ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ. Ο … ΑΒΒΑΔΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΥΩΝ. ΤΩΡΑ ΕΒΑΛΕ ΧΕΡΙ ΚΑΙ ΣΤΗ RYANAIR!

H Ryanair κλείνει τη βάση της στην Αθήνα για το χειμώνα, με «καρφιά» για το υπ. Τουρισμού

Την απόφαση να κλείσει τη βάση της στην Αθήνα τη χειμερινή σεζόν έλαβε η αεροπορική εταιρεία Ryanair, αφήνοντας αιχμές για τη στάση του υπουργείου Τουρισμού και κατηγορώντας την κυβέρνηση πως προστατεύει παρωχημένες γερμανικές πρακτικές υψηλού κόστους αντί να χρησιμοποιεί κίνητρα στα ελληνικά αεροδρόμια για να προωθήσει τις ελληνικές επιχειρήσεις και θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας από τις 29 Οκτωβρίου έως τα τέλη Μαρτίου, αποδεσμεύει δύο αεροσκάφη της από το αεροδρόμιο “Ελευθέριος Βενιζέλος”, μειώνοντας τα δρομολόγια της σε 10, από 29 που ήταν προγραμματισμένα.

Ο CEO της Ryanair, Eddie Wilson σε δήλωσή του τονίζει: «Είμαστε απογοητευμένοι που ανακοινώνουμε το κλείσιμο της βάσης μας στην Αθήνα στα τέλη του Οκτώβρη του ’22 για τη χειμερινή περίοδο, αλλά η ελληνική κυβέρνηση απέτυχε ανεξήγητα να ανταποκριθεί στα φιλόδοξα σχέδια ανάπτυξης της Ryanair σε ένα τόσο απαραίτητο πρόγραμμα ανάκαμψης του τουρισμού για να μειώσει τα μη ανταγωνιστικά αερολιμενικά τέλη που θα βοηθούσαν στην αποκατάσταση της κυκλοφορίας μετά την πανδημία, όπως έχουν ήδη κάνει η Κροατία, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες.Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του πώς η ελληνική κυβέρνηση και η γερμανική ιδιοκτησία υψηλού κόστους αποτυγχάνουν να προσφέρουν για τον λαό και την οικονομία της Ελλάδας».
***

Πηγαίναμε, επιτέλους, τα τελευταία χρόνια  με χαμηλό κόστος εισιτηρίων και με ασφάλεια σε πολλούς προορισμούς.  Για μας  με  ισχνά  βαλάντια , η Ryanair ήταν σωτηρία.

Τώρα,  ο πανάθλιος γιος του αλήστου μνήμης  Μητσοτάκη,  την έκλεισε κι αυτή. Ποιος ξέρει (αλλά θα μάθουμε) πού πούλησε και με ποιες μίζες τα δικαιώματα της Ιρλανδικής  εταρείας.

Δεν άφησε όρθιο τίποτα.  Μιλάμε για Αρμαγεδώνα, τυφώνα, λαίλαπα.  Η διαφθορά και η διαπλοκή αυτής της φαμίλιας δεν έχουν  ταίρι. Και τρέφει μίσος για όσους …  δεν κλέβουν για να έχουν,αλλά δουλεύουν για να φάνε!  Δεν έχει ξανασυμβεί,τουλαχιστον, στη Μεταπολίτευση στην Ελλάδα, τέτοια ισοπέδωση λαϊκών κεκτημένων και δικαιωμάτων. Τόσο ασεβείς !