ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΘΙΑΣΟΣ. 1 ΜΗΝΑΣ ΜΕ …ΦΡΟΥ-ΦΡΟΥ ΚΑΙ ΑΡΩΜΑΤΑ!

  1. ΣΚΟΤΩΘΗΚΕ ΚΑΙ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΗΣ
    Μακελειό στο Τέξας: Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων -24χρονη σκοτώθηκε κάνοντας ασπίδα το σώμα της για το μωρό της

Μακελειό στο Ελ Πάσο

Από τη μια μεριά ,του παρανοϊκού φονιά, η κτηνωδία. Από την άλλη, τη μεριά του γονιού, το μεγαλείο της ανθρώπινης ράτσας!

Παρ όλα αυτά, ο  ανθρώπινος πολιτισμός καλπάζει.  Στις αυριανές κοινότητες των ανθρώπων θα είναι η εξαίρεση τέρατα σαν τον δράστη. Κι αντίθετα, η 26χρονη μητέρα, θα είναι ο κανόνας.

2. Ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου αναλαμβάνει πρόεδρος των ΕΛΠΕ

Γιάννης Παπαθανασίου

Είναι πρωταίτιος στις κυβερνήσεις Κώστα Καραμανλή για τη χρεοκοπία της χώρας . Ο υιός του Αποστάτη τον αντάμειψε γι΄αυτό το έγκλημα και τον τοποθέτησε  σε  περίοπτη  και μάλιστα…πιασάρικη θέση. Παράλληλα,στέλνει και μήνυμα πως δε θα αδειάσει τους Καραμανλικούς.  Τουλάχιστον φανερά.

Τον  τραγικό καθηγητή Γιώργο Τριάρχης,που είχε καταγγείλει  τους “Παπαθανασίου” στο Υπ. Οικονομίας ως  αρχιτέκτονες  της απάτης και της κομπίνας στα κονδύλια της Ελληνόγλωσσης εκπαίδευσης Εξωτερικού τότε, τον δολοφόνησαν  για να του κλείσουν  το στόμα. Ηθικός αυτουργός της δολοφονίας  και ο ανωτέρω  υπόδικος εγκληματίας.

Ως πότε θα διαφεύγουν;  Ως πότε  ο Αλέξης Τσίπρας θα διστάζει να  σπάσει την Ομερτά και να ζητήσει συγγνώμη από την πραγματική  πλειοψηφία του ελληνικού λαού γι΄αυτή τη μαφιόζικη συνεργασία με τους ενόχους του εγκλήμας της χρεοκοπίας της χώρας ;

____________________________________________

  1. Τέλος το τσιγάρο και πίσω από το τιμόνι: Τι ισχύει για οδηγούς, συνοδηγούς -Τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση διπλώματος

Ο Χρήστος Σταϊκούρας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο OneTv, για τους οδηγούς των ΜΜΜ που παραβιάζουν τον αντικαπνιστικό νόμο προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ, ενώ ταυτόχρονα θα τους αφαιρείται και το δίπλωμα για ένα μήνα. Ωστόσο, εάν εντός του οχήματος βρίσκεται ανήλικο παιδί, κάτω των 12 ετών, τότε το χρηματικό πρόστιμο εκτοξεύεται αυτόματα στα 3.000 ευρώ.

Τι θα ισχύει με τον αντικαπνιστικό νόμο στα ΙΧ
Την ίδια ώρα παρόμοια είναι τα πρόστιμα και για τους οδηγούς των ΙΧ. Συγκεκριμένα για παράβαση της απαγόρευσης καπνίσματος στα αυτοκίνητα όταν επιβαίνουν ανήλικα (κάτω των 12 ετών) προβλέπεται πρόστιμο ύψους 1.500 ευρώ στον επιβαίνοντα που καπνίζει, ανεξάρτητα εάν είναι ο οδηγός. Παράλληλα, για τους οδηγούς που δεν υπακούν στους κανόνες θα τους αφαιρείται το δίπλωμα ακόμα και εάν δεν διέπραξαν οι ίδιοι την παράβαση, αλλά ο συνεπιβάτης.

Απαγορεύεται και το ηλεκτρονικό τσιγάρο
Σημειώνεται ότι από τη νέα εγκύκλιο για τον αντικαπνιστικό νόμο δεν εξαιρούνται ούτε τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, αλλά και πάσης φύσεως φυτικά προϊόντα για το κάπνισμα.

                                          ******

Δεν περιμένουμε τις πρώτες 100 ημέρες, όπως συνηθίζεται για να κρίνουμε το έργο της κυβέρνησης.  Φτάνει  ένας μήνας και περισσεύει για να αντιληφθεί κανείς  πως αντί για θετικό, έστω και  ελάχιστο, έργο,  μας πασάρουν θέαμα   και μάλιστα  κεκοσμημένο  με μπόλικα  φρου-φρου και αρώματα!

Το… σπουδαίο έργο της κυβέρνησης εξικνείται από τα τα Εξάρχεια που  (δεν) έκαναν απόβαση τα ΜΑΤ μέχρι το πολυνομοσχέδιο με  κύριο και βασικό του περιεχόμενο  την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Εξάρχεια και άσυλο,  είναι τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ελληνικός λαός  και  ο κυβερνητικός θίασος Μητσοτάκη  ανασκουμπώθηκε για να τα λύσει!

Τα ξεβρακώματα άρχισαν νωρίς- νωρίς και ήταν αναμενόμενα για πολλούς λόγους.Οι σπουδαιότεροι που μνημονεύουμε συνεχώς εδώ είναι:

α. Η αδυναμία του κομματικού κράτους να κρατήσει έστω και προσχήματα στη διαφθορά,τη διαπλοκή και τις πελατειακές σχέσεις με τους οπαδούς του.

β.  Η ανικανότητα ενός πρωθυπουργού του οποίου το μόνο… προσόν  είναι το όνομα του Αποτάστη πατέρα του.

γ.Η  εξ ορισμού και εμπειρίας  ανύπαρκτη διάθεση γα κοινωνικό κράτος από  ένα καπιταλιστικό κυβερνητικό κόμμα με βάρβαρα – Νεοφιλελεύθερα αρπακτικά στο τιμόνι του.

δ. Η επέλαση και κατάληψη  κυβερνητικών και άλλων κρατικών θέσεων από άτομα με μπόχα “υπόκοσμου”  ,υπόδικους σε σκάνδαλα, φίλους και συνεργάτες  εμπόρων ναρκωτικών, ακροδεξιούς, βασιλοχουντικούς. ΄Ενας μπαξές γιομάτος από τόσα και τέτοιου είδους “λουλούδια”!

Εκ των πραγμάτων  μια τέτοια κυβέρνηση δε χρειάζεται τις πρώτες 100 μέρες,για να δείξει πως θα  αποτύχει παταγωδώς. Κι αν μάλιστα υπήρχε σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση  (όχι η παρούσα και έχουσα… χεσμένη τη φωλιά της με σοβαρά εγκλήματα όπως αυτό της “ομερτά”), η ανικανότητα και η καταστροφική επιρρέπεια και διάθεση  αυτή της κυβέρνησης , θα ήταν απολύτως ορατά  και γενικότερα από τις πρώτες κιόλας  ημέρες .

Από όλο αυτό το κυβερνητικό  θέατρο,  θα κρίναμε θετικά  ΜΟΝΟ τον αντικαπνιστικό νόμο,που δεν είναι όμως και εξοντωτικός,αφού δεν απαγορεύει το κάπνισμα σε μη κλειστούς χώρους. Καλοκαιριάτικα δηλαδή, μέσα στην καφετέρια ,που δεν υπάρχει ψυχή,απαγορεύεται να καπνίζει κανείς, αλλά έξω μπορείς να ντουμανιάζεις τον τόπο. Τόσο αυστηρός ο νόμος!

Εν πάση περιπτώσει,θα εντάξουμε στα θετικά της κυβέρνησης το νόμο για το κάπνισμα. Από κει και πέρα, για να μην είμαστε αφελείς, το  αρνητικό έργο της κυβέρνησης θα πάρει γρήγορα  μορφή χιονοστιβάδας . Και ο κόσμος σύντομα   σύντομα θα αναγκαστεί να βγει στους δρόμους.

Η Δεξιά δίνει πάντα το εγκληματικό της στίγμα όταν κυβερνά. Απο τη χρεοκοπία της χώρας, μέχρι εκείνα τα δεινά  που θα ακολουθήσουν σε λίγο  με το γιο του Αποστάτη στο τιμόνι της χώρας.

2. Επανέρχεται η βάση του 10 στις πανελλαδικές εξετάσεις -Τι προανήγγειλε η Νίκη Κεραμέως

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως με την Μαριέττα Γιαννάκου

Μιλώντας στην εφημερίδα «Τα Νέα», η υπουργός Παιδείας υπογράμμισε για τις πανελλαδικές εξετάσεις ότι «είναι παράλογο να εισάγονται φοιτητές με 3 και 4 στα ΑΕΙ. Θα δούμε πότε θα επαναφέρουμε τη βάση του 10, ως προαπαιτούμενο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια».

****

Η Αντωνία  Τσίγκα (πήρα την άδειά της για να γράψω το όνομά της) , ήταν μαθήτρια στο Πολυκλαδικό Αμαρουσίου,που υπηρετούσα ως Διευθυντής με την ίδρυσή του  το 1993. ΄Ηταν “καλή” (επιμελής) μαθήτρια ,αλλά υστερούσε στην ΄Εκθεση.  Την είχαν από κοντά όλοι οι συνάδελφοι που έκαναν μάθημα στο τμήμα της, επειδή ακριβώς έβλεπαν πως, ενώ η  μαθήτρια έπαιρνε 19αρια και 20αρια σε όλα τα μαθήματα, στην ΄Εκθεση  της έβαζε η φιλόλογος 12-13 κι αυτό χαριστικό.  ΄Εγραφε  και απαίσια γράμματα. Στις πανελλαδικές ήταν σίγουρο πως θα πάτωνε.΄Οπως κι έγινε. 2 συνεχόμενες χρονιές  σε εξετάσεις από 2η δέσμη,όπως ήταν τότε το σύστημα, πήρε σε όλα πάνω από 18 και 8 στην έκθεση.

Τη συνάντησα στο αεροδρόμιο της   Στοκχόλμης μετά από χρόνια.  Εξηγούσε σε κάποιους Ιταλούς  πώς θα φτάσουν στο κέντρο της πόλης. Την άκουγα που μιλούσε άνετα τα Ιταλικά και στο  γκισέ του υπαλλήλου,  άριστα αγγλικά.΄Ηταν φτασμένη γιατρός στη Ρώμη  και ερχόταν από ένα ιατρικό συνέδριο μιας εβδομάδας στην πρωτεύουσα της Σουηδίας με θέμα τον καρκίνο του στήθους.  Θυμηθήκαμε εκείνες τις παλιές μέρες  στο Πολυκλαδικό και την “άτιμη” την  ΄Εκθεση, που δεν τα κατάφερνε. Για πάνω από μια ώρα που  περιμέναμε να φύγουμε με τις πτήσεις μας, συζητούσαμε πόσο άδικο και εντελώς άσχετο με την επαγγελματική εξέλιξη του ατόμου΄και αποκομμένο από την “αγορά” είναι το ο εκπαιδευτικό  σύστημα της Ελλάδας.

Και σαν την Αντωνία, ξέρω δεκάδες άλλους μαθητές και φοιτητές στα πάνω από 35 χρόνια της εκπαιδευτικής μου θητείας. Δεν είναι εξαίρεση, αλλά  σύνηθες φαινόμενο στην ελληνική  λυκειακή εκπαίδευση.

Η κυρία Κεραμέως ,βέβαια,δεν έχουμε την αξίωση να είναι κάτοχος της  πολυτέλειας στη  γνώση και την έρευνα  του εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα.  ΄Εγινε υπουργός Παιδείας, μόνο και μόνο με το… προσόν του κομματόσκυλου. ΄Οπως  παλιότερα οι περισσότεροι υπουργοί στης Δεξιάς σε αυτό το νευραλγικό υπουργείο.

΄Εχουμε ευθύνη, ο καθένας από το πόστο του, να επαναφέρουμε το σκάφος της χώρας στη σωστή του κατεύθυνση. Η κυβέρνηση του υιου του Αποστάτη,όπως επανειλημμένα λέμε,γυρίζει τη χώρα  σε χρόνια πέτρινα και μαύρα.  Την  παιδεία ειδικά , στα χρόνια της σχολικής ποδιάς , της “γλαύκας” και του Κατηχητικού.

΄Οσο πιο γρήγορα  καθαρίσουμε  την “κόπρο” της  Κεραμέως, τόσο καλύτερα για τα παιδιά μας που πρώτα αυτά θα υποστούν τις συνέπειες της διαφοράς, του νεοφιλελευθερισμού,της ανηθικότητας και   της αφροσύνης αυτής της κυβέρνησης. Βάλτε όλοι οι έντιμοι ένα χεράκι να περάσει κι αυτή η μπόχα.

3. Με τον νόμο Κατρούγκαλου βγήκαν 226 συντάξεις έως και 7.000 ευρώ

Χρυσές συντάξεις έβγαλε ο νόμος Κατρούγκαλου

Τόσο ανεύθυνοι και ερασιτέχνες οι άνθρωποι!

Και θα βγει τώρα ο Κατρούγκαλος με την Αχτσιόγλου να  διαψεύδουν τούτους  με το γνωστό επιχείρημα του …μπλα-μπλα.

Σιχτίρ!

4. ΤΑ «ΕΒΑΛΕ» ΜΕ ΜΙΑ ΜΗΤΕΡΑ
Ούρλιαζε ο Σταμάτης Κραουνάκης σε συναυλία: «Αφήστε τα παιδιά ήσυχα, τα έχετε ξεσκίσει» [βίντεο
Ο Σταμάτης Κραουνάκης τραγουδά σε συναυλία του

Αφήστε τα παιδιά ήσυχα, τα έχετε ξεσκίσει. Είστε χειρότερη από τα παιδιά. Πηγαίνετε στη θέση σας. Τσιμουδιά. Δεν θα είναι πολίτες αύριο αυτά τα παιδιά με αυτή την μάνα. Έχετε σηκωθεί τέσσερις φορές..», είπε μεταξύ άλλων.

******

Οι γνωστοί θεατρινισμοί  Κραουνάκη. Ο, τι νά ναι.

Μου αρέσουν οι τραγουδιάρηδες που την  έχουν δει…ίστορες. Επιστήμονες,αναλυτές, ερευνητές, ό,τι γουστάρουν. Και έχουν άποψη “επί παντός  επιστητού”.

Εδώ μας κούφανε ο τύπος με την παιδαγωγική του. Αφήστε τα παιδιά χωρίς όρια και αύριο θα τα  δεις μπαχαλάκηδες και χούλιγκαν να σπάζουν μαζί με βιτρίνες και κεφάλια. Τι μας λες ,βρε μέγα παιδαγωγέ , Κραουνάκη.

5.  1 Ή 16;
Η εξίσωση που μπέρδεψε το Twitter και έγινε viral -Εσείς μπορείτε να τη λύσετε;
Η εξίσωση που έγινε viral

Οι δύο απαντήσεις των χρηστών του Twitter
8 ÷ 2(2+2)=8÷ 2×4=8÷ 8=1
8÷ 2(2=2)=8÷ 2×4=4×4=16

Η προτεραιότητα τέλεσης των πράξεων, όπως χρησιμοποιείται στα μαθηματικά και σε πολλές από τις γλώσσες προγραμματισμού είναι:

εκφράσεις μέσα σε παρενθέσεις
δυνάμεις και ρίζες
πολλαπλασιασμοί και διαιρέσεις (με τη σειρά που εμφανίζονται στην έκφραση, αριστερά προς δεξιά)
προσθέσεις και αφαιρέσεις (με τη σειρά που εμφανίζονται στην έκφραση, αριστερά προς δεξιά)
Αρα σύμφωνα με την προτεραιότητα των πράξεων η λύση στην εξίσωση είναι το 16.

******

Άν η γιαγιά μου είχε  καρούλια, θα ήτανε πατίνι!

Τί τα θες, τι τα ζητάς;Τα μαθηματικά είναι στον αέρα. Μα εντελώς μετέωρα μιλάμε. Στηρίζονται πάνω σε …συμφωνίες σε αποδεκτές από τους μαθηματικούς νόρμες, που δεν έχουν και πολλή  λογική και βάση.

‘ Οπως και παραπάνω. Με ποια λογική να μας πουν  κάνουμε πρώτα τη διαίρεση και μετά τον πολλαπλασιασμό ή αντίστροφα στην παραπάνω εξίσωση;  Απάντηση. Επειδή  έτσι  γουστάρει η “μιλημένη” κοινότητα των  μαθηματικών.