ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

          

  ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΕΣΕΙ Ο  ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ . ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ. ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ.

 Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΤΑΘΕΙ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ. ΚΙ ΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ  ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΝΟΪΚΟΥΣ  ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΡΑΜΠ ΚΑΙ ΠΟΥΤΙΝ  ΤΟ ΡΟΛΟΓΙ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΥΡΙΣΕ ΣΤΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

                                                       1.

 

Είναι γνωστή η… «εκτίμηση» που τρέφει ο Άλεκ Μπόλντουϊν για τον Ντόναλντ Τραμπ. Αλλά χθες βράδυ έδωσε τα ρέστα του παρέα με άλλες διασημότητες σε μια διαδήλωση κατά του δισεκατομμυριούχου Ρεπουμπλικανού παραμονή της ορκωμοσίας του.

Αστέρια του Χόλυγουντ μαζί με χιλιάδες διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους της αμερικανικής μεγαλούπολης κοντά στο Trump International Hotel για να διαδηλώσουν κατά του εκλεγμένου προέδρου.

Ο Μπάλντουϊν, o οποίος συχνά διακωμωδεί τον Τραμπ στην εκπομπή Saturday Night Live του NBC και δέχεται τα «πυρά» του μέσω Twitter- ανέβηκε στο βήμα κι αστειεύτηκε ότι πρέπει να πάει γρήγορα στο ρωσικό προξενείο εκεί κοντά.

«Θέλω μόνο να σας πω ότι στέκομαι πολύ ώρα εδώ μέσα στο κρύο. Πρέπει να πάω στην τουαλέτα, πρέπει να κατουρήσω», είπε παριστάνοντας τον Τραμπ.

«Αλλά κρατιέμαι. Δεν θα το κάνω. Θα πάω σε μια εκδήλωση απόψε στο ρωσικό προξενείο. Θα κρατηθώ μέχρι να πάω εκεί. Κι όταν θα πάω στο ρωσικό προξενείο θα κατουράω για πολλή ώρα. Σαν το μεγαλύτερο κατούρημα που έκανα ποτέ στη ζωή μου», είπε πετώντας μπηχτές για το διαβόητο βίντεο που υποτίθεται ότι έχουν στην κατοχή τους οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες με τον Τραμπ να πληρώνει ρωσίδες ιερόδουλες για να ουρήσουν στο κρεβάτι που κοιμήθηκε ο Ομπάμα στο ξενοδοχείο Ritz Carlton της Μόσχας

 

«Θα κάνουμε αντίσταση 100 ημερών;», είπε απευθυνόμενος στο πλήθος με την κανονική του πλέον φωνή.

 

Και συνέχισε εξαπολύοντας επίθεση στον Τραμπ και το επιτελείο του.

Το παρών στη διαδήλωση στο Columbus Circle και το Central Park West έδωσαν και πρωτοκλασάτα ονόματα του Χόλυγουντ όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο, η Τζούλιαν Μουρ, ο Μαρκ Ράφαλο κι η Σύνθια Νίξον, αλλά και ο βραβευμένος με Όσκαρ κινηματογραφιστής Μάικλ Μουρ κι η διάσημη τραγουδίστρια Σερ.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ που έγραφε «Όχι» μπροστά απ’ το Trump International Hotel

Ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο ήταν ο πρώτος που ανέβηκε στο βήμα για να διαβάσει κάποια σκληρά tweet για τον Τραμπ και να τον καταγγείλει ως «παράδειγμα προς αποφυγή για τη χώρα και τη Νέα Υόρκη».

«Πολεμήστε τον Τραμπ κάθε μέρα» και «Δικαιοσύνη και Ανθρώπινα Δικαιώματα για Όλους» έγραφαν κάποια απ’ τα πλακάτ που κρατούσαν διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη, όπου η πλειοψηφία των κατοίκων ψήφισαν τη Δημοκρατική αντίπαλό του, Χίλαρι Κλίντον.

«Δεν έχει λαϊκή εντολή για να κυβερνήσει» είπε ο Μάικλ Μουρ για τον Τραμπ αναφερόμενος στο γεγονός ότι η Κλίντον κέρδισε τη λαϊκή ψήφο κατά τρία εκατομμύρια.

«Εμείς είμαστε η πλειοψηφίθα. Μην τα παρατάτε. Εγώ δεν πρόκειται να τα παρατήσω!», είπε.

Αλλά και η τραγουδίστρια Σερ ανέβηκε στη σκηνή αποκαλώντας τον Τραμπ «απίστευτο ναρκισσιστή», που έχει βαλθεί να αλλάξει το πρόσωπο του κόσμου.

«Το μόνο που θα μας σώσει είστε εσείς. Μόνον εσείς μπορείτε να μας σώσετε», είπε απευθυνόμενη στο πλήθος.

Ο Δημοκρατικός δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο απηύθυνε έκκληση στους προοδευτικούς πολιτικούς και κάλεσε τους Αμερικανούς σ’ ολόκληρη τη χώρα να ορθώσουν ανάστημα σε ό,τι διαφωνούν υψώνοντας φωνές διαμαρτυρίας.

Ένα ομοίωμα του «μάντη» Τραμπ καλεί τους θεατές να δουν «πόσο μεγάλο είναι το μέλλον της Αμερικής» στη διαδήλωση στη Νέα Υόρκη.

 

                                                          2. 

Η ΤΖΑΚΙ ΕΒΑΝΣΟ

Η νεαρή που… κατακρεούργησε τον εθνικό ύμνο στην ορκωμοσία Τραμπ 

 

 

 

Ενα κορίτσι 16 ετών από το ριάλιτι «Αμερική έχεις ταλέντο», η Τζάκι Εβανσο, ήταν η μόνη που δέχτηκε να τραγουδήσει στην ορκωμοσία Τραμπ, αφού όλοι οι μεγάλοι καλλιτέχνες του γύρισαν την πλάτη.

Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που αρνήθηκαν να τραγουδήσουν στην τελετή ορκωμοσίας ήταν ο Ελτον Τζον, ο Αντρέα Μποτσέλι, η Σελίν Ντιόν και η Ρεμπέκα Φέργκιουσον.

Αλλά η 16χρονη τραγουδίστρια Τζάκι Εβάνσο φάνηκε πως δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή για να τραγουδήσει τον εθνικό ύμνο των ΗΠΑ στην τελετή ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ.

Η επιτροπή ορκωμοσίας είχε κρίνει πως η νεαρή Τζάκι αποτελεί το καταλληλότερο πρόσωπο για την περίσταση μιας και αντιπροσωπεύει «το καλύτερο και το λαμπρότερο της Αμερικής».

 

Δείτε στο βίντεο αλλά και στη φωτογραφία την Μισέλ Ομπάμα να υποφέρει ακούγοντας την Εβανσο να «σκοτώνει» τον Εθνικό Υμνο:

«Είμαι τόσο ενθουσιασμένη. Θα είναι φανταστικά», είχε δηλώσει η 16χρονη  και είχε προσθέσει ότι δεν είναι πολιτικοί οι λόγοι για τους οποίους θα τραγουδήσει για τον Τραμπ.

Η νεαρή τραγουδίστρια, που χαρακτηρίζεται ως παιδί-θαύμα, έγινε γνωστή μέσα από την εκπομπή «Αμερική έχεις Ταλέντο», το 2010. Το μικρό κορίτσι είχε εντυπωσιάσει το κοινό με το στιλ όπερας, αν και ήταν μόλις 10 ετών. Μπορεί να μην είχε κερδίσει στο σόου, μιας και ήρθε δεύτερη, ωστόσο, η καριέρα της ξεκίνησε με το ταλέντο της να ξεδιπλώνεται κι άλλο.

Αλλά οι Αμερικανοί που την άκουσαν στην ορκωμοσία δεν έμειναν ευχαριστημένοι. «Jackie Evancho butchered the anthem. #Inauguration» -Η Τζάκι Εβανσο κατακρεούργησε τον ύμνο, έγραψαν οι περισσότεροι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.