ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΥΣΤΕΡΙΑ … ΔΙΑ ΧΕΙΡΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΙ ΕΡΝΤΟΓΑΝ!

1.α.  Ερντογάν: “Η Ελλάδα, που μας παρενοχλεί στο Αιγαίο, είναι πιόνι και μαριονέτα του ΝΑΤΟ”

 

β.  Τουρκία: Νέοι τραγουδούν σε έξαλλη κατάσταση το «εμβατήριο του Κεμάλ» για τη Μικρασιατική Καταστροφή

 

Ανθίζουν τα λουλούδια στα βουνά της Σμύρνης
Ο χρυσός ήλιος ρίχνει τις πλεξούδες του
Σαν τον αέρα φεύγουν οι ηττημένοι εχθροί
Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

Στα βουνά της Σμύρνης έμεινα
Έγραψα στο βιβλίο αυτούς που θυσιάστηκαν
Αγκάλιασα τα ορφανά παιδάκια
Καημένη μάνα αυτή ήταν η μοίρα μου
Το αίμα μου να θυσιαστεί για την ωραία πατρίδα

Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου

Γιός Τούρκου είμαι θέλω να πεθάνω
Και από αγκάθια να είναι το χώμα δεν μασάω
Να ντραπούν από τον Θεό όσοι λιποψύχησαν
Μπράβο Μουσταφά Κεμάλ Πασά μπράβο
Σε πολύτιμους λίθους θα γραφτεί το όνομα σου.

Στην αρχική του εκδοχή ακουγόταν κάπως έτσι:

https://www.aykiri.com.tr/nigde-deki-zakkum-konserine-damga-vuran-anlar-hep-bir-agizdan-soylediler/26303/

 

β. “Μια γεύση από Rafale για να πάει καλά η μέρα”

https://www.pentapostagma.gr/kosmos/7113534_mia-geysi-apo-rafale-gia-na-paei-kala-i-mera-binteo

 

****

Ο πατέρας του σημερινού πρωθυπουργού , ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης  ο…επονομαζόμενος και “Μητσοτάκης Κάθαρμα”,  εξαγοράστηκε το 1965 από το Παλάτι έναντι   τεράστιου για την εποχή εκείνη χρηματικού  ποσού και ομού με τους λοιπούς Αποστάτες βουλευτές της Ε.Κ,  προσχώρησαν  στον  τότε βασιλιά Κωνσταντίνο  και  προετοίμαζαν τη δικτατορία των Στρατηγών. Δεν πρόφτασε,  όμως, να εκδηλωθεί το πραξικόπημά τους,  επειδή οι Συνταγματάρχες κινήθηκαν πιο γρήγορα από  το Παλάτι, τον Κων.  Μητσοτάκη και τους  στρατηγούς και στις 21 Απρίλη 1967, επέβαλαν τη δική τους  Χούντα.

Η φαμίλια Μητοστάκη φαίνεται να είναι ΑΡΡΩΣΤΗ με το χρήμα.  ΄Οπως ο πατέρας και τα παιδιά. Η θυγατέρα, η   Θεοδώρα Μητσοτάκη  που για ευνόητους λόγους, άλλαξε το όνομά της σε Ντόρα Μπακογιάννη μετά τη σκοτεινή και με άπειρα ερωτηματικά δολοφονία του συζύγου της Παύλου Μπακογιάννη,  εκτός από μια σειρά οικονομικών σκανδάλων που συνδέονται με την ίδια, σε   υπουργικές και άλλες δημόσιες  θέσεις , τελευταία ο   σύζυγός της , ο  Ισίδωρος Κούβελος, είναι στενός συνεργάτης του γνωστού για “αλλόκοτα” και…κατά συρροή  εγκλήματα, κατηγορουμένου και  για μεταφορά τόνων ηρωίνης, Ευάγγελου Μαρινάκη.

Ο γιος Κυριάκος Μητσοτάκης, φαίνεται, όμως,  πως έχει ξεπεράσει όλα τα μέλη της οικογένειας σε διαφθορά. Εδικά τα τρία χρόνια που κατέχει το αξίωμα του πρωθυπουργού. Απίστευτη διαπλοκή, διαφθορά, αλητεία. Ουδείς γνωρίζει αυτή την ώρα ποια είναι η κρυφή, περιουσία του και σε τί σύγκειται.   Σίγουρο είναι αμύθητη. (Αλλά, ας μην ξεχνά, πως «ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον»).

Η πλέον επικίνδυνη επιχείρηση, όμως, «ενθυλάκωσης»    μαύρου  χρήματος από μίζες, δωροδοκίες, επιδοτήσεις, εξυπηρετήσεις,  χάρες, είναι αυτή που συνδέεται  με τις Ελληνο- Τουρκικές σχέσεις τα τελευταία 3 χρόνια που είναι πρωθυπουργός.  Για να εισπράξει ένα άγνωστο ως τώρα, αλλά  σίγουρα μεγάλο   κι αυτός, όπως ο πατέρας του, ποσό  από μίζες, προχώρησε στο στήσιμο ενός σκηνικού πολέμου στο Αιγαίο, που του επέτρεψε  και μάλιστα εν μέσω  της εγκληματικής  διαχείρισης  της πανδημίας από την κυβέρνησή του,   να προβεί   χωρίς αντιδράσεις  σε αγορές νέων πανάκριβων εξοπλισμών (άχρηστη στην ουσία λαμαρίνα), όπως είναι τα  Ραφάλ και οι  Φρεγάτες.

Ο αψίθυμος, αλλά πρωτίστως ανιστόρητος και  μεγαλομανής  Ερντογάν απέναντι, που εμφανώς πάσχει από σύγχυση ιστορικών  περιόδων και εν έτει 2022 ονειρεύεται  την ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, «έπιασε την μπάλα στον αέρα» με τις ευκαιρίες των προκλήσεων του   Κυριάκου Μητσοτάκη  και για εσωτερική κατανάλωση, έστησε κι αυτός εκεί ένα άλλο σκηνικό πολέμου. Οι έξαλλοι χοροί κατά των… απίστων Ελλήνων των Τουρκόπουλων απέναντι με αφορμή την επέτειο της Καταστροφής του ελληνισμού  της Μ.Ασίας, αλλά και οι ανεγκέφαλοι υστερικοί  πανηγυρισμοί  των στρατόκαυλων δικών μας εδώ, που …φτιάχνονται από τους εκκωφαντικές πτήσεις των Ραφάλ ,  κατά των…απίστων Τούρκων τούτοι, είναι η συγκομιδή  των πικρών  καρπών αυτής ακριβώς της  διαστροφής  Μητσοτάκη-Ερντογάν.  Για  το χρήμα ο ένας,  ως…Πολυχρονεμένος     ο άλλος.  Ψυχικά διαταραγμένοι  αμφότεροι.

Ο αλήστου μνήμης Κων. Μητσοτάκης, είναι ο …θεμελιωτής,  ο κύριος υπέυθυνος  της τραγωδίας της Κύπρου με την εξαγορά του και την  Αποστασία. Ο γιος του Κυριάκος στο δικαστήριο της αδέκαστης Ιστορίας , είναι εκείνος που θα υπογράψει επίσης  τη νέα  τραγωδία ενός Ελληνο-Τουρκικού πολέμου, εξαιτίας της ανείπωτης διαφθοράς και της αφροσύνης , που τον διακατέχουν.  Η φαμίλια Μητσοτάκη χαρακτηρίζεται από την Ιστορίας ως ο ΚΑΚΟΣ ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

 Αυτή την ώρα, δοθέντος ,όπως είπαμε πως η Νόσος του Σουλτάνου δεν είναι καθόλου γραφική, ούτε  μεταφορική ως έννοια, αλλά πραγματικό  σύνδρομο , αντικείμενο της ψυχιατρικής, τον  οδηγεί σε παράτολμες και λίαν επικίνδυνες  προκλητικές ενέργειες . Η υπενθύμιση από τον ίδιο  πως ο  Κυριακός Μητσοτάκης «ήρξατο χειρών αδίκων», είναι μεν ιστορική διαπίστωση, αλλά δεν τον απαλλάσσει από τις δικές του ευθύνες, αφού συνεχίζει να συντηρεί  το κλίμα της έντασης απέναντι και για εσωτερική  κατανάλωση.

 

 

Υπενθυμίζουμε αυτό που λέμε  πολύ  καιρό  εδώ.  ΜΟΝΑΔΙΚΗ λύση, που αντισταθμίζει,  τόσο την αισχρή διαφθορά και το  πάθος του Κυριάκου Μητσοτάκη για χρήμα, όσο και το ατύχημα αυτή την κρίσιμη στιγμή   ο Αλέξης Τσίπρας να διανύει ακόμα την  περίοδο  χάριτος , λόγω ηλικίας και απειρίας,   είναι η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΑ ΩΣ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ. Τίποτα δε φοβούνται περισσότερο οι πάσχοντες από το  σύνδρομο της  σύγχυσης ιστορικών εποχών , «Τσάρος» και Σουλτάνος»  από τη δύναμη της συσπείρωσης  και της  ισχυρής  απάντησης του ΔΥΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  στην εθνικιστική τους  διαστροφή και  την ομφαλοσκοπία.

«Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟΝΙ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ».   Παραληρεί  από φόβο και αγανάκτηση ο  Ερντογάν.  Τίποτα δε φοβάται περισσοτερο,αφού ξέρει πως οι Αμερικανοί, αν τους πειραξει “τρίχα”, όχι “βάρκα αποβίβασης ναυτών”  στη Σούδα , θα τον κρεμάσουν ανάποδα στην πλατεία Ταξίμ της Ιστανμπούλ.  Αυτό, ακριβώς, το παράπονο και η διαμαρτυρία Ερντογάν για τις σχέσεις Ελλάδας-ΝΑΤΟ,   είναι και  η καλύτερη απόδειξη όσων αναλύσαμε σήμερα και επισφραγίζει  αυτές τις  ιστορικές διαπιστώσεις,