“ΑΜΕΡΙΚΗ,ΑΜΕΡΙΚΗ, ΚΑΛΑ ΜΟΥ ΛΕΓΑΝΕ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΧΩΡΑ ΤΡΑΓΙΚΗ”

 

Το επετειακό «Ετος 2021» ξεκινά στις 25 Μαρτίου -Με εγκαίνια της νέας Εθνικής Πινακοθήκης

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το υπουργείο Πολιτισμού

Προβολή εικόνας στο Twitter

Τσίπα να βάλουν μια πέτρα στο λαιμό και να πάνε να βουτήξουν στο Φάληρο,φυσικά δεν περιμένουμε να έχουν. Είπαμε. Γυρίσανε πίσω την ιστορία του τόπου  σε “πέτρινα χρόνια”. Της σχολικής ποδιάς και το κατηχητικού.  Ντροπή σε όλους, όσοι δεν αγωνίζονται να καθαρίσει η “κόπρος της Μενδώνη”!

_____________________________________

  1. ΒΥΘΙΣΜΕΝΗ ΣΤΟ ΠΕΝΘΟΣ Η ΑΜΕΡΙΚΗ
    Δύο επιθέσεις σ’ ένα 24ωρο συγκλονίζουν τις ΗΠΑ –30 νεκροί στο διπλό μακελειό σε Τέξας και Οχάιο

Οι δύο επιθέσεις βύθισαν ξανά στο πένθοςτην Αμερική

Στο πένθος βυθίστηκαν και πάλι οι ΗΠΑ μετά τη νέα φονική επίθεση με πυροβολισμούς σε μπαρ του Ντέιτον στο Οχάιο.

Λίγες ώρες μετά το μακελειό σε πολυκατάστημα της αλυσίδας Walmart στο Ελ Πάσο του Τέξας, που είχε αποτέλεσμα να χάσουν τις ζωές τους είκοσι άτομα και να τραυματιστούν άλλα 26, ένοπλος άνοιξε πυρ σε μπαρ της East 5th Street στην κατάμεστη με νυκτερινά κέντρα, εστιατόρια και γκαλερί περιοχή Oregon District του Ντέιτον σκοτώνοντας εννέα ανθρώπους και τραυματίζοντας τουλάχιστον 16 ακόμη -κάποιες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των τραυματιών στους 24-. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ νεκρός είναι και ο δράστης ενώ φέρεται να διέφυγε με σκούρο τζιπ ένα δεύτερο άτομο που ενεπλάκη στην επίθεση.

Του απαγορεύτηκε η είσοδος στο μπαρ κι άνοιξε πυρ
Η τοπική Dayton Daily News αναφέρει ότι ο δράστης άνοιξε πυρ γύρω στη μία τα χαράματα τοπική ώρα όταν του απαγορεύτηκε η είσοδος στο μπαρ, την ώρα που κάνει το γύρο του Διαδικτύου ένα σοκαριστικό βίντεο, όπου ακούγονται οι πυροβολισμοί και διακρίνονται οι πανικόβλητοι θαμώνες καθώς τρέχουν να σωθούν…

ΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΘΕΡΙΖΕ ΖΩΕΣ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ
Πάτρικ Κρούζιους: Ο δράστης του μακελειού στο Ελ Πάσο – 21 ετών, μοναχικός, οξύθυμος, γεμάτος μίσος για τους μετανάστες

Ένας μοναχικός νεαρός από προάστιο του Ντάλας, οξύθυμος, γεμάτος μίσος για τους ισπανόφωνους μετανάστες και με ίνδαλμα τον μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας ειναι ο 21χρονος Πάτρικ Κρούζιους, ο δράστης του μακελειού στο Ελ Πάσο του Τέξας

Σε βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος ο νεαρός μακελάρης, που θα κλείσει την ερχόμενη εβδομάδα τα 21, εικονίζεται να κινείται προς το πολυκατάστημα με ένα τουφέκι Καλάσνικοφ στα χέρια και τα αυτιά του καλυμμένα με ωτοασπίδες σκοπευτηρίου.

                                        ********

΄Ενα από τα σοβαρότερα προβλήματα της αμερικανικής κοινωνίας είναι αυτό. Η ανεξέλεγκτη και χωρίς αιτία βία κατά παντός, “δικαίου  και αδίκου”. Οι περισσότεροι αποδίδουν αυτό το φαινόμενο στην αλόγιστη χρήση όπλων, την ελεύθερη πώληση και την εύκολη πρόσβαση σε οπλοστάσιο. Μικρή, όμως, αιτία για να δικαιολογήσει τόσο μεγάλο φαινόμενο. Και σε άλλες χώρες συμβαίνει το ίδιο, δίχως όμως  τις ίδιες συνέπειες. Πέρα από το γεγονός πως εύκολα μπορεί κανείς να προμηθευτεί όπλα ,ακόμα κι αν είναι απαγορευμένη η νόμιμη πώληση.

Οι λόγοι,κατά τη δική μας άποψη, της εγκληματικής αυτής συμπεριφοράς μελών της αμερικάνικης κοινωνίας είναι άλλοι.Και εξηγούν καλύτερα και επαρκώς και  τη συχνότητα και τις αιτίες μιας τέτοιας παρανοϊκής συμπεριφοράς:

α. Η έλλειψη ουσιαστικής παιδείας, που σημαίνει  αδυναμία “μόρφωσης” του μέσου αμερικανού  και σε μεγάλα νούμερα.  Η σωστή ενημέρωση, αλλά και η διάπλαση, μέσω του σχολείου,   υγιών χαρακτήρων , λείπουν, ειδικά σε φτωχές και παραμελημένες περιοχές και συνοικίες (γκέτο). Κι αυτό   σε συνδυασμό με τη σύγχυση και το κομφούζιο που επικρατούν στις αμερικάνικες κοινωνίες, σε σχέση κυρίως με πολιτικές και θρησκευτικές ιδεοληψίες, είναι βασικές αιτίες αντικοινωνικής και κάποτε εγκληματικής συμπεριφοράς, όπως η παραπάνω στο προάστιο του Ντάλας. Υγιή ιστορικά φίλτρα δε διαθέτει ο μέσος Αμερικανός και κυρίως οι νέες γενιές. Κι από πού να τα αποκτήσουν; Δεν έτυχαν ποτέ επιμελημένης  διδασκαλίας για το τί είναι ο ναζισμός για παράδειγμα ή οι άλλες ακροδεξιές αντιλήψεις. Κι αν σε αυτό προστεθεί η αποδοχή και ο προπαγανδισμός   ενός επικίνδυνου ρατσισμού από μια μεγάλη μερίδα της αμερικάνικης κοινωνίας,που εκφράζεται κομματικά από το ρεπουμπλικανικό κόμμα και από προέδρους σαν το  σημερινό σχεδόν ναζιστή και σφόδρα ρατσιστή, Ντόναλντ Τραμπ, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο εύκολα ένα παιδί 21  χρόνων αυτοαναγορεύεται σε εκδικητή,παίρνει ένα καλάσνικοφ και καθαρίζει …κατώτερες φυλές. Ο ανεκδιήγητος σημερινός πρόεδρο της Αμερικής είναι ηθικός αυτουργός κι αυτών των εγκλημάτων.

β.   Τα  ναρκωτικά. Η μισή για να μην πω και παραπάνω Αμερική όλων των τάξεων και των κατηγοριών ειναι μαστουρωμένη,κυρίως στη διάρκεια του γουικέντ. Μπάφοι-μαριχουάνες,  ηρωίνες, κοκαϊνες,κι ακόμα πιο βαριές και θανατηφόρες ουσίες, καταναλώνονται σε τόνους από τους χρήστες. Κι αυτό σημαίνει ατομική-προσωπική και ομαδική παράκρουση.

΄Οταν είσαι υπό την επήρεια τέτοιων  ψυχότροπων ουσιών,που σου κάνουν το μυαλό λιώμα,όλα  μπορούν να συμβούν. Και την Αμερική ολόκληρη να τινάξεις στον αέρα ,δε θα δίσταζες, αν είχες τα μέσα. ΄Οχι 30 και 50 συνανθρώπους σου που είναι και εύκολος στόχος.

΄Οσο το εμπόριο ναρκωτικών  θα αποτελεί σημαντικό …οικονομικό  πυλώνα της αμερικάνικης οικονομίας, όταν το ίδιο το κράτος έχει συμμετοχή σε αυτό το εμπόριο μέσω των μυστικών του υπηρεσιών και όσο το αμερικάνικο όνειρο για εύκολη  και πολυτελή ζωή είναι ακόμα  κυρίαρχο ,ο Αμερικανός γονιός  θα πρέπει να συμβιβαστεί με την ιδέα πως ένα Σάββατο βράδυ,σε ένα μπαρ του…Οχάιο, κάποιος  μαστουρωμένος συμπατριώτης του που θίχτηκε για το φέις κοντρόλ στην είσοδο του μπαρ,μπορεί ανά πάσα στιγμή να του στείλε το παιδί του στο σπίτι σε “κασόνι”. ΄Ολα τούτα είναι συναφή και αλληλένδετα.

 

2.Χατζηδάκης: Θέμα της Δικαιοσύνης αν θα αναζητήσει ευθύνες για τη ΔΕΗ

Κωστής Χατζηδάκης στη Βουλή

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία (και το ύψιστο καθήκον) να στείλει στο ειδικό δικαστήριο την επάρατη αυτή παράταξη που χρεοκόπησε τη χώρα. Αντί γι΄αυτό, σε αγαστή και …εκκωφαντική  σιωπή  με όλα τα λοιπά κόμματα, μη του ΚΚΕ  εξαιρουμένου,”υπέγραψε” την περίφημη “ομερτά” με τον Κώστα Καραμανλή,που όπως όλοι πλέον γνωρίζουν, συμπεριελάμβανε:

α. το σχηματισμό κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΟ-ΑΝΕΛ

β. την μη παραπομπή σε ειδικό δικαστήριο των κυβερνήσεων του Κ.Καραμανλή που διπλασίασαν  το χρέος και εκτόξευσαν  το έλλειμμα πάνω από 15%.

Το έγκλημα μέγα  του ΣΥΡΙΖΑ κα προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα! Γι΄αυτό και χρησιμοποιήσαμε τον όρο ΟΜΕΡΤΑ, που υπάρχει μόνο για να υποδηλώσει συμφωνίες μαφιόζων. ΄Ηταν όντως μια ανέρη,  εγκληματική συμφωνία,που την πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός.

΄Ομως, η περίφημη αυτή ομερτά,οφείλουμε να παραδεχτούμε πως την έσπασε, έστω και διστακτικά-διακριτικά ακόμα (αργότερα με μεγαλύτερη ευκολία) ,ο Κυριάκος Μητσοτάκης,ο οποίος, από τη μια θέλει να θάψει τους Καραμανλικούς, για να μείνει κυρίαρχος στο παιχνίδι της Δεξιάς κι από την άλλη, γα να πάρει εκδίκηση από το ΣΥΡΙΖΑ με το ρεβανσισμό που ξεκίνησε ήδη στην περίπτωση Πολάκη.Και θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες εξελίξεις.΄Ηδη, θρασύτατα ο Χατζηδάκης ξεκίνησε παιχνίδια φυλακής με τη ΔΕΗ. Και έχουν σειρά και άλλοι Συριζαίοι.

΄Ολα εδω πληρώνονται  λέει ο λαός. Και δε θα πληρώσει ο Αλέξης Τσίπρας;΄Οταν κάνεις τέτοιες βρωμοδουλειές, όταν  συμμετέχεις σε τόσο ανήθικα παιχνίδια ,κάποια στιγμή είναι σίγουρο πως θα στραφούν μπούμερανγκ.  Είναι νομοτέλεια και συνέπεια. ΄Αλλωστε γνωστό, πως  “όποιος ανακατεύεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες”.

Θα το φυσάνε  και δε θα κρυώνει εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ. Και όσο συνεχίζουν να κάνουν πως δεν ξέρουν τίποτα γα το φόνο, στο τέλος ο αδίστακτος ,όπως  ο πατέρας του,  Μητσοτάκης, θα τους  μπουζουριάσει κιόλας έναν έναν.  Και καλά να πάθουν!

 

3. ΔΙΑΒΑΖΕ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ
Ολγα Μίσικ: Η 17χρονη που έγινε σύμβολο της αντίστασης κατά της αυταρχικής διακυβέρνησης του Πούτιν

H 17χρονη Όλγα Μίσικ διαβάζει από το ρωσικό Σύνταγμα μπροστά στους αστυνομικούς

 

Μια εικόνα με πανίσχυρο μήνυμα: από τη μία άνδρες των δυνάμεων καταστολής του Βλαντίμιρ Πούτιν με κράνη, ασπίδες και γκλομπς και από την άλλη μια έφηβη διαδηλώτρια υπέρ της δημοκρατίας να κάθεται σταυροπόδι στην άσφαλτο κρατώντας στο χέρι ένα αντίτυπο του ρωσικού συντάγματος.

Μια εικόνα που έγινε viral κι ένα απ’ το πιο ισχυρά σύμβολα αντίστασης κατά της αυταρχικής διακυβέρνησης του Πούτιν στη Ρωσία. Μια εικόνα που θύμισε αμυδρά εκείνη του Κινέζου διαδηλωτή που στάθηκε μπροστά στα τανκ του καθεστώτος τον Ιούνιο του 1989 στην πλατεία Τιεν Αν Μεν του Πεκίνου.

Ένας άντρας στέκεται μπροστά στα τανκ στην πλατεία Τιέν Αν Μεν του Πεκίνου και σταματάει την πορεία τους στην διασημότερη φωτογραφία της φοιτητικής εξέγερσης του 1989 που έληξε με τη βίαιη επέμβαση του στρατού / Φωτογραφία αρχείου: ΑΡ/Jeff Widener
Bίντεο: Η Ολγα σύμβολο συσπείρωσης κατά του Πούτιν
H ρωσική αντιπολίτευση χρησιμοποιεί την εικόνα της Όλγας για συσπειρώσει την κοινή γνώμη κατά του Πούτιν. Δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Ο φακός απαθανάτισε την Όλγα Μίσικ να διαβάζει μπροστά στους αστυνομικούς το άρθρο του συντάγματος της χώρας που επιβεβαιώνει το δικαίωμα για ειρηνικές συγκεντρώσεις στη διάρκεια των διαδηλώσεων του περασμένου Σαββάτου στη Μόσχα, που κατέληξαν στις προσαγωγές περίπου 1.400 ατόμων. Οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας παρακολουθούν αμήχανοι τη σκηνή, όσο τα φλας των φωτογράφων αστράφτουν.

«Το μόνο που ήθελα ήταν να τους υπενθυμίσω ότι είμαστε εδώ με ειρηνικό σκοπό, άοπλοι, ενώ εκείνοι όχι. Ουδέποτε μου πέρασε απ’ μυαλό ότι θα με άκουγε κάποιος άλλος. Κάθισα στο έδαφος κι άρχισα να διαβάζω τα συνταγματικά μας δικαιώματα και ειδικά το σημείο που αναφέρει ότι είναι παράνομο αυτό που συμβαίνει εδώ» [δηλ. Οι αθρόες συλλήψεις διαδηλωτών], δήλωσε η νεαρή απόφοιτη λυκείου.

1.400 προσαγωγές στη Ρωσία -Σε διαδήλωση υπέρ της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών

Οι διαδηλωτές κατέβηκαν το Σάββατο στους δρόμους για να καταγγείλουν την απόρριψη της υποψηφιότητας ανεξάρτητων υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές της 8ης Σεπτεμβρίου, που προμηνύονται δύσκολες για τους υποψηφίους που υποστηρίζουν την κυβέρνηση Πούτιν σε ένα πλαίσιο κοινωνικής δυσφορίας, αλλά κυρίως για να διαδηλώσουν υπέρ των πολιτικών ελευθεριών, της διαφάνειας και της διεξαγωγής ελεύθερων εκλογών στη χώρα. Συχνά κραδαίνουν στα χέρια τους σε τέτοιες συγκεντρώσεις αντίτυπα του ρωσικού συντάγματος, το άρθρο περί του δικαιώματος του συναθροίζεσθαι του οποίου επιμένει να αγνοεί ο Ρώσος πρόεδρος για να απαγορεύει αυτές τις διαδηλώσεις. «Είναι ανόητο να πιστεύει κανείς ότι αυτή η συγκέντρωση ήταν μόνον για την απόρριψη των ανεξάρτητων υποψηφίων. Ήταν μια συγκέντρωση με στόχο την υπεράσπιση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων, που δεν αμφισβητούνται σε δημοκρατικές χώρες», είπε η Όλγα.

Οι αστυνομικοί επέτρεψαν στην έφηβη, ο πατέρας της οποίας είναι οπαδός του Βλαντίμιρ Πούτιν, να αποχωρήσει μετά το σκηνικό, αλλά τη συνέλαβαν αργότερα καθώς πήγαινε σ’ έναν σταθμό του μετρό -. «Δεν μου είπαν ποιοι είναι, ούτε για ποιο λόγο με συλλαμβάνουν. Εκείνη την ώρα δεν υπήρχε κάποια συγκέντρωση σ’ εκείνο το σημείο. Με άρπαξαν απ’ τα χέρια και τα πόδια και μέ έσυρα κάτω απ’ την υπόγεια διάβαση, ενώ ούρλιαζα ότι με πονούν», είπε η 17χρονη, που παρέμεινε στο κρατητήριο μέχρι την επομένη και θα εμφανιστεί τον ερχόμενο μήνα σε δικαστήριο για τη συμμετοχή της σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγούμενη άδεια των Αρχών….

*****

Μπορεί ένα δικτάτορας,σαν τον Πούτιν,  με τις “σιδερόφρακτες λεγεώνες” του να κρατάει έναν ολόκληρο λαό στην απομόνωση,τον εθνικισμό,  τη φτώχεια,τη μιζέρια,τον αλκοολισμό. ΄Ετσι μόνο μπορείς να  ελέγχεις   αποφασιστικά έναν ολόκληρο λαό. .

΄Ομως, η σπίθα αργά ή γρήγορα θα ανάψει. Μια “Όλγα Μίσικ” φτάνει για να γίνει η σπίθα πυρκαγιά.Και τότε ο τύραννος δε θα ξέρει πού να κρυφτεί. Τα χρυσοποίκιλτα παλάτια και τα αεροπλάνα του θα είναι  λίγα για να τον προστατεύουν. Η μοίρα των “Αριδαίων” είναι πάντα ίδια ανά τους αιώνες.