ΜΕΝΔΩΝΗ, ΚΕΡΑΜΕΩΣ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΑ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ. ΤΟ ΟΦΘΑΛΜΟΦΑΝΕΣ ΑΠΟΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

 Στο  Εφετείο Αθηνών όταν θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί. Η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι προαιρετική. Είναι δεσμευτική, υποχρεωτική.΄Οποιος  επικαλείται  “προφάσεις εν αμαρτίαις” και  προπαντός   ουδετερότητα, είναι συνοδοιπόρος με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με 3.500 επιθέσεις, κακοποιήσεις, βασανισμούς ανθρώπων και 60 δολοφονίες!

ΟΛΟΙ ,ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

________________________________________

                              ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ

Πάλι μαζεύτηκαν γράμματα, που αν  τα αφήσουμε ή  δε θα τα ανεβάσουμε ποτέ, γιατί συνεχώς καταφθάνουν καινούρια, ή θα είναι ανεπίκαιρα αν δε δημοσιευτούν τώρα. Και εκτός των άλλων,  ο κάθε αποστολέας για να φτάσει να μας στείλει μέιλ , σημαίνει πως τον “τρώει” το θέμα του και θέλει να ακουστεί, να μοιραστεί τις σκέψεις του με τη δική μας κοινότητα.

Εδώ με την ευκαιρία να επισημάνουμε πως στο σάιτ μας έχει ένα ιδιαίτερο κόσμο που το επισκέπτεται.  Πολίτες που “δε σηκώνουν μύγα στο σπαθί” τους. Το διαπιστώνουμε από τον τρόπο που γράφουν, που διατυπώνουν τις  σκέψεις τους.΄Ανθρωποι κατασταλαγμένοι, με “άποψη”,  με ιδεολογική  υποδομή.  Ξέρουν πού μπαίνουν .Δεν τους γελάς με τίποτα.  Σε βάζουν με την πρώτη κάτω,  έτσι και πουλήσεις  “τσαμπουκά”.

Εκείνο που είναι απολύτως  φανερό από την επικοινωνία με πολλούς από τους επισκέπτες μας, είναι πως η επιλογή το δικού μας ιστότοπου έχει να κάνει ΚΑΙ με τη στάση τους απέναντι στη συντεχνία που έχουν  κάνει επάγγελμα την (παρα)πληροφόρηση . Την εμπορική δημοσιογραφία. Ξέρουν πολύ καλά πόσο συστημικοί και καιροσκόποι είναι. Πως “δεν δαγκώνεις χέρι που σε ταϊζει”.  Και αν το δαγκώσεις μια μέρα,  είναι γιατί ή δε σε πληρώνει πια,  ή σου δίνει λίγα.  Οπότε κι εσύ ως …καλός επαγγελματίας, αλλάζεις αφεντικό και απόψεις αυθωρεί  και παραχρήμα. Δε χρειάζεται, δα, να έχεις και συνείδηση σε τέτοιες επιλογές. Αυτό έλειπε!

Τη μαφιόζικη αυτή  συντεχνία των κοντυλοφόρων,  η δική μας  εδώ παρέα , δεν την πάει με τίποτα. Είναι διαπιστωμένο. ΄Εχουν αλλεργία στη δημοσιογραφική πένα. ΄Οπως κι εμείς, άλλωστε.

Α, ναι. Μας επισκέπτονται επίσης  και κάποιοι που φρίττουν με όσα γράφουμε. Κυρίως εθνικιστές,  θεούσοι, ανιστόρητοι, στρατευμένοι, συστημικοί , φονταμενταλιστές γενικώς. Εμείς τους προειδοποιούσαμε  από παλιά   να αποφεύγουν  τις επισκέψεις και τα πολλά- πολλά μαζί μας.  Δεν ακούν. Ειδικά όσοι έχουν προβλήματα υγείας.  Καραδοκούν  εδώ εγκεφαλικά κα εμφράγματα.

Μάλλον, τρέφονται από το μαζοχισμό τους. Και ξεσπούν στη γλώσσα.΄Οχι μόνο της αλλάζουν τα φώτα από ανεπάρκεια στη  γνώση της ,αλλά και προτιμούν να αναδεύουν τα κοπρώδη  λύ(η)μ(μ)ατά της . Βρίζουν κατά τρόπο που θα του ζήλευαν και οι παλιοί νταβατζήδες στην Τρούμπα.

Λοιπόν,  βάζουμε μια σειρά από γράμματα (αποσπάσματα ως συνήθως):

 

 

1.”ΚΡΕΟΝΤΑΣ” (!)

“Δεν είσαι πάντως  κι  από τη μεριά τη δική μας εντελώς (σημ. Περί Κορόνα ο λόγος).  Και με τη μάσκα και χωρίς αυτή. Ισμήνη, δηλαδή.   Κι εσύ ξέρεις καλά πως δεν μπορείς να πατάς σε δυο όχθες  Ξεκαθάρισέ το…”

***

(Είσαι από τους άλλους, που λέμε παραπάνω. Τους υβρίζοντας και βωμολοχούντας.  Κακό του εαυτού σου κάνεις. Τα  είπαμε).

 

Απάντηση:  Κι εσύ , όπως όλη της συνομοταξίας σου, έχετε πάρει διαζύγιο με το διάβασμα.( Και  τους καλούς τρόπους… βεβαίως, βεβαίως!). Διαβάζεις μισά ή μόνο τίτλους.

 

Η θέση μας για τον ιό και  τα μέτρα είναι ξεκάθαρη. ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ  ΛΗΨΗΣ ΣΟΒΑΡΩΝ ΜΕΤΡΩΝ  (  ΙΑΝΟΥΙΟΣ 2020). Η  κυβέρνηση  πήρε είδηση δυο ολόκληρους μήνες μετά  τη σοβαρότητα της κατάστασης  και άφησε την πανδημία να εξαπλωθεί.  Κι αντί για μέτρα  πήρε  …ημίμετρα. ΚΑΙ  ΤΟΣΟ ΑΡΓΑ ΚΙ ΑΥΤΑ. Και το χειρότερο, αντισυνταγματικά και πραξικοπηματικά.

 

Ιός υπάρχει, είναι σφόδρα επικίνδυνος, ως βαριά μορφής γρίπη. Κι αν έχεις αδύνατο, καταβεβλημένο  οργανισμό  και προσβληθείς, μπορεί και να μην τη σκαπουλάρεις! Και φυσικά η μάσκα είναι απολύτως απαραίτητη σε κλειστούς χώρους, μαζώξεις, ακόμα και  σε εξωτερικούς, αν η περιοχή είναι επιβαρυμένη. Και το εμβόλιο είναι επίσης απαραίτητο  να κυκλοφορήσει και είναι ανόητο  να λένε κάποιοι   πως δεν θα το κάνουν.

Μάσκα, ανίχνευση, αποφυγή πολυπληθών εκδηλώσεων ,εμβόλιο είναι τα ουσιαστικά μέτρα. Τα άλλα ή είναι ημίμετρα ή επικίνδυνα ,όπως το lockdown.  Και αναποτελεσματικά.

 

Τώρα, πώς παρουσιάζουν τα  Μέσα Παραπληροφόρησης ως Αρμαγεδώνα τον Κορόνα, αυτό έχει να κάνει με τη κερδοσκοπία τους. Μια βιομηχανία είναι που ζει και πλουτίζει από τον τρόμο, τον πανικό, την απειλή. Και μόνο την είδηση, την πληροφορία τη σωστή κριτική δεν εξυπηρετούν.  Αισχρή, ανήθικη  βιομηχανία. Οι μαφιόζοι, ο υπόκοσμος,  είναι αγγελούδια μπροστά στους κοντυλοφόρους,

΄Οταν μόνο από το τσιγάρο πεθαίνουν 8 εκατομμύρια το χρόνο , τα 3  εκατομμύρια ως παθητικοί καπνιστές, όταν η μισή Ελλάδα έχει ανάπηρο ιππόκαμπο και αμυγδαλές εγκεφάλου από τους μπάφους, όταν  θερίζει παγκόσμια   ο καρκίνος από τη μολυσμένη   διατροφική αλυσίδα, τον υδροφόρο ορίζοντα, την ατμόσφαιρα, όταν  14.000 παιδιά, κάτω των  πέντε ετών, πεθαίνουν καθημερινά από την έλλειψη μιας…ασπιρίνης     και αναδεικνύεις σε “υπ΄ αριθ.  ένα” κίνδυνο   τον  Κορόνα  με καθημερινά δελτία θανάτου(!), ή είσαι απατεώνας και κερδοσκόπος, όπως εκδότες, καναλάρχες και  ζόμπι της δημοσιογραφίας ή  είσαι  πανηλίθιος!

Διαλέγεις και παίρνεις.

 

2. Λουκούμειος (!)

“Αυτό το δίδυμο Μενδώνη -Κεραμέως, μου λες από πιο “Ιράν”  ξεπήδησε;  Πώς είναι δυνατό  ένα λαός να εκλέγει και να διατηρεί υπουργούς στους πιο νευραλγικούς τομείς, όπως το Παιδείας  και  του  Πολιτισμού, τέτοια φασιστοειδή;”

***

Κατ΄αρχήν, δεν είναι δίδυμο,  είναι… τετράδυμα. Λείπουν από  υπουργικούς  θώκους,  Παναγιωταρέα και Περιστέρη (ξεκοκαλίζουν σε άλλα πόστα  τα δικά σου λεφτά). Κολλητάρια στον εθνικισμό και το φασισμό κάθε είδους.

΄Απασαι εξαργυρώνουν τα γραμμάτια της μεταφοράς του… νέκυος του Αλέξανδρου στην Αμφίπολη!  Και φυσικά, των “αγώνων” τους υπέρ της μιας και ελληνικής Μακεδονίας. Θεούσες και μάλιστα…μεταλαμβάνουσαι των “Αχράντων Μυστηρίων”,  ανελλιπώς, έστω και  εν μέσω επιδημίας.  Δεξιές, ασφαλώς,  συντηρητικές και όλα τα παρεπόμενα της   κακιάς τους  μοίρας. Ο Κούλης τους τις αντάμειψε γι΄ αυτά ακριβώς τα χαρίσματα!

Τώρα μην είμαστε ούτε υπερβολικοί, ούτε  γενικολόγοι. Ελληνικός  λαός δεν είναι κάποιοι  Χαχόλοι, ίδιους φυράματος  που τις ψήφισαν. Οι ‘ Ελληνες είναι 10.000.000 στους εκλογικούς καταλόγους.  Η κυβέρνηση της διαφθοράς, της απάτης και της Μαφίας , πήρε γύρω στα  2.500.000 ψήφους. Οι υπόλοιποι,  8.500.000 ΄Ελληνες,  “φτύνουν” σε ιδεολογήματα, “τρίπτυχα”, αλλά   και πρόσωπα της διεφθαρμένης  Δεξιάς.  Κυβερνούν … ελέω απάτης του εκλογικού νόμου.

 

΄Αρα ,μην είσαι υπερβολικός. Ολόκληρος λαός Κρετίνοι!

 

 

3.ΣΥΡΙΖΑΙΟΣ

“…Αν έστω, όπως λες,  είμαστε το “μη χείρον”  σε σχέση με τη Δεξιά, τότε γιατί προπαγανδίζεις την Αποχή; Αν από τα 4 εκατομμύρια που απέχουν η ψήφισαν  λευκό και άκυρο,  μόνο 500.000 έδιναν  ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ ,η  Δεξιά θα είχε κατατροπωθεί…”

***

Λοιπόν…σύντροφε, ίσως  δεν έχεις αντιληφθεί ποιοι απέχουν από τις εκλογές ή ψηφίζουν άκυρο λευκό.  Μιλάμε για εκείνους που συνειδητά δεν ψηφίζουν. ΄Οχι τους απέχοντες, ως κάτοικοι  εξωτερικού, ασθενείς και  αδιάφοροι.  Συνειδητά απέχοντες,   είναι οι περισσότεροι από αυτά  τα 4 εκατομμύρια που λες.

Αυτή η μεγάλη  παράταξη είναι το υγιέστερο  κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Και η μη προσέλευση τους στις κάλπες ή το λευκό – άκυρο, είναι πολιτική απόφαση -στάση και μάλιστα διαμαρτυρίας  για τον τρόπο που λειτουργεί το  Σύστημα γενικότερα. Και όχι μόνο το εκλογικό.

Μια τεράστια δεξαμενή καθαρών μυαλών και συνειδήσεων, που αποκλείεται  να βρεις στους καθεστωτικούς κομματικούς οπαδούς. Πώς να πείσεις ένα τέτοιο πολίτη να πάει να ψηφίσει Κοτζιά και Φίλη; Αλλά έστω και κάποιους πιο …φωτισμένους εκεί μέσα σε σας;

Να μας πεις ποια ήταν η στάση του ΣΥΡΙΖΑ ως  μείζων Αντιπολίτευση στη πανδημία και τα λεγόμενα ελληνοτουρκικά. Απόλυτη  ταύτιση με τη Δεξιά κυβέρνηση. Είτε τον Κούλη άκουγες, είτε τον Αλέξη, ίδια λέγανε.

Στο μέγα ζήτημα των εξοπλισμών “κιχ”  δεν έβγαλε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρει πολύ  καλά  για ποιο λόγο γίνονται  οι αγορές. Και πόσο θα επιβαρύνουν την οικονομία. Αλλά, τρίβουν τα χέρια τους στο κόμμα ,  για να τους έχουν αργότερα  στο χέρι.  ΄Ενα ακόμα σκάνδαλο Novartis για κατανάλωση.

Κι αν δε συμβαίνει αυτό, τότε  πρώτη  φορά αριστερή  Αντιπολίτευση  βάζει πλάτη σε δεξιά Κυβέρνηση, στηρίζοντας επιλογές,  αποφάσεις και μέτρα στα οποία η Αριστερά  επενδύει αντιπολιτευτικά. Ούτε καν το ΠΑΣΟΚ στις κακές του ημέρες έτσι (που δεν ήταν  τέτοιες απ΄αρχής).

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτός των άλλων ψαρεύει  ψήφους Κεντροδεξιάς, που δεν θα τις πάρει  φυσικά και  “φτύνει”  ένα ολόκληρο κίνημα συνειδητής Αποχής. Μια δεξαμενή, που αν τηρούσε ό Τσίπρας, έστω  ουδέτερη  στάση σε  ελληνοτουρκικά, εξοπλισμούς  και  πανδημία, θα είχε  εξασφαλίσει ένα μικρό ή μεγάλο τμήμα της Αποχής.

Αλλά, είπαμε. Τους σνόμπαρε.   Προτίμησε  να ακολουθήσει τις συμβουλές πολιτικά  αστοιχείωτων στελεχών του   και συμβούλων πως συμφέρει να μαυλίζει  κεντροδεξιές ψήφους, παρά να προχωρήσει έμπρακτα  σε  καθαρό και έντιμο κάλεσμα στο Κίνημα της συνειδητής Αποχής,

Τα λάθη, η υπεροψία και φυσικά η δημαγωγία, πληρώνονται, Συριζιανέ μου!