ΚΙΝΕΖΟΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΝΓΚ: ΚΑΤΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΝΕΚΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΤΟΥ COVID19.ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ.

ΟΙ ΔΥΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟ ΑΡΜΑΓΕΔΩΝΑ

 

Σε εξέλιξη η συνάντηση Πούτιν-Σι στο Κρεμλίνο - Ουκρανία και οικονομική συνεργασία στο τραπέζι

Μαζί με τα λοιπά  δικτατορικά καθεστώτα στον κόσμο, κυρίως θεοκρατικά (αλλά όχι μόνο), αυτά της Κίνας και της Ρωσίας, η  Ιστορία σήμερα τα  κατατάσσει στα πλέον αιμοσταγή και  άκρως επικίνδυνα.   Τους δικάτορες επίσης αντίστοιχα,   Σι Τζινπίνγκ και Πούτιν,  ως τους νέους Χίτλερ της ανθρωπότητας.   Και εδώ , δεν ισχύει το συνήθως λεγόμενο, «τηρουμένων των αναλογιών», δοθέντος  πως δεν υπάρχουν διαφορετικές αναλογίες και προσεγγίσεις. Στη ουσία ή διάσταση , το μέγεθος του κακού που προξένησαν και οι τρεις,  έχουν τα χαρακτηριστικά της  ίδιας εμβέλειας.  Με τους δύο εν ζωή ,να απειλούν πως θα ξεπεράσουν το Ναζί ομόλογό τους, και μάλιστα στο  προσεχές σύντομο διάστημα.

Για το  Χίτλερ της Ρωσίας,  ήδη έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης για τα εγκλήματά του.  Τα οποία ,βεβαίως, δεν είναι ΜΟΝΟ  και ΟΣΑ  επικαλείται και του καταλογίζει  το ΔΠΔ. Το να στέλνεις   νέους ανθρώπους ομαδικά να  κομματιάζουν άλλους, να γίνονται κι αυτοί   κιμά στο μέτωπο  ή να μένουν σακατεμένοι σε  όλη τους τη ζωή    για τις  φιλοδοξίες  και τη σχιζοφρένεια  του  δικτάτορα , είναι  ακόμα χειρότερα από τα εγκλήματα για τα οποία το Διεθνές Δικαστήριο εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του .  Αλλά, να μην (ξανα)ανοίξουμε αυτό το ζήτημα.  Αυτή την ώρα προέχει  να συλληφθεί και να δικαστεί ο Ρώσος  εγκληματίας πολέμου.

 

 

 

΄Ομως, όπως λέγαμε χτες, σειρά έχει και ο έτερος δικτάτορας της  Κίνας, ο οποίος  είναι επίσης   φορτωμένος με  χιλιάδες εγκλήματα και  έχει στα χέρια  πολύ αίμα   και στην ίδια του τη  χώρα . Τα χρόνια  που κυβερνά ο πανάθλιος τύραννος , έχει διπράξει ανοσιουργήματα, που πολλές φορές εδώ έχουμε  απαριθμήσει.

Το τελευταίο και  μεγάλο είναι  η πανδημία του COVID19 με εκατομμύρια   θύματα σε όλο τον κόσμο. Πλέον,  είναι σε όλους φανερό και όχι μόνο στους ειδικούς , αλλά  γνωστό και από τις πρώτες ημέρες της εξάπλωσης του ιού, πως το ολοκληρωτικό καθεστώς  της Κίνας στη χώρα  από όπου ξεκίνησε το κακό,  απέκρυψε την αλήθεια, τόσο  για την ύπαρξη και την προέλευση  ,όσο και την επικινδυνότητα  του .

Η επιδημία   είχε εξαπλωθεί στην πυκνοκατοικημένη   χώρα , πολλούς μήνες πριν το ανακοινώσουν  οι κινέζικες αρχές.  Προτίμησαν  την εγκληματική απόκρυψη ,όμως.  ΄Οπως κάνουν, άλλωστε,  όλα  τα ολοκληρωτικά καθεστώτα ,  παλιά και σήμερα σε όμοια ζητήματα.

Μαζί  με το καθεστώς, δυστυχώς, συνεργάστηκε και είναι απολύτως  υπεύθυνος  για την τραγωδία  και ο Παγκόσμιος Οργανισμός  Υγείας. Κι  εκείνος,  ενώ γνώριζε την ύπαρξη του  Κορόνα  και το  λαθεμένο τρόπο διαχείρισης της ενδημίας, μέχρι που εξελίχθηκε σε πανδημία, σιώπησε  για  λόγους, κυρίως, οικονομικών συμφερόντων.

΄Οταν πια δεν ήταν δυνατόν να κρατηθεί το μυστικό, πιθανότατα πολλούς μήνες μετά  , πληροφορήθηκε την απειλή  και η διεθνής κοινότητα. Αλλά  ήταν  πια αργά.  Η τραγωδία χτύπησε  ύπουλα κα εξοντωτικά όλο τον πλανήτη.  Και δεν ήταν μόνο τα εκατομμύρια  οι νεκροί και οι ασθενείς.  Ακόμα και σήμερα, ο μισός πληθυσμός της γης,  έμεινε τραυματισμένος  από σοβαρά  ψυχολογικά προβλήματα,   κυρίως λόγω της δικτατορικής απόφασης του  εγκλεισμού  και της ιδρυματοποίησης των πληθυσμών.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο , ως Διεθνής Οργανισμός, αν θέλει να  διασώσει, όσο  κύρος και σεβασμός  του έχουν απομείνει (τα απεμπόλησε άπειρες  φορές και κάποτε προκλητικά  ως τώρα) , οφείλει να αποφασίσει   για τα άπειρα εγκλήματα του δικτάτορα της Κίνας. Είναι ίδια με  εκείνα του ρώσικου κτήνους. Η σύλληψη  και των   δύο,  είναι πλέον ή  απαραίτητη αυτή την ώρα,  αφού   ο κίνδυνος είναι υπαρκτός για ολόκληρη  την ανθρωπότητα. Να μην ξεχνάμε   πως και οι δύο απάνθρωποι και σχιζοφρενείς δικτάτορες,  έχουν στα χέρια τους πυρηνικά.  Και δεν είναι  διόλου  απίθανο να τα χρησιμοποιήσουν, αν βρεθούν σε αδιέξοδο.

Η   Αμερική, στον «ελεύθερο» τότε κόσμο (που ασφαλώς  δεν ήταν  ελεύθερος !), έκανε το ίδιο. Χρησιμοποίησε στην Ιαπωνία  την ατομική  βομβα και ήταν η πρώτη δύναμη που απέδειξε  πόσο αδίστακτοι και παράφρονες  είναι οι περισσότεροι απ αυτούς  που  ασκούν εξουσίες  στους αιώνες.Ειδικά,  όταν εγκλωβίζονται,  ως άγρια θηρία.

Η Δύση,  όμως, ως  εγγυητής των βασικών ανθρώπινων  δικαιωμάτων  και του ανθρωποκεντρικού  πολιτισμού σε όλη την  υφήλιο, οφείλει,  ωσαύτως , σύντομα να βρει τρόπο  , για  να «μαζέψει» και τους λοιπούς,  μικρούς και μεγάλους δικτάτορες, απανταχού της γης. Υπάρχουν λαοί σήμερα, όπως  αυτοί  στο  Β . Βιετνάμ, το Ιράν , τη Λευκορωσία, για να μείνουμε μόνο σε αυτούς .που στενάζουν υπό καθεστώτα  σκληρά και εγκληματικά.

Η Δύση ας  μην κλείνει άλλο τα μάτια. Κι ας μη νίπτει  τας χείρας. ΄Αλλωστε,  το χρωστά σε πολλούς  λαούς.  Ουκ ολίγες  χώρες που ανήκουν στο δυτικό λεγόμενο κόσμο, είναι υπεύθυνες για τις τραγωδίες πολλών λαών,  κυρίως στη Αφρική.   Τις  λεηλάτησαν ως αποικιοκράτες ,απομύζησαν τον πλούτο τους, εξόντωσαν τους λαούς τους (μόνο πρόσφατα , το 1994, η γενοκτονία των  Τούτσι στη  Ρουάντα  είχε 1.000.000 θύματα, με απόλυτη ευθύνη της Γαλλίας και μάλιστα της…σοσιαλιστικής του Μιτεράν!).

Αυτά σήμερα  τα εγκλήματα της Δύσης, πληρώνουν εκατομμύρια παιδιά που πεθαίνουν για μια σταγόνα νερό ή από τη στέρηση ενός πάμφθηνου  εμβολίου.  Χρωστάει η Δύση σε όλο αυτό τον κόσμο. Δεν της χρωστούν.  Ακόμα και αν ολόκληρη η Μαύρη ΄Ηπειρος, μεταναστεύσει στην Ευρώπη, τα εγκλήματα της  αποικιοκρατίας της,  δεν πρόκειται ούτε να παραγραφούν,   ούτε να συμψηφιστούν.