ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΡΑΜΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Η ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

1.α.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ
Απάντηση Παναγιωτόπουλου σε Ακάρ: «Ο,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται»

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος

O κ. Παναγιωτόπουλος συμπλήρωσε λέγοντας ότι «εάν χρειαστεί θα απαντήσουμε, εάν κρίνουμε ότι έχουν ξεπεραστεί οι κόκκινες γραμμές, πράγμα που σημαίνει ότι εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».

Σε ερώτηση επ’ αυτού διευκρίνισε πως «η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού και εάν δεν μπορεί ο ίδιος θα είναι της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Άμυνας. Όλα αυτά είναι ανοικτά, αλλά εύχομαι να μην έρθει αυτή ποτέ αυτή η ώρα και η προσπάθεια μας για ισχυρές ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει ώστε να μην υπάρξει η στιγμή που θα μπορέσει να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός», κατέληξε.

Επεσήμανε ότι «ουδέποτε στο πρόσφατο παρελθόν δεν έχει επιδειχθεί από πλευράς της Τουρκίας τέτοια προκλητική συμπεριφορά», σημειώνοντας ότι όλες αυτές οι προκλήσεις από μέρους της «είναι κλιμακούμενες μεθοδικές και γίνονται βάση συστήματος».

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο προσφυγής της Τουρκίας στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης, επεσήμανε την αντινομία από πλευράς της γειτονικής χώρας, όπου -ενώ δεν έχει αναγνωρίσει το δίκαιο της θάλασσας- θα προσφύγει στο δικαστήριο και θα ζητήσει να εκδικαστεί θέμα που αφορά την οριοθέτηση θαλάσσιων ζωνών.

«Αλλά με βάση ποιο δίκαιο θα ζητήσει να κριθεί το αίτημα της», αναρωτήθηκε, για να καταλήξει ότι «έχουμε μέλλον σε ότι αφορά την προσφυγή στην Χάγη» και ότι τα περισσότερα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν στην προκειμένη περίπτωση είναι από τουρκικής πλευράς.

β. Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική πολεμική αεροπορία – Αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη

Σκληραίνει τη στάση της η ελληνική πολεμική αεροπορία – Αερομαχίες με τουρκικά αεροσκάφη

***

Σταχυολογούμε από το παραλήρημα του ΥΠΕΑ:

1.”Ο,τι απειλείται, δεν αποστρατικοποιείται»

2.”Εξετάζουμε όλα τα σενάρια ακόμη και αυτό της στρατιωτικής εμπλοκής».

3.”Η εντολή στρατιωτικής απάντησης ή εμπλοκής θα είναι του πρωθυπουργού”

4. “Η προσπάθεια μας για  ΙΣΧΥΡΕΣ  ένοπλες δυνάμεις εκεί κατατείνει”

5 “Εχουμε μέλλον σε ότι αφορά την προσφυγή στην Χάγη»

 

Πριν διαβάσετε τα επόμενα, κρατείστε  στο μυαλό σας,για να είναι όλα πλέον  ξεκάθαρα, αυτή την κουβέντα του ανεκδιήγητου Παναγιωτόπουλου,που ουδείς ΄Ελληνας πολιτικός τόλμησε  ποτέ να ξεστομίσει  από το 1922 ως χτες. Το έκανε ο   παρανοϊκός  και διεφθαρμένος  αυτός υπουργός:

“ΕΞΕΤΑΖΟΥΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ, ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ. Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΙΣΧΥΡΕΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ”

 

΄

Η κυβέρνηση της “επάρατης” Δεξιάς  διαπράττει πλέον έγκλημα καθοσίωσης. Είναι τόσο προκλητικοί και ανεύθυνοι   που ο Ερντογάν μπροστά τους φαντάζει πια  αρνάκι. Για να μπορέσουν να στήσουν το σκηνικό πολέμου που θα τους επιτρέψει να προχωρήσουν σε αγορές  εξοπλισμών  και να καρπωθούν μίζες εκατομμυρίων, γίνονται εντελώς αδίστακτοι. Μιλάνε φαναρά πια  για πόλεμο,ο οποίος για να διεξαχθείς ή να αποτραπεί, χρειάζεται ισχυρός εξοπλισμός! Ούτως ή άλλως, η αγορά θα γίνει, μας απειλούν.

΄Εφτασαν να παραδέχονται και μάλιστα  από τα πιο υπεύθυνα χείλη, αυτά του Υπουργού ΄Αμυνας πως “γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους”  συνθήκες  που πάνω τους  στηρίζεται ολόκληρο το…Αιγαίο,μαζί και η Μεσόγειος . Είναι αυτές ακριβώς ο συνθήκες  που θα έπρεπε η Ελλάδα να τις τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια για το δικό της συμφέρον*.΄Οχι μόνο για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Και τί κάνει η αμετροεπής και διεφθαρμένη   κυβέρνηση; Παραδέχεται πως δεν τηρεί τις διατάξεις  της “Σύμβασης της Ειρήνης των Παρισίων”!  Ξεδιάντροπα, ανεύθυνα, εγκληματικά.  “Ανοίγει τον ασκό του Αιόλου”,χωρίς να νοιάζεται για τις συνέπειες. Ποια είναι και τί λέει αυτή η Σύμβαση;

Είναι εκείνη που καθορίζει το καθεστώς των νήσων του Ν.Α. Αιγαίου (Δωδεκάνησα). Τα Δωδεκάνησα παραχωρήθηκαν στην Ελλάδα “κατά πλήρη κυριαρχία” με τη Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων, μεταξύ Ιταλίας και Συμμάχων, τον Απρίλιο του 1947. Οι  διατάξεις της εν λόγω Συνθήκης προβλέπουν την αποστρατικοποίηση των νήσων αυτών. Να τί αναφέρει ξεκάθαρα και πέραν πάσης αμφισβήτησης:

“Αι ανωτέρω νήσοι θα αποστρατιωτικοποιηθώσι και θα παραμείνωσιν αποστρατιωτικοποιημέναι”.Τελεία και παύλα!

Και τί έρχεται και λέει  ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ  τον Ερντογάν ο θρασύτατος Παναγωτόπουλος;  ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ,  ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΜΕ!

Ούτε καν με την ανόητη δικαιολογία  “res inter alios acta” για την Τουρκία (δηλαδή είναι ζήτημα που αφορά άλλα κράτη). Τί λέει πιο απλά και κατανοητά η βλακώδης αυτή δικαιολογία τους; Την παραπάνω Σύμβαση δεν την υπέγραψε η Τουρκία (σημ.δεν είχε λόγο) και επομένως δεν την…αφορά, αν εμείς την παραβιάζουμε! Πρωτοφανές  τερατώδες ,πέρα από ανεγκέφαλο “επιχείρημα”.

Συμπέρασμα: Η βρώμικη και διεφθαρμένη αυτή κυβέρνηση  χάραξε ΣΗΜΕΡΑ στα ελληνοτουρκικά  μια εντελώς άγνωστη ως τώρα εθνική γραμμή, λίαν επικίνδυνη,με μοναδικό στόχο να προκαλέσει τους Τούρκους. Θέλουν να φτάσει η κατάσταση στα άκρα. Ο σκοπός;  Για να προχωρήσουν στη νέα  “αγορά του αιώνα”!

Και ποια είναι αυτή η νέα …τσαμπουκαλίδικη γραμμή;   Κάνουμε  ό,τι μας αρέσει. Δε γουστάρουμε δικαστήρια. Δεν αναγνωρίζουμε Διεθνές Δίκαιο. Κι αν τολμήσετε να  διαμαρτυρηθείτε, προχωράμε κατ΄ευθείαν  σε πόλεμο!  ΄Εχει άδικο ο Ερντογάν να γίνεται…Τούρκος;

Μη γελιέστε. Αν δεν υπήρχε η  εθνικά επιβαλλόμενη  αυτοσυγκράτηση των Τούρκων ( εθνική τους γραμμή απέναντι στην Ελλάδα δεκαετίες ολόκληρες)  θα μας είχαν  πάρει… φαλάγγι. Και θα είχαν το απόλυτο δίκιο.   Βγαίνει ολόκληρος  Υπουργός  ΄Αμυνας και σου λέει χωρίς αιδώ, προκλητικότατα ,παραβιάζοντας πασιφανώς το Διεθνές Δίκαιο  πως καταργεί τη “Σύμβαση Ειρήνης των Παρισίων”.  Οπότε, τί άλλο να πούμε;  Μπράβο στους άλλους απέναντι που ακόμα  δεν κάνανε μπουρλότο το Αιγαίο .Και με τα …χίλια δίκια τους.

Μιλάμε για έγκλημα “εσχάτης προδοσίας”.  Η κυβέρνηση  φτάνει την κατάσταση στα άκρα, τεντώνει το σκοινί για να προκαλέσει. Να λέμε κι ευχαριστώ στον Ερντογάν που μένει στις απειλές. Αν οι Τούρκοι έκαναν το 1/10  των προκλητικών ενεργειών της ελληνικής κυβέρνησης (μέχρι τον πραξικοπηματία της Λιβύης καλέσανε στην Αθήνα!)  και είχαν  το τσαμπουκά Παναγιωτόπουλου, σήμερα η Ελλάδα, ανεύθυνα και…πατριωτικά, όπως σε όλους τους πολέμους πριν (και στην Κύπρο το 1974 με την προετοιμασία της γενοκτονίας των Τουρκοκυπρίων από τον Ιωαννίδη), θα είχε πάλι κηρύξει πόλεμο που θα έφερνε τους Τούρκους στον…Πειραιά. Σαν στα 1897!

Τούτη τη φορά δε φταίνε οι Τούρκοι. Είναι ολοφάνερο. Βεβαίως,ο Ερντογάν, όταν αντιμετωπίζει εσωτερικά προβλήματα , βγάζει μηχανήματα να …σκάψουν για πετρέλαια. Αλλά, μέχρι εκεί. Η πάγια και χρόνια εθνική γραμμή της Τουρκίας είναι: ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ.  Γνωστό αυτό. Και  τούτη τη φορά, όλη την ευθύνη την επωμίζεται η εγκληματική κυβέρνηση  Μητσοτάκη.

΄Ανοιξαν ένα νέο κεφάλαιο, τόσο  επικίνδυνο και δυσώδες, που το σκάνδαλο  της Νovartis είναι πλέον…παράπτωμα. Η κυβέρνηση της επάρατης Δεξιάς υποκινεί πόλεμο με την Τουρκία και προκαλεί τον Ερντογάν  με σκοπό  ΜΟΝΑΔΙΚΟ να ξεκινήσουν γερό φαγοπότι με  μίζες στα εξοπλιστικά.΄Αλλος λόγος  δεν υπάρχει.

Είναι ώρα να ξεσηκωθεί η χώρα. Ακόμα και οι χαχόλοι  που τους έφεραν στην εξουσία,χωρίς να γνωρίζουν τί πάει να πει  “φαμίλια”  Μητσοτάκη.  ΄Οταν το καταλάβουν ,θα είναι πολύ αργά πια.

 

*ΕΛΛΑΔΑ -ΤΟΥΡΚΙΑ. “ΤΑ ΤΟΥ ΚΑΣΑΡΟΣ ΤΩ ΚΑΙΣΑΡΙ”

Η Τουρκία προκαλεί ξανά: Τα νησιά του Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάνει δηλώσεις

Με ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, Χαμί Ακσόι, απαντά στις τοποθετήσεις των Ελλήνων υπουργών Εξωτερικών και Αμυνας. Αναφέρει ότι αρκετές συνθήκες, ανάμεσά τους της Λωζάνης και των Παρισίων, δεσμεύουν νομικά την Ελλάδα και προβλέπουν ότι τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένα. Ο Τούρκος αξιωματούχος κάνει αναφορά και στις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, για την αντιμετώπιση των προσφυγικών ροών.

Δεν έχει άδικο εν προκειμένω ο Τούρκος εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό που λέει είναι αλήθεια. Ρητός και κατηγορηματικός όρος  της συνθήκης της Λωζάνης και αργότερα της Σύμβασης των Παρισίων ,είναι  η αποστρατικοποίηση . ΄Ομως, σε όλα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, παραβιάζεται κατάφωρα  η συνθήκη από την Ελλάδα, αφού  στρατός υπάρχει σε όλα αυτά τα νησιά  και μάλιστα ….μπόλικος.
Και δεν είναι μόνο αυτή η παραβίαση της συνθήκης. Κορυφαία επίσης είναι η αθέτηση από τη μεριά της Ελλάδας της ίδιας συνθήκης,  όσον αφορά το ζήτημα της εκλογής του  Αρχιμουφτή. Γράφαμε γι αυτό το ζήτημα (14/12/2017):

 

“…Τελευταία πήραμε, μετά απ΄όσα γράψαμε για το ταξίδι του Ερντογάν στην Ελλάδα, οργισμένα μέηλ. Σ΄αυτά, εκτός από το …πατόκορφο στόλισμα, το παίζουν και ίστορες οι άθλιοι… Ισχυρίζονται  πως είναι αναληθές αυτό που γράψαμε ότι η Συνθήκη της Λωζάνης κανονίζει τα της  εκλογής Μουφτή.
Λοιπόν,να τελειώνουμε με δαύτους:
Σύμφωνα με το άρθρο 42
«η Ελλάδα δεσμεύεται να σεβαστεί τα έθιμα που απορρέουν από συγκεκριμένες θρησκευτικές πρακτικές».
Και ο Βενιζέλος δέχτηκε ασυζητητί τον όρο αυτό.  Η εκλογή Μουφτή, σύμφωνα με την παράδοση και τα μουσουλμανικά έθιμα, γίνεται από το λαό και δε διορίζεται από την κυβέρνηση.  Και έτσι γινόταν για χρόνια από τις πρώτες ελληνικές κυβερνήσεις.  Η Ελλάδα δεσμεύτηκε να τα τηρεί αυτά τα έθιμα, όσο ισχύει η συγκεκριμένη συνθήκη. Αλλά δεν το κάνει. Διορίζει τους Μουφτήδες. Πού είναι επομένως το αναληθές;”
Αν θέλουμε να τηρήσουμε ιστορικά ίσες αποστάσεις, “να αποδώσουμε τα του Καίσαρος τω  Καίσαρι”, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως στις διαφορές ανάμεσα στις δύο χώρες  η Ελλάδα έχει κι αυτή  …καλό μερτικό. Κι αυτό σημαίνει πως σε  πολλές περιπτώσεις   η χώρα μας βρίσκεται εν αδίκω. Να θυμίσουμε επί τροχάδην τέτοιες πρακτικές και δραστηρότητές μας σε βάρος της γείτονος.
  1. Τα 6 ναυτικά μίλια για την υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο,που όμως στον αέρα γίνονται…10!  Αυθαίρετη δικιά μας επέκταση, που δεν προβλέπεται από το διεθνές δίκαιο. Μόνοι μας πήραμε εδώ και πολλές δεκαετίες  την  άδεια από τη …σημαία και επεκτείναμε τα 6 μίλια της θάλασσας σε 10 του αέρα.΄Οταν, λοιπόν, εδώ  τα Μέσα  παραπληροφόρησης και αποβλάκωσης  σας λένε πως “και σήμερα έγιναν νέες παραβιάσεις από τουρκικά αεροπλάνα”…”κρατάτε και μικρό καλάθι”.  Αν  τα μαχητικά τους μπήκαν στα 10 μίλια, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΒΑΣΗ-ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ. Εμείς και μόνο στον κόσμο ολόκληρο την αποκαλούμε έτσι (όπως τη “Ματσεντόνια” ,μόνο εμείς σε όλη την υφήλιο δεν την ξέραμε και τη βαπτίζαμε Σκόπια. ΄Η, την Ιστανμπούλ…Κωνσταντινούπολη. Ακόμα, λες και είμαστε στις 29 Μάη 1453!).
  2.   Εισβολή στην Κύπρο. Η Ελλάδα, ως εγγυήτρια δύναμη με την (μια  ακόμα)  εγκληματική  συμφωνία του …Εθνάρχη Κων. Καραμανλή, δέχτηκε ως εγγυήτρια δύναμη, μαζί με  την Αγγλία  και την Τουρκία! (Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου).΄Οταν  επί χουντικής διακυβέρνησης της χώρας, στις 15 Ιουλίου 1974, ο δικτάτορας Ιωαννίδης προχώρησε σε πραξικόπημα στην Κύπρο και  σε απόπειρα δολοφονίας του Μακάριου, ο τότε πρόεδρος της Κύπρου διασώθηκε την τελευταία  στιγμή. Κατάφερε να φτάσει στην Πάφο κι από εκεί, ζήτησε την επέμβαση της Τουρκίας ως εγγυήτριας δύναμης! Την ίδια εποχή, ο ίδιος παρανοϊκός δικτάτορας, όπως έχουμε ξαναγράψει εδώ και με στοιχεία που δεν επιδέχονται καμιά αμφισβήτηση,σχεδίαζε  στην Κύπρο  εθνοκάθαρση, με  ολοκληρωτική σφαγή των Τουρκοκυπρίων. ΄Ετσι άνοιξε ο δρόμος για την τουρκική  εισβολή στο νησί.  Ο Ετσεβίτ, μετά την πρόσκληση Μακαρίου και για να σώσει τους ομοεθνείς  του από το μαχαίρι του απάνθρωπου  δικτάτορα ,ανταποκρίθηκε  στο κάλεσμα  του νόμιμου προέδρου  και κατέλαβε σχεδόν τη μισή Κύπρο!
  3. Παλιότερη αθέτηση από τη μεριά της Ελλάδας διακρατικής  συμφωνίας για τις γεωτρήσεις στο Αιγαίο. Η χώρα μας παρά τη  συμφωνία , προχώρησε  σε γεωτρήσεις στη Θάσο.
  4. ΄Ιμια . Το βράδυ της κρίσης στα  ΄Ιμια, θα είχε από την αρχή τελειώσει το ζήτημα με την άμεση παρέμβαση του ΝΑΤΟ (διάβαζε των Αμερικανών), αν  ξέρανε στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερών και το “Πεντάγωνο” με ποια συμφωνία δόθηκαν τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα και πού στα κομμάτια βρίσκεται το αντίγραφο!  Η Ιταλία παράδωσε τα Δωδεκάνησα στην Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου  του 1947, όταν υπογραφόταν στο Παρίσι η συνθήκη ειρήνης μεταξύ των Συμμάχων Δυνάμεων και της Ιταλίας. Σύμφωνα με την ιστορική συμφωνία «η Ιταλία εκχωρεί εις την Ελλάδα εν πλήρει κυριαρχία τας νήσους της Δωδεκανήσου τας κατωτέρω απαριθμωμένας ήτοι: Αστυπάλαιαν, Ρόδον, Χάλκην, Κάρπαθον, Κάσον, Τήλον, Νίσυρον, Κάλυμνον, Λέρον, Πάτμον, Λίψον, Σύμην, Κω, και Καστελόριζον ως και τας παρακειμένας νησίδας».  ΄Ομως, στο αρχείο του υπουργείου Εξωτερικών , στις στρατιωτικές υπηρεσίες και στο ΥΠΕΘΑ ,όπου συνεδρίαζε το ΚΥΣΕΑ,  δεν υπήρχε αντίγραφο της συμφωνίας. Το ΝΑΤΟ τη ζητούσε  και δεν είχαμε να τους τη δώσουμε! Τους την  παραχώρησε ,τελικά,  η Ιταλία! Ο απόλυτος εξευτελισμός. (Σημείωση. Συγκυρία απίστευτη. Μια    όμοια συμφωνία οριστικής χάραξης θαλάσσιων συνόρων μεταξύ Δωδεκανήσου και Μικράς Ασίας,  χάθηκε (την έκρυψαν Ιταλοί και Τούρκοι) το 1946  κατά τη διάρκεια των διαβουλεύσεων στο Παρίσι για την υπογραφή της συνθήκης παραχώρησης των Δωδεκανήσων).
Περιοριζόμαστε μόνο στις παραπάνω δυσμενείς αναφορές που βαρύνουν την Ελλάδα στις διαφορές της με τη γείτονα,  Τώρα , βέβαια (και το έχουμε κάνει εδώ), αν θέλαμε να απαριθμήσουμε τις παραβιάσεις της Τουρκίας  σε βάρος μας ,θα διαπιστώναμε  πως κι αυτές δεν είναι λίγες. “Μία μας και μία τους”. Μέχρι το… Αγαθονήσι απείλησαν  να καταλάβουν  και να ξεκινήσουν φροντιστήριο… τουρκικής γλώσσας   στους λιγοστούς και αγαθούς νησιώτες μας !  Μια τρέλα και   εκεί απέναντι.
Η νεότερη και σύγχρονη Τουρκία ανέκαθεν είχε ανυπέρβλητα εσωτερικά προβλήματα. Μα χώρα… σκορποχώρι, μετά το θάνατο του “Μεγάλου ασθενή”. Διαλυμένη “εις  τα εξ ων συνετέθη”. Ισλαμιστές, Κεμαλιστές, Κούρδοι, Αλεβίτες, δεκάδες άλλες φυλές και ομάδες χωρίς καμιά “εθνική” συνοχή και  με αβυσσαλέο μίσος η μια πληθυσμιακή κονότητα  για την άλλη.
Η τουρκική εξουσία εδώ και πολλά χρόνια , χρησιμοποιεί την Ελλάδα,  για να αντεπεξέλθη στα άλυτα προβλήματά της. ΄Οταν έχει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα, όπως σήμερα ο εντελώς τρελαμένος  δικτατάτορας Ερντογάν, στήνει πολεμικά παιχνίδια, αλλά πάντα με… άσφαιρα πυρά.Τώρα πάλι,  με τη λίρα να καταρρέει, έβγαλε τα…σκαπτικά μηχανήματα (που δε διαθέτει) να  χτυπήσουν για “χρυσάφι”  στην Κύπρο!  Είναι για γέλια. Τί γεωτρήσεις να κάνεις χωρίς μηχανήματα; Και ποια εταιρία στον κόσμο θα διακινδυνεύσει να σου  δώσει, για να γίνει μπουρλότο από τα Νατοϊκά πυρά;