ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ (5ο ΜΕΡΟΣ,ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)

Ο αρχηγός της Δεξιάς, που παρ΄ολίγο  να ανακηρυχθεί ιστορικά ως ένας από τους σημαντικότερους πρωθυπουργούς της χώρας,αλλά τελικά έχασε την τελευταία στιγμή  τον τίτλο της κούρσας,σχεδόν πάνω στο νήμα, είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Ο  Μεσσήνιος πολιτικός διετέλεσε πρωθυπουργός από 20 Ιουνίου 2012  μεχρι  26 Ιανουαρίου 2015.  Σπουδαίο έργο του    υπήρξε αναμφισβήτητα  η συγκυβέρνηση με τους κομματικούς  αντιπάλους  Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη. Γράφαμε  ένα χρόνο μετά την εκλογή του στο πρωθυπουργικό αξίωμα:
ΣΑΜΑΡΑΣ:ΤΟ ΑΟΥΤΣΑΪΝΤΕΡ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΠΡΩΤΟ (28.04.13)
“O Αντώνης Σαμαράς μοιάζει με το αουτσάιντερ άλογο ,που τρέχει στον ιππόδρομο πίσω απ΄όλα  και ξαφνικά, εκεί κάπου που δεν το περίμενε κανείς, στον τελευταίο γύρο,το βλέπεις να “παίρνει κεφάλι”, να  πετάγεται μπροστά και να τερματίζει πρώτο!
Λίγο καιρό πριν, κανείς  (κι εμείς εδώ στο Homo-Naturalis)  δεν περίμενε πως αυτός ο πρωθυπουργός θα σηκώσει πάνω του  ολόκληρη τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία του τόπου. Ουδείς πρωθυπουργός από συστάσεως ελληνικού κράτους, πέτυχε αυτό που κατάφερε τελικά ο Μεσσήνιος πολιτικός. Μπροστά στον κίνδυνο της οικονομικής κατάρρευσης της χώρας ( την οποία,φυσικά, θα ακολουθούσε η οριστική πολιτική και κοινωνική της αποσύνθεση), μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία σε άλλων προδιαγραφών πολιτικό, που σε τίποτα δε θύμιζε τον παλιό “μέτριο”,”ατομιστή” και  εθνικιστή Αντώνη Σαμαρά.
Την επαύριο της εκλογικής του επιτυχίας, κατάφερε το απίστευτο,το μοναδικό: Την “Ιταλοποίηση” της πολιτικής ζωής του τόπου. Μπόρεσε “εν μια νυκτί” να συσπειρώσει τα δύο άλλα, ευρωπαϊκού προσανατολισμού, κόμματα και να πετύχουν και οι τρεις αρχηγοί μαζί, το ακατόρθωτο για τα ελληνικά πολιτικά πράγματα: Κόμματα με διαφορετική ιδεολογική κατεύθυνση ,τα οποία  χώριζε χάος απύθμενο (έστω και κατά τη δικιά τους κομματική  εκδοχή-εκτίμηση),όχι μόνο συνεργάστηκαν αρμονικά μπροστά στον κίνδυνο της καταστροφής της χώρας, αλλά συνεχίζουν με θαυμαστή υπευθυνότητα και  αξιοσημείωτη αξιοπρέπεια  να δουλεύουν ομαδικά, χωρίς ουσιαστικές διαφωνίες, δίχως δημαγωγίες και  τυμπανοκρουσίες, υπεύθυνα, έντιμα, “εθνικά”,αποφασιστικά, να επαναφέρουν το εκτροχιασμένο τρένο της χώρας στις ράγες του,  για να συνεχίσει το ταξίδι του-μονόδρομο  στο μέλλον της Ευρώπης.
Τα κατάφεραν μια χαρά μέχρι σήμερα και οι τρεις αρχηγοί. Τα ιστορικά εύσημα ανήκουν εξίσου ,φυσικά,  και στους “συγκυβερνήτες”    Ευάγγελο Βενιζέλο και   Φώτη  Κουβέλη . Τεράστια η συμβολή τους στο εγχείρημα -επιχείρηση σωτηρίας της χώρας.  Η Ελλάδα τα κατάφερε τελικά στο  “παρα πέντε”!  Η χώρα πια ανένηψε και αποφεύχθηκαν τα “χειρότερα”.
Και στις 16/12/2017, γραφαμε για το σημαντικό,θετικό έργο εκείνης της συγκυβέρνησης:
“…Ο Αντώνης Σαμαράς ήταν εκείνος που κατάφερε να κρατήσει όρθια τη χώρα και να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία.  Η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει καταγραφεί ιστορικά πως πέτυχε με πολύ κόπο τη σωτηρία της χώρας και όχι μόνο οικονομικά. Είναι εκείνη που απέτρεψε την “εμφύλια” σύρραξη σε περίπτωση άτακτης χρεοκοπίας . που ετοίμαζε ο Μιχαλολιάκος με άγνωστες τις τραγικές τς συνέπειες.
Αυτές οι ιστορικές αλήθειες  ούτε παραγράφονται ούτε πλαστογραφούνται”.

 

Και σήμερα πιστεύουμε ακριβώς τα ίδια, όσα λίγα χρόνια πριν είχαμε καταθέσει εδώ στις σελίδες του ιστορικού μας σάιτ. Το έργο  Αντώνη Σαμαρά- Ευάγγελου Βενιζέλου υπήρξε θετικό και μόνο φανατική ή στρατευμένη πέννα, θα μπορούσε να το αρνηθεί.
Να όμως ,  όπως λέγαμε στην αρχή αυτής της ανάλυσης ,που  ο “σκορπιός” δεν μπορεί τελικά να  αποβάλει το φονικό  DNA του. Νομοτελειακά σχεδόν  θα διαπράξει το έγκλημα εκτός των άλλων και από κομματική,   μαζοχιστική  επιρρέπεια!
Και το έγκλημα του Αντώνη Σαμαρά ήταν η πέραν πάσης αμφιβολίας     γνωστή εμπλοκή του στο μέγα σκάνδαλο της Novartis. Ο π.πρωθυπουργός χρηματίστηκε και μάλιστα αδρά από τη γνωστή   φαρμακευτική εταιρία που  έχει αναγάγει την απάτη και το χρηματισμο σε επιστήμη σε όλο σχεδόν τον κόσμο. Και μαζί με αυτόν συγκατηγορούμενοι και με αποδεδειγμένη,σύμφωνα με τη δική μας ιστορική έρευνα στην πηγή των καταγγελιών, που δεν είναι άλλη από το αμερικάνικο FBI,στο ίδιο σκάνδαλο είναι επίσης  μπλεγμένοι , μεγαλόσχημα στελέχη της Δεξιάς, όπως ο   Α.Γεωργιάδης, ο  Δ. Αβραμόπουλος, ο Π.Πικραμμένος και άλλοι.
Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος πραγματικά διέπραξαν τη μεγάλη ανοησία ,όπως την περιγράφει ο λαός, του άφρονος που γεμίζει ως πάνω την …καρδάρα με γάλα και μετά την κλωτσάει συνειδητά και  χύνει το περιεχόμενό της. Και το χειρότερο, αντί να να  “έλθουν εις εαυτούς”, να ζητήσουν συγγνώμη, να συναισθανθούν  την ευθύνη των πράξεών τους απέναντι στις γενιές, αλλά  και στα δικά τους παιδιά επίσης, προκαλούν με τους λεονταρισμούς και την υποκρισία πως τάχα ο Αλέξης Τσίπρας έστησε όλο αυτό το σκάνδαλο για να τους…εξοντώσει πολιτικά! Ούτε αφελείς ούτε ακόμα και τους φανατικούς οπαδούς τους δεν πείθει ένα τέτοιο ανόητο και αφελές σενάριο.
Χρόνια πριν, ο Ανδρέας Παπανδρέου   και άλλα μεγαλόσχημα στελέχη του ΠΑΣΟΚ είχαν επίσης χρηματιστεί με τεράστια ποσά  από τον τότε μεγαλοαπατεώνα τραπεζίτη Γ.Κοσκωτά. Αλλά και αυτό το μεγάλο για την εποχή του  σκάνδαλο,αν και   κατέληξε σε ειδικό δικαστήριο ,έμεινε ατιμώρητο. Ο  αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αθωώθηκε,επειδή ακριβώς εκείνη  η δίκη δεν έγινε για δικαστεί και να καταδικαστεί, όπως έπρεπε  να γίνει, αλλά για να διασυρθεί ο ίδιος και να διαμοιραστούν  τα ιμάτια του ΠΑΟΚ οι συνέταιροι που έστησαν αυτή τη δίκη φαρσοκωμωδία. Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Χαρίλαος Φλωράκης και Λεωνίδας  Κύρκος αποδείχτηκαν  ιστορικά   πολιτικοί απατεώνες και οπαδοί της αρχής “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”. Γι αυτό  ο σταλινικός  γραμματέας του ΚΚΕ Χαρ.Φλωράκης διαβεβαίωνε τότε πως  “και με το διάβολο θα συνεργαστώ, αν είναι να κερδίσω κομματικά οφέλη”! Τέτοιο ήταν το πολιτικό ήθος  ενός από τους “καπετάνιους” που οδήγησαν στη σφαγή τους ΄Ελληνες Αντάρτες  στο Γράμμο και το Βίτσι. Γιατί, γνώριζε και τούτος πολύ καλά το σχέδιο  στη Γιάλτα για τη μοιρασιά του κόσμου. Και σιώπησε ,όπως και οι υπόλοιποι επικεφαλής της ανταρτικής εξέγερησης, πλην  ελάχιστων, μετρημένων στα δάχτυλα των χεριών.Οι υπόλοιποι πρόδωσαν το κίνημα και επέλεξαν να παραμείνουν σταλινικοί αντί κομμουνιστές.
Αλλά,το 2019 δεν είναι 1989. Ο Ανδρέας Παπανδρέου εύκολα γλύτωσε τη φυλακή, Ο υπουργός του αργότερα ΄Ακης Τσοχατζόπουλος δεν τα κατάφερε. Και είμαστε σίγουροι πως και οι κατηγορούμενοι για το σκάνδαλο Novartis μια μέρα θα τιμωρηθούν σκληρά. Κάποιος θα σπάσει από τους γνωρίζοντες. Κι αν όχι, οι Αμερικανοί θα βρουν λόγο να δημοσιοποιήσουν τα ντοκουμέντα τους.Και είναι πολλά κα συντριπτικά. Και τότε, ουδείς γνωρίζει πόσους άλλους, πλην των 10 γνωστών πολιτικών, θα πάρει σβάρνα  η  φονική για δαύτους χιονοστιβάδα.
Ο λόγος που μνημονεύσαμε την  σκολιά και εγκληματική πορεία της Δεξιάς,οσάκις κυβέρνησε αυτό τον τόπο,  ήταν  για να (απο)δείξουμε πως και η σημερινή κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δε θα μπορέσει να διαφοροποιηθεί από το παρελθόν της παράταξης, γιατί πλην του εθισμένου στο έγκλημα “σκορπιού” ,  η νεότερη λαϊκή αγχίνοια παραδέχεται πως και  “ο λύκος μαλλί αλλάζει, γνώση  ποτέ”.  Τα ίδια και χειρότερα εγκλήματα θα διαπράξει και ο Υιός του Αποστάτη. Είναι στο αίμα τους η διαπλοκή, η διαφθορά,η απάτη, η ανομία. Και είναι αυτή ακριβώς η εικόνα που θα παρουσιάσει και θα καταντήσει  κι αυτή τη κυβέρνηση όνειδος και “ελληνική αποκλειστικότητα” στα πέρατα της οικουμένης, όπου συναντά κανείς σοβαρό πολιτικό πολιτισμό.
Οι ημέρες της είναι μετρημένες!  Το φθινόπωρο είναι κοντά. Ο θεατρινισμοί  με τα Εξάρχεια  και  το άσυλο, πλην των “χαχόλων”, δεν πείθουν κανέα σκληρά εργαζόμενο  Ελληνα, που ξέρει τώρα πια πως με το το πολυνομοσχέδιο  της κυβέρνησης, μαζί με το άσυλο, καταργούνται και τα δικά του εργασιακά δικαιώματα. Ο  κάθε αναίσθητος και εκμεταλλευτής   εργοδότης, θα έχει  το ελεύθερο, και με το νόμο,  να του δώσει κλωτσιά και στα 50 του να   στέλνει απελπισμένα  ξανά  βιογραφικά “για όποια δουλειά κι αν είναι”, που όμως δεν πρόκειται να βρει ποτέ.
“Κοντός ψαλμός αλληλούια”. Μετρημένες οι ημέρες και της σημερινής  επάρατης Δεξιάς!