ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ!

 

“Συγχαρητήρια επιστολή στον πλοίαρχο του δεξαμενόπλοιου «Αρίων» συμφερόντων Ευάγγελου Μαρινάκη απέστειλε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, για τη διάσωση 163 μεταναστών.

«Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε εσάς, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του δεξαμενόπλοιου “Αρίων”, της εταιρείας ελληνικών συμφερόντων Capital Ship Management Corp, για τη διάσωση 163 μεταναστών, οι οποίοι βρίσκονταν σε κατάσταση κινδύνου πάνω σε δύο φουσκωτά πλοιάρια στη Μεσόγειο, νοτίου της Μάλτας», είπε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

«Η ενέργεια σας να κινητοποιηθείτε άμεσα, να σπεύσετε στο σημείο και να διασώσετε 163 ανθρώπινες ζωές από τη θάλασσα αποτελεί εξαίρετη πράξη αλληλεγγύης και υψηλής αίσθησης καθήκοντος. Αποδεικνύει εμπράκτως τα ιδεώδη που διαπνέουν την ελληνική ναυτιλία και επιβεβαιώνει τους λόγους που αυτή βρίσκεται στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτιλίας», συνέχισε, προσθέτοντας πως «η προσήλωσή σας στις διαχρονικές παραδόσεις της ελληνικής ναυτοσύνης τιμά την ελληνική ναυτιλία, τιμά τους ανθρώπους της, τιμά την ίδια μας την πατρίδα».

Αυτή η πράξη αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, αφού λίγους μήνες πριν, είχε φρίξει  ολόκληρος ο κόσμος από το έγκλημα των λιμενικών που άφησαν μανάδες με μικρά παιδιά στην αγκαλιά να πνιγούν στο Αιγαίο.

Γράφαμε στις  15-2-2014

 

Ο Δημήτρης ήταν ανάμεσα στους πρώτους που άνοιξαν την καμπίνα του βυθισμένου σκάφους και είδε τα πτώματα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το σκάφος ήταν ξύλινο με πολυεστέρα, μήκους περίπου 8-9 μέτρων. «Άθικτο, η δέστρα μπροστά μόνο είχε ξεκολλήσει. Σαπιοκάραβο. Αυτά χρησιμοποιούν όμως για να μεταφέρουν τον κόσμο. Και τον πνίγουν», είπε και περιέγραψε πώς άνοιξαν την καμπίνα με δυσκολία.

«Για να μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στην καμπίνα, αναγκαστήκαμε να σπάσουμε τους μεντεσέδες και να βγάλουμε την πόρτα. Και είδαμε μέσα ανθρώπους πεθαμένους. Εγώ μέτρησα τουλάχιστον πέντε. Αρχικά απεγκλωβίσαμε ένα κοριτσάκι και ένα σακίδιο. Μετά ήρθαν οι συνάδελφοι», διηγείται και η σοκάρει με τη διευκρίνισή του. «Δεν μπορείς να καταλάβεις κάτι παραπάνω, από τα ρούχα καταλαβαίνεις ότι είναι κοριτσάκι. Ακόμα και για εμάς που έχουμε δει πολλά ήταν άσχημο θέαμα. Μικρά παιδιά, γυναίκες, κλεισμένοι στην καμπίνα, με άσχημο καιρό, σε ένα σαπιοκάραβο, χωρίς σωσίβια…».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου ποιες ήταν οι σκέψεις του όταν βγήκε στην επιφάνεια, ο δύτης απάντησε «Έχουμε απεγκλωβίσει ξανά ανθρώπους σε ναυάγια, αλλά αυτή τη φορά… παιδιά γυναίκες… το έγκλημα ήταν πέρα από κάθε λογική. Γιατί αν δεν είναι έγκλημα αυτό που κάνουν οι λαθρέμποροι, τότε ποιο είναι;».

Συγκλονίζει η μαρτυρία δύτη για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

 

 “Γιατί αν δεν είναι έγκλημα αυτό που κάνουν οι λαθρέμποροι, τότε ποιο είναι?”

 

 H Ιστορία σε κρίνει και σου απαντά πως έγκλημα και αίσχιστη παλιανθρωπιά είναι αυτό που κάνεις εσύ τώρα.  Αντί να ζητήσεις , όπως ο αρχηγός του Ναυτικού, συγγνώμη ,που άφησαν οι συνάδελφοί σου και πνίγηκαν βρέφη και παιδιά, βγαίνεις άνανδρα και κουτοπόνηρα και βάζεις αφελή ερωτήματα σαν το παραπάνω. Ντροπή σου!Δυστυχώς, υπάρχουν ουκ ολίγοι σ΄αυτή τη χώρα, που η παλικαριά,η αξιοπρέπεια,η ντομπροσύνη  τούς είναι γνωστές και συχνάκις επαναλαμβανόμενες στο λεξιλογιό τους ως λέξεις, αλλα παντελώς απούσες ως έννοιες. Πάρτε παράδειγμα τους Ναζί. .Σκοτώνουν, μαχαιρώνουν πισόπλωτα και μετά… έκπληκτοι, ξαφνιασμένο, ανίδεοι , ρωτάνε. Μα εμείς; Υπάρχουν Ναζί; Ούτε πού τους ξέρουμε! Τετοιο θράσος. Εκλαμβάνουν την κουτοπονηρία, τον εξυπνακισμό ,  τη καραβλαχιά  ως εξυπνάδα.

 

Το είπαμε χίλιες φορές. Και να δεχτούμε πως δεν χτυπούσαν οι λιμενικοί τους πρόσφυγες για να τους γυρίσουν πίσω, ΟΦΕΙΛΑΝ, όταν για ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ λόγο έπεσαν τα παιδιά και οι μανάδες τους στη θάλλασσα, να πέσουν  στο νερό ,να “έκοβαν το λαιμό” τους, πριν πνιγούν, να τους σώσουν. Και αν  δεν μπορούσαν, να χαθούν μαζί τους στην προσπάθεια. Αυτό σημαίνει ανθρωπιά, αυτοθυσία και  επαγγελματισμός . Αλλά, όπως έδειξαν τα πράγματα, δε διαθέτουν ίχνος τέτοιων αρετών.Δεν έκαναν τίποτα, λοιπόν, για να τους σώσουν, αντίθετα τους παράτησαν στην τύχη τους να πνιγούν. Και πνίγηκαν, μικρά παιδά και μανάδες! (΄Εχουν, αλήθεια, οι δράστες παιδιά; Τί θα τους πουν,όταν μεγαλώσουν και  ρωτήσουν; Δε θα ήθελα να είμαι στη θεση τους). ΄Αρα, ή είναι στυγνοί εγκληματίες και απάνθρωποι ή ανίκανοι, ανεκπαίδευτοι  να κάνουν τέτοια δουλειά. Και στις δυο περιπτώσεις έπρεπε να απολυθούν  από την υπηρεσία αυτή και ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΟΥΝ. Είναι ένοχη και  η ελληνική πολιτεία, ηθικός αυτουργός του εγκλήματος.Και εσύ, συνάδελφε των άθλιων που τολμάς και  προσφέρεις κάλυψη σε άνανδρους δολοφόνους παιδιών , αφού δεν αντιλαμβάνεσαι τί σημαίνει τσίπα,σιώπα ,τουλάχιστον. (Ιστορία δε γνωρίζεις,είναι σίγουρο, απόδειξη πως δεν τη σέβεσαι. Αν γνώριζες τις σελίδες της, θα ήξερες πως ακόμα και σε πόλεμο-ναυμαχία  οι αντίπαλοι έσωζαν  τους  ναυαγούς ή περισυνέλεγαν τα πτώματα και τα παρέδιδαν στο αντίπαλο στρατόπεδο). Ντροπιάζεις ,εκτός των άλλων, και την ελληνική ιστορία και τη ναυτική μας παράδοση, άθλιε. Γι΄αυτό σιώπαινε.  Παιδιά με τις μανάδες τους πνίξατε!

 Πάρτε και συ και οι πανάθλιοι φίλοι σου το παρακάτω δημοσίευμα και τραβάτε να κρυφτείτε κάπου, αν διαθέτετε ίχνος αξιοπρέπειας.