ΤΗΛΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ “ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ”. ΤΟ “ΣΧΟΛΕΙΟ” ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΑΣ ΞEΚΙΝΗΣΕΙ

                     ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ

Χτες που χρειαστήκαμε από το αρχείο το κείμενο με τίτλο «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ» (ΑΚΕΪ) διαπιστώσαμε σ΄αυτό τα παρακάτω “ημαρτημένα”, που δεν είναι και λίγα:

(γεινικότερ , συμβάινει ,ιστοριικό ,έχου,αλλαλούμ ,παραξάραξη ,  χωρός μυαλό,αβυσσαλές ,μικρόφωμα ,ελληνοτουρικό , επωλουθούν  ,πόσω μάλλον ,τις πειρισσότερες  ,πανολεθρία ,αρμοδότητα ,πατρωτική, παθογένεις  ,ιδοληπτικές).

Σε πολλά άλλα θέματα από το 2007 που λειτουργεί ανελλιπώς το σάιτ, συναντά κανείς την ίδια κατάσταση. Λέξεις κομμένες, γράμματα να λείπουν, μορφολογικά σφάλματα, καμιά φορά και λάθη που “βγάζουν μάτι, άλλες ατέλειες και οπτικές ακαλαισθησίες.

Τα περισσότερα τέτοια σφάλματα, όσα δεν  προέρχονται  από τις αιτίες που έχουμε ήδη επισημάνει σε  μόνιμη ανάρτηση στο “Παλαιό Αρχείοι”(*),όπως αυτά παραπάνω, προέρχονται από την κακή επεξεργασία των κειμένων στις διάφορες  “διορθωτικές”  φόρμες που μπαίνουν.΄Αγνωστο γιατί και σε αυτές καιροφυλακτεί ο…”Δαίμων του τυπογραφείου”.΄Ιδιος και απαράλλακτος, ο φόβος και τρόμος,  τυπογράφου και συγγραφέα στις παλιές  λινογραφίες .

Υποτίθεται πως  με τη σύγχρονη τεχνολογία, τα κείμενα  “σαρώνονται”, ελέγχονται λεπτομερώς από τις διάφορες “εφαρμογές”, πριν ανέβουν, για να είναι εμφανισιακά …κόσμια και να πληρούν τους ορθογραφικούς κανόνες.  Δυστυχώς, δε συμβαίνει πάντα αυτό. Και όταν  εμπιστεύεσαι την τεχνολογία και την τεχνική και όχι τα μάτια σου, τότε θα συμβαίνουν λάθη ,όπως τα παραπάνω.

Επιείκεια,  συγχωρητικότητα,  ανοχή, κατανόηση και τα όμοια καλοσυνάτα,  είναι ευπρόσδεκτα. Αλλά και απαραίτητα , για να συνεχίζουμε τη δουλειά μας εδώ, μέσα στις τόσες άλλες  αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε καθημερινά.

                                          *( ΠΑΛΑΙΟ ΑΡΧΕΙΟ)

                                                  ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ

΄Οσοι για πρώτη φορά επισκέπτονται το σάιτ, θα διαπιστώσουν πως  στο  “ΑΡΧΕΙΟ”,  αλλά καμιά φορά και στη νέα βέρσιον, σε πολλές σελίδες, παρατηρείται μια “ακαταστασία” και ελλιπής τεχνική υποστήριξη, που υποβαθμίζουν την ποιότητα της εμφάνισής των κειμένων. Παράλληλα, διαπιστώνεται ενίοτε  και κακή δια-μόρφωση των άρθρων (μορφολογία, λεξιλόγιο κ.α), που οφείλονται σε τρεις  κυρίως λόγους: 1. Στις κατά καιρούς επελάσεις, όπως έχουμε άπειρες φορές καταγγείλει, των βάνδαλων χάκερ στο σάιτ β. στην  κακή… χειρουργική επέμβαση παλιότερα των συνεργατών, που είχαν αναλάβει  την  αποκατάσταση του τονικού συστήματος των κειμένων μας, αφού πολλά είχαν δημοσιευτεί σε ατονικό σύστημα γραφής.  ΄Ετσι, μαζί με τους τόνους, που έβαλαν, πήραν “σβάρνα” και πολλές λέξεις και σειρές στις  παραγράφους των θεμάτων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται ουκ ολίγα “τυπογραφικά ημαρτημένα”. 3.Την έλλειψη οικονομικών πόρων, που καθιστά δύσκολη την πρόσβασή μας σε καλύτερης ποιότητας τεχνική υποστήριξη του σάιτ.

Για όλα αυτά, ζητάμε την κατανόηση και την ανοχή των επισκεπτών μας.

________________________________________

                                 ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

  1. “Ο Δημήτρης Κουτσούμπας, θα είναι παρών στο Εφετείο Αθηνών όταν θα ανακοινωθεί η απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής.

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, «την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, ημέρα που θα ανακοινωθεί η απόφαση στη δίκη της ναζιστικής – εγκληματικής Χρυσής Αυγής, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας, καθώς και στη συγκέντρωση που καλούν συνδικάτα, σωματεία, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι».

***

Να είμαστε ΟΛΟΙ εκεί. Η συμμετοχή των πολιτών δεν είναι προαιρετική. Είναι δεσμευτική, υποχρεωτική.΄Οποιος  επικαλείται  “προφάσεις εν αμαρτίαις” και  προπαντός   ουδετερότητα, είναι συνοδοιπόρος με τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που βαρύνεται με 3.500 επιθέσεις, κακοποιήσεις, βασανισμούς ανθρώπων και 60 δολοφονίες!

ΟΛΟΙ ,ΤΕΤΑΡΤΗ, 7 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ

 

2. Φουντώνει η αντιπαράθεση για τις καταλήψεις: Η ΟΛΜΕ θέλει να μπλοκάρει την τηλεκπαίδευση στα σχολεία

Αδιανόητο: Ξύλο και... καρεκλιές μεταξύ γονέων και μαθητών σε κατάληψη της Καλαμάτας

***

΄Ο τι πιο άχρηστο στην εκπαίδευση είναι οι συνδικαλιστές. Δεν πάτησαν ποτέ σε τάξη πολλοί από δαύτους.  Νέμονται  αξιώματα και λεφτά. Και φυσικά  έχουν αφεντικά τα κόμματα.  Ανέκαθεν .

Η ΟΛΜΕ πρώτη …κυρία σε τέτοιες συμπεριφορές.  Ξέρω συνδικαλιστές που για 20 χρόνια, συναπτά,  δεν πάτησαν ποτέ στην οργανική τους θέση. Δεν μπήκαν ούτε μια ώρα σε τάξη. Και ο μισθός, επιδόματα, δώρα, έπεφταν κανονικά. Και έτσι βγήκαν στη σύνταξη. 30/35 χρόνια δε δούλεψαν ποτέ!

Αν  με προκαλέσουν θα πω ονόματα.  ‘ Οχι ένα. Πάνω από 20! Και ξέρουν πως …ξέρω.

΄Ολα τα χρόνια μου, όσα υπηρέτησα στη Β/θμια εκπαίδευση, υπήρξα συνδικαλιστής.  Αλλά μάχιμος εκπαιδευτικός. ΄Οχι της  συνδικαλιστικής λούφας.  Το βιβλιάριο υγείας μου έχει μόνο λευκές σελίδες σε αναρρωτικές άδειες και φάρμακα. ΄Ημουν πάντα  στην τάξη μέσα ή στην “καρέκλα” του Διευθυντή που έχει “καρφιά”, αν θες να κάνεις καλά τη δουλειά σου.

 

Επί της ουσίας. Το σχολείο, όπως λειτουργεί επί δεκαετίες, είναι άχρηστο. Εντελώς.  Το 80% των εκπαιδευτικών, οφείλουν να αλλάξουν δουλειά. Χασάπηδες, κορδελιάστρες,  χορευτές.  Δάσκαλοι όχι.

Η τηλεκπαίδευση να καθιερωθεί επισήμως. ΄Αξιοι εκπαιδευτικοί να αναλάβουν την κατάρτιση των προγραμμάτων διδασκαλίας.  Και να  ξεκινούν τα μαθήματα 11 το πρωί . Με διαλείμματα.    “Σχολείο” στο σπίτι.

2 φορές  την εβδομάδα , κάπου στις 12 μεσημέρι, ανάλογα την εποχή,  ας πηγαίνουν  τα παιδιά  και σε  σχολικά κτίρια για  κοινωνικές επαφές, μερική συμβίωση. Η κοινωνικοποίηση είναι απαραίτητη σε αυτές τις ηλικίες.

Οι δάσκαλοι πλέον  να είναι “παιδονόμοι”. ΄Οχι να κάνει μάθημα και η “κουτσή Μαριώ”. Οι περισσότεροι “στραβώνουν” τα παιδιά. Και μάλιστα τα κάνουν “ανάπηρα” στο μυαλό κα τη ψυχή σε όλη τους τη ζωή.

Μιλάμε για ένα 80% των εκπαιδευτικών.  Ανίκανοι Για σκεφτείτε το  σοβαρά οι γονείς!

 

3. α. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του Μελάνια είναι θετικοί στον κορωνοϊό.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια

β. ΄Οταν η πραγματικότητα εκδικείται: Ο Τραμπ από τα απολυμαντικά ένα ακόμα… κρούσμα

ΣΚΑΪ

γ. ΑΠΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ
10+3 φορές που ο Τραμπ υποτίμησε δημόσια τον κορωνοϊό

Εγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώνοντας την είδηση: «Απόψε, η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ και εγώ διαγνωσθήκαμε θετικοί στον COVID-19. Ξεκινάμε την καραντίνα μας και τη διαδικασία ανάρρωσης αμέσως. Θα το περάσουμε μαζί και αυτό».

***

Δε λέμε.  Κακό για το προεδρικό ζεύγος που  νόσησαν από τον ιό.  Και δεν επιχαίρουμε  ,όπως το  κερδοσκοπικό, ακροδεξιό πορνοκάναλο παραπάνω.

΄Ομως,  έχει και το καλό της  αυτή η εξέλιξη. Τουλάχιστον θα γίνει γνωστό και επιβεβαιωμένο  στα πέρατα της γης πως ο κορόνα είμαι μια ΣΚΛΗΡΗ γρίπη στην οποία, όπως συμβαίνει με όλους τους ιούς και όχι μόνο  με τον COVID-19. , ο οργανισμός αντιδρά ανάλογα με τις δυνάμεις του, τα κότσια του. Και τη συντήρηση που του κάνουμε.

Αρρώστιες βαριές, κακές διατροφικές συνήθειες,  το  κάπνισμα το ποτό, το ξενύχτι, επίσης,  η κακή ζωή  γενικώς, επιβαρύνουν τον οργανισμό. Και μπορεί ένας τέτοιος φορέας του ιού  να “καταλήξει”. Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως,   πάνω από 85/90% , αναρρώνει  πλήρως.

Να συμβεί το ίδιο ελπίζουμε με τον Αμερικανό πρόεδρο και τη σύζυγό του, για να  δοθεί ακόμα ένα χαστούκι στους ” Ψάλτες” και τους λογής συνωμοσιολόγους.

Η χειρότερη “κατάρα” σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο ιός. Ο διεθνής Τύπος παραπληροφόρησης και  προπαγάνδας, είναι ο τρόμος.  Ακριβώς, επειδή αυτός είναι ο ρόλος του, ανέκαθεν. Να πανικοβάλουν, να τρομοκρατούν  να κερδίζουν με πρόφαση την ενημέρωση οι μαφιόζοι της εμπορικής δημοσιογραφίας.

Χτυπήστε τους Γκεμπελίσκους  κατακούτελα. Μην έχετε καμιά δοσοληψία με  δαύτους. Την παραμικρή πίστη σε όσα λένε . Αγνοήστε τους.  Είστε η δύναμή τους, αν τους δίνετε “κλικ” και τηλεθέαση- ακροαματικότητα.   Είναι ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ. Και μόνο τέτοιοι.

Καλή ανάρρωση στο προεδρικό ζεύγος της Αμερικής!

 

4. Μητσοτάκης: Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι -Η ΕΕ έστειλε σαφές μήνυμα αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και αποφασιστικότητας», τόνισε και σημείωσε ότι «κατέστησε όμως ταυτόχρονα και απολύτως σαφές ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει την επιθετική της συμπεριφορά». Τέλος, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι προσβλέπει στην έναρξη των διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

***

Μια χαρά! Αφού είναι  έτσι, δεν τα χρειαζόμαστε πια τα αεροπλάνα και τις φρεγάτες των Γάλλων και των Γερμανών.  Το λες καθαρά.

Αν προχωρήσεις και τώρα στις αγορές αυτές, είναι σίγουρο πως το  κάνεις για τις μίζες .Και είσαι, όχι μια φορά , πολιτικός απατεώνας, αλλά  ο…  αρχηγός των απατεώνων και των διεφθαρμένων.

 

5.Συνάντηση Μητσοτάκη -Ορμπαν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής

Κυριάκος Μητσοτάκης με Βίκτορ Ορμπάν

***

” Εύρε Φίλιππος Ναθαναήλ”! Δυο “‘Ορμπαν” στην… “ίδια πόλη”.Αλλά,  ξένοι  δεν είναι. Τακίμια θα λέγαμε.  Με διαφορά, προ τα πάνω ,σε ακροδεξιές και μαφιόζικες επιδόσεις , του ΄Ελληνα “΄Ορμπαν”

 

6. Νίκος Κοτζιάς για ελληνοτουρκικά και κυβέρνηση Μητσοτάκη: Σε όλα κάνουν φοβισμένοι πίσω

lask13.2.15a

Ο φίλος του ΝεοΝαζί Ρώσου Αλεξάντερ Ντούγκιν είναι …παλικάρι της φακής. Δεν κάνει πίσω. Αν και υπέρβαρος θα ζωστεί κι αυτός όπλο και (μ)παλάσκες και θα πάει..πόλεμο!

Τόσο γελοίος, θεέ μου ; Και τόσο άμυαλος ;  ΄Οπως όλοι οι εθνικιστές.

 

7. ΣΥΜΜΑΧΟΣ Ο ΚΑΙΡΟΣ
Φωτιά στον Εβρο: Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, δύο ενεργά μέτωπα -Μάχη για να σωθεί το δάσος της Δαδιάς

φωτια δασος

΄Αντε, κάψτε και το δάσος της Δαδιάς. Μέγα κόσμημα πανελλαδικό.

Μετά τους αρχαίους τόπους,  βάλτε τώρα φωτιά και σε τέτοιους φυσικούς παραδείσους. Τόσο άχρηστοι  και διεφθαρμένοι που είστε ως “κηφήνες”.