάδα,  σχεδόν  πάντα,    200- 500. 000  ψηφοφόροι (κάποτε ακόμα λιγότεροι)      δίνουν κυβέρνηση την επομένη των  εκλογών. Στατιστικά διαπιστωμένο και εύκολο ο καθένας να το διασταυρώσει  από τα  αποτελέσματα των εκλογών μέχρι σήμερα. Αυτή την ώρα οι δανειολήπτες  σε απόγνωση και… υστερία,  υπολογίζονται σε 1 ολόκληρο εκατομμύριο.  Και ξέρουν πολύ καλά πως όχι μόνο  για δάνειο, αλλά  και για τα κοινόχρηστα  που δεν ξόφλησαν στην ώρα τους, μπορούν να τους πάρουν  ακόμα και το σπίτι.

Εδώ θα είμαστε στις εκλογές (ελπίζουμε ,τουλάχιστον).     Αλλά και σύντομα  θα δημοσιεύσουμε  τη μεγάλη, πανελλαδική δημοσκόπηση που βρίσκεται σε εξέλιξη.