ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ -ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ, ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΟΥΛ-ΠΑΥΛΟΥ ΄Η ΤΟΥ ΠΥΘΑΓΟΡΑ;

1. “Λες πόσο χρόνο έχω; Ίσως ένα τελευταίο Πάσχα»: Η Mάχη της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Kαρκivo και το μήνυμά της

Ως άνθρωπος, συμπάσχω και συναγωνιώ με τον πόνο του κάθε  συνανθρώπου.  Και η Ντόρα δεν εξαιρείται. Στη θέση της, θα μπορούσε  να είναι ο καθένας μας.

Δεδομένης και αυτονόητης μιας τέτοιας στάσης, θα θέλαμε ,πάντως,  να υπενθυμίσουμε  τα εξής:  Από το 2006 που ανέλαβε το ΥΠΕΞ, είχαμε στείλει αλλεπάλληλες ενημερωτικές αναφορές για τη δολοφονία του καθηγητή Γιώργου Τριάρχη στην Τασκένδη από τη μαφία της ελληνικής  παροικίας, που καταβρόχθιζε  τεράστια κονδύλια από τα  μυστικά και φανερά των  Υπουργείων   Παιδείας και Εξωτερικών.  Ο τραγικός καθηγητής,  όταν κατήγγειλε το σκάνδαλο  και μήνυσε τους υπεύθυνους, λίγο πριν την εκδίκαση της υπόθεσης το 2006,  βρέθηκε  δολοφονημένος .Με ανοιγμένο το κεφάλι στα δυο στη μέση του δρόμου στη Τασκένδη.

Ζητούσαμε τότε και για πολύ καιρό μετά , η κυρία Μπακογιάννη, ως υπουργός Εξωτερικών,   να φέρει στο φως το σκάνδαλο και να δρομολογήσει  την τιμωρία των δολοφόνων. Δεν το έκανε ποτέ.

Σήμερα, και μετά την αποκαλυπτική  και ανθρώπινη  αυτή εξομολόγησή της, είναι ώρα να κάνει ό,τι  δεν έκανε τόσα χρόνια.΄Εστω και αργά. Ακόμα βοά το αίμα του δολοφονημένου καθηγητή και ζητά δικαίωση.

Θα ταχθεί η κυρία Μπακογιάννη, με την εύκολη εντολή του Παύλου της μετάνοιας στα λόγια  ή με την πρακτική  εφαρμογή της συγγνώμης των Πυθαγορείων; (*) Δυο κόσμοι εντελώς διαφορετικοί.

Ο Χριστιανισμός είναι, πλην των άλλων και μια παμπόνηρη θρησκεία. Προφέρει εύκολη  λύση στους πιστούς της. Αποδέχεται την κακία του ανθρώπου , ως έμφυτη και κυριαρχούσα ως το τέλος της  ζωή του , η οποία, όμως, με την επίκληση της θυσίας στο σταυρό του Ιησού Χριστού , εξαφανίζεται  ως… δια μαγείας.  Κι αυτή η αλχημεία μπορεί να επαναλαμβάνεται εφ όρου ζωής!

Είναι πέρα από αστεία και προκλητική ,΄Υβρις για την αρχαιότητα,  η διδασκαλία αυτή του Παύλου. Δεν είναι το κακό σύμφυτο.  Και όποιος το διαπράττει και  μετανοεί, δεν το ξανακάνει. Αλλιώς,αν πεφτοσηκώνεται …δουλεύει την υφήλιο.  Κοροϊδεύει εαυτόν και αλλήλους.

Καιρός, λοιπόν, η Ντόρα Μπακογιάννη να κάνει, ό,τι δεν έκανε ούτε η ίδια, αλλά ούτε η ομόλογός της τότε υπουργος Παιδείας,  η Μαριέττα Γιαννάκου,   που πέθανε αμετανόητη.  Δεν  τιμωρήθηκε ,δε  ζήτησε ποτέ έμπρακτη συγγνώμη για τη δολοφονία του Γιώργου  Τριάρχη της οποίας υπήρξε ο   ηθικός αυτουργός.   Αν, όπως λένε οι αιθεροβάμονες. “κει πάνω ή κει κάτω”  συναντήσει το δολοφονημένο  καθηγητη, πώς θα απολογηθεί;

(*)

α.ΠΑΥΛΟΣ:

Ρωμ. 7,15 -25

   ὃ γὰρ κατεργάζομαι οὐ γινώσκω· οὐ γὰρ ὃ θέλω τοῦτο πράσσω, ἀλλ᾿ ὃ μισῶ τοῦτο ποιῶ. ( Κυριευμένος και σκοτισμένος από το πάθος δεν γνωρίζω καλά αυτό το κακόν που πράττω. Διότι δεν πράττω αυτό το οποίον εσωτερικώς θέλω, αλλά κάμνω εκείνο το οποίον μισώ).

 νυνὶ δὲ οὐκέτι ἐγὼ κατεργάζομαι αὐτό, ἀλλ᾿ ἡ οἰκοῦσα ἐν ἐμοὶ ἁμαρτία. ( Τωρα δε δεν πράττω εγώ το κακόν, αλλά η αμαρτία, η οποία κατοικεί μέσα μου και με εξουσιάζει.

 οἶδα γὰρ ὅτι οὐκ οἰκεῖ ἐν ἐμοί, τοῦτ᾿ ἔστιν ἐν τῇ σαρκί μου, ἀγαθόν· τὸ γὰρ θέλειν παράκειταί μοι, τὸ δὲ κατεργάζεσθαι τὸ καλὸν οὐχ εὑρίσκω (Διότι γνωρίζω καλά ότι δεν κατοικεί μέσα μου, δηλαδή εις την διεφθαρμένην ανθρωπίνην φύσιν, το αγαθόν· αυτό δε φαίνεται καθαρά και εκ του γεγονότος, ότι το να θέλω μεν το καλόν είναι τούτο κοντά μου, το να πραγματοποιώ όμως το καλόν δεν το ευρίσκω κοντά μου και εύκολον)

οὐ γὰρ ὃ θέλω ποιῶ ἀγαθόν, ἀλλ᾿ ὃ οὐ θέλω κακὸν τοῦτο πράσσω. ( Διότι δεν πράττω το αγαθόν, το οποίον εσωτερικώς με όλην μου την θέλησιν επιθυμώ, αλλά το κακόν, που δεν θέλω, αυτό πράττω).

εἰ δὲ ὃ οὐ θέλω ἐγὼ τοῦτο ποιῶ, οὐκέτι ἐγὼ κατεργάζομαι αὐτό, ἀλλ᾿ ἡ οἰκοῦσα ἐν ἐμοὶ ἁμαρτία. ( Εάν δε εγώ πράττω το κακόν, που εις την πραγματικότητα δεν το θέλω, αυτό σημαίνει ότι δεν το πραγματοποιώ πλέον εγώ, αλλ’ η αμαρτία, που κατοικεί μέσα μου και η οποία με έχει κάμει δούλον της).

συνήδομαι γὰρ τῷ νόμῳ τοῦ Θεοῦ κατὰ τὸν ἔσω ἄνθρωπον (Διότι ευχαριστούμαι και ευφραίνομαι στον νόμον του Θεού με όλην μου την ψυχήν, την καρδίαν και τον νουν)

 βλέπω δὲ ἕτερον νόμον ἐν τοῖς μέλεσί μου ἀντιστρατευόμενον τῷ νόμῳ τοῦ νοός μου καὶ αἰχμαλωτίζοντά με ἐν τῷ νόμῳ τῆς ἁμαρτίας τῷ ὄντι ἐν τοῖς μέλεσί μου. ( Βλέπω όμως να κυριαρχή εις τα μέλη μου άλλος νόμος, η δύναμις της αμαρτίας, που αντιστρατεύεται και μάχεται όσα ο νους μου και η συνείδησις μου υποδεικνύουν ως ορθά, και με υποδουλώνει στον νόμον της αμαρτίας, ο οποίος κυριαρχεί εις την αμαρτωλήν ανθρωπίνην μου φύσιν).

ταλαίπωρος ἐγὼ ἄνθρωπος! τίς με ῥύσεται ἐκ τοῦ σώματος τοῦ θανάτου τούτου; ( Δυστυχισμένος και ταλαιπωρημένος εγώ άνθρωπος! Ποιός θα με ελευθερώση και θα με γλυτώση από το σώμα τούτο, μέσα στο οποίον κυριαρχεί η αμαρτία και δια της αμαρτίας ο θάνατος;)

 εὐχαριστῷ τῷ Θεῷ διὰ Ἰησοῦ Χριστοῦ τοῦ Κυρίου ἡμῶν· ἄρα οὖν αὐτὸς ἐγὼ τῷ μὲν νοΐ δουλεύω νόμῳ Θεοῦ, τῇ δὲ σαρκὶ νόμῳ ἁμαρτίας. ( Ευχαριστώ τον Θεόν, ο οποίος με ηλευθέρωσε και με έσωσε δια του Ιησού Χριστού, του Κυρίου ημών. Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι εγώ δουλεύω εις δύο κυρίους· με τον νουν και την συνείδησιν δουλεύω στον νόμον του Θεού, με τα μέλη όμως της σαρκός μου δουλεύω στον νόμον της αμαρτίας)

β. ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ:

Κάθε σούρουπο  με τα παράθυρα ανοιχτά ,φώναζε δυνατά:

«Πη παρέβην; Τι δ’ έρεξα;Τι δε μοι δέον ουκ ετελέσθη;» – Πού έκανα παράβαση; τί έπραξα; τί απ’ αυτά που έπρεπε να κάνω δεν έγινε;)

΄Οποιος είχε αδικηθεί από το φιλόσοφο, του απαντούσε  και ζητούσε επιτόπου  δικαίωση. Και ο σοφός δάσκαλος,δεν έπεφτε να κοιμηθεί, αν δε διευθετούσε έμπρακτα την αδικία.

2. “Το ίδιο ντροπή είναι και για Κραουνάκη, Μποφίλιου, Δεληβοριά  το άνοιγμα των μαγαζιών στο πένθος για τα Τέμπη”

Νατάσσα Μποφίλιου: «Με ενσυναίσθηση» τραγούδησα μετά την τραγωδία στα Τέμπη”!

Νατάσσα Μποφίλιου (Copyright: NDP)

«Με ενσυναίσθηση, με θέση, με αγωνιστικότητα εμείς θα παίξουμε μουσική και απόψε» έγραψε η Νατ΄΄ασα Μποφίλιου στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και αρνητικά σχόλια. Η ερμηνεύτρια του τραγουδιού «Εν Λευκώ» ήταν ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αποφάσισαν να δουλέψουν κανονικά το περασμένο Σάββατο (4/3), μετά το τριήμερο πένθος για την τραγωδία στα Τέμπη.

Γιώργος Τσαλίκης βγήκε τηλεφωνικά στην εκπομπή «Super Κατερίνα» προκειμένου να μιλήσει για τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν μετά την απόφαση κάποιων καλλιτεχνών, ανάμεσά τους και ο ίδιος, ν’ ανέβουν κανονικά στη σκηνή. «Είναι η πρώτη φορά, έπειτα από πάρα πολλά χρόνια που παρεμβαίνω σε μια εκπομπή» επισήμανε, αρχικά, ο τραγουδιστής και αφού έστειλε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων, ζήτησε λίγο χρόνο προκειμένου να τοποθετηθεί σχετικά με το θέμα. «Μιλήσαμε με το μαγαζί και είπαμε ότι το Σάββατο το βράδυ θ’ ανοίξουμε κανονικά γιατί πέρα από το γεγονός πως είμαστε συντετριμμένοι, υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι σε αυτά τα μαγαζιά και τα θέατρα που αυτό το βδομαδιάτικο το χρειάζονται για τα δικά τους παιδιά. Πιστεύετε ότι εμείς που ανοίξαμε, το κάναμε για να πάρουμε τα χρήματα αυτής της βραδιάς; Είμαστε όλοι μπερδεμένοι» πρόσθεσε ο ίδιος”

.***

Η Μποφίλιου το έχουμε ξαναπεί.  Είναι το σούργελο των…σουργέλων  στον αγγελικό κόσμο των καλλιτεχνών στη χώρα μας.  Εκτός από  …Τροτσκίστρια (Θου, Κύριε…),  είναι αυτή που απειλεί  πως θα πετάει  καθημερινά  έξω  το βυζί,  για να σκάμε εμείς οι…πουριτανοί.

Τελευταία,   έμαθε και τη λέξη ..ενσυναίσθηση και την πετάει κι αυτή στο διαδυκτιακό απόπατο (και όπου και όπως κάτσει), ως άλλοθι της παλιανθρωπιάς  της να κάνει ό,τι έκανε. Και όχι μόνο τούτη.

Μικρή η λέξη, βέβαια,  για να χωρέσει όλη την παρέα που διέπραξε  το ίδιο έγκλημα να ανοίξουν μαγαζιά και να γλεντοκοπάνε οι κρετίνοι  στη διάρκεια του  πένθους για τα θύματα των Τεμπών. Αλλά ,μη σκάτε, είχαν ιερή υποχρέωση, πέρα από… ενσυναίσθηση, μας λέει ο έτερος ασεβής Τσαλίκης.  Το κάνανε για να μη χάσουν το ψωμί τους οι οικογένειες των εργαζόμενων στα σκυλάδικά τους!

Εν τάξει. Δε βρίσκεις άκρη ούτε με αυτή τη συντεχνία.  Είναι …ό,τι να ναι.  Γκέμπελς και  πάση φύσεως ιερουργοί της “τέχνης”, είναι από τα μεγαλύτερα  καρκινώμα της φυσικής  κοινωνίας. Πέρα απο ψώνια.  Και φυσικά.  οι παραγωγοί και κράχτες των προϊόντων των  βιομηχανιών παραπληροφόρησης –θεάματος- ακροάματος.

Χειραγωγούν τα πλήθη.  Προπαγανδίζουν  αφύσικο ως-αλλόκοτο τρόπο ζωής . Κρύβονται μέσα σε  ιδεοληπτικής  σύγχυσης σύννεφα, για να κρύψουν την ιδεολογική τους γύμνια. Ωσαύτως, με εύκολη πρόσβαση στο μιντιακό βασίλειο,  αποφαίνονται περί παντός επιστητού, άσχετοι όντες,  οι περισσότεροι,  ακόμα και επί παντός απλού και  αυτονόητου.

Οι μελλοντικές κοινωνίες θα τους  ξεράσει, ως ξένο και επικίνδυνο είδος από το παρελθόν για το νέο  πολιτισμό και τα νέα ήθη  Τώρα, σκάστε και λουστείτε  την Μποφίλιου να αποπατεί στον καναπέ σας.

3. Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τροφοδοτείται μόνο από τη ρωσική αυτοκρατορία

Πάπας Φραγκίσκος: Ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν τροφοδοτείται μόνο από τη ρωσική αυτοκρατορία

“Ο Ποντίφικας ανέφερε ότι η σύγκρουση τροφοδοτήθηκε από «αυτοκρατορικά συμφέροντα, όχι μόνον της ρωσικής αυτοκρατορίας, αλλά και αυτοκρατοριών αλλού».

Ο Πάπας δήλωσε έτοιμος να μιλήσει με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν”

***

Ο…ποντίφικας ζει  ακόμα σε εποχές  αυτοκρατοριών . Αυτές ονειρεύεται .Και αποκαλεί, μάλιστα το  κτήνος της Ρωσίας με το αίμα εκατοντάδων χιλιάδων  θυμάτων στα χέρια του…Πρόεδρο!  (΄Εκαναν το ίδιο   πολλοί Ευρωπαίοι και Αμερικανοί  Γκέμπελς με τον παλιό   Χίτλερ).

΄Ατιμο πράμα το ιερατείο. Από καταβολής κόσμου, υπήρξε η κατάρα και το αίσχος  του ανθρώπου.  Ως σήμερα. Σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα για αυτή την εξουσία από τις αλήστου εκείνες μνήμης περιόδους, που κυβερνουσαν με το φοβο της κόλασης και την αμοιβή του παράδεισου.

Δείτε  ο Πάπας. Ξαφνικά  θυμήθηκε πως δε φταίει μόνο ο Τσάρος, αλλά και οι άλλοι….αυτοκράτορες.   Αυτοί εισέβαλαν στην Ουκρανία. Ο Ρώσος ομόλογός τους, απλώς αμύνθηκε, ισοπεδώνοντας μια ολόκληρη χώρα.

Αλλά γιατί  τώρα; ΄ Αλλα έλεγε στην αρχή ο Φραγκίσκος  (που έχει σχέση με  εκείνον της Ασίζης,όση ο Φάντης με το ρετσινόλαδο).

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς πως ,ανέκαθεν,   όλων των ειδών τα ιερατεία είναι πρόστυχα  και χρησιμοθηρικά.  Οι ποντίφικες πρώτοι και καλύτεροι στους αιώνες.

Από την ώρα που ο Πούτιν βγήκε και ανήγαγε σε ΑΞΙΑ τη θρησκεία, διέρρηξε τα ιμάτια του για την έκφυλη και αμαρτωλή Δύση,  καταδίκασε την ομοφυλοφιλία, εξήρε τη σημασία της οικογένειας και της πατριαρχικής κοινωνίας,  ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας βρήκε τον άνθρωπό του. Είναι αυτά ακριβώς  που λένε όλοι οι “παπάδες” απανταχού της γης και σε όλους τους αιώνες. Ο Τσάρος τους κάλυψε απολύτως με τις τελευταίες του διακηρύξεις.

Τα ίδια έκανε ο τότε  ομόλογός του Πάπα   με τους Ναζί.  Το Βατικανό λάτρεψε τον Χίτλερ για χίλιους λόγους.΄Ενας εξ αυτών ήταν επειδή ο Ναζισμός και Παπισμός είχαν τους ίδιους εχθούς. Τους Εβραίους  που σταύρωσαν το Χριστό ,τους ομοφυλόφιλους και τους επαναστάτες  ,που  αποδομούν τις παραδοσιακές κοινωνικές αρχές.

΄Ο πάπας  ήταν ακραιφνώς  φιλοΝαζί.  Κι ας κρύβουν τώρα πια  τις πομπές του οι Καθολικοί.  ΄Οπως ο σημερινός  αρχηγός του Βατικανού ,ο οποίος, μάλιστα, υποκρίνεται και τον προοδευτικό ρασοφόρο,για να είναι..in με την εποχή . Δεν πείθει, βεβαια, κανένα.Οι μάκσες πέφτουν. ΄Ετσι πάντα γίνεται στο τέλος.

Αισχρή φάρα τα ιερατεία. Σε όποια  κατηγορία  κι αν ανήκουν.  Τινάξτε και τη σκόνη των υποδημάτων σας, όταν τους πλησιάζετε. Και φυσικά ,κλείστε  αυτιά και μύτη, όταν δεν μπορείτε να τους αποφύγετε.

4.Κρεμλίνο: Οι στόχοι μας μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την στρατιωτική ισχύ

“Η θέση του Κίεβου σημαίνει ότι οι στόχοι της Ρωσίας στην Ουκρανία μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την στρατιωτική ισχύ, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Εξάλλου, ερωτηθείς ο Πεσκόφ σχετικά με τις πληροφορίες που θέλουν το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης να επιδιώκει σύντομα την έκδοση των πρώτων ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος Ρώσων που συνδέονται με την εισβολή στην Ουκρανία, απάντησε ότι η Μόσχα δεν αναγνωρίζει την δικαιοδοσία του.

“Δεν αναγνωρίζουμε αυτό το δικαστήριο, δεν αναγνωρίζουμε την δικαιοδοσία του”, είπε ο Πεσκόφ.

Ο εισαγγελέας του ΔΠΔ αναμένεται να ζητήσει την έγκριση δικαστή για την έκδοση ενταλμάτων σύλληψης εις βάρος πολλών Ρώσων σχετικά με την απαγωγή παιδιών από την Ουκρανία και τη μεταφορά τους στη Ρωσία καθώς και για τη στοχοθέτηση πολιτικών υποδομών, όπως δήλωσε χθες, Δευτέρα, στο Reuters μια πηγή που γνωρίζει το ζήτημα”.

****

Πού ήσουν, κύριε εισαγγελέα του ΔΠΔ απο το 2000 μέχρι σήμερα που ο Νέος Χιτλερ αιματοκύλησε τον κόσμο; Τσετσενία, προβοκατόρικες βόμβες, μέσα στη Ρωσία από τον ίδιο, Γεωργία. Ουκρανία, Συρία, ξανά Ουκρανία .Και ο αλαζόνας σήμερα,  απειλεί Μολδαβία και Βαλκάνια.

“Η ντροπή, ντροπή δεν έχει” κι αλλοίμονο στους Διεθενείς Οραγνισμούς που  δεν την έχουν.   Τουλάχιστον, ας κάνουν, έστω και τόσο αργά , την έσχατη ώρα,  το αυτονόητο.