“ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ” -ΕΙΔΗΣΕΙΣ-ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΣΗ-ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ (TRASH)

                              1.  ” ΚΑΤΑΔΥΣΕΙΣ” (ΣΕ  ΞΑΣΤΕΡΟΥΣ ΒΥΘΟΥΣ)

                                                             NAVTEΧ

                                              (“αγγελίες προς ναυτιλλομένους”)

ΗΠΑ και Ε.Ε μιλάνε για “αμφισβητούμενα ύδατα”. Και  δικαίως. Φυσικά, την ίδια άποψη έχουν οι περισσότερες χώρες στον κόσμο.  ΄Ιδια η παλιά ιστορία με  τα Σκόπια.  ΄Ολη η υφήλιος αποκαλούσε τη μικρή χώρα  “Ματσεντόνια”,  πλην Ελλάδας.

Και οι Τούρκοι σήμερα , θα είχαν όλα τα δίκαια με το μέρος τους, αν ζητούσαν διευθέτηση και προσφυγή της αμφισβήτησης στο Διεθνές Δικαστήριο και η Ελλάδα  αρνιόταν.   Αλλά , πρόκειται για μια νέα προκλητική ενέργεια του δικτάτορα Ερντογάν  που διάλεξε αυτή την ώρα (μετά την άλλη πρόκληση της  μετατροπής της Αγια Σοφιάς σε τζαμί)  για την  έκδοση της τουρκικής Navtex από τον υδρογραφικό σταθμό της Αττάλειας, εντός  των αμφισβητούμενων υδάτων.   Είναι αυτά  που η ελληνική και κυπριακή πλευρά  ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ θεωρούν δική τους    υφαλοκρηπίδα.

Η Λύση, όπως την προτείνουν όλοι όσοι δεν έχουν συμφέροντα στην περιοχή, είναι μία και μοναδική. Προσφυγή στο Διεθνές δικαστήριο και συμμόρφωση με την απόφαση που θα εκδοθεί. ΄Ετσι μόνο θα λυθούν τα …ανύπαρκτα στην ουσία προβλήματα μεταξύ των δύο χωρών, μια και η συνθήκη  της Λωζάνης  έχει αποφανθεί για τα σύνορα και τις σχέσεις των δύο χωρών.

Τα υπόλοιπα είναι λεονταρισμοί  και εργαλεία των κυβερνήσεων των δύο χωρών για αντιπερισπασμό,  απόσπαση προσοχής από  τα εσωτερικά τους προβλήματα, αλλά και ντελίρο εξοπλισμών (με υπέρογκες μίζες)  για τους διεφθαρμένους αξιωματούχους και των δύο χωρών.

                                                  2. ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1.  Τουρκική NAVTEX. Νέα τεχνητή ένταση από τις δύο κοινοβουλευτικές δικτατορίες Ελλάδας και Τουρκίας σε αμφισβητούμενα νερά.

Η έκδοση της τουρκικής Navtex εντός της   θεωρούμενης  ελληνικής και κυπριακής υφαλοκρηπίδας,  δημιουργεί νέα  προβλήματα .  Η Τουρκία δεσμεύει  αμφισβητούμενη περιοχή νότια του Καστελόριζου από  21/7 έως και τις 2 Αυγούστου για σεισμικές και υδρογραφικές έρευνες από το σκάφος Oruc Reis.

Την ίδια ώρα η τουρκική πολεμική αεροπορία ξεκίνησε   υπερπτήσεις, ιδιαίτερα το νησιωτικό σύμπλεγμα του Καστελόριζου με συνέπεια την πρόκληση πολλών εικονικών αερομαχιών μεταξύ ελληνικών και τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών. Την ίδια ώρα σε κατάσταση επιφυλακής βρίσκονται οι μονάδες του στρατού ξηράς και του πολεμικού ναυτικού με ανάκληση αδειών μόνιμων στελεχών που υπηρετούν στα πλοία.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε επικοινωνία με τον αμερικανό ομόλογο  του στον οποίο ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι η Ελλάδα θα υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα

«Η αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδος και της Κύπρου συνιστά αμφισβήτηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ευρώπης τελικά» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

Απαντώντας σε ερώτηση των Ελλήνων ανταποκριτών στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών κάλεσε την Τουρκία να απέχει από ενέργειες που αυξάνουν τις εντάσεις στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες γνωρίζουν ότι η Τουρκία έχει εκδώσει μια NAVTEX για έρευνα σε αμφισβητούμενα ύδατα στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλούμε τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν τυχόν σχέδια που έχουν για επιχειρήσεις και να αποφύγουν κινήσεις που θα αυξήσουν τις εντάσεις στην περιοχή», σημείωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.  Να  προσέξουμε  ότι το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, κατά την πάγια τακτική του κρατά ίσες αποστάσεις και  κάνει λόγο για «αμφισβητούμενα ύδατα».

Ο Ταγίπ Ερντογάν κινείται πάντως σε γραμμής έντασης δηλώνοντας ότι η Τουρκία δεν θα ζητήσει την άδεια κανενός για το που θα πάνε τα τουρκικά ερευνητικά πλοία.

«Εμείς δεν εξαρτόμαστε από την άδεια κανενός ούτε για τα σεισμικά ερευνητικά μας πλοία, ούτε για τα γεωτρύπανά μας. Εμείς ακολουθούμε το διεθνές δίκαιο, όποια και αν είναι τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο κάναμε μέχρι σήμερα τα βήματά μας και θα συνεχίσουμε να τα κάνουμε και από δω και πέρα» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Μετά την πλήρη διπλωματική αποτυχία στη Σύνοδο Κορυφής, το ελάχιστο που περιμένω από την κυβέρνηση είναι, σε περίπτωση απόπειρας έρευνας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, να μην κάνει τίποτα λιγότερο από όσα κάναμε εμείς τον Οκτώβρη του 2018» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

2. Τούρκος ΥΦΥΠΕΞ : “Δεν μπορεί το Καστελόριζο να έχει υφαλοκρηπίδα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων”. Να, αλλά ας το πει το Δικαστήριο.

Χάρτης Τούρκου υφ ΕΞ για Καστελόριζο

Με ανάρτησή του στο twitter ο Γιαβούζ Σελίμ Κιράν αναφέρει: «Δεν μπορεί να είναι λογικό και συμβατό με διεθνές δίκαιο ένα νησί με έκταση 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, δύο χιλιόμετρα από την Ανατολία και 580 χιλιόμετρα από την ελληνική ηπειρωτική χώρα, να δημιουργεί υφαλοκρηπίδα 40.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Η πραγματικότητα δεν μπορεί να επισκιαστεί από μαξιμαλιστικές, υπερβολικές και έντονες αντιδράσεις».

 

3.    ΜΟΥΦΑ…ΚΟΡΟΝΟΪΟΘΑΝΑΤΟΙ

Ακόμα δύο καταγεγραμμένους θανάτους, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα μας να ανέρχεται σε 197. Εξ αυτών οι 64 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 76 έτη. ΚΑΙ ΤΟ 96% (!)  ΕΙΧΕ ΚΑΠΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΝΟΣΗΜΑ. Συνήθως, βαριά αρρώστια και καταπονημένο οργανισμό από ασθένεια ή ηλικία.

 4. Λάλου-Τιτκώβ: Αστυνομικοί χούλιγκανς  μας επιτέηκαν σε σκηνικό τρόμου

Ξυλοδαρμός Τιτκώβ-Λάλου: Αστυνομικοί χούλιγκανς και αντισυνταγματικοί περιοριστικοί όροι

Την απόφαση της κυβέρνησης για  επιθέσεις της αστυνομίας κατά διαδηλωτών, την ωμή βία της ομάδας ΔΡΑΣΗ και την αντισυνταγματικότητα των περιοριστικών όρων που επιβλήθηκαν στους τρεις συλληφθέντες έξω από την ΑΣΟΕΕ τόνισαν   οι κατηγορούμενοι και οι δικηγόροι  τους σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΟΛΜΕ.

 Πρώτα  μίλησαν οι δύο από τους τρεις κατηγορούμενους, Θωμάς Λάλος και Αλέξανδρος Τιτκώβ, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από   ξυλοδαρμό και κατηγορούνται ακόμα και  για κακούργημα ! Τους έχουν μάλιστα επιβληθεί  απίστευτοι περιοριστικοί όροι, όπως απαγόρευση συμμετοχής σε διαδηλώσεις, αλλά και απαγόρευση εισόδου στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων.

«Πολιτική τους η ποινικοποίηση των διαδηλώσεων»

Ο Θ. Λάλος, μουσικός παραγωγός στο επάγγελμα, περιέγραψε το πώς έγινε η επίθεση των ΜΑΤ και της ομάδας ΔΡΑΣΗ προς την πορεία, όταν οι συγκεντρωμένοι αποχωρούσαν ειρηνικά από την πλατεία Βικτωρίας.

«Ενώ είμαστε έτοιμοι να διαλυθούμε, εμφανίζεται τρέχοντας διμοιρία ΜΑΤ με φουλ επιθετική διάθεση και μηχανάκια της ομάδας ΔΡΑΣΗ, που ακούγαμε πρωτόγνωρα πράγματα από τους ασυρμάτους τους (σκίστε τους, φάτε τους, διαλύστε τους) και μαρσάρανε, χτυπάγανε τα κλομπ στα πόδια τους σε ένα πλήθος που διαλυόταν» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εφάρμοσαν στην πράξη τον καινούργιο νόμο περί διαδηλώσεων. Ακόμα και να θες να διαμαρτυρηθείς, δεν θα το κάνεις. Ακόμα και αν δεν προκύψει το παραμικρό, θα το δημιουργήσουμε εμείς και δεν θα δεχόμαστε τις εικόνες. Αυτό φάνηκε και από τους περιοριστικούς όρους που μας επιβλήθηκαν. Επειδή τολμήσαμε να διαδηλώσουμε, μας παρουσιάζουν σαν σεσημασμένους των Εξαρχείων και μας απαγορεύουν ακόμα και να πάμε να δουλέψουμε  σε αυτή την περιοχή, παρόλο που εκεί εκφραζόμαστε καλλιτεχνικά» είπε χαρακτηριστικά.

5. α. ΠΟΛΕΜΟΧΑΡΗΣ  ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ.”ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ”  ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΩΝ.

«Δεν μπορεί να κρύβεται ο Κ. Μητσοτάκης, να έρθει να ενημερώσει την Βουλή»

Δεν μπορείτε να κρύβεστε» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ. «Ποιο είναι το σχέδιο της χώρας έναντι στην παραβίαση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων;» είπε. “Ο πρωθυπουργός της χώρας, θεωρητικά κάνει ό,τι χρειάζεται, για να μη χρειαστεί να κάνει ό,τι χρειάζεται. Μόνο που τα αχρείαστα του Κυριάκου Μητσοτάκη, το πρώτο εικοσιτετράωρο που μετρά η νέα ελληνοτουρκική κρίση, δημιουργούν ερωτήματα για το ποια είναι αυτά τα οποία πιστεύει πως είναι αρκετά για να δηλώσουν την αποφασιστικότητά του για την προστασία της χώρας.

β. Τσίπρας: Τουρκικά πολεμικά πλοία πλέουν στο Αιγαίο και ο Μητσοτάκης κρύβεται από τον λαό.

γ.  Βαξεβάνης: Το Καστελόριζο κείται μακράν για τον Μητσοτάκη;

“Δείτε λίγο το κάδρο. Δεκαεπτά τουρκικά πολεμικά πλοία είναι ήδη σε ετοιμότητα για να συνοδεύσουν στις έρευνες το Τουρκικό «Ορούτς Ρέις», με τον Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει πως δεν χρειάζεται άδεια από κανέναν για το πού θα κάνει έρευνα για υδρογονάνθρακες και πού θα τρυπήσει. Από τα ξημερώματα, πληροφορίες θέλουν και άλλα τουρκικά πολεμικά να παίρνουν θέση στο Αιγαίο. Το πρωί της Τρίτης, πρωτοφανείς αερομαχίες σημειώθηκαν πάνω από το Καστελόριζο”.

6.Η Κομισιόν ζητάει  Διεθνές δικαστήριο για την επίλυση διαφορών  για υφαλοκριπίδα

Την αποδοκιμασία από πλευράς Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις τελευταίες ενέργειες της Τουρκίας μεταδίδει το κυπριακό πρακτορείο ειδήσεων.

Η Ναμπίλα Μασραλί, Εκπρόσωπος της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης, ρωτήθηκε από το ΚΥΠΕ για τη νέα NAVTEX, σημείωσε ότι η Ε.Ε. καλεί την Τουρκία να δεσμευθεί κατηγορηματικά σε σχέσεις καλής γειτονίας και σε ειρηνική επίλυση των διαφορών της, προσφεύγοντας, εάν είναι απαραίτητο σε  ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ και ξεκαθαρίζει ότι η οριοθέτηση αποκλειστικών οικονομικών ζωνών και η υφαλοκρηπίδα πρέπει να αντιμετωπιστούν μέσω διαλόγου και διαπραγματεύσεων με καλή πίστη.

7. ΚΚΕ  ΣΤΟΙΧΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ  ΓΡΑΜΜΗ.   Η ΑΜΕΡΙΚΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕΝΑ  ΥΔΑΤΑ!

Αιχμές ΚΙΝ.ΑΛΛ. και ΚΚΕ για τα «αμφισβητούμενα ύδατα» του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

“Η δήλωση του State Department, που κάνει λόγο για “αμφισβητούμενα ύδατα” στον χώρο της τουρκικής Navtex, όχι μόνο είναι προκλητική αλλά δείχνει και τις πραγματικές προθέσεις των ΗΠΑ για επιβολή καθεστώτος συνδιαχείρισης» υποστηρίζει, από την πλευρά του το ΚΚΕ!

 

                                    3.  ΕΔΩ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ

 

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΥΠΕΞ

    Η NAVTEX για το Καστελόριζο είναι στη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΦΑΛΟΚΡΗΠΙΔΑ!

Το Ορουτς Ρέις

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση και -μεταξύ άλλων- αναφέρει πως θα προχωρήσει σε έρευνες ανοιχτά του Καστελόριζου, ενώ, συνεχίζοντας την προκλητική στάση της Άγκυρας, κατηγορεί την Ελλάδα για μαξιμαλιστικές θέσεις.

Πηγή: iefimerida.gr –

2. ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ
Καιρός: «Χτυπάει» 39άρια ο υδράργυρος -Πώς θα κινηθούν οι θερμοκρασίες από σήμερα έως την Κυριακή

Iδιαίτερα ζεστός αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα και τις προσεχείς ημέρες, φτάνοντας ακόμα και τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr –

 

3. ΕΞΕΦΡΑΣΕ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΤΗΣ
Η Καίτη Γαρμπή απαντά στην Dua Lipa για τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας»: Ανιστόρητη

Η Καίτη Γαρμπή στη σκηνή

Την οργή της Καίτης Γαρμπή προκάλεσε η ανάρτηση της τραγουδίστριας Dua Lipa με τη σημαία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Πηγή: iefimerida.gr –

                                                     4. ΣΚΟΡΠΙΑ  TRASH

1.Νovartis: Να απορριφθεί η προσφυγή της Τουλουπάκη προτείνει ο εισαγγελέας

Να απορριφθεί η προσφυγή της εισαγγελέως Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατά της δίωξης που της ασκήθηκε, πρότεινε η αρμόδια εισαγγελέας προς το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Η Ελένη Τουλουπάκη υποστηρίζει στην προσφυγή της ότι η δικογραφία της είχε ήδη αρχειοθετηθεί από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρο Σοφουλάκη, όταν ο δεύτερος αντεισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής έδινε την παραγγελία του, βάση της οποίας της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ένα κακούργημα και πέντε πλημμελήματα.

Ωστόσο, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που προτείνει προς το δικαστικό συμβούλιο να απορριφθεί η προσφυγή της Ελένης Τουλουπάκη, φέρεται να αναφέρει ότι οι δύο αντεισαγγελείς, σύμφωνα και με την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, διενεργούσαν την έρευνα τους αυτόνομα και ισότιμα και κατά συνέπεια ο καθένας είχε αυτοτελές δικαίωμα να καταλήξει σε κρίση, χωρίς να τίθεται θέμα χρονικής προτεραιότητας ή αρχαιότητας.

2.Ο,ΤΙ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΤΟ ΚΑΝΕΙ»
Οι φωτό του Χαρδαλιά με τη σύζυγό του στο καμαρίνι του Ζαχαράτου -«Απέδειξε ότι έχει χιούμορ».

Νίκος Χαρδαλιάς και Τάκης Ζαχαράτους αγκαλιά στο καμαρίνι

3. Αγρυπνία στη Νέα Ιωνία για την Αγία Σοφία: «Η δική μας ειρηνική επανάσταση»

κόσμος μέσα στην Αγιά Σοφιά