ΚΟΝΤΥΛΟΦΟΡΟΙ, ΜΥΛΩΝΑΔΕΣ , ΠΑΠΑΤΖΗΔΕΣ ΟΛΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ. “ΚΟΥΤΣΟΙ, ΣΤΡΑΒΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ”!

“Κυριάκο, πες αλεύρι!

΄Επαινοι στον υμνητή της χούντας από Παναγιώταρο, Αμβρόσιο και υιό Μακαρέζο • Αμήχανη σιωπή από τον πρωθυπουργό και την κυβέ ρνηση για τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.»

Η αποκάλυψη της «Εφ.Συν.» του Σαββατοκύριακου για τις ακραίες φιλοχουντικές αναφορές σε βιβλίο του αλευροβιομήχανου Κωνσταντίνου Λούλη, τον οποίο διόρισε ο πρωθυπουργός γενικό γραμματέα Τουρισμού, προκαλεί ήδη την πρώτη μεγάλη εσωτερική αναταραχή στην κυβέρνηση (βλ. Γιάννης Μπασκάκης, «Η χούντα επιστρέφει στον τουρισμό», «Εφ.Συν.», 27.7.2019).

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμά μας και ζητά άμεση αποπομπή του επιχειρηματία από την κυβέρνηση: «Συνιστά πρόκληση για τη Δημοκρατία μας η κυβέρνηση να φιλοξενεί στους κόλπους της έναν υμνητή της δικτατορίας που οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να αποπέμψει άμεσα τον κ. Λούλη. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει τρεις μέρες ύστερα από τους εορτασμούς για την πτώση της χούντας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι ρητορικές του διακηρύξεις αποδεικνύονται συγχωροχάρτια για τους νοσταλγούς της δικτατορίας των συνταγματαρχών και τις σύγχρονες σκοταδιστικές και αντιδραστικές αντιλήψεις».

Ο Κ. Λούλης με τον ηγούμενο της μονής Βατοπεδίου Εφραίμ και τον δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο. Δεξιά, σελίδες από το βιβλίο του κ. Λούλη: στην πρώτη ο συγγραφέας δεν μπορεί να κρύψει τις εκτενείς υμνητικές αναφορές του στον Παπαδόπουλο. Μάλιστα δεν διστάζει να πει ότι για όλα αυτά είχε πηγή τον ίδιο τον δικτάτορα. Και πώς τα «διασταύρωσε»; Πάλι από τους πραξικοπηματίες Παττακό, Μακαρέζο, Λαδά, Ντερτιλή κ.λπ. Στη δεύτερη αποκαλύπτεται η άγνοια του κ. Λούλη για την ιστορική περίοδο της χούντας, αφού τοποθετεί την κατά ληψη της Νομικής στον Νοέμβρη του 1973. Στην άκρη δεξιά, ο ίδιος με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, που τον είχε διορίσει διοικητή του Αγ. Ορους την περίοδο 1989-91

Και ενώ ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση τηρούν μέχρι στιγμής στάση αμήχανης σιωπής, ήρθε η απάντηση του ίδιου του κ. Λούλη να επιβαρύνει την εις βάρος του κατάσταση. Ο στενός συνεργάτης του δημάρχου Βόλου Αχ. Μπέου και του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ όχι μόνο δεν απολογήθηκε για τους ύμνους στον δικτάτορα Παπαδόπουλο και το χουντικό καθεστώς, αλλά επιχείρησε να κρυφτεί πίσω από τυπικές δηλώσεις αναγνωστών του.

Η δήλωσή του έχει ως εξής: «Οσοι μου ασκούν κριτική, προφανώς δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο μου που συνιστά μια ψυχρή αποτύπωση των δύο τελευταίων αιώνων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, η οποία περιλαμβάνει και την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών. Τους όψιμους επικριτές μου, τους παραπέμπω στις δέκα τελευταίες σελίδες του βιβλίου. Εκεί θα βρουν 60 εγκωμιαστικά σχόλια για την αντικειμενική αποτύπωση των ιστορικών γεγονότων από εκπροσώπους ΟΛΩΝ των κομμάτων του ελληνικού κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων και πρώην υπουργών και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι κ. Νίκος Τόσκας και Γιάννης Καραγιάννης».

****

“Και  η κοσκινού τον άντρα της με τους πραματευτάδες”!  Και ο  Μυλωνάς (στην κυριολεξία  τούτος)  Λούλης αυτοχειροτονήθηκε Ιστορικός.  Και μάλιστα  καταθέτει  και  βαρύγδουπες   ιστορικές απόψεις για τη  Χούντα. Τις … καλυτερότερες ,μάλιστα. Εξ ου και οι ευλογίες που έλαβε από Αμβρόσιους και λοιπούς ,  νερό πίνοντας  και ομύοντας   στο όνομα του Παττακού και του μυστρίου του.

 Δεν είναι ο μόνος. Τα παραπάνω φυντάνια της κολεκτίβας Συντακτών, που υπογράφουν την καταγγελία,  κάνουν ακριβώς τα ίδια .  «΄Αλλων ιατροί  αυτοί έλκεσι βρύοντες». Κι ας μην είναι τούτοι  Χουντικοί. Είναι, όμως,  πέρα από άσχετοι, αναρμόδιοι να μπαίνουν  για να σπείρουν στα χωράφια της Ιστορίας. ΄Αλλο  παπατζής κι άλλο ζευγολάτης. ΄Αλλο “κοντυλοφόρος”  κι άλλο Ιστορικός.

 Αδίστακτοι, θρασείς, προκλητικοί απ΄όλα τα συνάφια,  δε διστάζουν να  λαθρεπιβιβάζονται   ανενόχλητοι στο καράβι της Ιστορίας .  Και να   απαιτούν  μάλιστα  να γίνουν   καπετάνιοι του. Κι αν τους κράζεις, δε τον έχουν σε τίποτα να τραβήξουν …πιστόλι.   Γ ιατί όχι και ο  αλευροβιομήχανος;

«Μπείτε  χίλιοι αλέστε» ,λοιπόν αντί  Λούλη, που είναι και η δουλειά του.   Και βάλτε το Λούλη και τον Πορτοσάλτε να γράφουν Ιστορία.

΄Ερμη Κλειώ!