ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΜΕΤΡΗΜΕΝΕΣ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΗΣ (1ο ΜΕΡΟΣ)

 

α.Πολάκης: “Μέχρι και οι γερμανοί κατακτητές σεβάστηκαν το πανεπιστημιακό άσυλο!”

orkomosia2

 

β.Σάλος από άρθρο πρώην συνεργάτη του Τσίπρα στους NYTimes κατά του Μητσοτάκη-

 

Αρθρο πρώην συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα στους New York Times ανάβει φωτιές

Κατηγορούσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αν και υποσχέθηκε να ενώσει την χώρα, ακολουθεί διχαστικές και πολωτικές πολιτικές. Η επιστροφή στην τάξη, σημείωνε το άρθρο, αποδεικνύεται μια επιστροφή της σκληρής δεξιάς. Και δεν περιοριζόταν σε αυτό, αφού από την αρχή μέχρι το τέλος, το άρθρο ήταν μια προσπάθεια αποδόμησης της κυβέρνησης και των πρώτων δειγμάτων πολιτικής της, κατηγορώντας την ακόμα και για ποδηγέτηση της ΕΡΤ και για αυταρχισμό. Για υποκρισία στο θέμα της Μακεδονίας και για αστυνομικό κράτος, με αφορμή την κατάργηση του ασύλου. Ενας λίβελος κατά της κυβέρνησης.

Το άρθρο υπέγραφε ο Ματθαίος Τσιμιτάκης, με την απλή επισήμανση από την εφημερίδα, ότι είναι Ελληνας δημοσιογράφος

γ. ΔΕΝ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ
Υπόθεση Novartis: Στο αρχείο και ο φάκελος για τον Αντώνη Σαμαρά
Αντώνης Σαμαράς

δ. Δημόσιο χρήμα σε ανύπαρκτα site από το ΚΕΕΛΠΝΟ (πίνακας)

Τα τεράστια ποσά που δίνονταν ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο την προεκλογική χρονιά 2014.

Σύμφωνα με πόρισμα ελέγχου της Γενικής Διεύθυνσης Δημοσιονομικών Ελέγχων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που είχε δημοσιοποιηθεί από το Hot Doc, ο προϋπολογισμός του κέντρου για το 2014 ήταν 56.500.000 ευρώ. Οι προμηθευτές του ΚΕΕΛΠΝΟ έλαβαν συνολικά 15.158.234 ευρώ. Από αυτά, 5.868.309 διατέθηκαν για «επικοινωνία», δηλαδή, σύμφωνα με το πόρισμα, το 40% των δαπανών του. Η υπόθεση βρίσκεται στο στάδιο της ανάκρισης μετά την άσκηση ποινικών διώξεων.

Σταυροβελονιές με το δημόσιο χρήμα

Υπάρχουν πολλές «ανύπαρκτες» ιστοσελίδες που εμφανίζονται να συνάπτουν συμβάσεις δεκάδων ή ακόμη και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με το ΚΕΕΛΠΝΟ, παρά το γεγονός ότι η επισκεψιμότητά τους είναι από μηδαμινή έως ανύπαρκτη. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις, οι ιστοσελίδες εμφανίζονται να έχουν δημιουργηθεί λίγο προτού υπογραφούν οι επίμαχες συμβάσεις με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ κάποιες άλλες αρχίζουν να λειτουργούν αφού πρώτα έχουν υπογράψει σύμβαση με το κέντρο. Τα ποσά δίνονταν μέσω της υπογραφής διαδοχικών συμβάσεων οι οποίες δεν ξεπερνούσαν κάθε φορά τις 20.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι για τις συγκεκριμένες δεν απαιτούνταν έγκριση από το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ.

‘ Oπως προκύπτει από την ανάγνωση την επίμαχης λίστας, η αχρείαστη διαφήμιση… έπεφτε βελόνα και κλωστή. Η πιο πρωτοφανής περίπτωση ΜΜΕ στο οποίο δόθηκαν χρήματα από το ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν σίγουρα η ιστοσελίδα velonakaiklosti.gr, η οποία έλαβε 48 χιλιάδες ευρώ το 2014. Δεν ήταν όμως η μόνη περίπτωση.

ε.Βασιλική Θάνου στη Βουλή: Παράνομη η απομάκρυνσή μου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού -Θέλω να παραμείνω

 

Παράνομη θεωρεί η Βασιλική Θάνου την ρύθμιση που την απομακρύνει από την Αρχή Ανταγωνισμού

στ. Γεωργιάδης σε Τσίπρα: Εσείς εξυπηρετείτε συμφέροντα

 

Ο Αδωνις Γεωργιάδης στη Βουλή

Μια ματιά στα δημοσιεύματα παραπάνω είναι αρκούντως ικανή να δώσει την απάντηση-εξήγηση στον  τίτλο του θέματος που επιλέξαμε σήμερα. Τα πράγματα είναι απλά, όπως απλή είναι η γλώσσα της ιστορίας και κατανοητή-καταληπτή απ΄όλους.Πλην των φανατικών,των οπαδών,των φερέφωνων,των ανόητων και φυσικά των ανήθικων και διεφθαρμένων.

Πολλές φορές μνημονεύσαμε στα κείμενά μας το διδακτικό-παραβολικό  μύθο του Αισώπου με το βάτραχο και το σκορπιό. “Είναι στο DNA μου να κάνω το κακό”, απαντάει ο σκορπιός στον άναυδο και καλόβολο βάτραχο ,αφού του κατάφερε  το θανατηφόρο τσίμπημα. “Χαίρομαι να  καταστρέφω, να είμαι σκληρός ,άκαρδος, δολοφόνος. Με ή χωρίς δάφορο. Καμιά φορά  αρκεί   … “για του Χριστού την πίστη την αγία” να μεταμορφώνομαι σε Διάβολο!

Η Δεξιά,ανέκαθεν ήταν  ο “Σκορπιός” του μύθου.  Χαρακτηριστικό της γνώρισμα η έλλειψη ανθρωπισμού, ανθρωποκεντρικών  πιστεύω, αλληλεγγύης, πόνου για τον διπλανό. Αλλά, παράλληλα  και σύμβολο αρπακτικότητας, διαφθοράς, διαπλοκής.

Μια συνοπτική  ιστορική αναδρομή, θα επιβεβαιώσει το χαρακτηρισμό της Δεξιάς ως   “άσπλαχνου και αχάριστου σκορπιού” αλλά και θα αποδείξει γιατί οι ημέρες μιας   τέτοιας κυβέρνησης  είναι μετρημένες.Και ως γνωστό, όταν  το ιστορικό ,χειρουργικό νυστέρι αποκαλύπτει της σαπίλα και τη γενικευμένη εξάπλωση στον οργανισμό  του επιθετικού καρκίνου του φιλελευθερισμού, δε υπάρχει σωτηρία. Με άλλα  λόγια, όταν η ίδια η ζωή μιλάει από μόνη της,κάθε άλλη  φωνή σιωπά, θέλει, δε θέλει.

Δε θα ξανοιχτούμε σε μακρινά ιστορικά ταξίδια,γιατί θα χάσουμε  ουσία και χρόνο.  Η συμπεριφορά της Δεξιάς είναι στερεοτυπική  σε όλες τις εποχές. Οπότε, το έργο μας διευκολύνεται,αφού και μόνο τα  τελευταία,τα πρόσφατα  ιστορικά δρώμενα αυτής της παράταξης, αποδεικνύουν περίτρανα  το μέγεθος της εγκληματικής ανηθικότητας που τη χαρακτηρίζει.

Θα ήταν,  βέβαια,  για τους αδαείς και τις νεότερες γενιές  πιο συγκλονιστικό το  γραμμένο με αίμα και πόνο  “βιογραφικό” της Δεξιάς παράταξης, αν αρχίζαμε να εξιστορούμε “δρώμενα” της λεγόμενης εθνικόφρονος παράταξης, ειδικά από την περίοδο της Γερμανικής εποχής και του Ανταρτοπόλεμου.

Δωσίλογοι, συνεργάτες των κατακτητών, κουκουλοφόροι, κεφαλοπαλουκωτές, ταγματασφαλίτες, Χίτες,  Μάυδες, πλιατσικολόγοι ό,τι ανίερο,εγκληματικό, προδοτικό, ανήθικο και βρώμικο  σε ανθρώπινες κοινωνίες, διαπράχθηκε καθ΄όλη τη διάρκεια εκείνης της “πέτρινης περιόδου” από τους οπαδούς της Δεξιάς παράταξης. Σελίδες τόμων γεμίζουν με τα ειδεχθή εγκλήματά τους. Να θυμίσουμε μόνο κα να σταματήσουμε εδώ τις απαίσιες εκείνες μνήμες,πως φαινόμενα, όπως τα  παλουκώματα  κεφαλιών αντιπάλων , ουδέποτε συναντήθηκαν  σε ευρωπαϊκούς λαούς, τουλάχιστον   στα σύγχρονα ιστορικά χρόνια, πλην εκείνων που πρόσφατα ζήσαμε με τους Τζιχαντιστές  του ISIS και τους  λοιπούς  ακραίους Ισλαμιστές, ειδικά στην αιματοβαμμένη  Συρία (Ράμα).

Η παρέλαση των νέων  εγκλημάτων της Δεξιάς,ξεκινά αμέσως τη μετά την επικράτηση των “νικητών””. Πραγματική επέλαση του ολοκληρωτικού κράτους  και του παρακράτους της Δεξιάς εναντίον παντός  μη Δεξιού. Ακόμα και του “άχρωμου” Κεντρώου.   Παρακολουθήσεις,συλλήψεις, φυλακίσεις, εξορίες, βασανιστήρια  δίκες στημένες με στρατιωτικό  νόμο, ανελέητο  κυνηγητό του “αντίπαλου”. Πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων,  καταδίκη σε ανεργία των…”Εαμο-Βούλγαρων, των  “συμμοριτών” (αλλά και των συνοδοιπόρων Κεντρώων), την ώρα που  η παράταξη ξεκοκάλιζε την Αμερικάνικη βοήθεια Μάρσαλ αλλά και τους λοιπούς κρατικούς πόρους,χωρίς κανένα ενδοιασμό και φόβο.

Εποχή Κωνσταντίνου Καραμανλή και ΕΡΕ!  Το παρακράτος “δίνει τα ρέστα” του με τη δολοφονία Λαμπράκη. ΄Αγριες ημέρες.  Είναι η εποχή που η μισή Ελλάδα είναι τιμωρημένη  σκληρά και στις εκλογές ψηφίζουν ακόμα και πεθαμένοι ,αλλά και…δέντρα!   Η οικονομία παραδομένη ολοκληρωτικά στα χέρια του κεφαλαίου. Καμιά προοπτική ανάπτυξης, κανένα ορθολογιστικό πρόγραμμα για την ανάπτυξή της με βάση τον εγχώριο πλούτο. Φτώχεια και των γονέων από τα μέσα του ’50 και μια δεκαετία μετά.

Τέτοιες  κυβερνήσεις,φυσικά δεν έχουν ζωή σε μια χώρα σαν την Ελλάδα. Ο Κ. Καραμανλής εκδιώκεται κακήν κακώς και καταφεύγει…πολιτικός πρόσφυγας στη Γαλλία! Είναι  εποχή που η Ε.Κ με το Γεώργιο Παπανδρέου ,κερδίζουν τις εκλογές. Αλλά ο νικητής δε θα μακροημερεύσει,αφού ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος σε συνεργασία με τον αρχηγό των αποστατών Κων. Μητσοτάκη.πατέρα το σημερινού πρωθυπουργού,  και το συγγενή του στρατηγό Γ. Ζωιτάκη,ετοιμάζουν τη χούντα των στρατηγών. Πριν όμως ολοκληρώσουν την προετοιμασία, η χούντα των συνταγματαρχών τους προλαβαίνει και τους “δένει”.

Η Δικτατορία, παιδί της Δεξιάς κι αυτή, παραδίδει  στη Μεταπολίτευση  την εξουσία πάλι στον  Καραμανλή, ο οποίος ,επιστρέφοντας,ως…εμιγκρέ από το Παρίσι,ιδρύει   τη Ν.Δ και επιβάλει μια ηπιότερη μεν  δικτατορία από εκείνη των συνταγματαρχών,αλλά πάντως  δικτατορία. Με όλα τα γνωρίσματα της 7ετιας, πλην των συλλήψεων των κομμουνιστών,αφού,με εντολή της Ευρώπης, ο…Εθνάρχης αναγκάστηκε να αναγνωρισει το ΚΚΕ,το οποίο  πλέον κινείται στη νομιμότητα. Κατά τα άλλα τίποτα, δεν άλλαξε,όπως θα δούμε στη συνέχεια από τη χούντα των στρατιωτικών. Νέα “Πολυτεχνεία” θα ξαναζήσει ο τόπος με νέους νεκρούς,οι οποίοι, ως εκ θαύματος δεν ανέβηκαν σε αριθμό στους νεκρούς του Πολυτεχνείου.

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ