ΛΙΒΥΗ. “ΙΝΑ ΠΛΗΡΩΘΗ ΤΟ ΡΗΘΕΝ ΥΠΟ”… ΚΑΝΤΑΦΙ!

1.α  Σήμερα. Σε φασιστική συγκέντρωση, ΝεοΝαζί  ξυλοκόπησαν στο Σύνταγμα δημοσιογράφο της Deutsche Welle

 

β. ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΟΥΣΗΣ

 

Ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών, Θαν. Καμπαγιάννης, θύμισε ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του «Ριζοσπάστη» την επομένη της επίθεσης στο σπίτι των Αιγυπτίων το καλοκαίρι του 2012. Σ’ αυτό περιλαμβανόταν και η ακόλουθη φράση: «Σύμφωνα με συγκεκριμένες καταγγελίες και μαρτυρίες, κάποιοι φορούσαν μαύρες μπλούζες με τα διακριτικά Χρυσή Αυγή, ενώ σε άλλους αναγραφόταν η φράση “Ομάδα Κρούσης

****

 

Είχαμε ζητήσει την παραδειγματική τιμωρία και των φανατικών οπαδών τς Χ.Α παλιότερα. Η ατιμωρησία όσων συγκροτούσαν (και συνεχίζουν)  τις ομάδες κρούσεις και τα τάγματα επιθέσεων, οδήγησε  τους Ναζί σε αποθράσυνση.

Σήμερα ,είχαμε μα νέα   εγκληματική επίθεση στο Σύνταγμα.  Και φυσικά  η ομάδα των τραμπούκων διέφυγε ,αφού η αστυνομία ,λίγα μέτρα πιο πέρα, δεν κατάφερε να τους συλλάβει.  Εύκολα όμως συλλαμβάνουν,προπηλακίζουν, ξυλοκοπούν   στα Εξάρχεια οι ΜΑΤατζήδες ,όποιον τύχει να βρουν μπροστά τους.

Γιατί λέμε πως τον θεατρίνο Χρσοχοϊδη μόνο τα σόου τον ενδιαφέρουν;  Τί  θα απαντήσει τώρα ; Γιατί τα σιδερόφρακτα παιδιά του, αποφεύγουν  να συλλάβουν τους φίλους τους Ναζί;

Οι κρατικοί θεσμοί είναι συνένοχοι. ΄Απειρες φορές κάλυψαν και καλύπτουν τη δολοφονική δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Πρόσφατο παράδειγμα η εισαγγελέα Αδ. Οικονόμου στη δίκη της Χ.Α. Αλλά,δεν είναι η μόνη. Σε παλιότερο κείμενό μας είχαμε επακριβώς υποδείξει ποιοι ευθύνονται ως λειτουργοί του κράτους για τη δράση του Μιχαλολιάκου και των ταγμάτων του*.

 

 

________________________________________________-

1. Ο Μητσοτάκης το παίζει λάθος το παιχνίδι, δεν κάνει ορθά βήματα, δεν ξεκίνησε καλά.

Στη σύνοδο του ΝΑΤΟ μιλήσαμε μιάμιση ώρα, τους εξηγήσαμε πως έχουν τα πράγματα, όμως τα βήματα που γίνονται δεν είναι σωστά».

Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι

Ο Μητσοτάκης παίζει το παιχνίδι της …πάρτης του. Το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να διατηρεί την ένταση,που θα καταλήξει στη νέα “Αγορά του αιώνα. ” Ο Ερντογάν το γνωρίζει πολύ καλά αυτό. Είναι ξάστερη η τοποθέτησή του.    Λάθος παιχνίδι εννοεί πως ο γιος του Αποστάτη δεν ενδιαφέρεται για την ειρήνη στο Αιγαίο και ακολουθεί ανορθόδοξες στρατηγικές, για να επιτείνει την κρίση.
Μια απ΄αυτές ήταν η πρόσκληση του Χάφταρ στην Αθήνα,που πέρα από την επιδιωκόμενη  πρόκληση, δεν εξυπηρέτησε τίποτα άλλο. Ας μας πει όποιος γνωρίζει,  ένα και  μοναδικό   κέρδος από αυτή την επίσκεψη,που έκανε…Τούρκους τους Τούρκους .
Με τέτοιες ενέργειες ο ανήθικος πρωθυπουργός προσπαθεί να συντηρήσει την ένταση ,για να πλησιάζει όλο και περισσότερο  το στόχο του,που είναι η αγορά όπλων από την αμερικάνικη αγορά . Μια αγορά που θα αφήσει μίζες εκατομμυρίων για την αμαρτωλή φαμίλια Μητσοτάκη.
Παίζει με τη φωτιά ο διαπλεκόμενος γόνος. Δε λογαριάζει τίποτα  πέρα από την υλοποίηση του σχεδίου για να προσκομίσει βρώμικο κέρδος. Ξέρει, όπως έγινε και με τον πατέρας του, πως    συγκεκριμένο εγκληματικό σχέδιο τέθηκε σε εφαρμογή και τότε και τώρα, για να αναδειχτούν πρωθυπουργοί πατέρας και γιος. ΄Ομως, δεν τα καταφέρνουν να μακροημερεύσουν στη εξουσία. Φεύγουν κακήν κακώς. Και ο Κυριάκος γνωρίζει πως και το δικό του τέλος είναι εγγύς.
Μπορεί ο Ερντογάν να πνέει τα λοίσθια και η δικτατορία του να είναι στο στόχαστρο  όλων, πλην του ομολόγου του Πούτιν, ο οποίος φαίνεται να τον  ελέγχει με υποσχέσεις και ταξίματα  και να του υπαγορεύει τη δράση του. ΄Ομως, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε πως είναι περισσότερο συγκρατημένος  από το Μητσοτάκη. Φυσικά και λόγω της κατάστασης στο εσωτερικό της χώρας του,αλλά και επειδή ουδείς στη Τουρκία μπορεί να αυτονομηθεί από την πάγια εθνική γραμμή δεκαετιών, που θέλει σεβασμό στη συνθήκη της Λωζάνης ,αλλά παράλληλα μένει σταθερά επιθετική  στα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι η υφαλοκρηπίδα, η αιγιαλίτιδα ζώνη, οι γκρίζες ζώνες και τα γνωστά ανοιχτά θέματα  που ταλαιπωρούν και τις δύο χώρες.
Καμιά,όμως,   από τις δύο ,δεν κάνει την κίνηση προσφυγής στο διεθνές δικαστήριο. Συμφέρει και τις ελληνικές και τις τούρκικες κυβερνήσεις ,εδώ και πολλά χρόνια ,η συντήρηση  αυτού του κλίματος  αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο μελών του ΝΑΤΟ.
Αλλά, μέχρι εδώ.  ΄Οπως έγινε 100 χρόνια τώρα ,ο πόλεμος που  επιδιώκει ο ανιστόρητος  Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν πρόκειται να  έρθει. Τόσο ανόητος δεν είναι ο Ερντογάν. Αλλά φαίνεται ούτε και τόσο λαίμαργος,όσο ο Μητσοτάκης. Και είναι σίγουρο πως ο γόνος της  πανταχόθεν  διαπλεκόμενης  φαμίλιας στο τέλος θα πνιγεί έτσι …αμάσητο, όπως θέλει να καταπιεί το φιλέτο των εξοπλισμών.

2. Παπαδημούλης: ΝΔ και Μητσοτάκης στέλνουν πάτριοτ στη Σαουδική Αραβία αλλά τα ΜΜΕ «μούγκα»

Σχολιάζοντας αυτή την επικίνδυνη και τυχοδιωκτική εξέλιξη ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολίασε στο twitter:

«Στέλνει ‘Πάτριοτ’ στη Σαουδική Αραβία, έχουμε για πρώτη φορά, μετά από δεκαετίες, ελληνική στρατιωτική παρουσία εκτός Μεσογείου. Ο Αλ. Τσίπρας ματαίωσε και σωστά την πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία. Η ΝΔ κ τα ΜΜΕ τότε κραύγαζαν. Τώρα μούγκα!»

***

Κύριε Παπαδημούλη μας, δεν πρόκειται για ΜΜΕ. Οι σοβαροί άνθρωποι τα λένε Μέσα παραπληροφόρησης, αποβλακο-χαύνωσης  ή κάνουν χρήση   άλλων συνωνύμων και συγγενών λέξεων .Πάντως, μόνο πληροφόρηση δεν προβλέπει η μπίζνα τους.

Αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη  ΔΕ θα έχει την τύχη της καραμανλικής Δεξιάς ,που χρεοκόπησε τη χώρα. Είναι σίγουρο, αν βοηθήσουν και οι συγκυρίες,πως νέες πολιτικές δυνάμεις,κυρίως ακτιβιστικές, θα προκύψουν με το χρόνο  στην κομματική  κονίστρα που θα  κλονίσουν τις δυνατότητες αυτοδυναμίας μελλοντικών κυβερνήσεων.

Είναι η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναγκαστεί να παραδεχτεί το έγκλημα της “Ομερτά” που διέπραξε,με την κάλυψη και τη δικαστική ασυλία  που παρείχε στον Κώστα Καραμανλή και δε θα επαναλάβει το ίδιο λάθος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η συμμαχική κυβέρνηση που θα προκύψει στις νέες εκλογές, θα έχει ως κύριο μέλημα να στείλει σε ειδικό δικαστήριο τον  Μητσοτάκη για όλα αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν δίπλα μας  με την εγκληματικές επιλογές του στα λεγόμενα εθνικά ζητήματα.

Κι αυτό σημαίνει σύμφωνα με το φαινόμενο του ντόμινο, πως στο εδώλιο θα τον ακολουθήσει και η συμμαφία,με τη βοήθεια της οποίας  ο διεφθαρμένος πρωθυπουργός έχει θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο της ανακήρυξης της χώρας  σε κατάσταση παραμονών πολέμου! Μαρινάκης, Κουρτάκης, Ράπτης,μια και μιλάμε για την εγκληματική συμμορία του “Τύπου”,θα είναι πρώτοι στον κατάλογο των κατηγορουμένων.

 

3. Εννέα χρόνια χάους στη Λιβύη, μετά τον θάνατο Καντάφι

Εννέα χρόνια χάους στη Λιβύη, μετά τον θάνατο Καντάφι

Κορυφώνονται σήμερα οι διπλωματικές επαφές, στο Βερολίνο, με στόχο να βρεθεί η χρυσή τομή για ειρήνευση και επιστροφή της σταθερότητας στη χώρα της Βορείου Αφρικής.

Η εκεχειρία παραμένει εξαιρετικά εύθραυστη και παρά τις αισιόδοξες εκτιμήσεις από τη Γερμανία, παραμένει αμφίβολο εάν θα μπορέσει να μπει τάξη στο χάος της Λιβύης.

***

Είχαμε επακριβώς προβλέψει πριν χρόνια  τί θα συνέβαινε σήμερα με την άφρονα και εγκληματική  πολιτική του ΝΑΤΟ. ΄Ηταν  η εποχή που Ευρώπη και Αμερική  πάλευαν  με όλα τα μέσα να ρίξουν τον Μουμπάρακ    και τον Καντάφι. Τα  αποτελέσματα τραγικά και απολύτως  ορατά πια στις μέρες μας απ΄όλους.

Να τι γράφαμε τότε:

Λιβύη: 5 χρόνια μετά τον θάνατο του Καντάφι, η χώρα βυθίζεται στο χάος]

(21/10/2016)

Τί άθλιοι, τί εγκληματίες! ΄Εκαναν μια χώρα “νεκροταφείο” και βγαίνουν σήμερα και λένε… συγγνώμη…λάθος!

Τεράστια τα σφάλματα του ΝΑΤΟ (διάβαζε ΟΛΩΝ των κυβερνήσεων της Δύσης). Και όχι μόνο στην περίπτωση της Λιβύης.  Φοβερά και ανιστόρητα τα εγκλήματα.

΄Εχουμε ασχοληθεί επανειλημμένα με το συγκεκριμένο θέμα. Παραθέτουμε δύο παλιότερα, σύγχρονα με τη νατοϊκή επέμβαση στη Λιβύη, κείμενά μας:

  1. ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ “ΑΣΚΟ ΤΟΥ ΑΙΟΛΟΥ” ΤΟ ΝΑΤΟ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ
05.05.11
 Η συγκυρία της εκτέλεσης του Μπιν Λάντεν από τους Αμερικανούς κομάντος στο Πακιστάν και των πρόσφατων εξεγέρσεων των Ισλαμιστών ,ειδικά στην Αίγυπτο,τη Λιβύη και τη Συρία, δημιουργεί σοβαρές υπόνοιες πως στα παρασκήνια άλλα πράγματα συνέβησαν. Ας ξεκαθαρίσουμε τα πράγματα.
Κατ΄αρχήν, πρέπει να τονίσουμε πως οι «λαϊκές» αυτές εξεγέρσεις στις παραπάνω χώρες, είχαν στο στόχαστρο την ανατροπή των ανθρώπων που τις κυβερνούσαν επί σειρά ετών και όχι την ανατροπή του καθεστώτος-συστήματος. Οι πραγματικοί επαναστάτες-ακτιβιστές ήταν-είναι «μετρημένοι στα δάχτυλα». Η πλειοψηφία των εξεγερμένων στις τρεις αυτές χώρες είναι Ισλαμιστές ,που ελέγχονταν-κατευθύνονταν από τη γνωστή φανατική οργάνωση «Αδελφοί Μουσουλμάνοι»,φίλα προσκείμενης στην Αλ Κάιντα και τον Αιγύπτιο υπαρχηγό του Μπιν Λάντεν Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι ( προαλειφόμενος αρχηγός της οργάνωσης).  Ειδικά ο Μουμπάρακ και ο Καντάφι ,που ήταν οι πιο έμπιστοι  (αξιόπιστοι) «σύμμαχοι» του Ισραήλ στην περιοχή, δεν έπαψαν στιγμή να ισχυρίζονται πως η εξεγέρσεις εναντίον τους ήταν αποκλειστικά έργο της Αλ Κάιντα. Κι αυτό δεν είναι καθόλου  απίθανο , αν σκεφτεί κανείς πως  ο ιδεολογικός» προσανατολισμός προς την Αλ Κάιντα των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και των φανατικών εξεγερμένων Ισλαμιστών , αποδείχτηκε περίτρανα από τις οργισμένες δηλώσεις των ηγετών τους για την εκτέλεση του Μπιν Λάντεν.
Υπ΄αυτή την έννοια, η κατάρρευση των καθεστώτων των τριων αυτών χωρών εξυπηρετεί τους στόχους των φονταμενταλιστών Ισλαμιστών και των οργανώσεων που τους εκφράζουν και θέτει σε περιπέτειες την υπόθεση της ειρήνης στη Μεσόγειο. Οι «συμμαχικές κυβερνήσεις» (ΝΑΤΟ),που βοήθησαν και έμπρακτα (ένοπλα) την επικράτηση των εξεγερμένων Ισλαμιστών στις χώρες αυτές, φαίνεται πως με τη στάση τους και την ένοπλη επέμβασή τους στη Λιβύη ,μάλλον άνοιξαν τον “ασκό του Αιόλου» στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Οι παλιοί «σύμμαχοι», έστω κι αν αυτοί ήταν ένας Μουμπάρακ και ένας Καντάφι αποτελούσαν μια μορφή εγγύησης για το μέλλον της ειρήνης στην περιοχή και ειδικά για την ασφάλεια του Ισραήλ. Τώρα, με την επικράτηση των φονταμενταλιστών τα πράγματα θα δυσκολέψουν για τους Εβραίους αλλά και για τις όμορες χώρες. Με αυτόν τον ασαφή «ιδεολογικό» προσανατολισμό των ηγεσιών και τον μετά δυσκολίας υποκρυπτόμενο θαυμασμό τους για την Α Κάιντα ,  οι οποίες σύντομα θα αναλάβουν  εξουσία κανείς δε γνωρίζει «τι τέξεται η επιούσα».
 Αλλά γιατί το ΝΑΤΟ (ουσιαστικά Αμερική ,Αγγλία και Γαλλία)  επέδειξε τέτοια αφροσύνη, υποστηρίζοντας αναφανδόν του εξεγερμένους στις ισλαμικές αυτές χώρες; Οπωσδήποτε ,όπως ξαναγράψαμε, όχι γιατί…ανησύχησε για τις σφαγές των «αμάχων». Το πιθανότερο είναι πως οι συμμαχικές χώρες διακινδύνευσαν την ειρήνη στη Μεσόγειο για τον έλεγχο των πετρελαίων. Δεν υπολόγισαν όμως σωστά την υπεροχή των φανατικών Ισλαμιστών και οπαδών του Μπιν Λάντεν στις εξεγέρσεις με αποτέλεσμα σήμερα ο προβληματισμός τους να είναι εμφανής για την «γκάφα» που έκαναν και ακόμα εμφανέστερη η αγωνία τους να απεμπλακούν από τις πολεμικές επιχειρήσεις της Λιβύης.
  ΄Οσο το ΝΑΤΟ  επεξεργαζόταν το σχέδιο της επέμβασης στη Λιβύη, ο  οργισμένος από την προδοσία των «φίλων» του Καντάφι, όπως είπαμε, δε δίστασε να κατονομάσει την Αλ Κάιντα πως βρίσκεται πίσω από την ανατροπή του . Οι «συμμαχικές» δυνάμεις δε φαίνεται όμως να πείστηκαν από τις προειδοποιήσεις του Λίβυου συνταγματάρχη και έτσι αποφάσισαν την  ένοπλη υποστήριξη των  εξεγερμένων με απώτερο στόχο  να διασφαλίσουν  «ενεργειακές» διευκολύνσεις στη μετά Καντάφι εποχή. Μπροστά στη νέα αυτή κατάσταση πραγμάτων ο Λίβυος ηγέτης, ο οποίος φαίνεται γνώριζε από καιρό πολύ καλά τις κινήσεις του Μπιν Λάντεν, πιθανότατα και το κρησφύγετό του, αποφάσισε να τον καταδώσει στους Αμερικανούς με αντάλλαγμα τη «σωτηρία» του που μεταφράζεται ή στη συνέχιση  της πολύχρονης διακυβέρνησης της χώρας από τον ίδιο ή στη διαβεβαίωση πως δε θα δικαστεί για εγκλήματα πολέμου.
΄Ηταν «ικανός» ο λόγος για ανθρώπους σαν τον Καντάφι να «δώσει» τον  Μπιν Λάντεν. Γι΄ αυτό  υποστηρίζουμε πως  η «σύμπτωση» της ανακάλυψης του κρησφύγετου του αρχηγού της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν την ίδια εποχή που είναι σε εξέλιξη  οι πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη, δεν είναι καθόλου σύμπτωση. Ο Καντάφι «έδωσε και πήρε».
Με αυτό το σενάριο τώρα που περιγράψαμε, αποδυναμώνεται η πιθανότητα οι Αιγύπτιοι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» να ήθελαν να βγάλουν από τη μέση τον  Μπιν Λάντεν και να προωθήσουν στην αρχηγία το  συμπατριώτη τους. Και όσο  μηδενίζονται οι πιθανότητες να «παίζει» το αιγυπτιακό αυτό σενάριο,  το «κανταφικό»  κερδίζει πόντους.
Όπως και να έχει όμως το πράγμα,  πρέπει  να τονιστούν τα ακόλουθα δύο:
1.Οι συμμαχικές δυνάμεις «πούλησαν» τη ειρήνη στη Μεσόγειο και μαζί και τους συμμάχους τους Εβραίους για την υπόθεση του πετρελαίου.
2.Δεν πρέπει πιθανότατα να ανακάλυψαν οι Αμερικανοί τον Μπιν Λάντεν ούτε προετοίμαζαν 8 μήνες(!) την εκτέλεσή του. Τους τον παρέδωσε ή ο Καντάφι ή οι Αιγύπτιοι «Αδελφοί Μουσουλμάνοι» ο καθένας για τους λόγους που περιγράψαμε.
2.Η ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΝΤΑΦΙ
21.01.13
Η Αραβική Ανοιξη και η προφητεία του Καντάφι
Καθώς ο κλοιός των εξεγερθέντων έσφιγγε γύρω του, ο Μουαμάρ Καντάφι προειδοποίησε πως, αν έπεφτε, το χάος και η τζιχάντ θα κυρίευαν τη Βόρεια Αφρική. Τις τελευταίες ημέρες, η παρανοϊκή προφητεία απέκτησε ένα ζοφερό νέο κύρος.
Στο Μάλι, γάλλοι αλεξιπτωτιστές στάλθηκαν να αναχαιτίσουν την προέλαση δύναμης τζιχαντιστών που ήδη ελέγχουν μια περιοχή διπλάσια της Γερμανίας. Στην Αλγερία, ένας μονόφθαλμος ισλαμιστής οργάνωσε τη θρασεία κατάληψη μιας διεθνούς μονάδας εξόρυξης φυσικού αερίου, συλλαμβάνοντας δεκάδες Αμερικανούς και Ευρωπαίους ομήρους. Οι επιθέσεις αυτές, μόλις τέσσερις μήνες έπειτα από τη δολοφονία του αμερικανού πρεσβευτή στη Λιβύη, έχουν συμβάλει σε μια εντύπωση ότι η Βόρεια Αφρική μετατρέπεται σε ακόμα μία ζώνη επικίνδυνης αστάθειας, σε μεγάλο βαθμό όπως η Συρία, τόπος ενός ολοένα και πιο αιματηρού εμφύλιου πολέμου. Το χάος σε αυτή την ερημική περιοχή έχει πολλά αίτια, αποτελεί όμως και μια υπενθύμιση πως η ευφορική ανατροπή των δικτατόρων της Λιβύης, της Τυνησίας και της Αιγύπτου είχε ένα τίμημα.
«Είναι μία από τις πιο σκοτεινές πλευρές των αραβικών εξεγέρσεων», λέει ο Ρόμπερτ Μάλεϊ, από το International Crisis Group. «Μπορεί η ειρηνική τους φύση να έπληξε ιδεολογικά την Αλ Κάιντα και τους συμμάχους της, από πλευράς επιμελητείας όμως, αν αναλογιστεί κανείς τα πορώδη σήμερα σύνορα, την επέκταση των ακυβέρνητων περιοχών, τη διάδοση των όπλων, την αποδιοργάνωση των υπηρεσιών ασφαλείας σε όλες αυτές τις χώρες, ήταν μια πραγματική ευλογία για τους τζιχαντιστές».
Κατά μια έννοια, τόσο η κρίση με τους ομήρους στην Αλγερία όσο και ο πόλεμος στο Μάλι είναι συνέπειες της πτώσης του Καντάφι το 2011. ΄Οπως και άλλοι δυνάστες στην περιοχή, ο Καντάφι είχε σε μεγάλο βαθμό κρατήσει υπό έλεγχο τις διάφορες εθνοτικές και φυλετικές φατρίες της χώρας του, είτε υποτάσσοντάς τες βίαια είτε δελεάζοντάς τες ώστε να συμμαχήσουν με την κυβέρνησή του. Λειτουργούσε σαν καπάκι, που κρατούσε τα ασταθή στοιχεία κουκουλωμένα. Από τη στιγμή που το καπάκι αυτό απομακρύνθηκε και τα σύνορα έγιναν περισσότερο πορώδη, υπήρχε μεγαλύτερη ελευθερία για διάφορες ομάδες – είτε αντάρτες είτε εγκληματίες – να συσπειρωθούν και να συνεργαστούν.
Κάποιοι αναλυτές, εντούτοις, λένε πως η ανατροπή του Καντάφι ήταν απλώς το σημείο καμπής, σε μια περιοχή όπου το χάος ακολουθούσε ανοδική πορεία για χρόνια και όπου οι άνδρες που πολεμούν με σημαία την τζιχάντ έχουν σωρεύσει τεράστια αποθέματα μετρητών μέσω του λαθρεμπορίου και άλλων εγκληματικών δραστηριοτήτων. Μπορεί η ρητορική των ισλαμιστών που πολεμούν σήμερα στη Βόρεια Αφρική να είναι ο «ιερός πόλεμος», η πραγματικότητα όμως θυμίζει συχνά περισσότερο μια μάχη ανάμεσα σε αντίπαλους γκάνγκστερ σε μια περιοχή όπου η κυβερνητική εξουσία είναι από καιρό αδύναμη.
Η αυταρχική κυβέρνηση της Αλγερίας θεωρείται σήμερα από τη Γαλλία και άλλες δυτικές χώρες ως ένας κρίσιμος κρίκος στην αντιμετώπιση των ισλαμιστών. Οι Αλγερινοί όμως έχουν φανεί απρόθυμοι να εμπλακούν σε μια ευρεία στρατιωτική εκστρατεία που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ επικίνδυνη για αυτούς. Η διεθνής ανάληψη δράσης εναντίον των ισλαμιστών στο Βόρειο Μάλι θα μπορούσε να σπρώξει τους ισλαμιστές πίσω στη Νότια Αλγερία, από όπου και ξεκίνησαν. Αυτό θα ακύρωνε χρόνια αιματηρού αγώνα των στρατιωτικών δυνάμεων της Αλγερίας, που κατάφεραν σε μεγάλο βαθμό να σπρώξουν τους τζιχαντιστές εκτός συνόρων.
Οι Αλγερινοί έχουν επίσης, λιγοστή υπομονή απέναντι σε αυτό που θεωρούν ως δυτική αφέλεια σχετικά με την Αραβική Ανοιξη. «Η στάση τους ήταν “σας παρακαλούμε, μην επέμβετε στη Λιβύη, ειδάλλως θα δημιουργήσετε ένα νέο Ιράκ στα σύνορά μας”», λέει ο Τζοφ Πόρτερ, ειδικός στην Αλγερία και ιδρυτής εταιρείας συμβουλευτικής για επενδυτές στην περιοχή. «Και κατόπιν, “σας παρακαλούμε, μην επέμβετε στο Μάλι, ειδάλλως θα δημιουργήσετε ένα χάος στα άλλα μας σύνορα”. Και τώρα η Αλγερία λέει στη Δύση “να πάρει ο διάολος, εμείς σας το είπαμε”».

4. “ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ”

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Υ.Γ Για προσωπικούς λόγους του γράφοντος, το τετρασέλιδο «Φάντασμα της Ιστορίας» θα δημοσιεύεται στο εξής στην «Εφ.Συν» κάθε δεύτερο Σάββατο. Στο μεσοδιάστημα θα σας κρατούν συντροφιά, αρχής γενομένης από σήμερα, τα συνοπτικότερα «Φαντάσματα».

*****

Εκτός από “κοντυλοφόρος” ,είστε και ιστορικός, κύριε Τάσο  Κωστόπουλε; Μας δείχνετε τους σχετικούς τίτλος σας  ή ανήκετε  και σεις  στη σχολή πως “στην  Ελλάδα είσαι  ό,τι δηλώσεις”;

 

5.Έκτακτες κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις – Ποιοι είναι οι «τερματίσαντες» και οι «προακτέοι»

Καλά οι αστείες στολές τα σιρίτια και   τα κολλημένα  στο στήθος παράσημα….πολέμου! Αλλά, αυτές τις σπάθες τί τις κρατάνε στα χέρια;  Ξέρουν οι στρατόκαυλοι παραπάνω να μονομαχήσουν  ή να πολεμήσουν με τέτοια χαντζάρια και σπαθιά;

Θίασος!

6. Νιγρίτα: Κρατούμενος στις φυλακές με όγκο στο κεφάλι από χτύπημα αστυνομικού

Νιγρίτα: Κρατούμενος στις φυλακές με όγκο στο κεφάλι από χτύπημα αστυνομικού

Μιλάμε για τριτοκοσμική χώρα. Εντελώς. Δικαιικό και σωφρονιστικό  σύστημα  ανύπαρκτο. Ολοσχερής   βαρβαρότητα παντού.

Καλά,κρατάνε  τον άνθρωπο μέσα και τόσα χρόνια δεν του επιτρέπουν   να πάει στη χώρα του να νοσηλευτεί; Τόσο απάνθρωπα σκυλιά είστε;

 

*ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΘΕΣΜΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΕΧΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΖΙΣΜΟ

«Από το 1987 η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής»

Υπόμνημα στο Τριμελές Συμβούλιο Εφετών, με το οποίο διατυπώνμει τον ισχυρισμό ότι η δράση των ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστή και καταγεγραμμένη ήδη από το 1987 κατέθεσε η πολιτική αγωγή των δύο Αιγύπτιων αλιεργατών που είχαν δεχθεί επίθεση στο Πέραμα.

Συγκεκριμένα, ο δικηγόρος Δημήτρης Ζώτος, μέλος της ομάδας για την Πολιτική Αγωγή του αντιφασιστικού κινήματος στη δίκη της Χρυσής Αυγής κατέθεσε στο Εφετείο 223 σελίδων υπόμνημα, υπογεγραμμένο από τον Αμπουζίντ Εμπάρακ, τον Αιγύπτιο αλιεργάτη που έπεσε θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας στο Πέραμα τον Ιούνιο του 2012 από μέλη της Χρυσής Αυγής, στο οποίο αναφέρει ότι η δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής είναι γνωστή από το 1987 και καταγεγραμμένη τουλάχιστον από το 1992, «από δε το 1996 και με αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος μελών της, τα οποία καταδικάστηκαν με αυτήν τους την ιδιότητα».

«Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα την 18-9-2013, από δομημένη ως “τάγμα εφόδου” ομάδα της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή” συντάραξε το πανελλήνιο και αποτέλεσε το έναυσμα για σειρά ογκωδέστατων αντιφασιστικών διαδηλώσεων. Υπό την πίεση της αγανάκτησης της κοινής γνώμης για την κλιμακούμενη δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής – δράσης γνωστής ήδη από το 1987 και καταγεγραμμένης τουλάχιστον από το έτος 1992, από δε το 1996 και με αμετάκλητες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος μελών της, τα οποία καταδικάστηκαν με αυτήν τους την ιδιότητα, στο πλαίσιο της “δράσης” της – η ηγεσία του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης αποφάσισε να προβεί στο αυτονόητο: να υποβάλει την από 19-09-2013 αναφορά προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, δυνάμει της οποίας παραγγέλθηκε στη συνέχεια την 22-09-2013 από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Σύμφωνα, δε, με την υπ’ αριθ. πρωτ. 4183α/28-9-2013 Αναφορά του διενεργήσαντος την προκαταρκτική εξέταση Εισαγγελικού Λειτουργού προς την κ. Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, “…προέκυψαν πλέον ή επαρκείς ενδείξεις που δικαιολογούν την κίνηση της προσήκουσας ποινικής δίωξης και ειδικότερα για το προβλεπόμενο στο άρθρο 187 Π.Κ. έγκλημα (εγκληματική οργάνωση με τη μορφή της ένταξης σ’ αυτή, που είναι και διαρκές έγκλημα)…”» αναφέρει η πολιτική αγωγή στην εισαγωγή του υπομνήματος.

Δείτε εδώ ολόκληρο το υπόμνημα της πολιτικής αγωγής.https://gr.news.yahoo.com/%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%84%CE%BF-1987-%CE%B7-%CE%B4%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CF%81%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%AE%CF%82-122648696.html

1. Θα παρακαλούσαμε τους αναγνώστες να ανοίξουν όλοι το παραπάνω υπόμνημα και να διαβάσουν την εμπεριστατωμένη τεκμηρίωσή του. Μπράβο στη  ομάδα των δικηγόρων που το συνέταξε.

2. Είναι “ηλίου φαεινότερον” πως η Χ.Α είναι μια ναζιστική, τρομοκρατική οργάνωση (όχι απλά μόνο εγκληματική). Μέλη και οργανωμένοι οπαδοί  της πρέπει να  τιμωρηθούν παραδειγματικά και να απαγορευτεί η νόμιμη παρουσία  τους στη χώρα υπό οοιονδήποτε τίτλο κόμματος ή οργάνωσης).

3. Να βρεθούν οι φυσικοί αυτουργοί 60 δολοφονιών και 3.500 επιθέσεων που  διαπράχθηκαν με καθαρά, ρατσιστικά κίνητρα .Οι δράστες είναι όλοι τους Ναζί.

4. Να διευρυνθεί και  συμπεριληφθεί στο κατηγορητήριο των μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης των Ναζί και η ηθική αυτουργία για  όλα τα παραπάνω  εγκλήματα.

5. .Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο ΄Αρειος Πάγος , η  κυβέρνηση Σαμαρά, η αξιωματική  αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ και η Αστυνομία να απολογηθούν και να ζητήσουν δημοσίως συγγνώμη διότι:

α. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο  και συνομίλησε με τον αρχηγό των Ναζί Ν.Μιχαλολιάκο.

β. Ο ΄Αρειος Πάγος, ενώ γνώριζε την τρομοκρατική δραστηριότητα του αρχηγού των Ναζί Ν. Μιχαλολιάκου και την καταδίκη του για εγκληματικές πράξεις (βομβιστικές ενέργειες, κατοχή όπλων, εκρηκτικών κ.α) και την εκθείαση-προπαγαναδισμό από τον ίδιο  της ναζιστικής του ιδιότητας, το Ανώτατο δικαστήριο,(επαναλαμβάνουμε) ΑΝ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ ΤΟΥ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ,προχώρησε στην εγκληματική πράξη της αναγνώρισης-νομιμοποίησης της τρομοκρατικής αυτής οργάνωσης και με τον τρόπο αυτό άνοιξε το “δρόμο”, για να βρεθούν οι Ναζί   στο ελληνικό κοινοβούλιο.

γ. Η Κυβέρνηση του Αντώνη  Σαμαρά 1.  Είχε και έχει στους κόλπους της μέλη, συμβούλους του κόμματος, του ίδιου του πρωθυπουργού και υπουργών του ,αλλά και άπειρους οπαδούς του κόμματος της Ν.Δ φιλοναζιστές και “συνομιλητές” των Ναζί 2. Δεν κινήθηκε δραστήρια από την πρώτη στιγμή για τη δίωξη των Ναζί, τη σύλληψη των μελών και των οργανωμένων οπαδών της τρομοκρατικής οργάνωσης, την ψήφιση αντιρατσιστικού νόμου και την  εκτός νομιμότητας τοποθέτηση κάθε ναζιστικής δραστηριότητας .3. Χρειάστηκε η επέμβαση ξένων κυβερνήσεων , για να κινηθούν οι οι διωκτικοί μηχανισμοί στην Ελλάδα και να προφυλακιστούν  κάποια μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης. Τα υπόλοιπα ,όχι μόνο παραμένουν ελεύθερα,αλλά… μάχονται για τη δημοκρατία και τα δίκια του λαού με την ιδιότητα του Ναζί-“βουλευτή” στη Βουλή των Ελλήνων!4. Ακόμα και σήμερα επιδεικνύει συμπεριφορές ανοχής στους τρομοκράτες του ναζισμού και δέχεται να συνομιλεί με Ναζί  “βουλευτές” στη Βουλή.

δ .Η αξιωματική αντιπολίτευση (ΣΥΡΙΖΑ) άπειρες φορές κάλυψε την παρουσία των Ναζί στη Βουλή, συνομίλησε εκτενώς μαζί τους και ακροάστηκε λόγους τους  με πρόσχημα τη…δημοκρατική της ευαισθησία!  Πρωτοκλασάτα στελέχη της (Γλέζος και άλλοι ) προφασιζόμενα (ανύπαρκτους συνταγματικούς και δημοκρατικούς κανόνες) όχι μόνο ψήφισαν υπέρ της συνέχισης της καταβολής βουλευτικού μισθού στους παρανόμως (παγκόσμια) κατέχοντας τα έδρανα της Βουλής Ναζί “βουλευτές”, αλλά ο ίδιος ο Γλέζος ξεστόμισε και την ανιστόρητη αθλιότητα (΄Υβρις για την Ιστορία, που υποκλίνεται στα εκατομμύρια του Ολοκαυτώματος και των υπολοίπων θυμάτων των Ναζί) πως ο ναζισμός αντιμετωπίζεται με…πολιτικά μέσα! Οι  βουλευτές  του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν να συνδιαλέγονται, έστω και…υβρίζοντας ο ένας τον άλλο, με τους εναπομείναντες  Ναζί  “βουλευτές” στην ελληνική βουλή.

δ. Η ελληνική Αστυνομία  συμπεριλαμβάνει στο δυναμικός της ( αποδεδειγμένα από τα εκλογικά τμήματα των τελευταίων  εκλογών που ψήφισαν μόνο αστυνομικοί) ένα μεγάλο αριθμό Ναζί (υπολογίζονται σε 40%!) .  Ακόμα και σήμερα αυτοί οι άθλιοι, φυσικοί ή  ηθικοί αυτουργοί εγκλημάτων και νοσταλγοί του Χίτλερ έχουν την ιδιότητα του αστυνομικού, μισθοδοτούνται από την ελληνική δημοκρατία και φυσικά αδρανούν, μεροληπτούν και καλύπτουν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους τη δραστηριότητα της τρομοκρατικής οργάνωσης της οποίας (εν ενεργεία δημόσιοι υπάλληλοι) είναι  μέλη και οπαδοί!

ΝΤΡΟΠΗ! Στο αδέκαστο δικαστήριο της Ιστορίας κρίθηκαν όλοι αυτοί ένοχοι  και τιμωρήθηκαν με την παράδοση των επαίσχυντων ονομάτων και των πράξεών τους στη μνήμη των παρόντων και των επερχόμενων γενεών των ανθρώπων απανταχού της γης