ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΜΕ ΟΨΙΜΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΚΑΤΑ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΣΜΟΥ

                          ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

 

1. Αντιδράσεις για το πρωτοσέλιδο της Αυγής – Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ: Είναι χυδαίο

Αντιδράσεις για το πρωτοσέλιδο της Αυγής – Γεωργιάδης σε ΣΚΑΪ: Είναι χυδαίο

“Πήρε ένα σύνθημα που αφορούσε την ποινική καταδίκη της Χρυσής Αυγής, τον κομματικοποίησε «και υπονοεί ότι χρειαζόμαστε ποινική καταδίκη του Αντώνη Σαμαρά και του Κυριάκου Μητσοτάκη», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης. Η οργισμένη ανακοίνωση της ΝΔ και η απάντηση της Αυγής.

Η απάντηση της Αυγής στη ΝΔ

«Λίγη ντροπή γιατί ο κόσμος θυμάται. Και μην παραχαράσσετε την ιστορία», απαντά η Αυγή στην ανακοίνωση της ΝΔ καταλογίζοντας θράσος στο κυβερνών κόμμα.
«Δεν ήταν η Αριστερά με τον Κασιδιάρη στα συλλαλητήρια με τις περικεφαλαίες, ούτε με τον Λαγό στον Έβρο. Λιγότερο θράσος λοιπόν», αναφέρει η εφημερίδα”.

****

Η Αυγή, ως  “κατάστημα”,  ανήκον κι αυτό   στη βιομηχανία της “Αριστερής” παραπληροφόρησης, “δεν δικαιούται δια να ομιλή”. Πρωτίστως, γιατί  δημοσιογραφική Ιστορία δεν υφίσταται  .Οι κοντυλοφόροι, όποιο  αφεντικό κι αν υπηρετούν,  ούτε μπορούν, ούτε έχουν ακόμα και το συστημικό δικαίωμα να  ασχολούνται  με  ιστορικά ζητήματα.  ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΟΥΝ, δεν ΙΣΤΟΡΟΥΝ. Παραμυθιάζουν μόνο,  ανάλογα με το στόχο καθενός από το συνάφι.

Εν προκειμένω,  η Αυγή βρίσκεται εν αδίκω, ως προς τον Αντώνη Σαμαρά. Ο π. πρωθυπουργός μπορεί να είναι ό,τι είναι (και είναι.. ουκ ολίγα, π.χ ακροδεξιός, εθνικιστής και διεφθαρμένος πολιτικός), αλλά η Ιστορία του αναγνωρίζει πως ήταν  εκείνος που ξεκίνησε το ξήλωμα της εγκληματικής οργάνωσης . Μπορεί μετά από πιέσεις της Ε,Ε να τα έβαλε με τη Χ.Α, αλλά ναι, επί εποχής τους ξεκίνησαν οι διώξεις των ΝεοΝαζί.  Καθαρά, έντιμα, ξάστερα, ΙΣΤΟΡΙΚΑ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο ΄Ορμπαν της Ελλάδας είναι ακροδεξιός (όχι Ναζιστής),  εθνικιστής και πατριωταράς κατά περίσταση και συμφέρον, διεφθαρμένος πολιτικός και άλλα πολλά.   Να μην ξεχνάμε μάλιστα πως είναι  γιος ενός Βασιλοχουντικού πατρός,   του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ο οποίος, όμως  (του το  αναγνωρίζουμε) , τόλμησε  να ξεστομίσει την  αλήθεια πως  “στη Χρυσή Αυγή είναι παλιοί συναγωνιστές και σύντροφοι. Και το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζί»

Η Ιστορική αλήθεια, λοιπόν,  συνοπτικά, όπως τη διατυπώσαμε πολλές φορές αναλυτικά , εδώ, είναι τούτη:

α. Η πλειοψηφία, και μάλιστα πάνω από 70% των ψηφοφόρων της   Χ.Α, είναι ΔΕΞΙΟΙ.

β. Η επιστροφή  στην “εστία” τους, τη Ν.Δ, απέδειξε αυτό ακριβώς.

γ. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν έγινε  πρωθυπουργός, το οφείλει στις ψήφους της Χ.Α.  Δε  συνέχισαν  κάποιοι  Δεξιοί να  ψηφίζουν Μιχαλολιάκο και  Καμμένο .  Κι αυτός ήταν ο λόγος που οι δύο…αρχηγοί καταποντίστηκαν.

δ. Αν η Ν.Δ αγκάλιαζε στη Βουλή τη Χ.Α, Ο ΣΥΡΙΖΑ τη  χάιδευε!  Ποτέ δεν επετέθη κατά μέτωπο. Εντελώς χλιαρή η κριτική του τα  πρώτα χρόνια. Ούτε κανείς από τους βουλευτές ενός αριστερού κόμματος, υπέβαλε παραίτηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνύπαρξη με τους ΝεοΝαζί στα έδρανα  της Βουλής. Ο Μανώλης Γλέζος, μάλιστα, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  ήταν εκείνος  που ξεστόμισε την ιστορικά απεχθή  φράση “Ο ναζισμός αντιμετωπίζεται  μόνο με πολιτικά μέσα”!

Και όχι μόνο. Γράφαμε στις 23/6/2014 για τον τρόπο που πάλι ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου την ίδια εποχή, χαϊδολογούσαν τους Χρυσαυγίτες:

“…Να ντρέπεται, όμως, σύσσωμη η ελληνική Βουλή, που ως αυτή την ώρα, επιτρέπει στα τέρατα  να υπάρχουν στη Βουλή, να συνδιαλέγονται οι βουλευτές με δαύτους, να χορηγείται “βήμα” σε υβριστές του Ολοκαυτώματος και αρνητές της ιδιότητας “΄Ανθρωπος” στο μισό πληθυσμό της γης ή να προπαγανδίζουν τις αφύσικες-ανιστόρητες απόψεις τους.

Να ντρέπεται ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου που συν-οδοιπορούν με τους νοσταλγούς και τους υμνητές του Χίτλερ, όταν ψηφίζουν να συνεχίσουν να λαμβάνουν το “βουλευτικό” τους μισθό  οι “ανίεροι”, όταν  υποστηρίζουν πως “ο ναζισμός αντιμετωπίζεται με ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΕΣΑ και όχι με δικαστικές διώξεις”.

 

Ως κυβέρνηση, δε ο ΣΥΡΙΖΑ,  ακόμα χειρότερα. Ούτε τα όπλα των οπαδών της Χ.Α μάζεψε,  ούτε φρόντισε, πάση θυσία, να  στείλει τη εγκληματική οργάνωση   στο δικαστήριο από τότε. Και το δικό του επιχείρημα, “μαχαιρά” στο δικαιικό και νομικό πολιτισμό της χώρας, ήταν πως για τους  ποινικούς κατηγορούμενους (στην ουσία)  της Χ.Α ,  δε είχαν αίθουσα κατάλληλη ,για  να τους δικάσουν . Τέτοιο αίσχος!

Και για να  δανειστούμε  κι εμείς το λεξιλόγιο , αλλά όχι το ήθος του  “χρυσού” κοντυλοφόρου  Νίκου Χατζηνικολάου,  θα λέγαμε “να βγάλουν το σκασμό” ΟΛΑ  τα κόμματα στη Βουλή. Και φυσικά τα ζόμπι της παραπληροφόρησης για  τον τρόπο που όλο το Σύστημα  ΔΕΝ  πολέμησε, το Χρυσαυγιτισμό  τόσα χρόνια  στην χώρα.

 

2. Σε παραλήρημα ο Μπογδάνος: Το ανεκδιήγητο tweet για τον… Τσε Γκεβάρα

Ανθρωποειδές και μάλιστα χρυσαυγίτικο.  Που ψοφάει ακόμα και  για αρνητική  δημοσιότητα. Αρκεί να   ακούγεται πως υπάρχει.

Πόσο ανιστόρητος, φονταμενταλιστής και πολιτικός κρετίνος  πρέπει να είσαι για να ξεστομίζεις τέτοιες κουβέντες για έναν πραγματικό ήρωα, που τον σέβονταν ακόμα και οι εχθροί του;

Οι γενιές οι δικές μας μεγαλώσαμε με τις  φωτογραφίες του  Τσε  κρεμασμένες   πάνω από τα κρεβάτια μας .  Και…σκοτώνουμε άνθρωπο, πόσο μάλλον αθρωποειδές , αν ακούσουμε ασεβή  κουβέντα για τον ήρωα που λατρέψαμε  στην εφηβεία μας.

Τσε Γκεβάρα. Ο μεγάλος επαναστάτη και άνθρωπος. Αθάνατος!

 

3. ΝΑ ΡΗΞΙΚΕΛΕΥΘΟ ΑΡΘΡΟ

Ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης στο iefimerida: «Στη θέση της Χρυσής Αυγής θα έπρεπε να δικαστεί και να καταδικαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ»

Ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR
Ως ένα «εκφυλισμένο παραμόρφωμα», ίδιο με τη Χρυσή Αυγή στη νιοστί, με δικτατορικές μεθόδους, παρουσιάζει ο συγγραφέας Δημήτρης Δημητριάδης τον ΣΥΡΙΖΑ, σε άρθρο του στο iefimerida.gr, με τίτλο «Η Αληθινή Δίκη».

***

Ακροδεξιό παραλήρημα. Και ακόμα πιο οδυνηρό ,επειδή  προέρχεται  από ένα πρώην, θεωρούμενο  διανοούμενο, που αποδείχτηκε τελικά δανοουμενέ.  “Τενεκές ξεγάνωτος”  που θα έλεγε και ο Βαγγέλης Γιαννόπουλος, αν διάβαζε τέτοιες  τερατολογίες.
Πρέπει να έχεις πολύ  “γράσο”  στα μάτια, αβυσσαλέο πάθος, μίσος για την Αριστερά και φυσικά ανιστόρητη  πένα για να λες τόσες  και τέτοιες ανοησίες. Προπαντός να τολμάς να κάνεις τέτοιες συγκρίσεις.
Ντροπή ,Δημήτρη Δημητριάδη!
Γράφαμε  τον  λίγα  χρόνια για τον ίδιο συγγραφέα, πάλι  με αφορμή συνέντευξή  του στην πορνοφυλλάδα, αλλά και για όμοιες, αλλά όχι όμως  της σημερινής  κατάντιας  ανοησίες.

26/4/2017

….Και πρώτα απ΄όλα,  που πήγε κι έδωσε συνέντευξη σε μια “χωματερή”, μια “χαβούζα”, φανερά ακροδεξιών αποκλίσεων, αλλά και πορνοφυλλάδα.  Την iefimerida.gr.  Ντροπή!

Από κει και πέρα, αυτά περί… ποίησης, έρωτα, μελαγχολιών, απομονώσεων και άλλων… τινών παρεμφερών, αλλά και τα αφελή και ανιστόρητα περί Ανδρέα Παπανδρέου, μόνου και αποκλειστικά υπεύθυνου και όχι περί “θείου” και “ανιψιού” Καραμανλή που τίναξαν τη χώρα στον αέρα*, ή, όσα λέει  περί  νέων πολιτικών σχηματισμών που περιμένει και τους υπονοεί με κάποιον μεγάλο αρχηγό  (“Μέγα Αλέξαντρο”) επικεφαλής, μας αφήνουν παγερά αδιάφορους. Και δεχόμαστε  τέτοια “κουφά”, μόνο ως παρέκκλιση από τους κανόνες…ποιητική αδεία από το συγγραφέα του αξεπέραστου ΠΕΘΑΙΝΩ ΣΑΝ ΧΩΡΑ.

*Να, γιατί λέμε πως η Ιστορία είναι σοβαρή υπόθεση, για να την αφήσουν οι Ιστορικοί στα χέρια δημοσιογράφων ή σεναριογράφων. Καλός στο παραμύθι  ο Δ. Δημητριάδης, αλλά  μόνο για το θέατρο. Την Ιστορία, ως φαίνεται,  τη διαβάζει κι αυτός…ανάποδα.

4. Νέες αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ:«Δεν αρέσουμε, δεν εμπνέουμε, δεν φταίνε οι δημοσκόποι, ούτε τα ΜΜΕ»

Ο Κούλογλου σε εκδήλωση

Παλικάρι της φακής! Τι θα ήταν; ΄Ενας  (απ΄αυτούς) που… έχει  σκοτώσει τη μάνα του.  Αμετροεπής,  υπερφίαλος, κατά συρροή εγκληματίας με όσα κατά καιρούς λέει. Πάνω απ΄όλα  καιροσκόπος.

Γράφαμε παλιότερα για δαύτον:

ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ . ΜΙΑ ΖΩΗ  ΚΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΥΦΑ (6/10/2017)

Στο μεταξύ, να μην ξεχνάμε ποιος είναι αυτός ο τύπος, που και σήμερα, όπως παλιότερα,  το παίζει “αντίσταση”. Το παλικάρι, που βλέπει τα ίδια χάλια της σημερινής με την παλιά ΕΡΤ, δούλευε στο…καλύτερο συγκριτικά με σήμερα αυτό ΕΡΤΟ-μάγαζο, μοσχοπληρωνόταν,  έκανε… επανάσταση εκ του ασφαλούς, απόκτησε αναγνωρισιμότητα και ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε βουλευτή. Μέσα σε όλα ο άθλιος.

Να μη λησμονάμε και τούτο για το χαρακτήρα του πεζεβέγκη. ΄Ηταν  ο Κούλογλου που πριν τις τελευταίες εκλογές, είχε πει στην Ισπανία  το αμίμητο και άκρως κουφό, πως πρέπει πάση θυσία να βγει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αν δε γινόταν πρωθυπουργός ο Τσίπρας, θα σχημάτιζε κυβέρνηση ο Μιχαλολιάκος!  Ναι, το είπε ο πανάθλιος δημοσιογραφίσκος. Κι αυτό. Φυσικά ποιος έχασε τσίπα;

 

Επί πλέον.  Είναι ένας από τη παρέα Κοντονή.   Δεξιός, “πεμπτοφαλαγγίτης” και τούτος, που θα βρει το δρόμο του π. δεξιόστροφου υπουργού Δικαιοσύνης. Καιροφυλακτεί και ετοιμάζεται να πάει να γλύψει κι αυτός εκεί που κάνει πως φτύνει τώρα.

 

5.ΣΤΟ INSTAGRAM

Χάρις Αλεξίου: Φωτογραφίζεται στη σκηνή της παράστασης που θα πρωταγωνιστήσει -Ντυμένη στα μαύρα

Χάρις Αλεξίου στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Πώς πήρα την απόφαση να αποσυρθώ από το τραγούδι» | BOVARY

 

Ο δυνατός  συγγραφέας Μ. Καραγάτσης, που έδωσε τη Μεγάλη Χίμαιρα και το Γιούγκερμαν,  έχει επίσης γράψει  εκεί κοντά  στο τέλος της ζωής του και το… πανάσχετο για την πέννα ενός    Καραγάτση “Σέργιος και Βάκχος”. Δεν ήξερε κι αυτός πότε έπρεπε να σταματήσει.

Και τί να πούμε για το μεγάλο  ποιητή Γιάννη Ρίτσο, που στο τέλος έγραφε στίχους με το… κιλό; ΄Επαιρνε, μάλιστα, τα χειρόγραφα   υπό μάλης  και πήγαινε στην προνοφυλλάδα της εποχής “Απογευματινή”  και τους παρακαλούσε να του δημοσιεύσουν ποιήματα.  Λίγος μετά πέθανε. Ο μέγας Ρίτσος μιλάμε!

Η Χάρις Αλεξίου, είχε αισθαντική, παθιάρικη φωνή. Και είπε πολλά και   καλά τραγούδια. Τώρα κάνει και τούτη το ίδιο και μάλιστα  διπλό λάθος. Δεν ξέρει πότε να αποσυρθεί από τα φώτα της  δημοσιότητας ούτε να μείνει “εφ ω ετάχθη”.

Δεν είναι, Χαρούλα,   όλα ίσωμα .Ούτε ίδιοι καλοί  σε όλα. Τί δουλειά έχεις εσύ σε τέτοια… εγχειρήματα αποτυχίας;