ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ- ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ. ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΑΓΙΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ… ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ

Σχόλιο του ΜέΡΑ25 για τα ελληνοτουρκικά

«Συνεχίζεται η κλιμάκωση στα ελληνοτουρκικά και με την νέα τουρκολιβυκή συμφωνία, με το καθεστώς Ερντογάν να εντείνει τις προσπάθειές του για να εξαναγκάσει την ελληνική Κυβέρνηση σε διμερείς συνομιλίες, τις οποίες κατόπιν θα τορπιλίσει βάζοντας τα πάντα στο τραπέζι, ώστε να αναγκάσει την ελληνική πλευρά να αποσυρθεί και να μας καταγγείλει για αδιαλλαξία.
Αυτή η στρατηγική στην οποία μας σέρνουν και οι αφερόμενοι ως “σύμμαχοι μας”, μαζί με την τακτική του εφησυχασμού παράλληλα που καλλιεργεί η Κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη τάχα μου δήθεν χάρη της συνδρομής των συμμάχων μας, οι οποίοι κάθε φορά που τίθενται τα ζητήματα των ελληνοτουρκικών διαφορών νίπτουν τας χείρας τους, είναι επικίνδυνη και αναπόφευκτα θα οδηγήσει σε νέα εντάσεις.
Αντίθετα, μια ελληνική πρόσκληση που θα απευθύνεται σε όλες τις χώρες της Ανατολικής Μεσογείου, με μοναδικό θέμα στην ατζέντα την από κοινού καταγραφή των διαφορών μας ως προς την χάραξη θαλάσσιων ζωνών, θα αναγκάσει τον Ερντογάν είτε να προσέλθει σε μια τέτοια Διεθνή Περιφερειακή Διάσκεψη όπου δεν θα μπορεί να βάλει το σύνολο των βλέψεων του, είτε να μην προσέλθει αποκαλύπτοντας έτσι την δική του αδιαλλαξία.
Και στη μία και στην άλλη περίπτωση, η χώρα μας θα έχει βγει κερδισμένη και οι εντάσεις θα μειωθούν. Μια τέτοια κίνηση από την πλευρά της Αθήνας θα δώσει στη χώρα μας ένα μεγάλο πλεονέκτημα, ενώ θα έπρεπε προς την κατεύθυνση αυτή να προτρέπουμε και την Ε.Ε.. Το ΜέΡΑ25, λοιπόν, επιμένει πως μόνο μια Διεθνής Περιφερειακή Συνδιάσκεψη όλων των χωρών της Ανατολικής Μεσογείου με πρωτοβουλία της χώρας μας πραγματικά ειρηνική διέξοδο».

****

ΜέΡΑ25 Αλλη μια πολεμοχαρής κομματική μηχανή για φρέσκο κιμά.

Δε φρίττουμε με τον  Yánis Varoufákis  Γιατί ,άλλωστε;  Τις ίδιες τερατολογίες   έλεγε  για την οικονομία και την περίοδο της αλήστου μνήμης υπουργίας του.

Είδατε   προτάσεις… θανατηφόρας λογικής για τα ελληνοτουρκικά;   « ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ» και  « ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ». Σκελετοί  από τις  κασέλες του Περισσού,  κυρίως.

Δε θα βοηθήσουν οι…”φερόμενοι ως σύμμαχοι”,  αλλα  οι χώρες της Ανατολικής Μεσογείου!  Αυτό μας λένε οι φοβεροί αναλυτές του κόμματος του Βαρουφάκη.    Τέτοια   τύφλα, τέτοια ανεγκεφαλίτιδα;

Και ακόμα.  Δυνατό ΟΧΙ και τούτοι στη διευθέτηση συνολικά όλων των προβλημάτων με τη γείτονα.   Αλλά, γιατί όχι τα ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ και προπαντός τις…σκούφιες τους  που πετάνε  αμφότεροι οι εχθροί σε Αιγαίο  και Μεσόγειο, πατριωταρά Βαρουφάκη;  Εθνίκιο από παλιά.  Τουρκοφάγος  και όχι μόνο Δυτικοφάγος.  Η άλλη τερατογέννηση του Κουτσούμπα. Να τους  χαιρόμαστε αυτούς τους πολιτικούς εγκέφαλους.

Το τραγικό είναι πως με τέτοιες ανεύθυνες και παλαβές  κουβέντες, βάζουν και τούτοι  γερή πλάτη για εμπλοκή. Και θα είναι οι πρώτοι, βέβαια,  που θα λακίσουν, έτσι και πέσει η πρώτη σφαίρα.   Γνωστά αυτά.

Ακόμα ένα τραγικό :  ΚΚΕ και ΜέΡΑ25 είναι το μαξιλάρι του Κυριάκου.  Για  ΄Αγιους  Νεκτάριους τους έχει η παράταξη  ανέκαθεν. Λαμπάδα τους ανάβει σε κάθε εκλογική αναμέτρηση.

Η κομματική αριστερά και κατ΄ ευφημισμό αριστερά,  συνεργαζόταν πάντα με τη Δεξιά , φανερά ή με τα ” μάτια” . ΄Ηταν μια ζωή το  φράγμα ανάσχεσης  ψήφων προς προοδευτικές κυβερνήσεις.  Δοθέντος πως η παράταξη της ΕΡΕ και της Ν.Δ ,ομού με τους ακροδεξιούς και τους Ναζί,  ως ποσοστό του εκλογικού σώματος , κυμαίνεται  στο   20% και στην καλύτερη περίπτωση,  αν την προτιμήσει και η “κινούμενη άμμος” σε κάποιες εκλογικές αναμετρήσεις,  μπορεί να πλησιάσει και  το 25%.  Με άλλα λόγια το 75-80%  του εκλογικού σώματος   έχει αντιδεξιό προσανατολισμό. Πόλη και…κωμόπολη , εν άλλοις!

Ο καλύτερος σύμμαχος σήμερα του Κυριάκου  Μητσοτάκη είναι οι δυο Δυτικοφάγοι και ισαποστάκηδες  στο ΚΚΕ και τη ΜέΡα25.  Εκείνο το 6-7% των ψήφων που παίρνουν στις εκλογές, το κόβουν  από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Κι αυτό σημαίνει πως ρίχνουν μπόλικο νερό στο μύλο της επάρατης κυβέρνησης  που τάχα αντιμάχονται.

΄Οσο για κάτι άλλα …εξ ευωνύμων  κομματικά μορφώματα    κι αυτά  προς τα Δεξιά   αλλοιθωρίζουν.  Μιλάμε για τον …πολύ Παναγιώτη Λαφαζάνη και την ,εντελώς γραφική πλέον, θυγατέρα   του Νίκου Κωνσταντόπουλου.

Ω, της αφροσύνης και της τύφλας! Αρχηγών και οπαδών!