“ΣΥΜΒΟΛΑ” ΟΙ ΜΗΤΕΡΕΣ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΣΑ!

 

1. Μάγδα Φύσσα στην «Εφ.Συν.»: Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για τη δίκη

Μάγδα Φύσσα στην «Εφ.Συν.»: Οι δημοσιογράφοι δεν έδειξαν τον ίδιο ζήλο για τη δίκη

Αυτό που θα ήθελα να πω προς όλους τους δημοσιογράφους είναι ότι για μένα προσωπικά η πρόταση του κ. Βαρουφάκη ήταν τιμητική. Δεν στέκομαι στο αν με ρώτησε ή δεν με ρώτησε. Το θεωρώ δευτερεύον, αν και σ’ αυτό στάθηκαν όλοι οι δημοσιογράφοι. Θέλω όμως να πω κάτι άλλο.

Θα ήθελα αυτόν τον ζήλο που επέδειξαν το απόγευμα της Πέμπτης τα μέσα ενημέρωσης, που δεν άφησαν ούτε μια στιγμή ησυχίας για μένα και την οικογένειά μου, να τον έδειχναν στις 18 Δεκεμβρίου 2019, όταν η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου έκανε την πρότασή της που κόντεψε να μας στείλει όλους αδιάβαστους. Εξαιρώ βέβαια τους λίγους δημοσιογράφους που έχουν παλέψει όλα αυτά τα χρόνια γι’ αυτή τη δίκη. Αλλά θα ήθελα όλοι να είχαν δείξει τότε τον ίδιο ζήλο που έδειξαν την Πέμπτη. Να είχαν κάνει την κριτική τους και να είχαν παρουσιάσει αυτή την πρόταση σε όλο τον κόσμο.

Θα ήθελα τότε να με έψαχναν απελπισμένα, όπως με έψαχναν χθες, όπου μάλιστα το μόνο που με ρωτούσαν ήταν αν ρωτήθηκα ή δεν ρωτήθηκα. Οσο για την τηλεόραση που ανεβάζει και κατεβάζει κυβερνήσεις, θα έπρεπε τα πέντε αυτά χρόνια να είναι εδώ και να παρακολουθεί τη δίκη, στην οποία έχουν αποκαλυφτεί τα πάντα. Κι από αυτά ελάχιστα έχουν παρουσιαστεί.

***

Οι γονείς του Παύλου Φύσσα   έχουν πλέον καταστεί σύμβολο. Γονιού και πολίτη. Στάθηκαν ακλόνητοι και διεκδικητικοί , όπως όφειλαν, στη μνήμη του αδικοχαμένου παιδιού τους ,αλλά ταυτόχρονα   ανέβηκαν συνειδητά  σε ύψη πολίτη,  συνειδητοποιημένου και ενεργού.

Χωρίς, μελοδραματισμούς στα πλαίσια του αρχαιοελληνικού μέτρου, κράτησαν το   δράμα τους στα αυστηρά  όρια του προσωπικού, του ιδιωτικού χώρου  και την ίδια στιγμή , κατάφεραν και μάλιστα απολύτως επιτυχημένα, να   διατυπώσουν  σπουδαιο  πολιτικό λόγο,αλλά και να τηρούν  σοβαρή  πολιτική στάση, χωρίς  σκοπιμότητες η κομματικές  αγκυλώσεις.

Οπότε ,η Μάγδα Φύσσα δε θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστο τον ξεπεσμό, την ανυποληψία και τη χρησιμοθηρία των εκπροσώπων της βιομηχανίας παραπληροφόρησης. Και ουδείς πιο  κατάλληλος από εκείνη,  να προχωρήσει σε τέτοια σκληρή κριτική στα “κοντυλο-μικρόφωνα”. Και ό,τι είπε ,είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε.

Θα ήταν  μια σπουδαία ευκαιρία για τα πολιτικά πράγματα της χώρας, αν αποφάσιζε  κάποτε η Μάγδα Φύσσα να ασχοληθεί πιο ενεργά  με τον ακτιβισμό και την πολιτική. Φυσικά, όχι  μέσα από το υπάρχον ,συστημικό , κομματικό  κατεστημένο. Θα ήταν μέγα λάθος,  “ταφόπλακα” στη μέχρι σήμερα αξιοπρεπή και διδακτική  πορεία της οικογένειας.  Αν η  τραγική μητέρα  μπορέσει να λειτουργήσει μελλοντικά στο χώρο του ακτιβισμού και της ανεξάρτητης πολιτικής ,θα ήταν το καλύτερο μνημόσυνο γονιού στο αδικοχαμένο παιδί του.

Με την ευκαιρία, θα λέγαμε το ίδιο και γα τη μάνα του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Κι εκείνοι  οι γονείς στάθηκαν στα ίδια ύψη. Τον ίδιο Γολγοθά πέρασε  κι αυτή η οικογένεια. Θα ήταν επίσης  σπουδαίο  μνημόσυνο στη μνήμη  του  Αλέξη. Παλιότερα ,η μάνα του Σωτήρη Πέτρουλα*, είχε κάνει το ίδιο.  Κι εκείνη έζησε την ίδια  εμπειρία της δολοφονίας του γιου της από το παρακράτος.

Σ.Πέτρουλας.

Γεννήθηκεστο Οίτυλο της Μάνης και σε νεαρή ηλικία οργανώθηκε στη Νεολαία Ε.Δ.Α. Φοίτησε στη Μέση Εμπορική Σχολή Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε.. Αποβλήθηκε για ένα χρόνο από τη σχολή για πολιτικούς λόγους ενώ είχε εκλεγεί μέλος της διοικούσας επιτροπής της Νεολαίας Ε.Δ.Α. Πρωταγωνίστησε σε όλες τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και αργότερα προσχώρησε στην Δημοκρατική Νεολαία Λαμπράκη, στης οποίας το ιδρυτικό συνέδριο συμμετείχε.

Petroulas.jpg

Την 21η Ιουλίου 1965 συμμετείχε σε μεγάλη διαδήλωση φοιτητών στην Αθήνα την οποία κατά τις πρώτες βραδυνές ώρες προσπάθησε η Αστυνομία να διαλύσει κάνοντας χρήση γκλομπς και δακρυγόνων. Στη σύγκρουση αυτή φέρεται να τραυματίστηκαν και να συνελήφθησαν περίπου 250 διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και ο Σωτήρης Πέτρουλας, στη διασταύρωση των οδών Σταδίου και Λαδά, γύρω στις 22.00. Η πρώτη καταγραφή του χτυπημένου Πέτρουλα αναφέρεται στις 03:00 το πρωί της 22ας Ιουλίου στο Σταθμό Α΄ Βοηθειών του Ε.Σ. στην οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου όπου και διαπιστώνεται ο θάνατός του. Το ψευδές επίσημο πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης που έκαναν αστυνομικοί με στολές γιατρών έκανε λόγο για θάνατο που προκλήθηκε από ασφυξία λόγω δακρυγόνου, εκδοχή η οποία αφήνει ανεξήγητα τα ολικά σχισίματα στο λαιμό του που διαπίστωσαν οι δικοί του όταν πήραν τον νεκρό. Παρότι η επίσημη αφήγηση των γεγονότων δεν άλλαξε ποτέ, μεταγενέστερη ιατροδικαστική εξέταση από γιατρούς της οικογένειας έδειξε πως ο Πέτρουλας στραγγαλίστηκε. Η αστυνομία επεδίωξε την ταφή του κρυφά από τους γονείς του και πριν ανατείλει ο ήλιος. Ο ιερέας αρνήθηκε να κάνει την ταφή. Η κηδεία του στη συνέχεια πήρε τη μορφή διαδήλωσης..

Τότε ο Γεώργιος Παπανδρέου, καταγγέλλοντας δημόσια την κυβέρνηση Νόβα, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η κυβέρνηση Νόβα δεν ηρκέσθη να είναι κυβέρνησις προδοσίας. Έγινε και κυβέρνησις αίματος
Πρέπει να εξαφανισθή από προσώπου της γης και να λογοδοτήσει δια τα εγκλήματά της.

Το 1975 το Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών αποφάσισε να ονομάσει τον σύλλογο φοιτητών “Σωτήρης Πέτρουλας” και να τον ανακηρύξει επίτιμο μέλος του. Ο δε Μίκης Θεοδωράκης έγραψε για τον τραγικό θάνατό του το ομώνυμο τραγούδι. Επίσης, ο Δήμος Αθηναίων, τιμώντας τον Σ. Πέτρουλα, έδωσε το όνομά του σε δημοτικό αθλητικό κέντρο της Αθήνας που β

 

2. ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
«Ντροπή σας, γυμνοσάλιαγκες»! Το Twitter κάνει «κομματάκια» τον Βαρουφάκη -Πρότεινε τη Μάγδα Φύσσα για ΠτΔ χωρίς να την ενημερώσει!

 

Σφοδρή κριτική δέχθηκε το ΜέΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη μετά την απόφασή του να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, χωρίς να την ενημερώσει!
Πηγή: iefimerida.gr

***

Και τελικά η Μάγδα Φύσσα έστειλε αδιάβαστους  όχι τους Βαρουφάκηδες, αλλά  τους ίδιους τους …γυμνοσάλιαγκες του  κατακίτρινου τουίτερ  (διάβαζε η  γνωστή πορνοφυλλάδα  και  ακροδεξιοί σκουπιδοφάγοι της). Αλλά, οι χοντρόπετσοι, το αληταριό, οι πραγματικώς  γλείφοντες και έρποντες γυμνοσάλιαγκες, σιγά που καταλαβαίνουν από προσβολές.

Πώς το έλεγε ο φιλόσοφος;  “Η κόλαση μου είναι”… η…iefimerida.gr και οι ανεγκέφαλοι που σιτίζονται στη χωματερή της.

3. ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΕΚΑΝΑΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ
Γαλλία: Επιχείρησαν να λιντσάρουν τον Μακρόν σε θεατρική παράσταση -Τον απομάκρυνε η αστυνομία

Ο Εμανουέλ Μακρόν

Το περιστατικό συνέβη έξω από το θέατρο Μπουφ-Παριζιέν, όπου συγκεντρώθηκαν δεκάδες διαμαρτυρόμενοι για το συνταξιοδοτική μεταρρύθμιση που επιχειρεί ο Γάλλος πρόεδρος.

***

Τί είναι ο κύριος Μακρόν; Μα, ένας δεξιός, δεξιότατος υπηρέτης του κεφαλαίου,τον οποίο γνώριζαν ο Γάλλοι τί αρπακτικό κουμάσι  ήταν, πριν τον φέρουν στην εξουσία δια της περίφημης απάτης της ψήφου (όσοι τον ψήφισαν). Τί περίμεναν; Να γίνουν κουλοχέρηδες;

Τον Τραμπ,τον ΄Ορμπαν,το Μητσοτάκη ποιοι ανεγκέφαλοι -χαχόλοι και φυσικά μαζοχιστές   τους  εξουσιοδότησαν να κάνουν όσα ανήκουστα,αντιλαϊκά και επικίνδυνα για την ειρήνη και την ευημερία διαπράττουν;  Τί iq μπορεί να διαθέτουν τέτοιοι   ψηφοφόροι;

  1. Συμπέρασμα; Δε φταίνε οι εκάστοτε εγκληματίες και  οι ανίκανοι  που εκλέγονται “άρχοντες”.  Μοναδική  ευθύνη έχει η αντιπροσωπευτική δημοκρατία και οι  εκλογικοί νόμοι,που  κάνουν  τις μειοψηφίες κυβερνήσεις με πρόσχημα  πάντα …να μη μείνει η χώρα ακυβέρνητη με την ΑΠΟΧΗ! Και το χάφτουν κι αυτό το παραμύθι οι ανόητοι ψηφοφόροι,που ευθύνονται  για όλα τα δεινά του κόσμου.

Σε λίγο θα βιώσει οδυνηρά  και η δική μας χώρα τις συνέπειες να κάνουν  το γιο ενός αποστάτη και απατεώνα  κομματικού ,όπως ήταν ο Κ.Μητσοτάκης, πρωθυπουργό. Ούτε καν δυόμιση εκατομμύρια ψήφους πήρε. Και οι εκλογείς είναι 10 εκατομμύρια.

Ούτε αυτό το  απλό, το εντελώς κατανοητό δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν οι ανεγκέφαλοι που τον ψήφισαν.Και πήραν στο λαιμό τους ένα λαό ολόκληρο. Αλλά,  δε θα είναι μόνο οι μισθοί,οι συντάξεις, η έλλειψη ανάπτυξης που θα δεχτούν το ισχυρό πλήγμα.  Τα χειρότερα ακολουθούν.

Ο Κούλης είναι τρελαμένος για λεφτά. Ξέρει πως θα φύγει κλοτσηδόν και νύχτα  και χρειάζεται επειγόντως τις μίζες της αγοράς νέου οπλοστασίου.Θα φτάσει στα άκρα την κόντρα με τον άλλον απέναντι  ανισόρροπο και ακροδεξιό   Ερντογάν. Τόσο ανήθικοι και εγκληματίες αμφότεροι.

 2. Συμπέρασμα; Απομόνωση των  ανόητων ψηφοφόρων. Τρόπος μοναδικός να μην προσέρχονται στις κάλπες είναι να…καταργηθούν τα  παραβάν και τα εκλογικά  “κουτιά της Πανδώρας”.   Κι αυτό σημαίνει να στείλουμε στον αγύριστο το αντιπροσωπευτικό τους   σύστημα μαζί και το ανίερο πολίτευμα  της Δημοκρατίας.  Στο όνομα  αυτού ακριβώς του πολιτεύματος  εγώ σήμερα έχω στη Βουλή να με εκπροσωπεί και να με αντιπροσωπεύει ένας Μπογδάνος, ένας Βορίδης, ένας  Βελόπουλος.  Ανατριχίλα μαζί με εμετικές αναταράξεις στομάχου.

 

4. ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τα «γαλάζια παιδιά» η κυβέρνηση Μητσοτάκη βολεύει και τους «γαλάζιους παππούδες»

Στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρονται τα εξής:

«Η τροπολογία που ετοιμάζει για τους συνταξιούχους του δημοσίου τομέα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, την οποία αποκαλύπτει σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της η εφημερίδα Αυγή, συνιστά πρόκληση για όλη την κοινωνία.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, με τροπολογία που σχεδιάζει να φέρει προς ψήφιση, και μάλιστα άμεσα, ο υπουργός Εργασίας, Γ. Βρούτσης, οι συνταξιούχοι του δημοσίου θα μπορούν να στελεχώνουν θέσεις συμβούλων υπουργικών γραφείων, χωρίς να περικόπτεται η σύνταξη τους (!), όπως ισχύει μέχρι σήμερα.

***

Και τα δυο μεγάλα κόμματα διακρίνονται  από έντονο ηλικιακό ρατσισμό. . Το ίδιο  και η βιομηχανία παραπληροφόρησης  Στην ουσία έχουν χωρίσει τον κόσμο σε …παιδιά και παππούδες.  Μέχρι τα 50/55 είσαι … παιδί. Από κει και ύστερα παππούς.

Είχαμε καταγγείλει τη Ν.Δ για το ρατσισμό της ηλικίας που είναι σύμφυτος με την φιλελεύθερη ιδεοληψία της και την καπιταλιστική της αντίληψη. Αλλά και στον “αριστερό” ΣΥΡΙΖΑ δεν πάνε πίσω. Μεγάλο επίτευγμα τους θεωρούν πως παραγκώνισαν  τους…δεινόσαυρους και βάλανε ΄τα… μωρά . να κυβερνήσουν   Μεταξύ αυτών και ο π.πρωθυπουργός, φυσικά.

Μέγα σφάλμα και έξω από τις διαχρονικές  και απαράγραπτες αξίες αυτή η αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ. ΄Εχουν ανάγει τη νεαρή  ηλικία σε έπαθλο , αλλά και σε προσόν  κατάκτησης κομματικών καρεκλών. Απομόνωσαν τους πατεράδες και τους παππούδες τους  που σίγουρα η δική τους εμπειρία είναι μοναδικός δρόμος άσκησης  σωστής πολιτικής, αν υπάρχει  η ιδεολογική  ακεραιότητα.

Στην Ελλάδα είναι κι αυτό ένα φαινόμενο παθογένειας από τα σοβαρότερα. Ο ηλικιακός φασισμός σήμερα  είναι έντονος και στα δύο κόμματα εξουσίας .Και είναι σίγουρο πως σύντομα θα  εκραγεί η απασφαλισμένη μπόμπα.

Λογαριάζουν με τις σελίδες του ημερολογίου κάποια χρόνια πίσω. ΄Οταν το προσδόκιμο ζωής δεν ξεπερνούσε τα 80 χρόνια. Σε λίγο   θα αναγκαστούν οι ανώριμοι  να αντιληφθούν  δυο αλήθειες. Η μια είναι πως ο καλύτερος δάσκαλος της ζωής είναι η εμπειρία. Η άλλη πως ο παλιός ο πενηντάρης του… Ζαμπέτα τώρα πια  είναι ο  80αρης.

 

5. Μιχάλης Ιγνατίου: Οι επιλογές του πρωθυπουργού, αν χτυπήσει ο Ερντογάν

Σίγουρα, στην περίπτωση πολεμικού επεισοδίου οι ξένες δυνάμεις θα επιδιώξουν να επιβάλουν διάλογο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας
Μιχάλης Ιγνατίου

Είναι  ό,τι πιο βρώμικο κυκλοφορεί στα λαγούμια της παραπληροφόρησης. ΄Εχουμε ασχοληθεί παλιότερα με δαύτον.

Σήμερα κι αυτός ο  σαλτιμπάγκος, ανακάλυψε (πάλι) τον επικείμενο πόλεμο με τη Τουρκία. Βάζει κι αυτός το χεράκι του (και ως Αμερικανοτραφής κοντυλοφόρος) να διεκπεραιωθεί επιτυχώς η επιχείρηση ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΙΩΝΑ, που   ξεκίνησε   ο αισχρός Μητσοτακικός  γόνος σε συμφωνία , με την  αμερικανική αγορά όπλων.

Στο μεταξύ, μην αναζητήσετε το κείμενό του για ανάγνωση. Πέρα από αφελές είναι και σιχαμένο,  ως διατύπωση. ΄Ολα τα κακά της μοίρας του ο Κύπριος.

 

6. Η Ελλάδα μπήκε σφήνα στη Διάσκεψη του Βερολίνου -Τριπλή αντεπίθεση Μητσοτάκη, το παρασκήνιο με Χαφτάρ

Ανγκελα Μέρκελ και Κυριάκος Μητσοτάκης στο Βερολίνο

Ποια Ελλάδα ; Ο αφιονισμένος για μίζες Μητσοτάκης μπήκε σφίνα. Είναι αυτός ο διεφθαρμένος γόνος, η Ελλάδα; Είναι ΄Ελληνες  η μικρή πληθυσμιακή μερίδα που τους ψήφισε; Λαμόγια είναι  και συρφετός που ανήγαγαν τον πατριωτισμό σε επάγγελμα και καβάτζα κλοπιμαίων.

 

7. ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ
Το δώρο του Στέλιου Κυμπουρόπουλου στον Κυριάκο Μητσοτάκη

Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη και Στέλιου Κυμπουρόπουλου

Συγκεκριμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έγραψε: «Με τον Στέλιο Κυμπουρόπουλο συζητήσαμε σήμερα το πρωί για τις πρωτοβουλίες και το έργο των Ευρωβουλευτών μας.Και ευχαριστώ @kympouropoulos για το ωραίο βιβλίο για την ιστορία της Κρήτης!».

***

Απεδείχθη και μέγας γλείφτης αυτό  το παιδί. Βιβλίο ιστορίας  της Κρήτης (συγγραφέα  δεν μας είπε, αλλά καταλαβαίνουμε) της  ιδαίτερης πατρίδας  του ηγέτη του.

Στο μεταξύ, ο εκτός από  γλείφτης και  υποκριτής Κυμπουρόπουλος ξεκοκαλίζει το μισθό του Ευρωβουλευτή, ασχολούμενος εντατικά με το έργο της …στήριξης των ΑμεΑ.  Και φυσικά αν στηρίζει κάποιον, είναι η δική του τσέπη.

 

Είναι αισχρό  να δουλεύεις ομοιοπαθείς ανθρώπους, Κυμπουρόπουλε. Και ξέρεις πολύ καλά πώς ζει ένας ΑμεΑ που δεν έχει τα  δικά σου  υλικά  καλούδια. Παρατημένος,  όχι μόνο από το κράτος ,χωρίς καμιά  πραγματική  βοήθεια ,αλλά κι από τους συμπολίτες του που του κλέβουν τις θέσεις για το καροτσάκι του,που του κλείνουν τις διαβάσεις,που  τον κοιτάζουν αφ΄ υψηλού, που του κάνουν γενικώς το βίο αβίωτο.. ΄Ο,τι χειρότερο να είσαι ΑμεΑ και να ζεις σε μια χώρα σαν την Ελλάδα.

Να  ζητήσουμε εμείς συγγνώμη ,φίλοι, για όσα  ο πανάθλιος δημαγωγός και εθνικιστής Κυμπουρόπυλος δεν κάνει για σας, ως όφειλε. Ξεσκεπάστε τον, απαγορεύστε του να χρησιμοποιεί το πρόβλημά του, ως μέσο ικανοποίησης ακροδεξιών φιλοδοξιών.

 

8. Βασίλης Τσιτσάνης: Σαν σήμερα έφυγε ο “Πατέρας” του Λαϊκού Τραγουδιού

Κύπριος αδελφός Μπάφος Μπάφους (από Vrastaman, 20/02/11)

Εν τάξει,δε λέμε. Γλεντήσαμε με τα τραγούδια του Τσιτσάνη. Σπουδαίος  συνθέτης ,αλλά σε συγκεκριμένα άσματα.
Από  την άλλη,επειδή γουστάρει ο Γεραμάνης της συνομοταξίας κι αυτός  των δημοσιογραφικών ερπετών  με όσα γράφει για τους ρεμπέτες ,μην  τον κάνουμε και Θεό το Βασίλη Τσιτσάνη.  Πολλά από τα τραγούδια του είναι περιθωριακά και  χασικλίδικα. Μεγάλη ζημιά   έκανε και τούτος. Προπαγάνδισε επαρκώς τη διάδοση του μπάφου και την   απενοχοποίηση των ναρκωτικών.
Οι μελλοντικές γενιές  που δε θα έχουν τα δικά μας ακούσματα,θα τρελαίνονται,  όταν διαβάζουν  τέτοιες  παραληρηματικές, βιογραφικές παρουσιάσεις.  Θα αναρωτιούνται. Γιατί  στα  κομμάτια  κάνανε και  τον Τσιτσάνη εικόνισμα; Τί το τόσο εξαιρετικό πρόσφερε ο ρεμπέτης, για να γίνει σύμβολο,  αναφορά και….γραμματόσημο των ΕΛΤΑ;
Ησυχάστε…μάγκες. Το “Μέτρο” μόνο στην Ελλάδα δεν υπάρχει.Κι ας γεννήθηκε σε αυτά τα χώματα.