ΜΑΡΚ ΜΑΖΑΟΥΕΡ, “ΕΛΛΗΝΑΣ” ΓΙΝΕΣΑΙ, ΔΕ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΕΠΙΣΗΣ

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει λογοκρισία Τύπου, αλλά λογοκρισία … από τον Τύπο!

 (Μόνιμη ανάρτηση)

 

&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

 

΄Ελληνας ,ως…φιλέλληνας και  ο συστημικός ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ.

 

 

Ορκίστηκε Ελληνας πολίτης ο ιστορικός Μαρκ Μαζάουερ

Μαρκ Μαζάουερ και Μάκης Βορίδης

Τελετή ορκωμοσίας ελληνικής ιθαγένειας του ιστορικού Μαρκ Μαζάουερ παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022.

ΑΘΗΝΑ. Ο διεθνώς καταξιωμένος ιστορικός και συγγραφέας Μαρκ Μαζάουερ, έλαβε την ελληνική ιθαγένεια «για την εξαιρετική προσφορά του στην πατρίδα μας».

Ως ειδικός στη μελέτη και ανάδειξη της ιστορίας του ελληνικού Έθνους, ο Μαζάουερ έχει γράψει και επιμεληθεί πολλά βιβλία με θέμα την ελληνική και βαλκανική ιστορία.

Τέλος, συμμετείχε στην Επιτροπή «Ελλάδα 2021» η οποία συντόνισε τις εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία.

Τον Μ. Μαζάουερ όρκισε Έλληνα πολίτη ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, παρουσία του γενικού γραμματέα Ιθαγένειας Αθανάσιου Μπαλέρμπα.
“Εθνικος Κήρυξ”

H μαγική λέξη ,κυρίως στη show business κι όχι μόνο σήμερα, είναι…    PROMOTION! Χωρίς  αυτή, άνευ προβολής και διαφήμισης, ας είσαι και  ο Στέλιος Καζαντζίδης  να τραγουδάς στις σκαλωσιές  στην οικοδομή της Νέας Ιωνίας, αλλά να μη  σε έχει  ακούσει κανένας περαστικός  της  Μίνως  Μάτσας και υιός. Κι   ας  σε βλέπουν οι κυρίες στο φούρνο να πουλάς φρατζόλες και να αναστενάζουν που ο    Μπραντ Πιτ αφίχθη αυτοπροσώπως στη γειτονιά τους,  ινκόγκνιτο. Δε θα σε μάθει ποτέ κανείς, πλην της μάνα σου  που θα κρυφοθαυμάζει για τέτοιο παιδί που έβγαλε.  ΄Αντε και δέκα  φίλοι   και γνωστοί    που πρόκειται  κάνεις  στο σύντομο  πέρασμά σου σε τούτη της  ζωή .Και θα φύγεις  κι εσύ, όπως χιλιάδες άλλοι, ίδιοι σαν και σένα,  άγνωστοι και ταπεινοί.

Στο χώρο της Τέχνης (με ή χωρίς εισαγωγικά) λένε  πως το  πραγματικό σου ταλέντο είναι να ξέρεις να διαλέγεις… Μάνατζερ. Στη  μουσική για παράδειγμα στη θέση του  Έλβις Πρίσλεϊ, του  Βασιλιά του Ροκ εντ Ρολ και των Μπητλς, το συγκρότημα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, θα  κατείχαν κάποιο άλλοι, ίδιοι, ίσως και καλύτεροι. Τουλάχιστον για τους Μπητλς  είναι σίγουρο, θα έμεναν το καλύτερο συγκρότημα σχολιαρόπαιδων στο Λίβερπουλ, αν δεν έπεφταν πάνω στο Μάνατζερ που στα πρώτα τους βήματα τους έφερε  στην Αμερική.  Τα 15χρονα κοριτσόπουλα έχουν πάντα τη ροζ ανάγκη ,έτσι όπως έφτιαξαν  οι παντός είδους  έμποροι  τη ζωή,  έναν “Τζον Λένον” κι ας μην είναι ο Τζον Λένον.       

Κι αν όλο αυτό το σύστημα  προβολής και καθιέρωσης είναι κατανοητό μέσα σε μια καπιταλιστική αγορά ,που έχει την “Τέχνη” ως βασικό  προϊόν εκμετάλλευσης και κερδοφόρων  μπίζνες,  το τραγικό και επικίνδυνο είναι πως η αρρώστια τούτη  έχει εξαπλωθεί  τώρα πια   και στους λοιπούς   χώρους. Από τη βιομηχανία και την αγορά ,ως   τους  ευαίσθητες περιοχές  της επιστήμης  και της πολιτικής.

Είδατε,  ως  παράδειγμα,  για να μείνουμε στην Ελλάδα πώς παρουσιάζουν ως βεντέτες τον καιρό  οι Καλλιάνοι  ;  Ούτε  οι καλύτεροι θεατρίνοι.  Δίνουν παράσταση , όπως ακριβώς ένας   Καραγκιοζοπαίχτης με τις φιγούρες του. Και το σενάριο  …δυνατό επίσης. Τρομακτικό, αποτρόπαιο,  με επελάσεις και προσβολές ακραίων καιρικών  φαινομένων, όπως ο χιονιάς το… χειμώνα και ο  καύσωνας το… καλοκαίρι. Τόσο ακραία!   Πώς λέτε έγινε βουλευτής του Μητσοτάκη ο  Γιάννης Καλλιάνος;  Με  την  …κουστουμιά του σακάτη και τους θεατρινισμούς του   στο γυαλί.

Τα τερτίπια των Γκέμπελς και  τούτοι. ΄Εμαθαν πολύ καλά το μυστικό.  Εκείνο που πουλάει “δεν είναι να δαγκώσει σκύλος άνθρωπο, αλλά άνθρωπος σκύλο”. ΄Οπως  το να λες το καταχείμωνο     πως  θα έπρεπε  ΚΑΝΟΝΙΚΑ    να …σκάει ο τζίτζικας και να μη  ρίχνει  χιόνι στην Πεντέλη!  Κι αυτό , γιατί   γνωρίζουν    σε ποιο και  πόσο ηλίθιο ακροατήριο απευθύνονται. Οπότε …τους δίνουν και καταλαβαίνουν. Τους μπουκώνουν με σανό και άχυρο σαν τα ζωντανά στο παχνί τους. ΄Αξια η τροφή τους.

Οι συγγραφείς ακόμα χειρότεροι.  Βρήκες εκδότη δικτυωμένο και παραλή;  Σε κάνει πρώτο  όνομα στη…διανόηση.  Θα ξεπεράσεις  και τον Καζαντζάκη στα μπεστ σέλερ σου. Και μια που σήμερα δεν υπάρχουν πια Καζαντζάκηδες και Καραγάτσηδες, τους  κατασκευάζουν στα λογής χαλκεία. Παίρνει υπό μάλης ο εκδότης το μόλις εκδοθέν αριστούργημά σου,   χώνει  στις μέσα σελίδες  δυο κατοστάρικα  και  το  δίνει του κοντυλοφόρου στη  φυλλάδα ή το  χαζοκούτι,  που ελόγου του  ξηλώνει και ράβει,  να σου γράψει  μια αντικειμενική κριτική του νέου  ΄Ελληνα …Σαμαράκη.  Και εκείνος τη  γράφει ή την απαγγέλλει. “Εν τη παλάμη και ούτω. βοήσομεν”. Πώς το έλεγε η ατάκα του παλιού ελληνικού  κινηματογράφου ; 100 χιλιάδαι  δίσκοι!

Στην επιστήμη της Ιστορίας, ισχύουν όσα  παραπάνω καταλογίσαμε στους άλλους. ΄Ενα πτυχίο ή ένα διδακτορικό στην Ιστορία σε κάνει “Ιστορικό”. ΄Οπως έναν ΄Αδωνη Γεωργιάδημα ,  ας πούμε . Είναι   ιστορικός στα τυπικά διπλώματα-προσόντα. ΄Ομως, ..ανιστόρητος στην ουσία! ΄Ιδια και όμοια και  ο πολύς   Μαρκ Μαζάουερ.  Είναι η  …Μαντόνα στο δικό μας χώρο,   με δέκα  μάνατζερ  από πίσω και ένα  πολύχρονο, τεράστιο promotion. 

Το χειρότερο για μας τους ΄Ελληνες είναι πως ασχολείται με τη δική μας Ιστορία. Και αυτό, θα μας έκανε  υπερήφανους κι εμάς τους άλλους,  όπως τώρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το Βορίδη που τον  πολιτογράφησαν  ΄Ελληνα, ως…φιλέλληνα, ΄Ομως, όχι μόνο δε μας κάνει υπερήφανους, αλλά  κρίνουμε πως ο άνθρωπος  δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλον ένα  νεκροθάφτη της Ιστορίας , άξιος εκπρόσωπος της   ελληνικής, συστημικής κι  εθνικιστικής Ιστορίας. Και   τέτοιους  έχουμε κι εδώ μπόλικους.

Και όχι μόνο η χώρα μας. Από πολλά  ξένα πανεπιστήμια με έδρα Ιστορίας,  οι Τούρκοι, οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι έχουν  άλλους “Μαζάουερ”  που πίνουν νερό στα  αντίστοιχα εθνικιστικά κατορθώματα  αυτών των λαών.  ΄Ο,τι λέμε για τους Γκεμπελίσκους , ισχύει και για  αυτού του είδους, τους εθνικιστές κοντυλοφόρους.΄Ολα τα γουρούνια  έχουν ίδια μούρη.  Μαύρα, άσπρα,  κίτρινα.

Οπότε, ποσώς μας ενδιαφέρει αν ο κύριος Μαζάουερ  έγινε ΄Ελληνας. ΄Ολοι μπορούν να γίνουν. Δεν είναι και τίποτα ξεχωριστό να είσαι ΄Ελληνας, αν στερείσαι την ιδιότητα που δίνει ο Ισοκράτης στην έννοια τούτη.  Κι εγώ που γεννήθηκα  στη χώρα, δεν αισθάνομαι  περισσότερο υπερήφανος,  απ΄όσο,  αν  γεννιόμουν  στη Τουρκία.

 Γι΄αυτό ,  λέμε, συμπατριώτη μας   πια κι επισήμως , πως με  τα όσια  και ιερά της Ιστορίας  δεν παίζει κανείς. Ειδικά, όσοι έχουμε την τύχη να είμαστε  ακαδημαϊκά Ιστορικοί.  Αλλά, δε φτάνει αυτό. ΄Εχουμε,  και χρέος να υπηρετούμε την επιστήμη του Θουκυδίδη με τα  χαρακτηριστικά  που θέλει η ίδια.  Και η Ιστορία, αν μισεί κάποιους και σιχαίνεται,  είναι    τύποι  σαν το συνάδελφό μας ΄Αδωνη Γεωργιάδη  και τους   ιστορίζοντες  ακροδεξιούς  υπουργούς σαν το  Βορίδη που σε…αναγόρευσε σε ΄Ελληνα . ΄Η  τον Πλεύρη που συμφωνεί μαζί σου κατά πάντα.

Και μια απαραίτητη διευκρίνιση για τους κακόπιστους και τους πονηρούς. Κάποιες κορόνες…δημοκρατικές ,ακόμα και αντιφασιστικές  στα  βιβλία του εμάς δε μας πείθουν για το ιστορικό του ήθος. Είναι προπέτασμα καπνού ενός συστημικού πανεπιστημιακού  που ψαρεύει σε θολά νερά.

Μετά από όσα είπαμε, θα περιμένουμε  τις απαντήσεις σας στα εξής ερωτήματα:

  1. Ως… δημοκρατικά εσείς ευαίσθητος πολίτης, τώρα και ΄Ελληνας,   θα  γράψετε σφοδρή, ιστορική κριτική για  ένα φιλοΝαζί   Βορίδη, τον υπουργό  που σας “όρκισε ΄Ελληνα” και μάλιστα  με σκληρές αντισημιτικές απόψεις;  Ωσαύτως, για ένα  ίδιο   υπουργό της  κυβέρνησης,  τον επίσης φιλοΝαζί    Πλεύρη;  Θα στείλετε  επίσης  στο  πυρ το εξώτερο της Ιστορίας  έναν  Γεωργιάδη  που δε σεβάστηκε ούτε τη επιστήμη μας, ούτε την ιδιότητα του πολιτικού  και έκανε   μαύρες μπίζνες με την εταιρία Novartis, αποκομίζοντες εκατομμύρια ευρώ μίζες;
  2. Στο τζέρτζελο του γιορτασμού των 200 χρόνων από την ελληνική επανάσταση που  συμμετείχατε ως  μέλος της επιτροπής,  πήγατε αμισθί;  3 φορές ζητήσαμε πληροφορίες για το συγκεκριμένο θέμα από   τους παρατρεχάμενους  της εφοπλιστίνας  Γιάννας  Αγγελοπούλου,  αλλά απέφυγαν να απαντήσουν. Ουδείς γνώριζε.  Εσείς;
  3.  Πώς δεχτήκατε να συνυπάρχετε στην παραπάνω επιτροπή με ένα φανατικό   αντικομμουνιστή και ψευδολόγο   που υποδύεται και τον ιστορικό  χωρίς να είναι; Τον περιβόητο   Ευστάθιο Καλύβα εννοούμε,  αν  δεν καταλάβατε.

Eμείς εδώ ,πάντως,, λέμε  “κύλησε ο τέντζερης  και βρήκε το καπάκι”. Την ξέρετε τούτη την περίφημη λαϊκή φράση;

Γράφαμε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ “ΕΛΛΑΔΑ 2021” . ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΝΤΕΛΙΡΙΟ- ΤΖΕΡΤΖΕΛΟ ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

.Οι Μαρκ Μαζάουερ και Στάθης Καλύβας στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης

Στάθης Καλύβας. Ο  κύριος …Δεξαμενή σκέψης της  Νέας  Δημοκρατίας και μέλος του επιστημονικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Δημοκρατίας “Κωνσταντίνος Καραμανλής”,  Το..πράγμα μιλάει από μόνο του.

Από κοντά  φυσικά  και ο έτερος  Καππαδόκης Μαρκ Μαζάουερ, καρασυστημικός ιστορικός και  αρθρογράφος των  Financial Times, της  εφημερίδας που ομνύει στην οικονομία της Αγοράς. Μάλιστα στο Μαζάουερ, έχουν δώσει   βραβεία  (αντιλαμβάνεστε  ποιοι και γατί) περισσότερα κι από τα βιβλία του  για την…εξαίρετη δουλειά  στη στήριξη του συστήματος που τον ανέδειξε και τον τιμά. 

Επομένως, ποιον, λέτε, θα επέλεγαν από τη…δεξαμενή προόδου, ελεύθερης σκέψης και ανεξαρτησίας ,που δεν είναι άλλα από το  πάλαι ποτέ φασιστικό κόμμα  της ΕΡΕ του  Κωνσταντίνου Καραμανλή  και το ακροδεξιό  σήμερα της Ν.Δ με αντιπροέδρους  στην κυβέρνηση έναν “χωρίς στολή Ναζί” και ένα διεφθαρμένο   πρώην δικαστικό; Εξαίρετη και σημειολογική η επιλογή  των συγκεκριμένων    στρατευμένων ιστορικών.

Αμφότεροι, ως  άνθρωποι που στηρίζουν το Σύστημα, τις Δημοκρατίες της μειοψηφίας, έχουν φυσικά κομματική ταυτότητα και όχι μόνο  την ιδεοληπτική της  φιλελεύθερης παράταξης. Είναι οπαδοί. Το καυχώνται μάλιστα και  και το επικαλούνται  στα βιογραφικά τους.

Αυτό το  εξαρτημένο με χίλιους τρόπους  δίδυμο, οι “κοντυλοφόροι”  του ιστορικού ψεύδους θα είναι στην επιτροπή «Ελλάδα 2021» για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης! Και τι θα πουν; Μα, τα γνωστά που “εξ απαλών ονύχων” διδάσκονται οι ΄Ελληνες. Τα ψεύδη της εθνικιστικής Ιστορίας.

-Δε θα πουν πως την Πόλη την παράδωσε στο Μωάμεθ το παπαδαριό της εποχής και πως για σχεδόν τετρακόσια χρόνια το  ιερατείο ήταν  “κώλος και βρακί” με την Πύλη. Είχαν όλα τα προνόμια και ήταν  εκείνοι  που πολέμησαν με λύσσα την ελληνική εξέγερση ( Δες , Ανωνύμου του ΄Ελληνος,  ” Ελληνική Νομαρχία”).

-Μήπως θα πουν πως η ελληνική επανάσταση ήταν στην ουσία μια  ρώσικη υποκίνηση, για τη λύση  του λεγόμενου Ανατολικού ζητήματος;

-Θα αναφέρουν πως μια πλειάδα “ηρώων” της Επανάστασης   δεν ήταν παρά γιαλαντζί αγωνιστές, πλιατσικολόγοι και διεφθαρμένοι ως το κόκαλο;

-Θα παραδεχτούν πως ο “γέρος του Μωριά” δεν ήταν κανένας απόγονος του… Περικλή, αλλά όπως ακριβώς τον αποκαλούσαν    οι Προεστοί,  παλιόβλαχος στο αίμα και τη λαλιά;

Θα πουν μήπως πως ο Ιωάννης Καποδίστριας, ήταν  ο υπουργός Εξωτερικών των Ρώσων, που τον έκαναν κυβερνήτη για να έχουν τον αχυράνθρωπό τους στην ευαίσθητη  αυτή περιοχή; Πως δεν ήταν  παρά ένας τύραννος, που τον εκτέλεσαν οι Μαυρομιχαλαίοι όχι για προσωπικούς λόγους, όπως θέλουν να λένε οι  στρατευμένες πένες, αλλά, επειδή ακριβώς ήταν ένας Ρώσος δικτάτορας, που κυνηγούσε αμείλικτα όποιον αγωνιστή  της επανάστασης δεν “έκλινε γόνυ” στον Τσάρο;

΄Οχι, δεν πρόκειται  να πουν  καμιά ιστορική αλήθεια. Δεν είναι πραγματικοί  ιστορικοί, παρά μόνο στα “τυπικά προσόντα”. Κατά τα άλλα,  πληρώνονται για όσα πρέπει να πουν .

Είναι  ακόμα πιο αισχροί και από τους δημοσιογράφους.  Οι καθεστωτικοί ιστορικοί με τα εθνικιστικά ψεύδη και την υστεροβουλία τους  είναι οι κυρίως υπεύθυνοι του   σοβινισμού, του ψευτοπατριωτισμού , του ρατσισμού των μαζών.  Τέτοιοι “ιστορικοί” διεξάγουν τους πολέμους  με τα…ιδεώδη που  διδάσκουν  να μάχονται  οι στρατιώτες.

Αλλά σε μια τέτοια κοινωνία ,η οποία στηρίζεται στο αφύσικο , το ψεύδος, την απάτη και ζει με αυτά, γιατί οι ιστορικοί και οι δημοσιογράφοι της  να είναι καλύτεροι; Με τέτοιες “πένες” ηδύνεται ο όχλος. “΄Αρτον θεάματα” και εθνικιστική τύφλα.  Σ΄ όλη την υφήλιο.