Να σας πούμε εμείς με θεσμική ιδιότητα, πατριωταράδες, σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάννης, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται

“Σκληρή επίθεση του ΥΠΕΞ στην Τουρκία για την εκλογή ψευδομουφτή στην Ξάνθη

Ανακοίνωση-επίθεση στην Τουρκία, με αφορμή την εκλογή ψευδομουφτή στην Ξάνθη, εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών.

«Η τουρκική πλευρά επιχειρεί, για μία ακόμη φορά, τη διαστρέβλωση της πραγματικότητας και την προβολή ψευδών ειδήσεων αναφορικά με τη Μουσουλμανική Μειονότητα στη Θράκη. Είναι άξιον απορίας σε ποια διάταξη της Συνθήκης της Λωζάννης, την οποία, συστηματικά, παραβιάζει η Τουρκία, αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της Μουσουλμανικής Μειονότητας στη Θράκη εκλέγονται», αναφέρει αρχικά η ανακοίνωση.

Και συνεχίζει: «Αναμένουμε από την τουρκική πλευρά να μας υποδείξει το συγκεκριμένο άρθρο”

***

΄Ακουσε, λοιπόν, γόνε της φαμίλιας Μητσοτάκη, που  εδώ και χρόνια  παίζεις εν ου παικτοίς.  Κι αν συμβεί το κακό, αν βάλετε τους δυο λαούς να σφαγούν , την  ευθύνη την κουβαλάτε και οι δυο σας.    Eσύ προκαλείς ασύστολα,  για να έχεις άλλοθι στις μίζες.  O “Σουλτάνος” για  εσωτερική  κατανάλωση.  Και για να κρατηθεί, αν και ψυχορραγών , στην εξουσία, υπακούει στις εντολές  του τέρατος της Ρωσίας, που τον εκβιάζει να προχωρήσει σε εισβολή.

Θα σου απαντήσουμε εμείς ,λοιπόν, στο ερώτημά σου   για το τί λέει λέει η  συνθήκη  της Λωζάνης περί της  εκλογής  Μουφτή. Κι εμείς, δεν είμαστε…Τούρκοι.  Είμαστε περισσότερο ΄Ελληνες από σας, επειδή ακριβώς δεν το παίζουμε  πατριωταράδες, ΄Αλλωστε, ως  “Μητσοτάκης”,  γνωρίζεις πολύ καλά πως “ο πατριωτισμός,  είναι η κρυψώνα  και  η κάλυψη  των απατεώνων”

Διάβασε, τί  γράφαμε από εδώ πάλι,  λίγους μήνες πριν, για το ίδιο ζήτημα:

“ΞΥΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΓΚΛΙΤΣΑ” ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΟΥ ΔΕΝΔΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
30 Μαρτίου 2022

“Απάντηση ΥΠΕΞ σε Τσαβούσογλου: Στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν προβλέπεται η εκλογή των μουφτήδων

“Άμεση απάντηση έδωσε το υπουργείο Εξωτερικών στον Τούρκο ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου για τους μουφτήδες.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, είναι πάντα πρόθυμο να αποστείλει στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών το κείμενο της Συνθήκης της Λωζάννης με τη θερμή παράκληση να υποδειχθεί στην Ελλάδα το άρθρο στο οποίο αναφέρεται ότι οι μουφτήδες της μουσουλμανικής μειονότητας εκλέγονται.

Ως γνωστόν, σχετική πρόβλεψη στη Συνθήκη της Λωζάννης δεν υπάρχει, επισημαίνει το υπουργείο Εξωτερικών.

Η προκλητική ανάρτηση Τσαβούσογλου
Νωρίτερα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο twitter, συνεχάρη τον μουφτή Κομοτηνής, ο οποίος επανεξελέγη πρόεδρος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου στη μειονότητα της δυτικής Θράκης, Ιμπραΐμ Σερίφ, και έστειλε προκλητικό μήνυμα προς την Αθήνα.

«Υπενθυμίζω στην Ελλάδα για άλλη μια φορά ότι ο σεβασμός προς τους εκλεγμένους μουφτήδες της μειονότητας αποτελεί όρο της Συνθήκης της Λωζάνης»

****

Ανόητοι ,αλλά πρωτίστως διεφθαρμένοι, ως Δεξιοί, όπως πάντα. Με το μυαλό στους εξοπλισμούς και τις μίζες, ό,τι λένε και κάνουν. Εγκληματούν στις νέες γενιές των Ελλήνων. Αλλά το μόνο που τους νοιάζει, είναι οι δικές τους γενιές, δισέγγονα και τρισέγγονα, να τρώνε με χρυσά κουτάλια

Ναι, αμετροεπείς και ανιστόρητοι υπουργοί του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εμείς με την ιδιότητά μας οφείλουμε και έχουμε πρωτίστως το θεσμικό δικαίωμα να σας προειδοποιήσουμε να ακολουθήσετε τη νομιμότητα και το Διεθνές δίκαιο. Και να μην παίζετε πάντα εν ου παικτοίς. Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΛΕΕΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΤΣΑΒΟΥΣΟΓΛΟΥ.

Ως εκ τούτου, προτιμήστε τη σιωπή, αν δε θέλετε για τα συμφέροντά σας ,να παραδεχτείτε την αλήθεια. Αν μη τι άλλο, η σιωπή είναι …χρυσός

Γράφαμε στις 12 Μάη 2019

Σύμφωνα με το άρθρο 42
«η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τα έθιμα που απορρέουν από συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές».
Και ο Βενιζέλος δέχτηκε ασυζητητί τον όρο αυτό. Η εκλογή Μουφτή, σύμφωνα με την παράδοση και τα μουσουλμανικά έθιμα, γίνεται από το λαό και δε διορίζεται από την κυβέρνηση. Και έτσι γινόταν για χρόνια από τις πρώτες ελληνικές κυβερνήσεις. Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να τα τηρεί αυτά τα έθιμα, όσο ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη. Αλλά δεν το κάνει. Διορίζει τους Μουφτήδες. Πού είναι επομένως το αναληθές;”

 

 

Αφήστε, λοιπόν, τα νταϊλίκια ,Ελληνάρες μου  της  αισχρής κυβέρνησης.  Σταματήστε να παίζετε με τη φωτιά. Συμμορφωθείτε, επιτέλους με τη λογική και το διεθνές δίκαιο.  Δεν έχει σε όλα άδικο ο, έστω και τρελαμένος απέναντι,   Ερτογάν. Είστε  το καλύτερο άλλοθι για όσα  λέει και ό,τι έχει κατά νου να πράξει.

Το ίδιο ισχύει και για τον αρχηγό της αντιπολίτευσης. Είναι επίσης  καταδικαστέα  και η δική του στάση. “Ποιείται την νήσσαν”. Να μην περάσει και τούτος  τα ..εθνικά εσκαμμένα!  Κι  ας γίνει η χώρα…. γης Μαδιάμ. Γαία πυρί μιχθήτω.

 Μην ξεφύγετε, λοιπόν,  από τις “κόκκινες γραμμές”. Λες και είναι «θέσφατα», άβατες και αδιάβατες.  Τίποτα δεν είναι πιο ιερό και σπουδαίο από την ΕΙΡΗΝΗ και τη διασφάλιση της ζωής και της  ηρεμίας των Νέων Γενεών.  Ελλήνων και Τούρκων. Τούρκων και Ελλήνων.

Καλά, τσίπα.  Αλλά, ούτε  και ίχνος λογικής δε διαθέτετε πια στο πανάθλιο  κομματικό σας  σύστημα;