“ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΙ ΕΝΑΝ ΚΑΙΡΟ ,ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ”!

“ Χουάν Κάρλος: Αφήνω το θρόνο για να έρθει στο προσκήνιο η νέα γενιά

Αφήνω τον θρόνο για να δώσω χώρο στη νέα γενιά και να διασφαλίσω την σταθερότητα σε μια νέα εποχή ελπίδας για το έθνος, δήλωσε σε τηλεοπτικο του διάγγελμα ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος που αποχωρεί για να τον διαδεχθεί ο γιος του, πρίγκιπας Φελίπε.

«Μια νέα γενιά πρέπει να βρεθεί στο προσκήνιο…νέοι άνθρωποι, με νέα ενέργεια» που θα αναλάβουν τις απαραίτητες αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις, δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ο 76χρονος βασιλιάς, ο οποίος νωρίτερα ανακοίνωσε- δια στόματος του πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι-την αποχώρησή του από τον θρόνο της Ισπανίας.

Θα τον διαδεχθεί ο γιος του, πρίγκιπας Φελίπε, ο οποίος έχει την ωριμότητα και είναι προετοιμασμένος για να γίνει βασιλιάς, δήλωσε ο Χουάν Κάρλος.”

Αστείο μου φαινεται στον 21ο αιώνα να σου λέει ο βασιλιάς (πέρα από το άλλο αστείο του πράγματος να υπάρχουν ακόμα βασιλιάδες!) πως εγκαταλείπει το θρόνο ,για να τον αναλάβει η νέα γενιά, δηλαδή,ο…γιος του.

Οφείλουμε, όμως, για την “ιστορία” να μην ξεχνάμε πως ο συγκεκριμένος βασιλιάς (σύζυγος της “δικιάς” μας Σοφίας, αδελφής του Κωνσταντίνου), ήταν εκείνος που αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ισπανία αμέσως μετά το θάνατο του δικτάτορα Φράνκο. Γενικότερα, στη διάρκεια της πολύχρονης δικατορίας στην Ισπανία ο “θρόνος” δε συνεργάστηκε με το καθεστώς και η βασιλική οικογένεια ζούσε εξόριστη στην Πορτογαλλία. Μάλιστα και ο ίδιος ο πατέρας του νυν βασιλιά, ο Χουάν Ντε Μπορμπόν, υπήρξει πολέμιος της δικατορίας και εχθρός του Φράνκο.