ΚΥΡΙΑΚΟ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, “ΝΤΑΪΛΙΚΙΑ” ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΔΕ ΣΕ ΠΑΙΡΝΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ! “ΓΙΟΚ” ΟΙ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑΔΕΣ!

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα!»

 

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: «Νταηλίκια γιοκ με την Ελλάδα!»
Έχουμε 3.000 νέους συνοριοφύλακες να προσέχουν τα σύνορά μας και λέμε «Όχι» κ. Ερντογάν σε όποια σενάρια αφηγείται για εσωτερική κατανάλωση «Τα νταϊλίκια γιοκ με την Ελλάδα», για να το πω στην γλώσσα που καταλαβαίνει.
***

“Ξεφυλλίζοντας”  την Ιστορία,  όπως δεν την έγραψαν οι  (με παρένθεση  ή χωρίς) ιστορικοί από  αρχαιότητας  ελληνικής και παγκόσμιας, ανάμεσα στα άλλα που, είτε απέκρυψαν, είτε μας παρέδωσαν ελλιπή ή κατά το δοκούν,  είναι και το “παράξενο”, αλλά καθόλου ανεξήγητο φαινόμενο πως οι ηγεμόνες, οι βασιλείς, οι στρατηγοί, οι επικεφαλής εν γένει στους πολέμους, σπάνια ή ποτέ δεν σκοτώνονταν οι ίδιοι, ούτε έχαναν δικούς  τους ανθρώπους,  παιδιά και   συγγενείς.  Θυσίαζαν πάντα τα… παιδιά των άλλων, που δε διέθεταν καταφύγια ή δεν  εδικαιούντο να κρυφτούν, αλλά να πεθάνουν σαν ήρωες, πολεμώντας τον «εχθρό».

Εμείς , οι μεταπολεμικές γενιές, που δεν είδαμε πολέμους, πεδία μαχών, μπόμπες να σκάνε  στα κεφάλια μας, ανατριχιαστικές  σειρήνες να ηχούν , να αντικρύζουμε ερείπια  και καταστροφή, μάθαμε από τους παππούδες , τους πατεράδες  μας και τα “βιβλία” τη φρίκη του πολέμου .Αλλά, σίγουρα, είναι διαφορετικό να είσαι μέσα ή έξω από το κάδρο.  Κι εμείς, κακά τα ψέματα, είμαστε οι τυχερές γενιές. ΄Ισως, μοναδικές στην παγκόσμια Ιστορία από καταβολής κόσμου.  Δε νιώσαμε στο πετσί μας την απανθρωπιά και την αφροσύνη  του πολέμου, “όταν γονείς θάβουν τα παιδιά τους και όχι το αντίστροφο”.

Κι αυτή την αγαθή τύχη ,την ευδαιμονία  να μη γνωρίζεις ως γενιά ,  να χειρίζεσαι το σπαθί ή  το ντουφέκι ,έρχεται σήμερα να  την ανατρέψει, να  μας… πάρει την ευλογημένη αυτή  πρωτιά, ο γιος του πλέον  διεφθαρμένου “πολιτικού” της Ελλάδας, τουλάχιστον μεταπολεμικά  (με κορυφαία την  “Αποστασία”),    του Κων. Μητοστάκη. Ο  Κυριάκος με αυτά τα αργύρια της διαφθοράς μεγάλωσε σαν πριγκιπόπουλο  και αυτά δεν τον έστειλαν απλώς στο Χάρβαρντ, αλλά και τον…αποφοίτησαν. Και  για να έχουν μεγαλώσει  η Ντόρα και ο Κυριάκος  (και να συνεχίζουν να ζουν)  στα πούπουλα,  ο  αρχηγός της δυναστείας, βύθισε τη χώρα στο χάος της δικτατορίας των συνταγματαρχών ( πρόφτασαν  τη δική του των στρατηγών και του βασιλιά),  για να ολοκληρώσει την καταστροφή με τη τραγωδία της Κύπρου.

Ο Κυριάκος,  λοιπόν, ως φαίνεται,  “εξ απαλών ονύχων”,  φιλοδοξούσε  να ξεπεράσει σε  αθλιότητα των πατέρα του . Και αν  μη τι άλλο , να  επαυξήσει   την ήδη αμύθητη περιουσία της φαμίλιας, αποκτηθείσα  μέσω   ανομολόγητης διαφθοράς και διαπλοκής,  σε…αστρονομικά ύψη.  Και τα κατάφερε,   αφού ο έτερος…αγαθός ανήρ Ευάγγελος Μαρινάκης ( σημερινός   “Πάνος Κόκκας”, ο κολλητός εκδότης του Κων.Μητσοτάκη),  τον έκανε πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος από την επομένη των εκλογών με αχυράνθρωπο το Νίκο Παναγιωτόπουλο, που τον τοποθέτησε υπουργό ΄Αμυνας, ξεκίνησε ένα ανήθικο προκλητικό παιχνίδι με τον Ερντογάν («γάτα με ποντίκι»)  και μέρα με τη μέρα έστησε ένα σκηνικό πολέμου στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο για τρεις λόγους:

α. Μετά την “τελεσιδικία” της Συμφωνίας των Πρεσπών, εναντίον της οποίας ο ίδιος πρωτοστάτησε ως σκληρός Μακεδονομάχος και δεδομένου  πως η Δεξιά είναι εθισμένη στον πατριωτικό τσαμπουκά και δε ζει χωρίς πατριδοκαπηλία, άνοιξε ένα νέο…πατριωτικό μέτωπο με τους ανατολικούς  γείτονες, τούτη τη φορά.  Χρόνιζαν , μεν , οι διαφορές, αλλά τουλάχιστον, τα τελευταία χρόνια όλα έδειχναν πως είχαν κοπάσει οι σκληρές προκλήσεις  ,αλά ΄Ιμια. Ο πανάθλιος γιος του νεκροθάφτη της Κύπρου, όμως, ξανάνοιξε  “τον ασκό του Αιόλου”.

β.   Να δημιουργήσει την περιρρέουσα πολεμική ατμόσφαιρα, ώστε να φανούν  υπεραναγκαίοι οι νέοι εξοπλισμοί με την αγορά των πανάκριβων Ραφάλ και  Φρεγατών που ομού με τις άλλες  σκανδαλώδεις   σπατάλες, για να ταϊσει  την άγρια, “γαλάζια ακρίδα”, οδήγησαν  τη χώρα σε νέα χρεοκοπία. Οι μίζες που εισέπραξε από αυτές τις νέες οπλικές αγορές, όντως πραγματοποίησαν  το όνειρο και τη φιλοδοξία του Κυριάκου από παιδί , να γίνει μια μέρα ο πλουσιότερος ΄Ελληνας. Τα κατάφερε.  Η περιουσία της φαμίλιας είναι  αμύθητη αυτή την ώρα. Αλλά και …κρυμμένη φυσικά στους φορολογικούς παραδείσους ή με  λογής  “αυτοφωράκηδες”, ως από μαύρες και  σκοτεινές πηγές , προερχόμενη.

γ. Η κρίση στις ελληνοτουρκές σχέσεις με αποκορύφωμα τις τελευταίες προκλήσεις του “Σουλτάνου”,  λειτούργησε  εκτονωτικά στην εσωτερική κοινωνική  φόρτιση κατά  της κυβέρνησης,  όπως ήταν αναμενόμενο.  Ως  αντιπερισπασμός, δηλαδή και  απασφαλισμένο    καπάκι χύτρας απελευθέρωσης συσσωρευμένου ατμού, λόγω των κορυφαίων προβλημάτων και των  σκανδάλων που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητοστάκη  ( κάκιστη διαχείριση της πανδημίας , μετατροπή του σκανδάλου Novartis σε φιάσκο,  εξαγορά του Τύπου σε  ποσοστό πάνω από 80% και των “δημοσκοπικών” επιχειρήσεων  σε  100%,  νέα χρεοκοπία της χώρας και  πτωχοποίηση του μεγαλύτερους μέρους του πληθυσμού,  συναλλαγή και  διαπλοκή  με δικαιοσύνη και λοιπούς  θεσμούς, καταπάτηση ακόμα και στοιχειωδών ατομικών δικαιωμάτων, υποκλοπές,  αναγόρευση του ακροδεξιού καθεστώτος ΄Ορμπαν σε ελληνικό- μητσοτακικό μοντέλο . Και δεν έχουν τέλος τα σκάνδαλα και  το γερό κράξιμο της κυβέρνησης ακόμα και από την ίδια την Ε.Ε.

Αλλά,  ως δια μαγείας χτες, αντί στη Θεσσαλονίκη το πλήθος  να έχει το γιο του Αποστάτη  εγκλωβισμένο  στο αεροδρόμιο ,για να επιστέψει  πανικόβλητος και χεσμένος  στην Αθήνα, του επετράπη, όχι μόνο ως δεινός Μαυρογυαλούρος να εκφωνεί υποσχετικούς δεκάρικους στην ΄Εκθεση, αλλά και να συνεχίζει με αφροσύνη  να απειλεί με νταϊλίκια και τσαμπουκάδες τον τρελαμένο  Ερντογάν (άλλο που δε θέλει τούτος για να κρατηθεί με τα νύχια στην εξουσία)  πως θα τον… κάνει ντα-ντα, όντας ξεβράκωτη η χώρα  μπροστά  στην πολεμική μηχανή του δικτάτορα, απέναντι.

Και θα τον συντρίψει ,μας είπε, ο αμετροεπής,  όχι η ανύπαρκτη πολεμική ισχύς της Ελλάδας, αλλά οι… φίλοι μας οι  Γάλλοι! Και νομίζει  πως οι νουν έχοντες ΄Ελληνες , δε γνωρίζουν πως η “Ελλάς- Γαλλία συμμαχία” κρατάει, όσο η Ελλάδα είναι από τους  καλύτερους πελάτες    στα Ραφάλ και τις Φρεγάτες τους. ΄Αχρηστες  για μας, αλλά  χρυσές για τον Μακρόν, λαμαρίνες. Και στην κρίσιμη ώρα, βέβαια, είναι γνωστό πως θα  “λακίσουν”   οι Γάλλοι,  όπως κάναν πάντα,άλλωστε  (από εποχής Καποδίστρια ακόμα,  όταν ο Γάλλος πρέσβης στο Ανάπλι πρόδωσε τον τυραννοκτόνο  Γεωργάκη Μαυρομιχάλη ,παρά τη συμμαχία τους και τον παρέδωσε στους κυβερνητικούς μηχανισμούς των Ρώσων ).

Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης, ακόμα και ως  μέσος  άνθρωπος,  έχει ελλειμματικά χαρακτηριστικά σε όλες τις συμπεριφορές του. Και το χειρότερο,   ανύπαρκτους συνειδησιακούς  μηχανισμούς για ηθική αποτίμηση των πράξεών του.  Ως πρωθυπουργός, πέρα από εντελώς ανίκανος , εξαιτίας και των  φυσικών  του χαρακτηριστικών ( ενισχύεται αυτή η ανικανότητα   στο έπακρο  λόγω της χρησιμοθηρίας και της έλλειψης αρχών ), είναι και ΛΙΑΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ.

Δε δίστασε, να στήσει σκηνικό πολέμου για τους λόγους που είπαμε. Αλλά, συνεχίζει τους τσαμπουκάδες, αντί να ρίξει τους τόνους για να διορθώσει το εγκληματικό  λάθος που έκανε, αφού  Αμερικανοί και  η Ε.Ε (διάβαζε ΝΑΤΟ) γνωρίζουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ  πως ήταν τούτος που  “ήρξατο χειρών αδικών” στην κρίση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.  Είναι,  επομένως  και ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ   ,  ως  ηθικά απαξιωμένος, ακόμα και από τους στοιχειώδεις διαθέτοντας, ηθικές αναστολές.

Κι αυτός είνα ο λόγος που,  για να κρύψει τις πομπές του, «το βίο και την πολιτεία» του  σε σκάνδαλα, διαπλοκές, μίζες, πλουτισμό, αλητεία, δε διστάζει να συντηρεί  το πολεμικό κλίμα και να απαντά στις προκλήσεις του παρανοϊκού  Ερντογάν με τον τρόπο που συνηθίζουν   στον υπόκοσμο.   Το χειρότερο , είναι   έτοιμος να οδηγήσει  τη χώρα ακόμα και σε πόλεμο! ΕΙΝΑΙ ΕΝΕΛΩΣ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΟΣ.

Ας γνωρίζει, όμως,  πως αν   ενσκήψει  τέτοια  τραγωδία στη χώρα,  ούτε ο ίδιος, ούτε το μέγα πλήθος των σφογγοκωλάριών του  θα γλιτώσουν. Οι ίδιοι οπαδοί τους -γονείς   που θα τους στέλνουν  στα φέρετρα  ή τα αναπηρικά καροτσάκια τα  παιδιά τους,  θα τους κρεμάσουν ανάποδα στο Σύνταγμα.

Το 2022 δεν είναι 1922. Τότε πρόφτασαν και  φυγάδευσαν τον “Καψοκαλύβα”, πρίγκιπα  Ανδρέα .  Σήμερα, δε θα… προκάμουν.  Ας το γνωριζει ο, εκτός  από αδίστακτος -ανήθικος, και ανιστόρητος γόνος της φαμίλιας  Μητσοτάκη.