ΜΑΡΤΥΡΙΑ -ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΤΩΝ “ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ”!

 

Τι εκμυστηρεύτηκε ο απερχόμενος διοικητής της ΤτΕ

Προβόπουλος: «Κοιμόμουν με ευρώ και δεν ήξερα αν ξυπνήσω με δραχμή»

Προβόπουλος: «Κοιμόμουν με ευρώ και δεν ήξερα αν ξυπνήσω με δραχμή»

Από το 2008 τα λέγαμε για την κρίση αλλά οι πολιτικοί δεν άκουγαν, επισήμανε ο κ. Προβόπουλος και κατηγόρησε ευθέως την πολιτική ηγεσία ότι δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις του για τα δεινά που έρχονταν – Δεν κατονόμασε τους πρώην πρωθυπουργούς ή τους υπουργούς Οικονομικών στους οποίους είχε απευθυνθεί

«Οι προειδοποιήσεις της ΤτΕ από το 2008 για την επερχόμενη κρίση και το γεγονός ότι ζούσαμε με δανεικά δεν εισακούστηκαν από τους πολιτικούς». Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων ο απερχόμενος διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργος Προβόπουλος κατά την παρουσίαση του βιβλίου «Ιστορία της ΤτΕ – Το χρονικό της μεγάλης Κρίσης 2008 – 2013».

Ο κ. Προβόπουλος επισήμανε πως αποφύγαμε την κατάρρευση και την έξοδο από το ευρώ χάρη στις συντονισμένες προσπάθειες τον Ιούνιο του 2012 όταν μεταφέρθηκαν χαρτονομίσματα απ’ τις Κεντρικές Τράπεζες της Αυστρίας και της Ιταλίας.

«Ζούσα με την αγωνία το καλοκαίρι του 2012 σε τι νομισματικό σύστημα θα ξυπνήσω», δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντάς, ωστόσο, πως «με τον σωστό σχεδιασμό και πολλή δουλειά από τους εργαζόμενους στην τράπεζα αποτρέψαμε τα χειρότερα».

 Ο τ. Διοικητής της ΤτΕ και πλέον αρμόδιος, επιβεβαιώνει πέραν πάσης αμφιβολίας τη δική μας μαρτυρία για την επερχόμενη χρεοκοπία της χώρας το 2008, όπως επισημαίναμε σε κείμενό μας- συναγερμό στις 27 Οκτωβρίου του 2008 στο Homo-Naturalis.gr .Πολιτικοί και δημοσιογράφοι, όπως έχουμε επανειλημμένα καταγγείλει, αν και ενημερώθηκαν από μας (σήμερα μαθαίνουμε και από την ΤτΕ) ΕΣΙΩΠΗΣΑΝ τότε. Είναι ένοχοι “εσχάτης προδοσίας”.

Παραθέτουμε την αρχή και την κατακλείδα του άρθρου εκείνου, που είχε τίτλο “ΤΩΝ ΟΙΚΙΩΝ ΥΜΩΝ ΕΜΠΙΠΡΑΜΕΝΩΝ ΥΜΕΙΣ ΑΔΕΤΕ!-ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ”:

” Η Ελλάδα, είναι μια από τις πλέον χρεωμένες χώρες στον κόσμο και με το υψηλότερο κόστος δανεισμού. Παρ΄όλα αυτά, συνεχίζει να δανείζεται ασύστολα, αφού τα χρέη του παρελθόντος, τα έξοδα εξοπλισμών, τις αστρονομικές επιδοτήσεις των κομμάτων, τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, τις συντάξεις κ.λπ τα εξοφλεί κατά κανόνα με δανεικά. Κανείς δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να γνωρίζει επακριβώς ούτε τα ποσά, που αναλογούν σε κάθε σημερινό ΄Ελληνα να καταβάλει γι αυτά τα χρέη, ούτε και πόσες γενιές μελλοντικά έχουν επιβαρυνθεί με τα συγκεκριμένα χρέη και τα ελλείμματα της οικονομίας.

 

…Τέτοια,λοιπόν, είναι τα… μεγάλα σκάνδαλα στη χώρα μας και αυτούς τους σκοπούς εξυπηρετούν η κατασκευή και το φούσκωμά τους από τα ΜΜΕ και τα κόμματα. Το γεγονός ότι ήδη η χώρα έχει πτωχεύσει, πως δεν υπάρχουν πια χρήματα ούτε καν τα εφ άπαξ να πληρωθούν, πως η Ελλάδα έχει πιάσει πάτο οικονομικά…κανείς δε μιλά» (ΗΟΜΟ-NATURALIS.GR, 27/10/2008, ΑΡΧΕΙΟ).

Στη δίκη ( θα γίνει μια μέρα, είναι απολύτως σίγουρο),  αυτή η μαρτυρία του τ.διοικητή της ΤτΕ, των αρμόδιων οργάνων  της Ε.Ε και η δική μας   θα είναι καταλυτικές για την καταδίκη του τότε πρωθυπουργού Κ.Καραμανλή, της στενής ομάδας των συνεργατών του, αλλα και των λεγόμενων “κορυφαίων δημοσιογράφων” και ιδιοκτητών της εμπορικής δημοσιογραφίας,οι οποίοι σε  αγαστή συνεργασία (διάβαζε διαπλοκή) με τους πολιτικούς, απέκρυψαν τότε  την αλήθεια από τον ελληνικό λαό και  άφησαν το “σκάφος” της χώρας να συντριβεί στην “ξέρα” για μικροκομματικά και οικονομικά  συμφέροντα.

Η ιστορία τους έχει αμετάκλητα καταδικάσει. Μένει να δικαστούν και από το θεσμό της δικαιοσύνης της ελληνικής πολιτείας.  Και θα δικαστούν.