ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΧΑΜΕΝΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ… ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΝΗΜΑ!

Ερντογάν: «Κυριάκο φίλε μου, δεν σας απειλούμε αν δεν μας απειλήσετε -Στη διεθνή δικαιοσύνη για όλα τα προβλήματα»

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

“΄Οταν προσφύγουμε στη διεθνή δικαιοσύνη, δεν πρέπει να αφήνουμε κανένα πρόβλημα πίσω».

***

Αντί μια  αριστερή παράταξη στην Ελλάδα, που την εκπροσωπεί  τα τελευταία χρόνια ο   ΣΥΡΙΖΑ,  να  δικαιούται,  λόγω ιδεολογίας   και διακηρύξεων αντισωβινισμού και άρνησης του εθνικισμού και της   πατριδοκαπηλίας,  να  εισπράττει αυτή την ώρα  τα εύσημα της αδερφοσύνης και της αλληλεγγύης  των λαών και μάλιστα μετά από μια επιτυχημένη κυβερνητική θητεία, με κορυφαίο επίτευγμα τη συνθήκη των Πρεσπών,  η ίδια  απεμπόλησε  και έθαψε κι αυτό το δικαίωμα.  Ο εθνικιστικός της λόγος θα λέγαμε  ,μάλιστα  πως σε πολλές περιπτώσεις  ανταγωνίζεται , χωρίς υπερβολή ,  την αντιτουρκική υστερία Μιχαλολιάκου και Σαμαρά.

 Ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε, τελικά, τη  Δεξιά να σεμνύνεται πως είναι αυτή, ως παράταξη και κυβέρνηση που άνοιξε το δρόμο της επίλυσης των ελληνοτουρκικών διαφορών και της   συμφιλίωσης των δύο αδερφών λαών. Γι΄αυτό, η  Ιστορία στέκεται επικριτικά απέναντι στη στάση του κόμματος  της Αριστεράς,  που  πλαστογράφησε  εν πολλοίς και αυτά  τα στοιχεία  της ιδεολογικής της  ταυτότητας .  Και συγχαίρει τη  Ν. Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυριάκο  Μητσοτάκη για  το μέγα ιστορικό  βήμα    της ειρηνικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης των δύο λαών. 

 Κάθε νουνεχής και σοβαρός ΄Ελληνας αυτή τη στιγμή,   εύχεται να ευοδωθεί  και να φτάσει ως το τέλος  η   προσπάθεια των δύο κυβερνήσεων, Ελλάδας και Τουρκίας με την άφιξη Ερντογά στην Αθήνα, για να δοθεί , επιτέλους, λύση σε ανύπαρκτα   (στην ουσία )  τεχνητά και καθόλου δυσεπίλυτα   προβλήματα. Μόνο ανόητος και σκοτισμένος νους θερμοκέφαλου εθνικιστή, θα μπορούσε να βρει, έστω και ένα λόγο κατάκρισης της  αυριανής συνάντηση των δύο ηγετών.   

 Φτάνει να υπάρχει η καλή διάθεση και από τις δύο μεριές.  Προπαντός, να παραμεριστούν οι λογής  σκοπιμότητες, που στην πραγματικότητα είναι οι γενεσιουργές αιτίες   συντήρησης  της έντασης μεταξύ των δύο χωρών. 

Είναι  ιστορική η διαβεβαίωση πως ΄Ελληνες και Τούρκοι είναι αδερφοί λαοί.  ΄Εχουν τόσα να τους ενώνουν και σχεδόν μηδαμινές διαφορές σήμερα να τους χωρίζουν.