ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΙΣΠΙΡΙΓΚΟΥ. ΓΙΑΤΡΟΙ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ ΚΑΤΑΘΕΤΟΥΝ ΩΣ ΜΑΡΤΥΡΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙΝΟΙ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ!

Δικηγόρος Ρ. Πισπιρίγκου προς τον υπ. Υγείας Θ. Πλεύρη: “Έχει έρθει καμία μέρα στο Δικαστήριο και έχει αξιολογήσει αυτά που αναδεικνύονται εκεί …”

 

“Νέα ανακοίνωση του  δικηγόρου της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξη Κούγια, με την οποία απαντά στην ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη. Ο κ. Πλεύρης νωρίτερα είχε δηλώσει ότι: «Η θέση του κατηγορουμένου είναι σεβαστή και μπορεί να χαράσσει με τους νομικούς του παραστάτες την υπερασπιστική του τακτική, όπως ο ιδιος κρίνει. Σε περίπτωση, ωστόσο, που αναφέρονται ψεύδη και συκοφαντικά γεγονότα για γιατρούς και νοσηλευτές του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι χρέος μου ως Υπουργός να τους παρασχω την νομική υποστήριξη που δικαιούνται. Είναι πάγια η εντολή μου να προστατεύουμε όποιον εργάζεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας από ψευδείς και αβάσιμες μηνύσεις».

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΛΕΞΗ ΚΟΥΓΙΑ ΣΕ ΘΑΝΑΣΗ ΠΛΕΥΡΗ

Διάβασα την απάντηση προς εμέ του Θανάση Πλεύρη και, επειδή είναι και δικηγόρος, θέλω να τον ρωτήσω:

Από πού γνωρίζει ότι οι μηνύσεις της κας Πισπιρίγκου κατά των ιατρών που αποδεικνύεται πλέον στο δικαστήριο ότι έκαναν τεράστια ιατρικά λάθη και σακάτεψαν το δυστυχές κοριτσάκι και αντί να καλέσουν παιδοκαρδιολόγο, αφού το δυστυχές κοριτσάκι είχε όλα τα συμπτώματα καρδιακού νοσήματος, αποφάσισαν να εφαρμόσουν αγωγή για γαστρεντερίτιδα και βρογχοπνευμονία, είναι ψευδείς μηνύσεις και συκοφαντικές κατά περιεχόμενο;

Έχει πληροφορηθεί τι κατατίθεται στο Δικαστήριο και τι κατέθεσε εις βάρος των παιδιάτρων ο νευρολόγος γιατρός που μάλιστα δεν τον κάλεσαν και στη μυστική σύσκεψη που έγινε με πρωτοβουλία των διευθυντών της παιδιατρικής κλινικής μετά την τετραπληγία του δυστυχούς κοριτσιού;

Έχει έρθει καμία μέρα στο Δικαστήριο και έχει αξιολογήσει αυτά που αναδεικνύονται εκεί και τα οποία η υπεράσπιση της κατηγορουμένης αξιολογεί ως ψευδείς καταθέσεις και γι’ αυτό έχουν υποβληθεί οι μηνύσεις και θα υποβληθούν και άλλες;

Καταλαβαίνω τη σκοπιμότητα της δηλώσεώς του, αλλά θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός, ιδιαίτερα γιατί είναι και Υπουργός, για το τι λέει και τι υπόσχεται, γιατί αυτό που είπε τον εκθέτει ανεπανόρθωτα, αφού κάθε μέρα σε όλα τα ποινικά Δικαστήρια της Ελλάδος υπάρχει και μια δίκη για ιατρικά λάθη, είτε ιδιωτών ιατρών, είτε υπηρετούντων στο Ε.Σ.Υ., και είναι απαράδεκτο ο Υπουργός Υγείας να θέλει να καλύψει ακόμη και κομπογιαννίτες ιατρούς που στέλνουν στο θάνατο ή σακατεύουν Έλληνες πολίτες με αυτό τον χοντροκομμένο τρόπο.

Αθήνα, 23/3/2023

Με εκτίμηση και σεβασμό

Αλέξιος Κούγιας

Η Ρούλα Πισπιρίγκου στο ανακριτή – Δείτε φωτογραφίες στο Newsbeast

 

ΜΑΤΙΝΑ ΠΑΓΩΝΗ | Ρεπορτάζ και ειδήσεις για την Οικονομία, τις ...

Δε θα στηρίζαμε χωρίς ενδοιασμό και επιφύλαξη την αθωότητα της τραγικής  μάνας που έχασε τα τρία παιδιά της κι αντί να  μοιρολογεί  στα μνήματά τους, σκίζει τις σάρκες της στο κελί της   φυλακής,    αν δεν είχαμε την απόλυτη  διαβεβαίωση γιατρών με ιδεολογική υποδομή και συγκρότηση, άριστο επιστημονικό ήθος και εξαιρετική κατάρτιση ( δύο εξ αυτών κορυφαίοι γιατροί σε  Νοσοκομεία του εξωτερικού), που ομνύουν  ξανά στον Ιπποκράτη  πως ο θάνατος της μικρής παιδούλας  είναι  χοντρό, εγκληματικό  λάθος γιατρών και νοσηλευτών. «Αυτών ακριβώς που στη δίκη της μάνας , είναι μάρτυρες κατηγορίας για να διασωθούν οι ίδιοι”, μας είπε επί λέξει  ένας από τους γιατρούς συνομιλητές μας. Σήμερα , το  επιβεβαιώνει νομικά τεκμηριωμένο   με την ανακοίνωσή του και  ο συνήγορος της κατηγορουμένης.

Από την αρχή  φάνηκε πως η κατασκευή της  ενοχή της μάνας  ήταν η συντεχνιακή κάλυψη,  γιατί η αποκάλυψη των αλλεπάλληλων   ιατρικών λαθών και παραλείψεων , θα στοίχιζαν ακριβά στους δράστες.  Κι ακόμα φάνηκε  από τη στάση της    ίδιας της  προέδρου  των νοσοκομειακών  γιατρών ,εκείνης της ανεκδιήγητης Παγώνη που  έφτασε  να λέει στα πρωινάδικα  (τα έπαιρνε όλα στη σειρά) -άντε, καλέ, που θα έκαναν οι γιατροί λάθος!  Την ίδια στιγμή που σε άλλο γυαλί είχε ξεχάσει τί είχε καταθέσει για   τη μάνα της που  τη φάγανε οι γιατροί, όπως έλεγε και γι αυτό…έγινε γιατρός!   Να θυμηθούμε την  υπόμνηση  του Κούγια πως κάθε ημέρα υπάρχει και ένα δικαστηριο για ιατρικό λάθος στην Ελλάδα!

Κι αντί ο εισαγγελέας  να αναζητήσει τους ενόχους και να  απαγγείλει κατηγορία  ψευδορκίας στους μάρτυρες,  δικάζουν τη μάνα.  Και την κρατούν επί  μήνες τώρα χωρίς ούτε ίχνος στοιχείου ενοχής,  προφυλακισμένη. Σκάνδαλο αιώνα  κι αυτό της ελληνικής δικαιοσύνης. Στα  τόσα.

Τόσο τραγική αυτή η χώρα! Και πώς να μην είναι,αφού  τη δικαστική τήβεννο,  τη φορούν πλέον, ως αποκριάτικη  ρόμπα   και δικάζουν ο Λιάγκας,  ο Εισαγγελάτος με την Τατιάνα του  και το λοιπό αστείο, όσο και εγκληματικό αληταριό στα τηλεδικαστήρια των  πρωινομεσημεριανοβραδιάτικων χωματερών;