ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΣΤΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΜΟΝΟ ΥΠΟ ΔΥΟ (2) “SINE QUA NON”, ΟΡΟΥΣ!

1. Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΕΙΛΗ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΟΙ ΗΠΑ

“Οποιαδήποτε μελλοντική συναλλαγή της Τουρκίας με τον ρωσικό αμυντικό τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιπλέον και νέες κυρώσεις “διαμήνυσε το Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, αφού ο Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως η Άγκυρα θα μπορούσε να στραφεί σε άλλες αγορές, μεταξύ των οποίων και της Μόσχας, για την απόκτηση μαχητικών αεροσκαφών, αν οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν της δώσουν τα F-16.

Απαντώντας σε ερώτηση της ιστοσελίδας Hellas Journal, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, σημείωσε ότι η Τουρκία -που έχει αποπεμφθεί από το πρόγραμμα παραγωγής των F-35 λόγω της απόκτησης του ρωσικού συστήματος S-400- είναι «μακροχρόνιος και πολύτιμος σύμμαχος στο ΝΑΤΟ» αλλά «η απόκτηση των S-400 έρχεται σε άμεση αντίθεση με τις δεσμεύσεις που ανέλαβαν όλοι οι σύμμαχοι στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ το 2016 στη Βαρσοβία για τη μείωση των εξαρτήσεων από τον ρωσικό εξοπλισμό».

2. Δήμαρχος στην Τουρκία: «Έτοιμος να γίνω καμικάζι και να ανατιναχτώ ανάμεσα σε Έλληνες στρατιώτες»

Δήμαρχος στην Τουρκία: «Έτοιμος να γίνω καμικάζι και να ανατιναχτώ ανάμεσα σε Έλληνες στρατιώτες»

3. Πύρινος Λόγιος : Γιατί οι εθνομηδενιστές του Σημιτισμού θέλουν το Καστελλόριζο να ανήκει στη…Μεσόγειο κι όχι στο Αιγαίο; Ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον και το… βλέμμα του Θεού!

“Εδώ και 30 κοντά χρόνιααυτή η συμμορία των περίφημων «εκσυγχρονιστών» του ΠΑΣΟΚέχοντας ήδη αλώσει και το κόμμα της παραδοσιακής Δεξιάς και με «οδηγό» τον «απέθαντο» Κώστα Σημίτηπροσπαθεί να παραδώσει το μισό Αιγαίο αλλά απ’ ό,τι φαίνεταιαυτό εξακολουθεί να παραμένειολόκληρο γιατί προστατεύεται από… άλλεςπολύ μεγάλες δυνάμεις! 

Γράφει ο Πύρινος Λόγιος 

Με το «καλημέρα» του 2021, ξεκίνησαν και πάλι εν μέσω της «θεομηνίας» του κορωναϊού και οι εκ νέου διερευνητικές επαφές μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για ναδιερευνηθεί ακόμη πιο ενδελεχώς το ότισυμφωνούν στο ότι διαφωνούνΉ μήπως για να διερευνηθεί το κατά πόσον η κόπρος του Σημιτισμού θα βρεί τρόπο έχοντας και τη βοήθεια των ανθρώπων του νεοΣουλτάνουνα ακρωτηριάσει επ’ ωφελείας τηςτη σπονδυλική στήλη του Ελληνισμούδηλαδή του Αιγαίου;Έχω γράψει έναντόνο από άρθρα για το καρκίνωμα του ΣημιτισμούΚι άλλες τόσες φορέςείτε σε συζητήσεις μου με διάφορους ακαδημαϊκούς παράγοντες είτε σε πιο στενά περιβάλλονταείχα θέσει το ζήτημα αυτής της ελεεινής συμμορίας και το πόσο επικίνδυνη είναι όχι μόνο για τα εθνικά μας θέματααλλά και για ολόκληρο το ΈθνοςΚαι δεν ήμουν ο μόνοςευτυχώςΠαρά το γεγονός ότι είχα χαρακτηρισθεί με τα χειρότερα κοσμητικά από πολλούςείχα και άλλους τόσους συμπαραστάτες με την ίδια άποψη με εμέναΣτο βιβλίο μου «Το Ψευτορωμαίϊκο»ο Σημιτισμός έχει περίοπτη θέση μέσα στην συνολική ύλη του. 

****

Σήμερα,  οι πολιτικές, κομματικές δυνάμεις που διεκδικούν την εξουσία στη χώρα είναι η Ν.Δ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Κι επειδή η πολυπόθητη από τα δύο αυτά κόμματα αυτοδυναμία,  δεν πρόκειται να προκύψει, με όποιο, ακόμα και ληστρικό, εκλογικό νόμο κι αν πάνε σε εκλογές, το πιθανότερο είναι πως ένα από τα μικρά κόμματα, θα  χρειαστεί να στηρίξει  το νικητή,για να σχηματίσει κυβέρνηση.

Αυτό, βέβαια,  θα το δείξουν οι εκλογές και  τα αποτελέσματα που θα προκύψουν δεν έχουν καμιά σχέση με τις “δημοσκοπήσεις”  των Παναγόπουλων και των Φαναράδων, τους οποίους μοσχοπληρώνουν τα εξαγορασμένα  σε ποσοστό πάνω του  80% από την κυβέρνηση, μιντιακά Μέσα,  για να δίνουν στη νίκη της Ν.Δ  διαφορές της τάξης  10 και 15% μονάδων από το ΣΥΡΙΖΑ.  Αλλά και ο ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υπερέχει σε δημοτικότητα του Αλέξη Τσίπρα με  αφασικές διαφορές, που μόνο σε χαχόλους και ανεγκέφαλους απευθύνονται. Σαν ξαφνικά η χώρα να γέμισε από     ψυχοπαθείς και συλλογικά πάσχοντες τύπους από  μαζοχιστικές διαταραχές προσωπικότητας  και ευτέλειας.

Μόνο εντελώς ξεχαρβαλωμένοι ηθικά και άρρωστοι για χρήμα  “δημοσκόποι” έχουν το θράσος να υπογράφουν τέτοιας μορφής πέτσινα  αποτελέσματα διαπόμπευσης, πλην των άλλων,  μιας  καθόλου ευκαταφρόνητης μερίδας  του ελληνικού λαού. Κι αυτό θα το δείξουν καθαρά οι εκλογές, που θα είναι και ο τάφος των  αισχρών αυτών εταιριών, που πριόνιζαν τόσα χρόνια το κλαρί  που κάθονταν. ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ,ΠΛΗΝ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ.

΄Ολα δείχνουν αυτή την ώρα κι αν δε συμβεί κάτι ισχυρά απρόβλεπτο  πως

α.  Η Ν.Δ   δεν πρόκειται να εισπράξει στις εκλογές πολύ παραπάνω από το  20% των ψήφων.   Κι αν υπολογίσουμε πως οι προσερχόμενοι στις κάλπες δε θα υπερβούν, τουλάχιστον κατά πολύ, τα 6 εκατομμύρια (ΠΑΛΙ  η ΑΠΟΧΗ,ΤΑ ΛΕΥΚΑ ΚΑΙ ΤΑ ΑΚΥΡΑ ΘΑ ΘΡΙΑΜΒΕΥΣΟΥΝ, αν δεν τους πείσει σοβαρά ο ΣΥΡΙΖΑ να προσέλθουν στις κάλπες),  αυτό μεταφράζεται  έτσι:   Οι ψηφοφόροι  -“γαλάζια ακρίδα” που θα προτιμήσουν   στις νέες εκλογές τη Ν.Δ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, δε θα είναι περισσότεροι  από 1.200.000  (με ταβάνι το 1.500.000).

β. Ο ΣΥΡΙΖΑ  θα πλησιάσει στις εκλογές το 30% ,που κι αυτό μεταφράζεται σε  1.800.000 ψήφους  (με ταβάνι το 2.000.000).  Κι αυτό, βέβαια ,υπό την προϋπόθεση πως η αξιωματική αντιπολίτευση δε θα  “σωρεύσει (άλλους  και νέους) άνθρακας πυρός επί την κεφαλήν αυτής”,  όπως κάνει μέχρι τώρα.

Οφείλουμε, όμως,  σήμερα  να   λάβουμε,  υπόψη μας  ΜΙΑ  ΕΠΙ ΠΛΕΟΝ   ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.   ΜΙΑ ΝΕΑ   ΠΑΡΑΜΕΤΡΟ.  ΜΙΑ  ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ   ΤΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ.  Τα προηγούμενα χρόνια, ακόμα και πριν τη δικτατορία του ΄67,  δεν υπήρχε τόσο έντονη  και ούτε  αφορούσε αποκλειστικά τις  προεκλογικές περιόδους  και το οπλοστάσιο  επιχειρημάτων ,μέτρων και υποσχέσεων   στους ΄Ελληνες ψηφοφόρους, για να δώσουν  την ψήφο τους σε εκείνο ή το άλλο κόμμα. Τα εκλογικά προγράμματά τους, κυρίως αφορούσαν την  κοινωνικά μέτρα υπέρ των  αδύναμων τάξεων  και λοιπές, κατά κανόνα , παροχές,   οικονομίστηκα ταξίματα, εν πολλοίς   δημαγωγικά.

Αυτή η  εποχή ,όμως  έχει αλλάξει . Παρήλθε ανεπιστρεπτί.   Και μάλιστα, πολύ πρόσφατα τα νέα δεδομένα έχουν  πάρει πλέον το  χαρακτηρισμό του   κατεπείγοντος στα προεκλογικά προγράμματα, που οφείλουν  σήμερα κιόλας να  εξαγγείλουν τα κόμματα, αλλά  και να    εφαρμόσει  η νέα κυβέρνηση μετά τις  εκλογές, όποτε κι αν γίνουν και όποια κι αν είναι.  Και σε αυτό, ακριβώς,  το συγκεκριμένο   πλαίσιο ,οφείλουν τα κόμματα  να κινηθούν πια    και σε  τέτοιο  κλίμα πρέπει να διαμορφωθεί  στην ήδη   τρέχουσα   προεκλογική περίοδο.

Ειδικά για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι μέγα λάθος να εξαντλεί, όπως κάνει αυτή την ώρα,  τον αντιπολιτευτικό  της λόγο στις υποκλοπές. Αυτό το “δώρο” Μητσοτάκη σε Τσίπρα, μπορεί να είναι και “Δούρειος ΄Ιππος”, αν δεν ανοιχτεί με προσοχή. Οι ΄Ελληνες, μαθημένοι στην κομπίνα και την παρανομία, ειδικά οι έχοντες Δεξιόστροφο προσανατολισμό, όπως συνέβη και με το σκάνδαλο Novartis, δεν ιδρώνει το αυτί τους από τέτοιες  παρανομίες.  Τα ίδια κάνουν και τούτοι στο δικό τους  ιδιωτικό χώρο. Δε θα κλέψει ο Δεξιός; Δε   θα παρακολουθήσει  το τηλέφωνο της γυναίκα του, αν υποψιαστεί πως τον απατά; Και όχι μόνο. Στο κότσι θα τη σφάξει (κάνατε ποτέ, αλήθεια, μια στατιστική όλοι αυτοί οι τρελαμένοι δολοφόνοι συζύγων, τί ψηφίζουν σε εκλογές; Σοβαρός, συνειδητοποιημένος πολίτης θα  έσφαζε για οποιοδήποτε λόγο τη σύντροφό του;)

Οι υποκλοπές θα πρέπει να έχουν  θέση    κάτω στο    κατάλογο   από την πρωτιά (ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ)  στους  θανάτους στην πανδημία, τη δεύτερη  χρεοκοπία της χώρας ,την πτωχοποίηση  του ελληνικού λαού, τις μίζες και  τα  υπόλοιπα  μικρά  και μεγάλα οικονομικά σκάνδαλο. Αυτά πρώτα ενδιαφέρουν  το μέσο ΄Ελληνα και μετά από τούτα τα κυρίαρχα και καθοριστικά της μοίρας του,  μπορεί και να νοιαστεί,  αν ο Κυριάκος  παρακολουθούσε το Νίκο για να τον έχει στο χέρι, όταν  θα το καλούσε η στιγμή.

Δύο είναι αυτή την ώρα οι βασικοί άξονες που θα πρέπει να στηρίξουν, τόσο τον προεκλογικό τους λόγο, όσο και το κυβερνητικό τους έργο τα κόμματα και όποια κυβέρνηση  προκύψει στις νέες εκλογές.  Όροι, όπως τους χαρακτηρίσαμε  “εκ των ων ουκ άνευ”.  Και αφορούν τη νέα πραγματικότητα που ζει η χώρα , απότοκο των ανατρεπτικών  γεωπολιτικών αλλαγών  μετά την πρόσφατη ρώσικη εισβολή στην Ουκρανία.

Κι αυτή η ανατροπή, συμπαρέσυρε  άμεσα  τη χώρα μας, αφού τώρα πια η Ελλάδα, δυστυχώς, είναι φανερό πως κινείται σε τροχιά πολέμου, που δεν είναι καθόλου απίθανο να ξεσπάσει μετά την εγκαινίαση μιας νέας πρακτικής τακτικής και όχι μόνο ρητορικής  από τον Τούρκο δικτάτορα απέναντι.  Ο καθημερινός προκλητικός του λόγος, οι απειλές, η υποτίμηση και η προσβολή, όσο κι αν έχουν  κάποια  στοιχεία αλήθειας σε όσα αναφέρεται,   θυμίζουν παραμονές εισβολής του Ρώσου δικτάτορα στην Ουκρανία.

Κι αν σκεφτεί κανείς πως ο Ερντογάν είναι πλέον χειροπόδαρα δεμένος στο άρμα του Ρώσου Νέου Χίτλερ και πως αν απαγκιστρωθεί  από αυτό το σφιχταγκάλιασμα, την επόμενη ημέρα το καθεστώς του Σουλτάνου θα έχει καταρρεύσει, οι απειλές αγγίζουν σχεδόν μια ζοφερή πραγματικότητα, που δεν είναι καθόλου απίθανο να τη  βιώσει η χώρα μας. Και για όσους σκέφτονται πως ίσως είναι υπερβολικά όσα λέμε για αυτό τον κίνδυνο, ας θυμηθούν πως έτσι  πίστευαν  και οι Ουκρανοί,  λίγο πριν την εισβολή της 24ης Φλεβάρη στα εδάφη της. Σήμερα οι γονείς  θρηνούν χιλιάδες νεκρά παιδιά τους.  Σακατεμένα παλικάρια σε αναπηρικά καροτσάκια  περιφέρονται σε  πόλεις και χωριά. Και πόλεις, λίγους μήνες πριν  καταδικές τους, τώρα πια υπό ρωσική κατοχή και δουλεία.

Γράφαμε πρόσφατα στο κείμενό μας με τίτλο

“ΘΑ ΕΡΘΟΥΜΕ ΞΑΦΝΙΚΑ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ”. ΑΛΛΑ, ΤΟΤΕ “ΣΟΥΛΤΑΝΕ” ΜΟΥ, ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ “ΜΑΤΖΙΚΕΡΤ”, ΑΛΛΑ ΓΙΑ “ΠΟΛΙΟΡΚΙΑ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ”

“…Η συντριβή Ερτογάν θα οφείλεται  στην ΕΜΜΕΣΗ  ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ, που θέλουν να τελειώσουν πακέτο  με τους δυο τρελαμένους ηγέτες που ξύπνησαν  ένα πρωί με το όνειρο  της ανασύστασης της Τσαρικής και  Οθωμανικής  αυτοκρατορίας.  Πούτιν και Ερντογάν είναι ο θανάσιμος κίνδυνος για το ΝΑΤΟ. Αν ο Πούτιν βάλει πόδι στο Κισινάου και το  Βουκουρέστι, όπως καραδοκεί και ο Ερντογάν  στην Κρήτη ,  το ΝΑΤΟ είναι τελειωμένο.  Και οι Αμερικανοί δε θα το επιτρέψουν με κάθε κόστος. Κι αυτή η προστασία και η ενότητα  της συμμαχίας   περνάει ΜΟΝΟ  μέσα από την  τελική κατίσχυση της χώρας μας και τη  διατήρηση της εδαφικής της ακεραιότητας σε περίπτωση επίθεσης του Ερντογάν σε ελληνικό έδαφος.  Αλλιώς,  αν  Ρόδος , Κρήτη και Βουκουρέστι μείνουν στο έλεος των  ψυχοπαθών Χιτλερίσκων , τότε δε θα έχουμε για τη Δύση  την ευτυχή  κατάληξη της   “πολιορκίας της Βιέννης”  ,αλλά τη συντριβή των Βυζαντινών  στη  μάχη του “Μαντζικέρτ”.   Κι αυτό είναι το τελευταίο  που θα επέτρεπε η Αμερική και η Ευρώπη”

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ,ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΕΤΟΙΕΣ  ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ,ΑΣ ΔΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ  “SINE QUA NON” ΟΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΜΟΝΟΠΩΛΗΣΟΥΝ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ:

1.Η θωράκιση της Ελλάδας και η εδαφική της ακεραιότητα  αυτή την ώρα περνάει ΜΟΝΟ μέσα από το ΝΑΤΟ. Κι αν κόμμα ή πολιτικός διαφωνεί με σκεπτικισμό ή απορρίπτει αυτή τη διαπίστωση και τοποθετείται   χλιαρά ή αποστασιοποιημένα  απέναντι στην ενίσχυση με πολλά και δυνατά Νατοϊκα όπλα της χώρα μας ,δεν έχει θέση στη διακυβέρνηση  της Ελλάδας.  Ανοίγει  το λάκκο της χώρας. Θα είναι έγκλημα εσχάτης προδοσίας  μόνο και μόνο ,μια τέτοια πρόθεση.

2.Διεπράχθη έγκλημα καθοσίωσης από τους σώφρονες και σοβαρούς πολίτες των δύο χωρών που  επιτρέψαμε  σε …πύρινους δημάρχους και κοντυλοφόρους,  εντεύθεν κι εκείθεν, όπως παραπάνω, να ρίχνουν νερό στο  μύλο του Ερντογάν και του Μητσοτάκη. Και είναι  τέτοιος  ο παραληρηματικός  λόγος των πατριωταράδων  και στις δυο μεριές   που καθορίζει  την πολιτική και τη διπλωματία  των δύο χωρών.

Οι κραυγές Τσαβούσογλου και  Δένδια, δε διαφέρουν ούτε μεταξύ τους, ούτε από εκείνες  με  πυρπολημένους  εγκέφαλους  και στις δυο χώρες . Σήμερα,  πολιτική και διπλωματία , αντιγράφουν  την εθνικιστική τύφλα,  όχι απλώς   εθνικισταράδων,   αλλά, εντελώς  «καμένων εγκεφάλων» σαν τους παραπάνω παλαβούς.

΄Ολες οι κυβερνήσεις δεκαετίες  τώρα, εδώ και απέναντι , δε θέλησαν να καθίσουν σοβαρά σε τραπέζια διαπραγμάτευσης. Ούτε να συμφωνήσουν σε ένα έστω μίνιμουμ για να επιτευχθεί και το μάξιμουμ για προσφυγή «ΠΑΚΕΤΟ» ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΩΝ στο Διεθνές δικαστήριο.

΄Οφειλε αυτή η κίνηση να έχει γίνει πολύ καιρό τώρα. Και δεν έγινε, επειδή οι τσαμπουκάδες ένθεν  κι εκείθεν, εξυπηρετούσαν την  εσωτερική κατανάλωση, τη δημαγωγία,αλλά   και τις ΜΙΙΖΕΣ  των  κυβερνώντων.

Μόνο να σκεφτεί  κανείς πως αν οι δυο χώρες δε χρειάζονταν στρατούς και εξοπλισμούς με  αβάσταχτους προϋπολογισμούς  κονδυλίων και μάλιστα από τους ΠΡΩΤΟΥΣ  σε όλο τον κόσμο, οι δυο λαοί θα μπορούσαν να ζήσουν σε παράδεισο. Ουδεμία κυβέρνηση κι εδώ κι εκεί το επιδίωξε σοβαρά. Αντίθετα αμφότερες οι χώρες, τορπίλισαν όμοιες  προσπάθειες.

Ο πόλεμος δεν είναι η  ΛΥΣΗ. Είναι το ΠΡΟΒΛΗΜΑ. Το γνωρίζουν όλοι, πλην των θερομοκέφαλων  πατριωταράδων .Και θα  είναι οι πρώτοι, βέβαια, που θα κρυφτούν, αν ξεσπάσει.  Η προσέγγιση των δυο λαών είναι ο έτερος   “sine qua non”,ορος .  Μονόδρομος ,αλλά με διέξοδο φανερή και καθορισμένη. ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗ  ΚΑΙ ΕΥΗΜΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΛΑΟΥΣ.