ΠΑΠΑΔΟΠΛΗΚΤΗ ΚΥΡΙΟΥΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ “ΚΟΡΟΝΑ”: ” ΕΧΩ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ ΜΕΣΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ”. (ΤΟΥΤΗ, ΑΔΕΡΦΙΑ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΜΟΥ ΚΟΛΑΣΗ!)

  1. ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΟΡΤΗΣ ΤΑ ΜΕΤΡΑ

“Kαθυστέρησε η κυβέρνηση να πάρει την απόφαση να κλείσει τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα – μέχρι και επιστολές δημάρχων που το ζητούσαν είχαν σταλεί.Η αλήθεια είναι ότι η πρόταση είχε κατατεθεί από την προπερασμένη Παρασκευή, αλλά τουλάχιστον για πέντε μέρες την κλωθογύριζαν από γραφείο σε γραφείο και από σύσκεψη σε σύσκεψη. Τι φόβιζε τους επιτελείς; Οι κοινωνικές επιπτώσεις και η αναστάτωση στις οικογένειες. Παράλληλα είχε δοθεί εντολή στον Γιάννη Βρούτση να ετοιμάσει σχέδιο και να κάνει διαβουλεύσεις με τους εργοδότες για το τι πρέπει και μπορεί να γίνει, αλλά κι αυτό καθυστέρησε. Τελικά έκαναν το χειρότερο. Τη μία μέρα ανακοίνωσαν το κλείσιμο προκαλώντας αναστάτωση. Την επόμενη τα (ημι)μέτρα για τις άδειες. Τη μεθεπόμενη ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε να πει τίποτε.”

***

Και αυτό , εν μέσω της δεινής δίνεις, της κορύφωσης, της καθημερινής αύξησης των κρουσμάτων παγκοσμίως,  αφού με βάση τις εκτιμήσεις ειδικών σε καμιά περίπτωση τα κρούσματα στην Ελλάδα, γα παράδειγμα,  δεν είναι  350,αλλά 3.500! Σε κάθε ένα επιβεβαιωμένο αντιστοιχούν 10, ίσως και περισσότερα.

Η Κουλο-Κυβέρνηση, άμυαλη, ανίκανη, ανεύθυνη, αρπακτική ,όπως πάντα η επάρατη Δεξιά, “περί άλλα τύρβαζε”. Πώς θα σώσουν  τα διεφθαρμένα στελέχη  ,τους Πικραμένους και τους Γεωργιάδηδες από τα σίδερα.

Αλλά,  τί έκανε η Ταϊβάν;  Απλές, λογικές  κινήσεις, πριν εκδηλωθεί ο ιός στη χώρα. Ετοίμασε μάσκες και υποχρέωσε τους κατοίκους να μην κυκλοφορούν χωρίς αυτές με το που εκδηλώθηκε το πρώτο κρούσμα. Και παράλληλα  επέβαλε  αυστηρή απαγόρευση κυκλοφορίας ,χωρίς σοβαρό λόγο.

Ως  και η “κρυψίνους”   Κίνα ,κατάφερε με αυστηρά  μέτρα να νικήσει τον ιό. Ακόμα και οι…απόγονοι  του Μάο, με πληθυσμό που μετριέται σε δισ., δεν ακολούθησαν  την ωμή και απάνθρωπη  απόφαση του Εγγλέζου δικτάτορα.Και όχι μόνο έσωσε τον κόσμο της η απέραντη και μυστήρια  χώρα, αλλά, επίσης σημαντικό, μας έδειξε πως ο ιός  νικιέται , Και  δεν εξολοθρεύεται    με την “ανοσία της αγέλης”,που πριν, κι αν  πραγματοποιηθεί, θα έχει εξοντώσει ως αγέλη  ζώων,  χιλιάδες ανθρώπους. (Πλην φυσικά του δικτάτορα που έχει τη δυνατότητα να φυλάγεται).

Απλά, κατανοητά, υπεύθυνα για ανθρώπου που που έχουν μυαλό. Αλλά έχει η (Ακρο) Δεξιά μυαλό; . Ούτε κουκούτσι. Είτε εγγλέζικης είτε ελληνικής  κατασκευής.

 

2. ΗΠΑ: ΝΑΤΟϊκή σύμμαχος η Τουρκία.

Την ίδια ώρα, στην Ουάσινγκτον και σε συνέντευξη Τύπου στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο έκλεινε το μάτι στην Αγκυρα, κραδαίνοντάς της «μαστίγιο και καρότο».

Ο Ερντογάν «πιάστηκε» στα δίκτυα

 

Σε κάθε περίπτωση, προσέθεσε ο Πομπέο, «στεκόμαστε στο πλευρό της ΝΑΤΟϊκής συμμάχου μας Τουρκίας και συνεχίζουμε να εξετάζουμε πρόσθετα μέτρα στήριξής της, καθώς και τερματισμού της βίας στην Ιντλίμπ και ευρύτερα στη Συρία». Μέχρι τώρα, εν τω μεταξύ, η Τουρκία δεν έχει ανακρούσει πρύμναν στις εξαγγελίες της για ενεργοποίηση του ρωσικού αντιπυραυλικού συστήματος S-400 εντός του Απριλίου…

Για τον Ερντογάν, το μήνυμα είναι πλέον σαφές. Τα περιθώρια ελιγμών σε γεωπολιτικό επίπεδο στενεύουν, ενόσω εντός των τουρκικών συνόρων η εθνική οικονομία δείχνει να εισέρχεται σε νέο κύκλο κρίσης, ομόκεντρο με αυτόν του κορονοϊού – κρίσεις τις οποίες η Αγκυρα πασχίζει να κρύψει «κάτω από το χαλί».

efsyn

****

“Σε κάθε περίπτωση”,  λέει  ο Πομπέο,  αλλά και …σε κάθε άλλη περίπτωση, λέμε εμείς επίσης,  η εφ.συν  άλλα τσαμπούναγε  πριν λίγες ημέρες.Και όχι μόνο  η των “αριστερών” κοντυλοφόρων κολεκτίβα   . Σύμπας ο  ελληνικός  “κιτρινιάρικος” Τύπος με προεξάρχοντα τον ακροδεξιό, όπως θα θυμούνται οι συνετοί και μη εσθίοντες  κουτόχορτο (αλλά και  στρατόκαυλοι  απόστρατοι)   μας περιέγραφαν,  2 εβδομάδες πρωτύτερα  λεπτομερώς, πώς ο Ερντογάν θα… κηρύξει τον πόλεμο στην Ελλάδα , πώς εμείς, “ενωμένοι ως μια γροθιά”,  θα  τους …πάρουμε φαλάγγι ως την “Κόκκινη Μηλιά” και άλλα τέτοια ηρωικο-πατριωτικά υστερικά και φαιδρά. Κι επικαλούντο  ως “φως -φανάρι” απόδειξη , την “εργαλειοποίηση του προσφυγικού”  ( άρεσε    η λέξη στους ημιμαθείς, ως συνήθως,  πολιτικούς και εμποροδημοσιογράφους και της άλλαξαν τα φώτα όλο αυτό τον καιρό , χωρίς πάντα να  χωράει εκεί που τη βάζανε!).   Και άλλα τέτοια  μπουρδολογήματα.

Τώρα “ανέκρουσαν πρύμναν” . Ξαφνικά, “ανακάλυψαν την Αμερική”, κυριολεκτικά και μεταφορικά.  Πως, δηλαδή,  οι ΗΠΑ πάντα κρατούσαν “μαστίγιο και καρότο” για Ελλάδα και Τουρκία και πως ο δικτάτορας της Τουρκίας, όπως λέμε χρόνια τώρα, είναι ένας “παίκτης” εντελώς προβλέψιμος, επειδή ακριβώς είναι δικτάτορας .Και οι λεονταρισμοί του πάντα,  ή  έρχονται  ως  απάντηση στις ελληνικές απειλές ή  είναι καθαρός  αντιπερισπασμός στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει μέσα κι έξω.

Οι τελευταίες προκλήσεις με τους  πρόσφυγες στο ΄Εβρο και τις παραβιάσεις, ήταν η απάντηση στον ακροδεξιό πρωθυπουργό της Ελλάδας, που ξεκίνησε καιρό τώρα  τις απειλές, ΠΡΩΤΟΣ τούτος ,εναντίον της  Τουρκίας, για να φτιάξει ατμόσφαιρα με  στόχο την αγορά όπλων και  τους προφανείς στόχους (μίζες).

΄Οσο ο Τσίπρας, και καλώς,  δεν  ενοχλούσε τον Ερντογάν ,ο “Σουλτάνος” δεν είχε ποτέ ξεπεράσει τα όρια. Τώρα απαντά, και  δικαίως στις ..απαντήσεις Κούλη περί ισχυρής Ελλάδας που θα κάνει σκόνη τους Τουρκαλάδες  με τα νέα όπλα της και το …διεθνές  δίκιο, που διαθέτει(!), αν τολμήσουν…

Ο βρώμικος Τύπος στην Ελλάδα, δυστυχώς ,με ναυαρχίδες παραπληροφόρησης τις “αριστερές” εφημερίδες ( οι ακροδεξιές  εξ ορισμού,” βίου και πολιτείας”,  ξέρουν όλοι πως είναι  τέτοιες ,οποίες  είναι), διαστρεβλώνουν γεγονότα, χαλκεύουν ειδήσεις,   δημοσιεύουν αναλύσεις αφελείς ή στο πόδι συνταγμένες και τραγικοποιούν  καταστάσεις,  για να ενσπείρουν  φόβο  .Η τρομολαγνεία είναι..λατρεία  όλων των φυλλάδων. Γνωστό αυτό.

Τώρα, ας “βάλουν μέσα τα κεφάλια” για άλλη μια φορά από τις μυριάδες, οι κοντυλοφόροι. Ο “Κορονοϊός”  κι αυτός δεν άντεξε. Και τους τράβηξε μια σβουριχτή σφαλιάρα, όλη δικιά τους. Και τους ζάλισε στην κυριολεξία. Πώς λέτε τα γράφουν αυτά;

3. Μελέτη: Για κάθε επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού μπορεί να υπάρχουν άλλα δέκα που δεν έχουν ανιχνευθεί. Στα 352 τα κρούσματα στην Ελλάδα

΄Αρα, σε καμιά περίπτωση τα μέτρα δεν πρέπει να χαλαρώσουν, αλλά να καταστούν πιο αυστηρά.  Για παράδειγμα,  ουδείς θα κυκλοφορεί έξω χωρίς μάσκα και γάντια.
Θα μου  πεις, βέβαια, στη χώρα του τραλαλά, του κράτους της “φαιδράς πορτοκαλέας”, δεν υπήρχαν  ούτε καν  μάσκες. Αλλά  η  κυβέρνηση, ως τέτοια της πλάκας και της αρπαχτής,  δεν σκίστηκε από τότε   να λύσει αυτό το  τόσο σοβαρό θέμα.
 Δεν όφειλε να δώσει εντολή να κατασκευαστούν   μάσκες και να διανεμηθούν δωρεάν στον κόσμο; Δε βρίσκει ο κόσμο μάσκες. Αν είναι δυνατόν!
Ενάμιση  μήνα πριν τους καλούσαμε, από εδώ, όταν δεν υπήρχε ακόμα κρούσμα στην Ελλάδα, να ξεκινήσουν ενημέρωση με πράξεις και συγκεκριμένα μέτρα. Το μυαλό τους ήταν μόνο στις αρπαχτές και πώς σαν γάτες θα “σκεπάσουν τα σκ@τά” τους. Σιγά, που είχαν μυαλό και υπευθυνότητα για τέτοια  σοβαρά βήματα.Κι άφησαν εκτεθειμένο τον κόσμο.  Κυβερνητικό αληταριό.

 

4. ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΑΥΤΟΙ;  ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ.  ΟΥΤΕ  ΚΑΝ ΤΗ ΜΥΡΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ  ΑΝΤΕΧΩ.

“Η κόλασή μου δεν είναι (όλοι)  οι άλλοι”.  Είναι οι συγκεκριμένοι τούτοι. Ανεγκέφαλοι, απείθαρχοι, ανεύθυνοι, τραλαλά και πάνω τούρλα. Κι φυσικά …” iq  ραδικιού”.

Για ακούστε τι λέει η σαλταρισμένη κυριούλα. “΄Εχω το Χριστό μέσα μου  και δε φοβάμαι”. Εμείς,  όμως, κυρά μου  που δεν τον έχουμε ούτε έξω μας ούτε μέσα μας ,δε θέλουμε τέτοιους παλαβούς σαν ελόγου σου  δίπλα μας. Οι κοινωνίες ανήκουν σε έλλογα όντα, όχι σε άλογα ,έστω και δίποδα.

Οπότε,όλοι εσείς  οι “λαλημένοι” , ξεκουμπιστείτε   στα  μοναστήρια ( έτσι κι αλλιώς αδειανά είναι) , να μονάσετε και να χορτάσετε  εσωτερική συνουσία με τον Ιησού σας. Μακριά από μας οι μολυσμένοι στο μυαλό. ΄Η, το καλύτερο,  βάλτε  μα πέτρα στο λαιμό και  ψάξτε   κοντά σας  βαθύ νερό να  βρεθείτε νωρίτερα στο παράδεισο.

5. Αυτό που έγινε χθες στη Wall Street ήταν απίστευτο,

Και τώρα τι; Αυτό είναι το ερώτημα, χωρίς απάντηση, που βασανίζει όσους παρακολουθούν την «αιματοχυσία» άνευ προηγουμένου στις αγορές, με τις μετοχές πολυεθνικών κολοσσών να μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα παρά τις «ενέσεις» τρισεκατομμυρίων δολαρίων και ευρώ που κάνουν τις τελευταίες ημέρες Ευρωπαίοι και Αμερικανοί.

Αυτό που έγινε χθες στη Wall Street ήταν απίστευτο, καθώς το «κόκκινο» στο ταμπλό τρόμαξε ακόμα και τους πιο έμπειρους, τους πιο αισιόδοξους ότι η κατρακύλα κάπου τελειώνει. Ο Dow έκλεισε με απώλειες 12,93%- τις μεγαλύτερες μετά το 1987- ο Nasdaq έχασε 12,32% κι όλα αυτά παρά την αιφνιδιαστική μείωση επιτοκίων και το νέο «πακέτο» από τη FED. Κατόπιν τούτου, δεν πρέπει να προκαλεί έκπληξη ότι τα ασιατικά χρηματιστήρια πήραν τη σκυτάλη, με το Nikkei να γράφει απώλειες 2,46% με το… καλημέρα και τον Hang Seng να υποχωρεί πάνω από 4%.

Το ναυάγιο αποτυπώνεται ακόμα καλύτερα στις μετοχές της Wall Street. Υψηλή τεχνολογία, αερομεταφορές, ασφάλειες είχαν την… τιμητική τους. Ενδεικτικά η Apple έχασε 12,86%, η Microsoft 1,74%, η Intel 18,04%, η Boeing 23,85%!!!

***

Προς δόξα και τιμή  της Οικονομίας της Αγοράς!΄ Τα πόδια που στηρίζεται είναι κεραμιδένια. Και εύκολα με ένα  σπρώξιμο,  γίνονται συντρίμμια.

Μία είναι ιστορικά η οικονομία που επιβίωσε. Και τέτοια θα είναι και στο “αλλιώτικο”  Μέλλον. “Οικιακή”, ΄Ο,τι παράγεις, καταναλώνεις!

6. Φυλάκιση 1 έτους και χρηματικό πρόστιμο σε δύο παραβάτες

Εκτακτα μέτρα ζητούν οι δικηγόροι

Δύο από τους συνολικά 29 απείθαρχους επαγγελματίες που παραβίασαν τα μέτρα της Πολιτείας που εφαρμόζονται για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού, καταδικάστηκαν σήμερα από το αυτόφωρο.

****

Ρίξτε, οι δικαστές,  γερές σφαλιάρες στον Ελληνάρα, ο οποίος, επειδή  ούτε μυαλό, ούτε υπευθυνότητα διαθέτει,  είναι συνεχώς   “με τα μυαλά στα κάγκελα”.

7. Κραυγή αγωνίας μέσα από τα κελιά

Κραυγή αγωνίας μέσα από τα κελιά

Την άμεση λήψη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας του κορονοϊού και στις φυλακές ζητούν από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη οι γυναίκες κρατούμενες των φυλακών Κορυδαλλού.

«Οι φυλακές αυτή τη στιγμή είναι οι πιο επικίνδυνοι χώροι στην Ελλάδα για τη διασπορά του ιού και κινδυνεύουν χιλιάδες άνθρωποι», αναφέρουν σε επιστολή-υπόμνημά τους προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την οποία παράλληλα έχουν κοινοποιήσει στον Αρειο Πάγο, στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθήνας και στον πρόεδρό αλλά και στον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών και επίσης στον πρόεδρο του Ι.Σ.Α.

****

Ούτε στις φυλακές μέτρα! Που έπρεπε ακόμα και πριν όλα τα άλλα ,  να έχουν παρθεί για τους ευνόητους λόγους σε τέτοιους χώρους μαζικής συμβίωσης.

Τί είναι οι κρατούμενοι; Β’  κατηγορίας πολίτες; Ο καθένας  θα μπορούσε για “ψύλλου πήδημα”  να βρεθεί στο …κελί το 13.

Αλλά  να ενδιαφερθούν οι Κούληδες για ψηφοφόρους  που δεν είναι    μαντρωμένοι  στη Δεξιά; Αδιανόητο.  Και …αντιδεολογικό  ΝεοΔημοκρατικά.

 

8. Ο Στέλιος Ράμφος στο iefimerida: «Ο κορωνοϊός μπορεί να εξελιχθεί σε ευλογία» -Τι λέει για την Εκκλησία, τον Μητσοτάκη

Στέλιος Ράμφος

  1. “΄Ηταν ότι δεν ήθελε να βάλει τον χρόνο στην αναζήτηση του θείου. Ενώ ο χρόνος που ζητούσε η κυβέρνηση στην πραγματικότητα είναι η ευθύνη. Με την ευθύνη εμπλουτίζεται η εμπιστοσύνη στον χρόνο”. ( Είπε στη συνέντευξη).

“Από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα”, λέμε εμείς.

 2.”Πιστεύατε ότι ο Μητσοτάκης θα είχε τέτοια αποτελέσματα; Δεν λέω η κυβέρνηση Μητσοτάκη…

Εκείνος: “Προς τα Χριστούγεννα τα πράγματα είχαν αρχίσει να δυσκολεύουν όσον αφορά κάποιες οικονομικές αποφάσεις που δεν μπορούσαν να προχωρήσουν, όμως μετά με τον Εβρο και στη συνέχεια με τον κορωνοϊό -όπου εκεί έπαιξε, κατά τη γνώμη μου, προσωπικά ρόλο ο ίδιος ο Μητσοτάκης- η εικόνα άλλαξε.

΄Αρα μιλάτε για χαρακτηριστικά ενός ηγέτη…

Βεβαίως”.

***

“Φιλόσοφο” τον αποκαλεί η πορνοφυλλάδα του (“θού, Κύριε) εκδότη Χρήστου Ράπτη. ΄Οσο είναι τούτος  δημοσιογράφος, είναι και  ο  Νεο-Ορθόδοξος Ράμφος φιλόσοφος και ο Κούλης του…χαρισματικός ηγέτης! Μα τόσο “κουφά”  ξεστομίζει  αυτό το άτομο;

Υ.Γ  Πρεμούρα στα στερνά  της η “επάρατη Δεξιά” να  κατασκευάσει “διανόηση” .Και επέλεξε  Ράμφο και Δημουλά. Κοινώς …”ψώνισε από σβέρκο”!

 

9. “ΓΥΝΑΙΚΕΣ, ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕ ΡΗΜΑΞΑΤΕ”!

 

΄Αντε  να γελάσει και λίγο “τ’ αχειλάκι” μας!

Γιώργος Μαργαρίτης.  Ο  “τροβαδούρος” του μπάφου και του  διαβολόχορτου. (Και της τζάμπα μαγκιάς,  βεβαίως,βεβαίως).

Δε λέμε, καλός τραγουδιάρης, αλλά με λαρύγγι ψάλτη.  Θα μου πεις, έτσι κι αλλιώς, όλη η  ελληνική μουσική σε βυζαντινούς δρόμους περπατάει. Από αμαναδοταξίμι,  μέχρι.. “΄Αξιον Εστί” και “Ρωμιοσύνη”  Μίκη  Θεοδωράκη.  Με το Μαργαρίτη τα βάλαμε;

Η καλύτερή του επιτυχία (!), μας λέει ο Γιώργαρος,  είναι  οι … Γυναίκες  που τον ρήμαξαν!   Ανατολικότατο και    πατριαρχικότατο! Αλλά, ποιος άλλος, πιότερο  άξιος εκπρόσωπος από το Μαργαρίτη   θα μπορούσε να  υμνήσει τραγουδιστικά τη φαλλοκρατία στην έρμη χώρα που καλά κρατάει ακόμα;

Κι ακολουθεί επίσης, λέει,  η ξεχωριστή επιτυχία του, το πατριωτικότατο “Ελλάδα είναι μία”.  Και το αποδίδει με ιδιαίτερο  πάθος, αν προσέξετε.

Πάνε μαζί, ειδικά  αυτά τα δύο  χούγια. Ούτε  κόβονται, έως θανάτου.  Επιβήτωρ   και Ελληνάρας !