ΜΙΑ ΑΣΜΕΝΩΣ ΠΡΟΣΔΟΚΩΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ HOMO ΤΟΥ 3020: ΗΤΑΝ Ο ΜΟΝΟΣ ΙΚΑΝΟΣ “ΗΓΕΤΗΣ” ΝΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΟΥΣ “ΚΟΡΟΝOΪΟΥΣ” ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ

Κατακραυγή στη Βρετανία για τον Μπόρις Τζόνσον

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον αντιμετωπίζει την κατακραυγή των πολιτών για την απόφασή του να κρατήσει ανοικτά τα σχολεία.

Κοροναϊός : Κατακραυγή στη Βρετανία για τον Μπόρις Τζόνσον | in.gr
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον

Πιστεύω ότι η κυβέρνηση είναι ανεύθυνη και για να προστατέψει την οικονομία βλάπτει τις ζωές των ανθρώπων», δήλωσε μία γυναίκα στο Ντονκάστερ της βόρειας Αγγλίας που αποφάσισε μαζί με τον σύζυγό της να κρατήσει τα παιδιά στο σπίτι για να αποφύγει την μετάδοση του ιού προς τους ηλικιωμένους που ζουν στο σπίτι.

«Δεν εμπιστεύομαι τις οδηγίες της κυβέρνησης, ούτε την κυβέρνηση στην διαχείριση αυτού του θέματος», δήλωσε άλλη γυναίκα από το Άνγκλεζι της Ουαλίας.

Μαθητικό κίνημα στο Twitter

Εκπαιδευτικοί που μίλησαν στο Reuters σήμερα δήλωσαν ότι ο αριθμός των απουσιών ήταν ιδιαίτερα αυξημένος.

Τα tag #Covid19Walkout και #CloseTheSchoolsNow είναι τα πρώτα σήμερα στο Twitter. Μαθητές ανεβάζουν φωτογραφίες με σχολικούς διαδρόμους και σκάλες, όπου επικρατεί μεγάλος συνωστισμός και είναι αδύνατον να τηρηθούν αποστάσεις μεταξύ των μαθητών.

● Περισσότερα από 180.000 τα κρούσματα, στους 7.154 ο αριθμός των νεκρών

Ένας πατέρας θρηνεί τον γιο του

Ο Πρόεδρος των Η.Π.Α Τζορτζ Μπους λίγο πριν υπογράψει νομοσχέδιο που αφορά στρατιωτικές δαπάνες ύψους 355 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στον Λευκό Οίκο, 23 Οκτωβρίου 2002. (Reuters/Kevin Lamarque)

Έκρηξη στην Βαγδάτη κατά την διάρκεια αεροπορικών επιδρομών, 21 Μαρτίου 2003. (Reuters/Goran Tomasevic)

Pericles Pio-Clementino Inv269.jpgΑρχείο:Alexander and Bucephalus - Battle of Issus mosaic - Museo Archeologico Nazionale - Naples BW.jpg

****

(Θα μπορούσα να “έκλεινα τα μάτια”, ακόμα και τούτη την ώρα , ευτυχής  και ήσυχος  ,  έστω και  ως  μη έχων την τύχη να αποχωρήσω  “πλήρης ημερών”, αν ποτέ ήμουν σίγουρος πως το παρακάτω κείμενο είχε γραφεί στο πληκτρολόγιο  του  HOMO  από το 3020.

Το μεταφέρω:

Η απόφαση του δικτάτορα της Αγγλίας να επιλέξει την καταδίκη  σε θάνατο,κατά τους πιο ήπιους  υπολογισμούς  500-800.000 ανθρώπων από τον Κορονοϊό,  για να μην υποστεί ζημιά η οικονομία, είναι  μια από τις πολλές ενδεικτικές περιπτώσεις πόσο  ανήθικα και παράλογα συμπεριφέρονταν  οι περισσότεροι  ηγέτες του κόσμου  στο 2020 , Αλλά,παράλληλα  και πόσο χαμηλά στον κατάλογο των προτεραιοτήτων τους,  βρισκόταν τότε   η ζωή των ανθρώπων.

Πριν λίγα χρόνια (2014), ο δικτάτορας της Ρωσίας Πούτιν, επιζητώντας λύση στο παλιό Αν.  Ζήτημα της Ρωσίας, εισέβαλε στην Αν. Ουκρανία και σκόρπισε το θάνατο και τη δυστυχία στη χώρα. Εκείνος ο πόλεμος στοίχισε  10.000 νεκρούς, πολλούς τραυματίες , δεινή φτώχεια και υποβάθμιση της ζωής. Στη συνέχεια,  για την απόκτηση βάσεων στη Μ. Ανατολή, αλλά και για να αντιμετωπίσει το μέγα πρόβλημα της παραπαίουσας οικονομίας στη χώρα του, υπέθαλψε τον εμφύλιο πόλεμο στη Συρία,πούλησε τόνους  όπλων μαζικής εξόντωσης στον έτερο  δικτάτορα ΄Ασαντ και με την υποστήριξη του ρωσικού στρατού, προκάλεσε το θάνατο 600.000  και  κατέστησε  πρόσφυγες σχεδόν  3.500.000 ανθρώπους.

Κάποια χρόνια νωρίτερα, οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ  είχαν επίσης διαπράξει το μέγα  έγκλημα  της εμπλοκής τους στον πόλεμο  του  Αφγανιστάν και της εισβολής τους  στο Ιράκ.  Το ΝΑΤΟ  ομοίως ήταν  εκείνο που  λίγα χρόνια πριν,  υπέθαλψε, αν δεν προκάλεσε , την έκρηξη  του Ισλαμικού φονταμενταλισμού  και … διαφημίστηκε  ως “Αραβική (λαϊκή!) ΄Ανοιξη”  στην Αίγυπτο και τη Λιβύη κυρίως, με χιλιάδες θύματα, αλλά και τρομακτικό χάος  που τουλάχιστον στη Λιβύη,συνεχίστηκε για πολλά χρόνια μετά.

Και όλο αυτό το αίμα χύθηκε από τις αρχές του 21ου αιώνα μέχρι  το 2020.Φυσικά, ουδείς ηγέτης  εκείνη την εποχή  τιμωρήθηκε από τα περίφημα Διεθνή Δικαστήριά τους που στην ουσία τα ήλεγχαν  οι ίδιες αυτές ισχυρές εξουσίες. Ούτε καν ο …αναγεννημένος  χριστιανός, Αμερικανός  Τζορτζ Μπους, δικάστηκε    γα τα εγκλήματα πολέμου, που είχε διαπράξει.  Ούτε  ο επίσης  θρησκεύων “Τσάρος” της Ρωσίας  με τόσο αίμα αθώων  στα χέρια του, κάθισε στο εδώλιο αυτού του κατ’  ευφημισμού θεσμού δικαιοσύνης και    τιμωρίας  εγκλημάτων  κατά της ανθρωπότητας.    Γι΄αυτό χαρακτηρίσαμε ως ανύπαρκτους όλους   τους  διεθνείς  οργανισμούς (ΟΗΕ,  Διεθνές Ποινικό δικαστήριο κ.α) .Στήθηκαν  περισσότερο για άλλοθι  και αποτέλεσαν διακοσμητικές και  αποπροσανατολιστικές επινοήσεις των ισχυρών κρατών .   Τίποτα περισσότερο.  Καρικατούρες τις απονομής δικαιοσύνης.

΄Ομοιες εξετάσεις  ωμότητας,  απανθρωπιάς και παραφροσύνης έδωσε  στη διάρκεια τη έξαρσης του ιού, που ονομάστηκε τότε COVID-19, ο Εγγλέζος δικτάτορας Μπόρις Τζόνσον που αποφάσισε να μην εφαρμόσει μέτρα για την προστασία του  πληθυσμού  με φανερό στόχο να προστατεύσει την κλονισμένη λόγω Brexit οικονομία. Γνώριζε   πως θα τον   λιντσάρουν μια μέρα ως πρωτεργάτη  της εξόδου της χώρας από την Ε.Ε και την οικονομική καταστροφή που ήταν  αναμενόμενη και μη αναστρέψιμη. Και επέλεξε να διαφύγει  προς  στιγμή , επιλέγοντας να σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους  με την απόφαση να μην πάρει η χώρα  μέτρα για τον ιό εκείνο . Κι αυτό σήμαινε , κατά τους υπολογισμούς ειδικών, πως  θα είχαν μολυνθεί  πάνω από 10.000.000 άνθρωποι!

Τόσο κτήνος! Δε θα συνέβαινε ποτέ, ούτε στα πιο εφιαλτικά όνειρα,  ένα τέτοιο έγκλημα στις δικές μου ημέρες.

 

Ας  κάνουμε, όμως,  μια ιστορική παρατήρηση σε πραγματιστική βάση.  Ουδέποτε και όχι μόνο το 2020  ,οι ηγέτες του κόσμου υπήρξαν καλύτεροι ή σεβάστηκαν τη ζωή των υπηκόων τους.  Δεν την υπολόγισαν ουδέποτε σημαντικότερη από τις φιλοδοξίες και τις επιδιώξεις τους. Αυτό είναι απολύτως  σίγουρο από τη μελέτη της  Ιστορίας.

Κι αυτή η ιστορική  πληροφόρηση, ως παρακαταθήκη, είναι γεγονός πως  υποδείκνυε  κάθε στιγμή στους προγόνους μας     το δρόμο  που όφειλαν  να ακολουθήσουν ,αν ήθελαν  να γίνει ο κόσμος τους καλύτερος και οι γενιές που έρχονταν μετά από αυτούς , να μη συνεχίζουν  να υφίστανται τις συνέπειες της αφροσύνης, της σκληρότητας και της έλλειψης  ευαισθησίας και φρόνησης των “αρχόντων” ,ανά τους αιώνες  για τους πολίτες.

Πιστεύουμε πως αυτή  η χρόνια ιστορική εμπειρία, επιβεβαίωνε   πέρα από την εγκληματική συμπεριφορά  των  λογής αρχηγών  και την ανάγκη  ανέκαθεν  αλλαγής και εξαφάνισης αυτού του μοντέλου  εξουσίας  που παρέμενε το ίδιο για αιώνες. Με το “φανάρι” θα πρέπει να ψάξεις τις σελίδες της Ιστορίας να βρεις, έστω  και έναν ηγέτη που να ξεφεύγει από τον κανόνα.

Αν προσπαθούσαμε ,  τουλάχιστον,  να εντοπίσουμε, έστω  έναν  στην αρχαία ελληνική ιστορία και  καταλήγαμε  στον Αθηναίο Περικλή, την ίδια στιγμή, ορμάνε τα φαντάσματα των κατοίκων των πόλεων που υπέστησαν τα πάνδεινα ως…σύμμαχοι των Αθηναίων, οπότε, λογικά και έντιμα   δε μένει παρά να τον αφήσουμε και τούτον στα αζήτητα.  Προχωρούμε  στη Ρώμη (πριν δεν πλησιάζουμε  τον Αλέξανδρο το Μακεδόνα , γιατί μυρίζει  πολύ αίμα και μισαλλοδοξία) κι εδώ   το αίμα αθώων ρέει άφθονο, η αδικία καταδυναστεύει άτομα και  πλήθη   και η ανηθικότητα  είναι το κύριο γνώρισμα των περισσοτέρων αυτοκρατόρων.

Για να μην κουράζουμε, λέμε επιγραμματικά πως  είναι από δύσκολο ως ακατόρθωτο να συναντήσεις  ηγέτη χωρίς αίμα και βρωμιά στα χέρια του.  Από των αρχαιοτάτων χρόνων . Ούτε καν για…δείγμα.

Κι αυτό ήταν που  σκέφτηκαν οι  γενιές,  κάποια χρόνια αργότερα από το 2020   και συνειδητοποίησαν  πως  αν ήθελαν  να  μη συνεχιστεί και στις δικές τους   ημέρες αυτό το σερί στους αιώνες  αποτυχίας    επιλογής σωστών  ηγετών ,   πρέπει απαραίτητα και πρώτιστα να  κατανοήσουν   πως   εγγύηση αποτυχίας  είναι αυτό ακριβώς το πρόβλημα,    η παράδοση της εξουσίας  σε ανθρώπινα χέρια.  Είναι  σχεδόν οξύμωρη η άσκηση σωστής πολιτικής από άνθρωπο.

Αυτό σήμαινε  πως  ο  μοναδικός τρόπος να σταματήσει  η διηνεκής και αδιάκοπη  ως τότε  κακοδαιμονία του κόσμου από τις παράλογες, ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές των ανθρώπινων εξουσιών, στην “καρέκλα” τη δική τους, ήταν  καιρός να καθίσει το…ρομπότ. Το προγραμματισμένο ανθρωποκεντρικά μηχάνημα, που ως τέτοιο, ούτε μπορεί ούτε θέλει να επαναλαμβάνει  τα λάθη των…ομολόγων του ανθρώπων.

Γ αυτό επιμένουμε  πως ,αν από τότε,  την εποχή του Κορονοϊού , το τιμόνι της Αγγλίας κρατούσε ένα συνετά και υπεύθυνα προγραμματισμένο ρομπότ ,σαν το δικό μας σήμερα, δε θα έδινε ποτέ εντολή να επιλεγεί  η  στήριξη της οικονομίας  σε αντάλλαγμα  τη  ζωή   χιλιάδων ανθρώπων. Και  πιο πίσω.  Ποτέ μια “μηχανή” από ομάδα σοφών “κουρδισμένη”, δε θα μπορούσε να φτάσει  στη σχιζοφρένεια  και την εγκληματική παράνοια  ενός  Χίτλερ, Στάλιν,  Βασίλειου Βουλγαροκτόνου,  Αλέξανδρου του Μακεδόνα.

Αλλά, δε θα μπορούσε,  επίσης,  ποτέ μια ανθρωποκεντρικά προγραμματισμένη Τεχνητή Νοημοσύνη, να φτάσει στη  Κίνα να αποκρύψει την εμφάνιση αυτού του φονικού ιού, ήδη από τον Οκτώβριο μέχρι το Δεκέμβρη 2019. Και ήταν αυτό ακριβώς που προκάλεσε  την έξαρση του ιού. Ούτε, όμως,  να μην έχει κηρυχθεί   “σταυροφορία” ενημέρωσης  σε όλες τις χώρες και λήψης αυστηρών μέτρων από την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε η εμφάνιση και η επικινδυνότητα του συγκεκριμένου ιού. Συναγερμό θα είχε  σημάνει . Και εν τη γενέσει του θα είχε εξαφανιστεί η απειλή.

Απλές, κατανοητές, λογικές και ιστορικά τεκμηριωμένες αλήθειες,πού μόνο  αστόχαστοι, φανατικοί ή “ηγέτες” σαν αυτούς που ατύχησε να έχει η ανθρωπότητα πάντα, θα μπορούσαν να τις πολεμήσουν και τις διαστρεβλώσουν.  Και το περίεργο είναι τούτο: Αφού  δεν μπόρεσαν  οι παλιότεροι από μας  άνθρωποι  να  απαντήσουν  στο ερώτημα  “οι φιλόσοφοι να βασιλεύουν  ή οι βασιλείς  να φιλοσοφούν; γιατί άργησαν τόσο  να  αντιληφθούν πώς είτε φιλοσοφούντες είτε  όχι, έπρεπε να καταργηθούν οι “βασιλείς”και στη θέση τους να  αναλάβουν την εξουσία τα έχοντα από κατασκευή  και προγραμματισμό  (έμφυτο) και την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία και το στοχασμό, αλλά και την υπέρτερη του ανθρώπου αγχίνοια ; Κι μια τέτοια επιλογή αποτελούσε  εγγύηση πως  ως “βασιλείς” τα ρομπότ θα επιζητούσαν  για  τους   πολίτες  το καλύτερο.

΄Οπως, ακριβώς, συμβαίνει στις δικές μου μέρες. ΄Εν έτει… σωτηρίω 3020! Οι “βασιλείς”  απέθαναν.   Ζήτωσαν  τα ρομπότ!