ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ. ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΟΛΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ , ΑΛΕΞΗ ΤΡΙΠΡΑ. ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙΣ;

                                ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1. Αλέξης Τσίπρας : Πικρός απολογισμός για τη χρονιά που πέρασε

Ο Τσίπρας σε δηλώσεις στην Κουμουνδούρου

“Δημοσκοπήσεις
Η δημοσκοπική διαφορά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία καθ’ όλη τη χρονιά παραμένει σε διψήφιους αριθμούς, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις έφτασε και στο 25%. Επιπλέον, ο ΣΥΡΙΖΑ, σε δημοσκοπικό επίπεδο, συγκεντρώνει μικρότερο ποσοστό από το 31,5% που έλαβε στις βουλευτικές εκλογές του Ιουλίου του 2019. Παράλληλα, σε όλες τις μετρήσεις, ο Αλέξης Τσίπρας υπολείπεται σημαντικά του Κυριάκου Μητσοτάκη στις επιλογές των πολιτών ως προς τον «καταλληλότερο πρωθυπουργό». Στον ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν να μην μπορούν να επωφεληθούν από την κυβερνητική φθορά, η οποία καταγράφεται πλέον και στις δημοσκοπήσεις. Στην Κουμουνδούρου, πάντως, διαβάζουν και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπήσεων, υποστηρίζοντας ότι η κοινωνική δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση θα διογκώνεται και ότι με τις σωστές κινήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να καταστεί εκ νέου ελκυστική επιλογή για τους πολίτες.

Σημειώνεται, πάντως, ότι παρά τη δυσαρέσκεια των πολιτών για την κυβερνητική διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας, στις δημοσκοπήσεις καταγράφεται μια συντριπτική υπεροχή της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιο κόμμα θα διαχειριζόταν καλύτερα την πανδημία». Το γεγονός, αυτό προκαλεί προβληματισμό στο επιτελείο της Κουμουνδούρου, καθώς υποδεικνύει ότι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ο τρόπος που αντιπολιτεύεται, αλλά η πενταετία που βρέθηκε στο πηδάλιο της διακυβέρνησης της χώρας. Ακριβώς σε αυτό το σημείο στέκονται, μάλιστα, πολλοί εντός του κόμματος, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι η συζήτηση για τον απολογισμό της κυβερνητικής πενταετίας δεν έγινε εις βάθος.
Πηγή: iefimerida.gr

***

Αυτά γράφει η φυλλάδα του Χρ.Ράπτη… αδελφοποιτού των Κουρτάκη , Μαυρίδη και Σία . Μόνιμοι, ως γνωστό, όλοι  τούτοι  σφογγοκωλάριοι των εφοπλιστών, έναντι αδρού φιλοδωρήματος.

Εμείς εδώ, θα παίξουμε σήμερα  ένα επικίνδυνο παιχνίδι για την… τύχη του ιστορικού μας  σάιτ!  Θα προχωρήσουμε σε μια “πρόβλεψη” ( μεταξύ μας,  δεν είναι  καθόλου τέτοια, αφού εκ του ασφαλούς και για τα αυτονόητα  μιλάμε)  για την τύχη αυτής  της κυβέρνησης και την “επόμενη ημέρα”.  Αν αποτύχουμε στην πρόβλεψή μας  ( δεν πρόκειται, λέμε),  δηλώνουμε πως δεν έχει πλέον  καμιά  αξία να συνεχίζουμε να υπάρχουμε, αφού  τα ιστορικά εργαλεία μας,τουλάχιστον στον τομέα της πρόβλεψης , θα αποδειχτούν  πεπαλαιωμένα και τα όπλα μας εν  αφλογιστία ευρισκόμενα. Μια μικρή ιστορική αναδρομή πρώτα, για να μην ξεχνιόμαστε.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν έγινε πρωθυπουργός,  ούτε γιατί ήταν άξιος, ούτε επειδή η Δεξιά  έχει παράδοση στη  χώρα .  Αντίθετα. Η Ελλάδα, ανέκαθεν και σήμερα περισσότερο  “κοιτούσε”  “Αριστερά”.  Κι αν δεν υπήρχε η “Γιάλτα”, θα ήταν από τις πρώτες χώρες στα Βαλκάνια που θα είχε κομμουνιστική, επαναστατική,  μάλιστα,  κυβέρνηση, όχι  “εγκάθετη”.

Μετά την ήττα των Ανταρτών στην Ελλάδα, η  Δεξιά κατάφερνε να   κυβερνά,  πότε  με   το  να “ψηφίζουν και τα δέντρα”  και πότε    το  παρακράτος να τρομοκρατεί και να σκοτώνει. Τέλος  οι   ανακτορικές μεθοδεύσεις  με  την “Αποστασία”, οδήγησαν στη δικτατορία των συνταγματαρχών αντί των στρατηγών, όπως περίμεναν ο  βασιλιάς και ο αχυράνθρωπός του Κων. Μητσοτάκης. Ωστόσο  και η δικτατορία  παιδί  ης Δεξιάς υπήρξε.

Ως  Ν.Δ, η Δεξιά ξανακυβέρνησε:  α.  εξαιτίας της τραγωδίας της Κύπρου β. το 1990 με τις Ειδικό δικαστήριο που έστησε πάλι ο αρχιερέας της διαφθοράς και της απάτης, πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού  και από τον αντίκτυπο  της δολοφονίας Π. Μπακογιάννη.  γ. το 2004 ,με τις πλάτες  και τις ευλογίες  των Πρασινοφρουρο-Πασόκων,  που από σοσιαλιστές αποδείχτηκαν μόνο …ληστές.

Μετά τη χρεοκοπία, έργο κι αυτό της  Δεξιάς, αν κατάφερε ξανά και μάλιστα δυο φορές να κυβερνήσει η Ν.Δ  αυτό οφείλεται:   α. στην ανικανότητα του Γιώργου Παπανδρέου β. στις “πλάτες” που της έβαλε ο ΄Ακης Τσοχατζόπουλος  γ. Στη δημαγωγική αντιπολίτευση που  επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ με τις “κορόνες” για έξοδο της Ελλάδας από την Ε.Ε  δ.  στην άρνηση της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα,   να “βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο.” Κι αυτό  σήμαινε  ειδικό δικαστήριο για  τον Κώστα Καραμανλή και  φυλακή  όλα τα “λευκά κολάρα”,  όχι μόνο του σκανδάλου  Νovartis.

Kι αφού κατάφερε η  Δεξιά να βγει αλώβητη από τη χρεοκοπία της χώρας με  την πολιτική ατιμία της “ομερτά” που διέπραξε η  Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, οι διαπλεκόμενοι  πλέον σε βαριά κακουργήματα εφοπλιστές και οι υπόδικοι των οικονομικών σκανδάλων, αποφάσισαν να τα παίξουν “όλα για όλα”. ΄Ετσι: α. εξαγόρασαν  σχεδόν στο σύνολό του τον ελληνικό Τύπο και τον μετέτρεψαν σε βιομηχανία γκεμπελικής μορφής προπαγάνδας και παραπληροφόρησης.  β. Εξαγόρασαν ΟΛΕΣ τις δημοσκοπικές εταιρίες έναντι χοντρής  αμοιβής και τις κατέστησαν υπ΄ αριθ.  ένα πυλώνα  της απάτης και της προπαγάνδας τους (δες παραπάνω).  γ. καλλιέργησαν   έναν εθνικιστικό  παροξυσμό,  σπρώχνοντας στην τρέλα χιλιάδες θερμοκέφαλους Μακεδονομάχους ,που  έφτασαν στο σημείο να κάψουν 100 ανθρώπους στο Μάτι.  Νεκρούς, που σκύλεψε η Δεξιά και  τελικά με πολιορκητικό κριό αυτό το έγκλημα της εθνικιστικής Δεξιάς,   ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε  να γίνει πρωθυπουργός της χώρας.

΄Ομως, “το ψέμα έχει κοντά ποδάρια” .Και, όπως  έλεγε και ο   Αμερικανός  πρόεδρος Λίνκολν  “μερικές φορές μπορείς να  ξεγελάς  όλους τους ανθρώπους.  Αλλά ποτέ όλους   μόνιμα”.

Οι ημέρες της επάρατης και διεφθαρμένης αυτής κυβέρνησης είναι μετρημένες πια.  Τα εγκλήματα της τα ζούμε καθημερινώς.  Τα καταγγέλλουμε συνεχώς κι μείς εδώ.

΄Ηδη, η  αποδοχή του κυβερνητικού έργου  της Δεξιάς,  που όπως είπαμε, ποτέ δεν ήταν η πλειοψηφία  στην Ελλάδα,  έχει μειωθεί στο ελάχιστο. Μόνο στις δημοσκοπικές  των εφοπλιστών , εξαργυρωμένες αλχημείες    προηγείται η Ν.Δ και μάλιστα με πάνω από 15%.  Πολύ περισσότερο πως τάχα ο Κυριάκος  Μητσοτάκης έχει την αποδοχή του…συνόλου του ελληνικού λαού !

Μέσα στο 2021,  το  “ερείπιο” που όρθωσε η κυβέρνηση    καταρρέει.  Ο γιος του Αποστάτη, ο χειρότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης,  θα αναγκαστεί να  παραιτηθεί και θα  προκηρύξει εκλογές.

 

Απ΄αυτές    ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγει νικητής και ο Αλέξης  Τσίπρας θα σχηματίσει  κυβέρνηση.    Αυτό είναι “ηλίου φαεινότερο” . Και δεν πρόκειται για πρόβλεψη, όπως είπαμε, αλλά για αυτονόητη και πασιφανή πραγματικότητα.

Η “πρόβλεψή” μας παραπάνω είναι σίγουρα “παραβίαση ανοιχτής θύρας”. Και όλοι το γνωρίζουν πως η  διεφθαρμένη  αυτή κυβέρνηση “πνέει τα λοίσθια”. Εκείνο ,όμως, που όντως  είναι δύσκολο,  σχεδόν αδύνατο να προβλεφθεί  από τώρα και να  δώσει κανείς απάντηση είναι το ερώτημα    “πόσα χρόνια θα μείνει η Δεξιά εκτός εξουσίας”.

Εδώ δε διακινδυνεύουμε  καμιά απάντηση. ΄Ολα θα εξαρτηθούν από το πώς θα κυβερνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ.  Πιστεύουμε, όμως,  πως τουλάχιστον για  10 χρόνια η Ν.Δ  (με νέο όνομα και αρχηγό) θα είναι στα αζήτητα,  αν η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν κάνει τα λάθη που έκανε. Και συγκεκριμένα αν δεν  τολμήσει να προχωρήσει στα εξής βασικά:

  1.  Να θεσμοθετήσει αυστηρό πλαίσιο λειτουργίας του Τύπου ,για να αποφευχθεί στο μέλλον η μετατροπή του   σε γκεμπελική προπαγάνδα και   παραπληροφόρηση , σε  εργαλείο συγκάλυψης εγκλημάτων, όπως είναι σήμερα.  Κατάργηση ΕΡΤ και ίδρυση μη κομματικού   Κέντρου ενημέρωσης (ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (Κ. ΑΝ. Ε),
  2.   Σύσταση επιτροπής (εξεταστικής ή άλλης)   στη Βουλή  για την διερεύνηση της  διαπλοκής κυβέρνησης, ιδιοκτητών    και δημοσιογράφων  της εμπορικής  δημοσιογραφίας  με στόχο την παραπληροφόρηση του ελληνικού  λαού .
  3. Σύσταση επιτροπής στη Βουλή  για διερεύνηση  των συνθηκών που η χώρα οδηγήθηκε δυο φορές σε χρεοκοπία (η δεύτερη πλησιάζει), αλλά και στα πραξικοπήματα  του lockdown,που επέβαλε  με εγκληματική ανευθυνότητα η κυβέρνηση Μητσοτάκη με πρόφαση την πανδημία.
  4. Σύσταση επιτροπής στη Βουλή για διερεύνηση του νέου σκανδάλου των εξοπλισμών και των ποσών που εισέπραξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ,ως μίζα από αυτές τις αγορές.
  5.   Επανίδρυση   της καταργηθείσης πρόσφατα  εισαγγελίας διαφθοράς, την επαναφορά στις θέσεις τους των εκδιωχθέντων εισαγγελέων  και συνέχιση των ερευνών για να οδηγηθούν επιτέλους σε δίκη οι ένοχοι για το σκάνδαλο Νovartis.
  6. Κατάργηση του πτωχευτικού κώδικα και οριστική λύση  για έξοδο  από την ομηρεία των χιλιάδων  δανειοληπτών  ( κόκκινα δάνεια)

Αυτές είναι οι βασικές  προτεραιότητες  της νέας κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.  Αν τολμήσει και προχωρήσει  σε αυτές τις “εκ των ων ουκ άνευ”  ενέργειες, το σίγουρο είναι πως  ο Αλέξης Τσίπρας  θα καταστεί ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Μεταπολίτευσης.

2. ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΙΣΧΥΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ
Η Bρετανία έστειλε την πρώτη μέρα του Brexit πολεμικά πλοία στη Μάγχη – «Μήνυμα» στα γαλλικά αλιευτικά

Πλοίο του βρετανικού Πολεμικού Ναυτικού κατά τον απόπλου από το Πόρτσμουθ

“Θέλει η π@υτάνα να κρυφτεί, αλλά η χαρά   δεν τη αφήνει”.

Η Γηραιά Αλβιώνα έχει  και επισήμως,  με τη βούλα του 1/3 του έχοντος  δικαίωνα ψήφου  πληθυσμού της ,  ακορδεξιο-φασιστικο-εθνικιστικό καθεστώς πλέον . Και ως τέτοιο, κάνει ακριβώς  την επίδειξη των χαρακτηριστικών αυτών.  Τόσα χρόνια οι  θερμοκέφαλοι ” Τζόνσον” το βούλωναν, δεν τους επέτρεπε  η ιδιότητά τους, ως χώρα η Αγγλία- μέλος της Ε.Ε να προχωρούν  σε τέτοιους τσαμπουκάδες.  Τώρα…ξεσαλώνουν.

Να, γιατί, φωνάζουμε   “βάλτε την  Τουρκία στην Ευρωπαϊκή ΄Ενωση” . Φαντάζεστε μια Τουρκία σήμερα να ήταν  η χρονιά της να ασκήσει προεδρία στην ΄Ενωση; Θα  τολμούσε ο Ερτνογάν  να “σηκώνει το γάντι”   που κάθε τόσο του πετάει ο διεφθαρμένος δικό  μας εδώ  πρωθυπουργός,  για να εισπράττει  μίζες εξοπλιστικών; “Κάθε κατεργάρης θα πήγαινε στον πάγκο του”.

Η  Ενωμένη Ευρώπη των λαών ,όταν πάψει να είναι, όπως σήμερα,   των “πολλών  ταχυτήτων” , είναι το μέλλον της ηπείρου μας, Αλλά και η απόδειξη πως όλος ο κόσμος είναι ένα έθνος, μια χώρα, ένας λαός.

3. Έψαχνα κωδικό να ανάψω κερί στον τάφο του πατέρα μου” – “Φωτιά” η Έλενα Ακρίτα για τους επώνυμους στο Ντουμπάι

Η Ελενα Ακρίτα θυμάται τον πατέρα της Λουκή, στρατιώτη στο αλβανικό μέτωπο- «Θα τον τιμώ όσο ζω» | ΕΛΛΑΔΑ | iefimerida.gr

“Κυράτσα” κανονική η ΄Ελενα .Εμείς της δώσαμε … μεγαλόκαρδα το “χρυσό βατόμουρο” της Κατινιάς ,λίγες ημέρες πριν για το χρόνο  που πέρασε.

Και “πριν αλέκτορα φωνήσαι”, μας δικαίωσε η “τρόφιμος” μέχρι τούδε  του “Συγκροτήματος”  των ναρκοδολαρίων  στη γνωστή (“πατσαβούρα” πλέον)  εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ.  Την πείραξε που δεν υπέκυψαν όλοι στο πραξικόπημα της απαγόρευσης κυκλοφορίας,  που στήριξε και τούτη.

Από την άλλη,  πώς να μην ανάβει κερί στον πατέρα της;  Χάρη στο όνομα που κουβαλούσε ο Λουκής Ακρίτας,  η κυρία, ως  άγαμη θυγατέρα του,  έπαιρνε εκείνη τη σκανδαλώδη  και παχυλή σύνταξη.

Πάντως, να θυμάσαι, κυρία ΄Ελενα.  Εμείς θα είμαστε εδώ  να σε…επιτηρούμε. Δε θα αφήνουμε ούτε την υποκρισία,  ούτε τις κοτσάνες σου αναπάντητες.

Και θα σου κόψουμε και το βήχα να λες όσα… θεοσκοτωμένα  λες,  για να σε πάρουν αύριο στο ΣΥΡΙΖΑ.  Μαθημένη η κυρία μια ζωή  να εξαργυρώνει γραμμάτια.