ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ,ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ, ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΠΟΥΤΙΝ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΝ 11

Αυτοί είναι οι 11 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που σχηματίζουν μόνοι ...

Ρήγας: Οι αποχωρήσαντες από τον ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρετούν τον Μητσοτάκη -Δεν είναι ηθικό να σχηματίσουν ΚΟ

Πυρά εναντίον της ομάδας των «11» εκτόξευσε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, μιλώντας στο Open.

Ο κ Ρήγας υπογράμμισε ότι με τη συγκρότηση της νέας ΚΟ επιχειρούν «κατακερματισμό» των προοδευτικών δυνάμεων και πως «εξυπηρετούν» την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ σημείωσε πως «δεν μπορούν να κάνουν νέα ΚΟ» γιατί είναι κατά του κώδικα δεοντολογίας του κόμματος, που οι ίδιοι ψηφίσανε.

Φάμελλος:

«Εκλέχθηκαν από την κοινωνία για να είναι ΣΥΡΙΖΑ και τώρα θα είναι κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ»
«Εκλέχθηκαν από την κοινωνία για να είναι ΣΥΡΙΖΑ και αυτοί είναι μια κοινοβουλευτική ομάδα που είναι κόντρα στον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι ένα μείζον πολιτικό θέμα που ξεπερνάει την τοποθέτησή μου για την απλή αποχώρηση» τόνισε.

****

Μια Αποστασία  από  ένα κόμμα  είναι εγχείρημα που δεν έχει τη δυνατότητα να σταθεί και να παράγει  αποτέλεσμα ,αν δεν έχει πίσω σταθερές πλάτες στήριξης και  κυρίως οικονομικές. Αλλιώς, η όποια  διαφωνία  μέσα στο κόμμα, συζητείται στα όργανα, πάντα  «κεκλεισμένων των θυρών”, με βάση τις καταστατικές του  αρχές,  για  οποίες και  μόνο με την ένταξη του  διαφωνούντος , υπογράφει  δήλωση αποδοχής  και συμφωνίες με ό,τι ορίζουν.

Αν τώρα  το χάσμα είναι ευρύ και δεν υπάρχει δυνατότητα ιδεολογικής ή άλλης  προσέγγισης, η πλέον έντιμη και σύμφωνη, πλην των άλλων και  με τα παγκόσμια πολιτικά, κοινοβουλευτικά ήθη,  ενέργεια, είναι η παραίτηση και η ιδιώτευση του  διαφωνούντος  ( ή των  πολλών). Κάθε άλλη απόφαση και στάση και προπαντός  η μεταπήδηση βουλευτή σε άλλο κόμμα, είναι αποστασία, προδοσία και απάδουσα  στην  ηθική και τις αξίες  της  πολιτικής ζωής πράξη.

Στη νεότερη και σύγχρονη Ιστορίας της  Ελλάδας,   η   Αποστασία βουλευτών  υπήρξε     κάτι σαν εθνικό χόμπι.  Σύνηθες και επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.

Η πλέον γνωστή  και λόγω των  καταλυτικών  συνεπειών της (δικτατορία των συνταγματαρχών) ήταν εκείνη του 1965 στην οποία πρωτοστάτησε ο τότε βουλευτής της Ε.Κ και ο πατέρας του σημερινού αρχηγού της Ν.Δ,  Κωνσταντίνος Μητσοτάκης. Η  Αποστασία καθοδηγήθηκε  και χρηματοδοτήθηκε από  το παλάτι και μάλιστα έναντι σοβαρών οικονομικών ανταλλαγμάτων, όπως φάνηκε αργότερα από την οικονομική εκτίναξη ενός άσημου δικηγόρου από τα Χανιά στην οικονομική ελίτ της χώρας (μόνο ο γιος του και πρωθυπουργός της χώρας, είναι κάτοχος ,μια τεράστιας γνωστής, ακίνητης περιουσίας, που δεν αποκτήθηκε, φυσικά, από την εργασία του.   Δοθέντος πως στην Ελλάδα, που δεν είναι Αμερική, ισχύει στην πράξη  η λαϊκή αγχίνοια  «κλέψε να έχεις και δούλεψε να φας»).

Η νέα Αποστασία και η σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας από τους 11, όλοι εκλεγμένοι βουλευτές υπό τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ,  δεν είναι απλώς μια κομματική απρέπεια. Ο όρος είναι αδύναμος  για να κρατήσει το βάρος   της συνταγματικής εκτροπής. Πρόκειται για  το  ανοσιούργημα της νόθευσης της λαϊκής βούλησης, αφού και οι 11 δεν εκλέχτηκαν  βουλευτές για τα… μεγάλα τους χαρίσματα ή την ξεχωριστή τους προσωπικότητα, αλλά ως υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Διαφορετικά, όπως με επίγνωση και αυτογνωσία δήλωνε  παλιότερα  ο Γιώργος Κατσιφάρας,  αν δεν ήταν ο Ανδρέας και το ΠΑΣΟΚ, “ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας μας δε θα μας γνώριζε”. Σοφή και ιστορικά  παραδεκτή  αλήθεια.

Θα ήξερε κανείς το…Χαρίτση, το Ηλιόπουλο και την Αχτσιόγλου, αν δεν υπήρχε ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν είναι αφελής ο κόσμος να πιστεύει ούτε στις ανύπαρκτες ικανότητες και τις χαρισματικές ιδιότητες των 11 Νέων  Αποστατών, ούτε ασφαλώς πως κινήθηκαν αυτόβουλα, έντιμα και παλικαρίσια.  Εν άλλοις, από ανιδιοτελή και ιδεολογικά κίνητρα.

Κι αυτό δε χρειάζεται ούτε πολλή σκέψη, για να το αντιληφθεί κανείς, ούτε ιδιαίτερη πολιτική μύτη για να το οσμιστεί.  “Κάνει κρα” και μάλιστα από μακριά.

Είχαμε μήνες πριν την νέα Αποστασία,   από ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ , τις  πληροφορίες, ποιοι, επακριβώς, κινούσαν τα νήματα  και βρίσκονταν πίσω από τη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ. ΄Ηταν οι ίδιες πηγές που μας ενημέρωσαν πολύ καιρό  πριν να σκάσει η βόμβα για το χρηματισμό της  Εύας Καϊλή στις Βρυξέλλες. Και όχι μόνο σε αυτή την περίπτωση. Οι πηγές μας  δε διαψεύστηκαν ποτέ με βάση τις δικές μας διαπιστώσεις. ΄Όπως και τώρα με την   Αχτσιόγλου.

Η  π. υπουργός  ήταν η πλέον ενεργή σε κομματικές εκτροπές και ευεπίφορη .  Και δεν ήταν μόνο η άκρατη φιλοδοξία της, ο εγωισμός, ο αριβισμός, η χρησιμοθηρία  και η παντελής έλλειψη αυτογνωσίας.  Μένουμε μόνο  σε αυτά  επειδή  είναι τα πρώτα χαρακτηριστικά-ευπαθή σημεία ,  που παρακολουθούν και  θεωρούν  ως εχέγγυα επιτυχίας των σχεδίων τους τα διάφορα   κέντρα των παρασκηνίων.

Καμιά εξαγορά δεν  μπορεί να προχωρήσει, αν ο χορηγός δε γνωρίζει εξ αρχής τον ευάλωτο  χαρακτήρα και τη συνειδησιακή ελαστικότητα του αχυρανθρώπου του. Ο Πούτιν, ειδικά, με  τους πράκτορες   που  εδρεύουν  και «λογοδοτούν» συνήθως στις πρεσβείες των χωρών, ανήγαγε σε επιστήμη  τη μέθοδο των «αργυρών λογχών».  Το στήσιμο κομματικών μορφωμάτων, με πακτωλό ρουβλίων, όπως της Χρυσής Αυγής, των ΑΝΕΛ και σήμερα της ομάδας των αποστατών των 11 από το ΣΥΡΙΖΑ.  Είναι η  προσφιλής του μέθοδος εδώ και 20 τουλάχιστον χρόνια. Αρκεί ο  εκλεκτός του   να διαθέτει  κάποια κομβικά χαρακτηριστικά .  Κυρίως,  ΑντιΝατοϊκή και αντιευρωπαϊκή συμπεριφορά και φόρτιση.

Μιχαλολιάκος, Καμένος και σήμερα οι 11, είναι οι φορείς  αυτών ακριβώς  των χαρακτηριστικών.

Γράφαμε λίγους μήνες πριν:

ΕΦΗ ΑΧΤΣΙΟΓΛΟΥ. ΛΕΓΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΚΑΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

30 Ιουλίου 2023

Το παζλ των συμφερόντων που στηρίζουν την εκλεκτή της διαπλοκής

Periodista

Πολύ πιο σκοτεινή από όσο φαντάζεται ακόμη και ο πιο καχύποπτος είναι τελικά η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τι γνωρίζουμε μέχρι σήμερα;

  1. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν πανίσχυρα επιχειρηματικά συμφέροντα.

  2. Την Έφη Αχτσιόγλου προωθεί η διαπλοκή και η μιντιοκρατία που ενώ επιχείρησε να τσακίσει τον Αλέξη Τσίπρα την αποθεώνει.

  3. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζει με ιδιαίτερο ζήλο ο επικοινωνιακός βραχίονας του συστήματος Μητσοτάκη.

  4. Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν τουλάχιστον δύο πρεσβείες ισχυρών δυτικών κρατών και οι μυστικές υπηρεσίες τους.

  5. Η Έφη Αχτσιόγλου προετοιμάζεται μεθοδικά για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή που ο Αλέξης Τσίπρας είναι πρωθυπουργός.

Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί ένα ακόμη στοιχείο το οποίο δεν μας προκαλεί εντύπωση, γνωρίζοντας όλα τα παραπάνω, αλλά σίγουρα θα σοκάρει τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.

Ιστοσελίδα η οποία στηρίζεται οικονομικά από μεγάλες επιχειρήσεις και τράπεζες, η οποία στηρίζει το κόμμα “Σπαρτιάτες” και η οποία βρίσκεται στο κάδρο ερευνών για σχέση με το ρωσικό παράγοντα στην Ελλάδα “παίζει σκληρά” Έφη Αχτσιόγλου. Καλά πληροφορημένες πηγές κάνουν λόγο για σύμπλεγμα επιχειρηματιών και ακροδεξιάς που έχουν λόγο να επιβάλουν την συγκεκριμένη υποψηφιότητα στον ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό σύστημα. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι συγκεκριμένα συμφέροντα παίζουν τα ρέστα τους ώστε να θέσουν κάτω από τον απόλυτο έλεγχό τους το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ευρύτερα τη Δημοκρατική Παράταξη.

Είναι πραγματικά εντυπωσιακό το γεγονός ότι ετερόκλητα συμφέροντα στηρίζουν την Έφη της διαπλοκής, όπως λέγεται πλέον η Αχτσιόγλου. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά δεν θέλουν το καλό της Αριστεράς. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά θέλουν έναν ΣΥΡΙΖΑ ηττημένο. Σίγουρα τα συμφέροντα αυτά δεν θέλουν κάτι καλό για την πατρίδα.

Επαναλαμβάνουμε ότι είναι εντυπωσιακό πως ΜΜΕ της διαπλοκής, το σύστημα Μητσοτάκη, θύλακες των μυστικών υπηρεσιών δυτικών κρατών, βραχίονες της ρωσικής προπαγάνδας στην Ελλάδα και συστήματα που σχετίζονται άμεσα με την ακροδεξιά και τους “Σπαρτιάτες”, αλλά και τμήματα της εγχώριας ολιγαρχίας και γκρούπες τραπεζικών συμφερόντων ευθυγραμμίζονται στην διαδικασία και την στρατηγική εκλογής της Έφης Αχτσιόγλου στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

****

Συνυπογράφουμε και  αναδημοσιεύουμε το παραπάνω κείμενο με τη διευκρίνιση πως  όσα  “αποκαλύπτει” σήμερα ο συντάκτης του, είναι γνωστά ακόμα και στους… μη παροικούντας την Ιερουσαλήμ.   Μόνο που θα έκανε καλύτερη και πιο εμπεριστατωμένη δουλειά, αν έμπαινε στον κόπο να  υπενθυμίσει ποια  άλλα πρωτοκλασάτα στελέχη ,  πλην Ευτυχίας Αχτζιόγλου στον  ΣΥΡΙΖΑ από συστάσεώς του σε κόμμα,  αλλά και ως κυβέρνηση, υπήρξαν και είναι βαμμένοι Πουτινιστές.   Το μακρύ, εν ολίγοις, χέρι του δικτάτορα  στη χώρα μας.

 Τα υπενθυμίζουμε:  Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γιάννης  Βαρουφάκης, Νίκος Κοτζιάς, Πάνος Καμμένος.  Η Ευτυχία, ως πρωτοκλασάτη κι αυτή τώρα πια και μάλιστα προαλειφόμενη για πρόεδρος του κόμματος της Κουμουνδούρου ,συμπληρώνει και μεγαλώνει , ως φαίνεται την αισχρή αυτή λίστα  της ρουβλιοεξάρτησης.   

΄Οσο για τη Νέα Δημοκρατία, πριν κάτι χρόνια, οι Σκοπιανοφάγοι Δεξιοί, με πρώτο και καλύτερο τον αρχηγό τους Κυριάκο Μητσοτάκη,  όμνυαν στο όνομα του  εθνικιστή-πατριώτη  Τσάρου.  Σήμερα,  σε μια περίοδο σύγχυσης και ανακατάταξης  γραμμών και ιδεοληψιών, η  Μητσοτακική Δεξιά, ως αποβάλλουσα τα παραδοσιακά κουρέλια του εθνικισμού (τα παραχώρησε στην Αριστερά με τον ΣΥΡΙΖΑ να διεκδικεί τα πλέον επαίσχυντα), αποκήρυξε   τον πουτινισμό.

 Μένει, όμως  και να αποδείξει στην πράξη πως δεν άλλαξε ο Μανωλιός  και έβαλε τα ρούχα αλλιώς.  Ας αφήσει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης  την αποκλειστικότητα του εθνικισμού  και του ψευτοπατριωτισμού στην ΄Εφη, αν ο ίδιος εννοεί όσα λέει και δεν είναι πάλι δημαγωγικά φληναφήματα …δια τας ανάγκας της στιγμής.   

΄Αξιος ο μισθός της ΄Εφης , τέτοια που είναι. Και ασφαλώς …πανάξια να ηγηθεί ενός πάλαι ποτέ κραταιού  κόμματος, που  πολύ σύντομα  θα καταντήσει να  παρουσιάζεται στα εκλογικά αποτελέσματα  με ποσοστό σε μονοψήφιο αριθμό.

 

Πρόθυμοι για να προσφέρουν «εξυπηρετήσεις» οι  11  Αποστάτες  δεν ήταν, όμως,  μόνο τα  πουτινικά κέντρα. Τα ντόπια, κυρίως,  πόνταραν   “όλα τα λεφτά, αρχικά σε ένα νούμερο  της ρουλέτας,  που είχε ερευνηθεί  και χαρακτηριστεί    ασφαλές, ως “μιλημένο”. Την ΄Εφη Αχτσιόγλου.  ΄Οταν έλαβαν καιρό πριν τη θετική ανταπόκριση από την  π. υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν  εύκολη, μέσω της ίδια,ς  η προσέγγιση  των υπολοίπων μελών της σημερινής συμμορίας των Αποστατών. 

Κυριάκος  Μητσοτάκης, Τραπεζίτες, καναλάρχες- εκδότες ήταν  οι βασικοί   “χορηγοί” στο εγχείρημα της  Αποστασίας των 11. Ο πρώτος, αν είχε να φοβηθεί  κάποιο κόμμα, ως κόμμα εξουσίας, ήταν μόνο ένας συμπαγής ΣΥΡΙΖΑ. Οι τραπεζίτες και τα  Funds  ήταν σίγουρο πως  δε θα μπορούσαν ποτέ με ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία να πετύχουν ένα διαπλεκόμενο  Ντογιάκο, για πάρουν το κεραμίδι του φτωχού και  τόσο  ληστρικά, εύκολα και αποτελεσματικά.  Το Γκεμπελιστάν, πάμπλουτο από τις παροχές της  ανίερης κυβέρνησης,  έτρεμε τη λογοδοσία  και την τιμωρία του για σοβαρά εγκλήματα, ιδιαίτερα του χρηματισμού  τους για  κάθε είδους κυβερνητική  προπαγάνδα ( αποσιώπηση θανάτων 20.000 ανθρώπων εκτός ΜΕΘ, δολοφονία 700 μεταναστών στην Πύλο, δεύτερη χρεοκοπία της χώρας , μίζες εξοπλιστικών, σκάνδαλο Νovartis, στημένες δημοσκοπήσεις  κα.)  που  σε άλλες χώρες  θα είχαν επισύρει βαριές ποινές  ,ως  εγκλήματα καθοσίωσης.    

 Και απεδείχθη  περίτρανα με τη διάσπαση που επιχείρησαν του ΣΥΡΙΖΑ, αφού πρώτα ροκάνισαν την καρέκλα, του επίσης μεγάλου αντιπάλου   όλων των παραπάνω κέντρων , του Αλέξη Τσίπρα.  Ο διάδοχος του , ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν η σωστή επιλογή και του Τσίπρα, όπως δείχνουν τα πράγματα. Είναι αυτός ο λόγος που επέπεσαν να τον κατασπαράξουν οι Αποστάτες. ΄Οχι μόνο τα κέντρα που τους εξαγόρασαν και τους καθοδηγούν.  Και δε μιλάμε για πολιτική αντιπαράθεση, αλλά για ανθρωποφαγία, με κτυπήματα σχεδόν αποκλειστικά   κάτω από τη μέση. Και συνεχίζουν.

Από δω και πέρα τα μέλη της ομάδας των Αποστατών θα ακολουθήσουν την πεπατημένη, τη  μέθοδο του  «Μητσοτάκη Κάθραμα” της Αποστασίας του 1965  για αντιπερισπασμό  και ξεκάρφωμα. Θα  εξελιχθούν  σε…αντιστασιακούς του σημερινού Μητσοστακικού καθεστώτος.

 Αφού «τα έδωσαν όλα» ,  πρόσφεραν στους πάτρωνές  τους  «γη και ύδωρ» θα το παίζουν αντίσταση κατά αυτών, ακριβώς,  των  κέντρων  που τους χρησιμοποίησαν. Είναι  εκείνο που, κυρίως,  επιζητούν οι ηθοποιοί του   θεάτρου της…δημοκρατικής αντιπαράθεσης  και  της σκληρής κριτικής.  

Η …καλύτερή τους για  το σύστημα-καθεστώς  ολοκληρωτισμού  που διανύει η χώρα.  Αυτό θέλουν οι στυλοβάτες του. Ως γνωστό, με αντιπολίτευση, όσο σκληρή κι αν είναι, δεν μπορείς για παράδειγμα  να εμποδίσεις το  χωροφύλακα  να αρπάξει  το σπίτι του ανάπηρου  στη Χαλκιδική,  αφού  το «όργανο»  υπακούει σε νόμο   κυβέρνησης  και όχι σε κρυαγές λεονταρισμούς επιδειξιμανίας , τύπου Λαφαζάνη.    

Λέμε συνεχώς πως η ατιμωρησία   στην Ελλάδα  οδηγεί  στη διαφθορά και τη διαπλοκή . Ο Κωνσταντίνος  Μητσοτάκης που  οδήγησε τη χώρα στην καταστροφή , δεν τιμωρήθηκε ποτέ. Πέθανε  πλήρης ημερών,   άφησε τεράστια περιουσία στα μέλη της φαμίλιας-δυναστείας και έκανε το γιο του ακόμα και πρωθυπουργό. Γιατί  να μη ζηλώσουν την  τύχη του και η ΄Εφη, ο Ευκλείδης, ο Ηλιόπουλος, η  Σία  και ο Χαρίτσης;

Η  Ιστορία  επαναλαμβάνεται.  Αλλάζουν μόνο  πρόσωπα και εποχές .΄Ενα αυτό.    Η Ιστορία επίσης   διδάσκει πως ο άνθρωπος τίποτα δε διδάσκεται από την Ιστορία. Η άλλη χρυσή διαπίστωση.