ΟΥΚΡΑΝΙΑ: ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ… ΑΠΟΝΤΑ!

 

Ρωσία: Το ΝΑΤΟ ενθαρρύνει τη χρήση βίας από την Ουκρανία

Το Σύμφωνο για ενθάρρυνση της χρήσης βίας από την κυβέρνηση της Ουκρανίας στις ανατολικές επαρχίες της χώρας κατηγόρησε ο απεσταλμένος της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ, Αλεξάντερ Γκρούσκο, τονίζοντας επίσης ότι η συμμαχία προσκόπτει τις προσπάθειες για την εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην κρίση.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, ο Γκρούσκο ανέφερε πως η πρωτοφανής δραστηριότητα της Συμμαχίας κοντά στα σύνορα της Ρωσίας κλιμακώνει την ένταση, ενώ θα μπορούσε να υπονομεύσει τις ισχύουσες συμφωνίες για την ασφάλεια.

Οι απόψεις του ΝΑΤΟ και της Ρωσίας σχετικά με την κρίση στην Ουκρανία «απέχουν παρασάγγας», ανέφερε από την πλευρά της μια εκπρόσωπος της συμμαχίας, μετά τη συνάντηση που είχαν οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ με τον Ρώσο απεσταλμένο, για πρώτη φορά από το περασμένο Μάρτιο.

«Είναι σαφές ότι υπάρχουν θεμελιωδώς διαφορετικές απόψεις για την κρίση, την προέλευσή της, καθώς επίσης για αυτά που συμβαίνουν τώρα και πώς θα πρέπει να επιλυθεί η κρίση», συμπέρανε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν, μετά τις συνομιλίες, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Οάνα Λουνγκέσκου.

Παράλληλα, οι πρεσβευτές του ΝΑΤΟ κάλεσαν τη Ρωσία να αρχίσει εποικοδομητικές συνομιλίες με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα αναγνωρίσουν την προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

«Κάλεσαν επίσης τη Ρωσία να σεβαστεί τις διεθνείς της δεσμεύσεις, να σταματήσει τη ροή οπλισμού κατά μήκος των συνόρων, να σταματήσει την υποστήριξη των ένοπλων αυτονομιστών στην Ουκρανία και να αποσύρει πλήρως και με επαληθεύσιμο τρόπο τα στρατεύματά της από τα σύνορα» ανέφερε τέλος η εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Οάνα Λουνγκέσκου.”

“Εκεί που μας χρωστούσανε μας πήραν και το βόδι”, λένε στην Ελλάδα.

Ο δικτάτορας Πούτιν,αφού αιματοκύλησε το Κίεβο στο κίνημα της Μεϊντάν,αφού απέσπασε “με το έτσι θέλω”  την Κριμαία, έδαφος κυρίαρχης και ανεξάρτητης χώρας, καταπατώντας  κάθε αρχή, νόμο και  κανόνα του διεθνούς δικαίου, αφού αποβίβασε σε ανεξάρτητη χώρα χιλιάδες στρατιώτες ,αφού ως κοινός τρομοκράτης συνεχίζει να τροφοδοτεί τις ουκρανικές περιοχές με ρωσόφιλο πληθυσμό με όπλα, χρήμα και αντάρτες, τώρα …διαμαρτύρεται πως όλα αυτά τα υπικίνησαν …άλλοι και πως  το ΝΑΤΟ ευθύνεται για την αδυναμία εξεύρεσης λύσης .

Εδώ που οδηγήθηκε η κατάσταση  έχει εντελώς ξεφύγει πιά από τον έλεγχο Ευρώπης και Αμερικής και απομένει ένας και μοναδικός δρόμος ,που οφείλει το ΝΑΤΟ να πορευτεί:

 

Ακαριαίο στρατιωτικό χτύπημα στο δικτάτορα ή ανατροπή- σύλληψή του, για να οδηγηθεί ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και να δικαστεί για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας αυτός και οι συνεργάτες του.

Επιστροφή της Κριμαίας στην Ουκρανία και διεξαγωγή νέων συζητήσεων όλων των εμπλεκομένων μερών για την παραχώρηση του ναυστάθμου της Σεβαστούπολης, αντί ενοικίου, στους Ρώσους. Η ναυτική αυτή βάση από την οποία έχουν διέξοδο τα ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο ήταν και είναι η βασική αιτία όλων αυτών των τραγικών γεγονότων που συνέβησαν στην περιοχή παλιότερα και πρόσφατα.

Καμιά άλλη λύση δεν υπάρχει. Ο δικτάτορας θα προτιμήσει να προχωρήσει σε πυρηνικό πόλεμο, παρά να επιστρέψει την Κριμαία ειρηνικά. Είναι τόσο άφρονας που νομίζει πως θα λύσει το “Ανατολικό ζήτημα” (πάλεψαν στο παρελθόν να το λύσουν τσάροι, σουλτάνοι και βασιλιάδες της Ευρώπης χωρίς επιτυχία) “εν μια στιγμή” και μέ τέτοιο προκλητικό, βάρβαρο και ανεύθυνο τρόπο.

Από την άλλη, το περίφημο “Ανατολικό ζήτημα” είναι ανάγκη κάποια στιγμή να λυθεί,αλλιώς θα ταλαιπωρεί τις γενιές και στο μέλλον. Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να στερήσει κανείς από τη Ρωσία τη διέξοδό της στη θάλασσα απο κείνο το σημείο και να την καταστήσει στην ουσία ηπειρωτική χώρα. Το παλαιό καθεστώς της ενοικίασης του ναυστάθμου στην Κριμαία ήταν η πιο ενδεδειγμένη λύση.

Μελλοντικά, πρώτα η Ουκρανία και στη συνέχεια η Ρωσία, πρέπει να ενταχθούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Ο ρώσικος λαός είναι “ζήτημα ζωής και θανατου” να διδαχτεί τί σημαίνει σύγχρονη δημοκρατία “δυτικού” τύπου. Να “κατεδαφιστεί” το ιδιόμορφο αυτό κρατικό οικοδόμημα που δεν είναι τίποτα περισσότερο από μια μαφιόζικη εγκληματική οργάνωση. Να παταχθούν και να εξαλειφθούν από τη ρωσική κοινωνία μάστιγες, όπως ο εθνικισμός, ο ρατσισμός, ο ναζισμός, η φτώχεια, ο αλκοολισμός, η πορνεία. ΄Οσο η Ρωσία συνεχίζει να κυβερνάται από παρανοϊκούς, εθνικιστές ηγέτες και να διατηρείται το κράτος-μαφία, ούτε ο ίδιος ο πληθυσμός της χώρας θα μπορέσει ποτέ να εμπεδώσει τη “δημοκρατία” ,για να απαλλαγεί από τα σημερινά “αρρωστήματά” του, ούτε οι γύρω χώρες να ησυχάσουν, με κίνδυνο να διασαλευθεί κάποια στιγμή ανεπανόρθωτα η παγκόσμια ειρήνη και τάξη.

ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΤΟ ΝΑΤΟ.