ΜΠΟΥΓΕΛΟ ΄Η ΓΙΑΟΥΡΤΙ;

1. Δ. Παπαγγελόπουλος: «Ούτε να φυλλομετρήσω δεν προλαβαίνω 200.000 σελίδες σε δέκα ημέρες»

“Κατά τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο στη δικογραφία «υπάρχουν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία» που αποδεικνύουν την αθωότητά του (…) σχολιάζοντας με οργή την προθεσμία 10 ημερών που έλαβε για να μελετήσει «μια τεράστια δικογραφία» και να προετοιμάσει την υπεράσπισή του.

«Ούτε να φυλλομετρήσω δεν προλαβαίνω 200.000 σελίδες σε δέκα ημέρες» αναφέρει χαρακτηριστικά καταγγέλλοντας μια «πρωτοφανής αυταρχική καταπάτηση των στοιχειωδών δικαιωμάτων μου παραπέμπει ευθέως σε ολοκληρωτικά καθεστώτα».

Ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, στη νέα δήλωσή του, καταλήγει λέγοντας: «Ο νομικός κόσμος, οι δικηγορικοί σύλλογοι, η ακαδημαϊκή κοινότητα ιδίως των νομικών σχολών και οι δημοκρατικοί πολίτες πρέπει να αντιδράσουν. Η κατάλυση του κράτους δικαίου μας αφορά όλους. Σήμερα η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας».

****

Είναι η γνωστή μέθοδος των στρατοδικείων παλιότερα και των δικαστηρίων στα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Με συνοπτικές διαδικασίες δίκαζαν  και καταδίκαζαν. Ποια δικογραφία να μελετήσουν οι κατηγορούμενοι; Ούτε καν υπήρχε. Προειλημμένη ήταν  μόνο η απόφαση.

Τα  δικαστήρια της  Δεξιάς, έτσι δίκαζαν τους αριστερούς. Αλλά και ο Στάλιν  έτσι έστελνε  στο απόσπασμα ή στα ψυχιατρεία τους…προδότες συντρόφους του. Σήμερα κάνει το ίδιο και ο δικτάτορας Πούτιν με τους πολιτικούς του αντιπάλους.΄Η τους εξοντώνει με…ατυχήματα ή τους καταδικάζει με στημένες δίκες ή τους στέλνει σε τρελάδικα. Το κινέζικο, δικτατορικό καθεστώς επίσης. Παγκόσμια μέθοδος και με παράδοση επιτυχίας… αιώνων.

Βέβαια, να τηρούμε και τις αναλογίες ,να μην κατατάξουμε και τον Παπαγγελόπουλο στα παραπάνω θύματα. Θα ήταν   ασέβεια στη μνήμη  τους. Η μέθοδος, πάντως,  παραμένει η ίδια και στην περίπτωση  Παπαγγελόπουλου.

Και μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν έχει πάρει είδηση τίποτα. Σαν να ζει σε άλλη χώρα,  σε άλλο πλανήτη. Η Δεξιά έχει κανονικά επιβάλει επί παντός επιστητού δικτατορία. Κοινοβουλευτικής μορφής.  Είναι η νέα,η μοντέρνα βέρσιον διακυβέρνησης.  Ιταλία, Ουγγαρία, Πολωνία, Αγγλία, Ελλάδα οι κύριες  χώρες, που δοκιμάζεται το μοντέλο.

Ο Αλέξης Τσίπρας, πρέπει να έχει υπογράψει νέα “ομερτά”. Δεν εξηγείται αλλιώς. Εδώ και καιρό όφειλε  να έχει κατεβάσει τον κόσμο του στις πλατείες.  ΄Οχι μόνο δεν ο έκανε, αλλά με την ευλογία του, ο Κούλης διέπραξε συνταγματικό πραξικόπημα, οι κατηγορούμενοι γίνονται κατήγοροι και δικάζουν και  έχουν τινάξει την οικονομία εδώ και 8 τουλάχιστον μήνες στον αέρα και κρύβονται. Ακριβώς όπως  ο Κώστας Καραμανλής λίγο πριν την χρεοκοπία.

Και τούτοι, οι Συριζαίοι,  στην… κοσμάρα τους.  Σαν να μην υπάρχει αντιπολίτευση,σαν να “κατέβασαν ρολά” στην Κουμουνδούρου. Δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα τέτοιο πολιτικό έγκλημα από μείζονα Αντιπολίτευση.

Λένε δεν έχουν Τύπο.  Ε,τότε ας αναλάβει ο κόσμος τους από τις πλατείες να στείλει μήνυμα, να  ενημερώσει τη χώρα πως ο γιος του διεφθαρμένου αποστάτη, ξαναπουλάει τη χώρα από κάθε πλευρά. Και όχι μόνο από στην οικονομία ή το περιβάλλον.  Ενέσκηψαν ως πραγματικός  ιός .

Και ο Αλέξης Τσίπρας τους χειροκροτεί! Τους στηρίζει εν παντί. Και αν λέει καμιά κουβέντα  και τους απειλεί,  μοιάζει να είναι για ξεκάρφωμα. ΄Ολοι πια έχουν πάρει είδηση  πως όχι μόνο  δεν υπάρχει Αντιπολίτευση στη χώρα,αλλά και έχουν  γίνει ανίερες συμφωνίες “κάτω από το τραπέζι.”

2. ΤΗΣ ΕΚΑΝΕ ΜΗΝΥΣΗ
Νέο σόου από την αυτοαποκαλούμενη «παρουσιάστρια» που πέταξε νερό στον Χαρδαλιά – Στον εισαγγελέα με χειροπέδες
Πηγή: iefimerida.gr

Στον εισαγγελέα η «παρουσιάστρια» που πέταξε νερό στον Χαρδαλιά

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε η Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» και ραδιοφωνική παραγωγός, Ιωάννα Κουσκούση, μετά την επίθεση που έκανε στον Νίκο Χαρδαλιά πετώντας του νερό.

Η Κουσκούση έμεινε χθες στο κρατητήριο και σήμερα οδηγήθηκε στον εισαγγελέα για να απολογηθεί για την πράξη της. Φορώντας χειροπέδες, η Θεσσαλονικιά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα thestival.gr φωνάζοντας ότι ο Υφ. Πολιτικής Προστασίας «καταστρέφει την Ελλάδα με τους λαθρομετανάστες», πέρασε το κατώφλι του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης το μεσημέρι.

Η θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» που επιτέθηκε στον Νίκο Χαρδαλιά

Το χρονικό του επεισοδίου και το νερό στον Νίκο Χαρδαλιά

Η Θεσσαλονικιά έφτασε κατά τις 4 το απόγευμα χθες στο εστιατόριο όπου γευμάτιζε ο υφυπουργός μαζί με αστυνομικούς και του ζήτησε να τον πλησιάσει για να βγάλει μαζί του φωτογραφία. Αντ’ αυτού, του πέταξε νερό και αμέσως οι αστυνομικοί τη συνέλαβαν. Μάλιστα, ο υφυπουργός αποφάσισε να προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος της. Μπροστά στο συμβάν ήταν και η κόρη του υφυπουργού που είδε την εν λόγω γυναίκα να ουρλιάζει στο πρόσωπό του την ώρα που την απομάκρυναν από το σημείο. Σε βάρος της Κουσκούση σχηματίστηκε δικογραφία και αντιμετωπίζει τις κατηγορίες τής έργω εξύβρισης και της απειλής.

Υπενθυμίζεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που η εν λόγω γυναίκα απασχολεί τις αρχές στην Θεσσαλονίκη, καθώς κατά την περίοδο της καραντίνας είχε επιτεθεί σε αστυνομικούς, αλλά και σε πολίτες που έμεναν σπίτι, αποκαλώντας τους «κότες», ενώ σε κάθε επεισόδιο που εμπλέκεται υπάρχει και κάποιος που τραβάει πλάνα, τα οποία ανεβάζει στο διαδίκτυο, αφού κάνει το «σόου» της.

***

Πριν απαντήσουμε στο ερώτημα μπουγέλωμα  ή γιαούρτωμα είναι  τελικά το καλύτερο σε περιπτώσεις αποδοκιμασίας , όπως  παραπάνω  του…Σκορδαλιά, θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε το εξής.

Βρισκόμαστε  σε ένα καθεστώς που το σύστημα έχει το πάνω χέρι.  “Και το πεπόνι  και το μαχαίρι”. Παράδειγμα πρόσφατο.  Μια πανάθλια μετριότητα, όπως ο  Χαρδαλιάς,  διαπράττει ανοσιουργήματα, αλλά  μπαίνει αυτόματα στο “πλυντήριο” καθαρισμού,  μόνο και μόνο,  γιατί  η κοινοβουλευτική δημοκρατία έχει ακριβώς αυτό το στόχο.  Να κρατάει  στο απυρόβλητο, όσους τη στηρίζουν.

Με λίγα λόγια,αυτό το  πολίτευμα είναι φτιαγμένο για να  καλύπτει τις παρανομίες,τις απάτες ακόμα και  τις ηλιθιότητες εκείνων που κινούν τα γρανάζια του. Είναι φανερό εδώ και χρόνια.

Να, γιατί λέμε πως ήρθε η ώρα να πετάξουμε στα σκουπίδια αυτού του είδους  τη Δημοκρατία στην οποία όχι μόνο   κυβερνούν οι οι μέτριοι, οι μειοψηφίες με εκλογικούς νόμους, αλλά είναι και υπεράνω των ίδιων νόμων που ψηφίζουν οι ίδιοι για τους άλλους.  Αυτή είναι η πραγματικότητα. Μια τραγωδία!

Πάμε, όμως,  στο συγκεκριμένο  ζήτημα. Γιαούρτι ή μπουγέλο,λοιπόν;

Δε χρειάζεται  να πούμε πως η παραπάνω ακτιβίστρια  είχε όλα τα δίκια  με το μέρος της. Χαρδιαλιάς, Τσιόδρας και λοιποί αχυράνθρωποι του Κούλη, τίναξαν μια ολόκληρη χώρα στον αέρα. Και πριν  κορόνα. Και όχι μόνο μένουν ατιμώρητοι,αλλά συνεχίζουν να κάνουν κουμάντο,να παίζουν με η ζωή και τον μέλλον μας.

Σήμερα ο Χαρδαλιάς και η παρέα του είναι υπόδικοι για συνταγματικό πραξικόπημα. ΄Ολο το αληταριό  που κυβερνά θα  βρισκόταν  κανονικά και υπό άλλες συνθήκες στο “σκαμνί”. Αυτά είναι σαφή , αυτονόητα και πρωτίστως συνταγματικώς οριζόμενα,  σε όσους δεν έχουν μυαλό  χαχόλου.

Χτες λέγαμε αυτό ,ακριβώς. Πώς θα διαχειριζόμαστε  στο εξής τη διαμαρτυρία μας, την καταγγελία μας,την οργή μας;  Και ήρθε κουτί αυτό το συμβάν.

Να ξεκινήσουμε ,λοιπόν,  να πετάμε μπουγέλα, γιαούρτια και σάπιες ντομάτες σε άθλιους  τύπους σαν το  Χαρδαλιά ή τον Πορτοσάλτε και τον  Πρετεντέρη ας πούμε,  που πίνουν αμφότεροι νερό ο ένας στο όνομα  του άλλου;  Κατ΄αρχήν, οφείλουμε να παραδεχτούμε πως η εκτόξευση νερού και γιαουρτιού   είναι μια μορφή και μάλιστα “παραδοσιακή”, διαμαρτυρίας και έκφρασης οργής. Από κει και ύστερα, οφείλουμε να επισημάνουμε και κάποια άλλα πράγματα.

Πριν, όμως,  μια διευκρίνιση.  Αν  θα  συμφωνούσαμε   με αυτή τη μέθοδο διαμαρτυρίας, δικαιολογημένα κάποιος θα μας έλεγε, τότε γιατί  να μην υιοθετήσουμε  κι εμείς εδώ  από καιρού εις καιρόν  την ίδια μέθοδο;

Εγώ δεν θα το έκανα.  Η  δουλειά μου  είναι να τους “μπουγελώνω”, αλλιώς από δω. Ως ιστορικός και όχι ως δημοσιογράφος, έχω το δικαίωμα από την ίδια την επαγγελματική μου αυτή ιδιότητα, να προχωρώ σε χαρακτηρισμούς ακόμα και σκληρούς σε δημόσια πρόσωπα, όταν αυτό είναι απαραίτητο .Και ουδείς από τους κρινόμενους έχει το δικαίωμα να με σύρει στα δικαστήρια, γιατί αλλιώς ,θα ήταν σαν  να  οδηγούσε  εκεί  και τους συγγραφείς της ιστορίας  αιώνων, κάτι που ούτε οι τύραννοι, οι δυνάστες,οι “ιερές εξετάσεις” τόλμησαν. Αλλιώς, δε θα υπήρχε Ιστορία. Ο φόβος, η απειλή,η τιμωρία δε συνάδουν με την ελεύθερη κρίση και τη διακίνηση των ιδεών.

Αλλά, η ιστορία δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν προχωράει σε κριτική επ΄ αμοιβή. Δεν έχει αφεντικά.  Γι΄αυτό και δε δικάζεται. Είναι η ίδια, δικαστήριο. Και δικάζει ακόμα και τους δικαστές.

Να επανέλθουμε τώρα στο συμβάν της Θεσσαλονίκης. Το γεγονός πως η παρουσιάστρια  είχε τα κότσια να προχωρήσει σε τέτοια διαμαρτυρία, γνωρίζοντας  τις συνέπειες, αυτό το εκτιμάμε  απόλυτα. Ο καθένας  αναλαμβάνει την ευθύνη των πράξεών της .

Το πρόσωπο που δέχτηκε την οργή της  με το συμβολικό τρόπο του “μπουγελώματος”, πέραν πάσης αμφιβολίας,  ήταν αργά ή γρήγορα αναμενόμενο. Κάποιοι διαχειρίζονται  έτσι και κάποιοι αλλιώς την οργή τους.  Οι πράξεις του ίδιου και οι συνέπειές τους  δεν έχουν καμιά σύγκριση με αυτή της δημοσιογράφου. Είναι σαν να συγκρίνεις  βιασμό  μετά φόνου, με το  κλέψιμο ενός κουλουριού.

Οι ενέργειες του Χαρδαλιά προσέβαλαν και μάλιστα βάναυσα την ελευθερία και τα δικαιώματα του ατόμου. Συνταγματικό πραξικόπημα,λέγεται αυτό. Πέρα από το γεγονός πως   ο ίδιος  είναι συνένοχος με όλη την κυβερνητική παρέα   στη εκ νέου  οικονομική   κατάρρευσης της χώρας.  Καθαρές και ξάστερες εξηγήσεις. Δε θα συζητάμε για ένα ποτήρι νερό που του έριξαν στα ρούχα.  Αστείο.

΄Ομως, όπως λέγαμε και χτες,  αυτοί οι  τρόποι ακτιβισμού, καταγγελίας διαμαρτυρίας,δεν έχουν σοβαρά αποτελέσματα. Πέρα από το γεγονός πως  στο τέλος  την πληρώνει ο διαμαρτυρόμενος και όχι ο καταγγελλόμενος.΄ ΄Οπως η στην περίπτωση Χαρδαλιά.

Τί κάνουμε τότε; Το ερώτημα παραμένει. Οφείλουμε να βρούμε διαφορετικούς τρόπους αντίδρασης, ακτιβισμού, διαμαρτυρίας, που το αποτέλεσμα να είναι άμεσα ορατό  και ουσιαστικό. Αλλιώς, υπάρχει κίνδυνος, πέρα από τις νομικές συνέπειες, σαν αυτές  της Θεσσαλονικιάς ,  να γίνουμε και γραφικοί.

Είμαστε εδώ να ακούσουμε προτάσεις.

3. ΕΙΧΕ ΕΝΤΟΝΗ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ
Θεσσαλονίκη: Στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο η «παρουσιάστρια» που επιτέθηκε στον Χαρδαλιά -Με εντολή εισαγγελέα
Νίκος Χαρδαλιάς παρουσιάστρια

Με εντολή εισαγγελέα, η αυτοαποκαλούμενη παρουσιάστρια που επιτέθηκε πετώντας νερό στον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, οδηγείται αυτή την ώρα στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το GRTimes, το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης της αυτοαποκαλούμενης παρουσιάστριας, η οποία συνελήφθη χθες το απόγευμα, ύστερα από μήνυση που κατέθεσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, για τις 12 Ιουνίου.

***

Μιλάμε για δικτατορία. Το είπαμε, το λέμε συνεχώς. Η κυβέρνηση με μοχλό και τις άλλες εξουσίες, εδικά  Τύπο και δικαιοσύνη, έχει εξαπολύσει “κυνήγι μαγισσών”.

Δε θυμάμαι ως τώρα να έχουν  βάλει στο τρελάδικο διαμαρτυρόμενο,και μάλιστα με  αυτόν τον  εντελώς ακίνδυνο και παραδοσιακό  τρόπο διαμαρτυρίας. Αίσχος!

Είναι μήνυμα. Και σκληρό. Επειδή, ακριβώς,  βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που ΟΛΕΣ οι εξουσίες είναι συνένοχες .Και φυσικά ζούμε μια εποχή που η Αντιπολίτευση είναι ανύπαρκτη. Ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη νέα “Ομερτά”, αγνώστου περιεχομένου προς στιγμήν,  δε βγάζε τσιμουδιά. Κι αν πει κάτι θα είναι…για την τιμή των όπλων. Ντροπή!

Υ.Γ. Ως αυτή την ώρα οι φυλλάδες που κάνουν αντιπολίτευση στον Κούλη γιατί τους ταϊζει με  λίγες ή καθόλου διαφημίσεις , ούτε στα ψιλά δεν έβαλαν  την είδηση για το  πρωτοφανές γεγονός της φυλάκισης σε τρελοκομείο της διαμαρτυρόμενης δημοσιογράφου  στη Θεσσαλονίκη! Καταλαβαίνουν, άραγε, τί συνέβη σήμερα; Είμαστε σίγουροι πως όχι.

Από ποιον πανάθλιοι  “Βαξεβάνηδες”,” Φίληδες”  και  “Παπάδες”,περιμένετε να πάρετε γραμμή;  Αυτό λέγεται αντιπολιτευόμενος Τύπος;

4. ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ
Χαρδαλιάς: Φύγαμε από το μοντέλο του γενικού lockdown -Τυχόν επιδημιολογική έξαρση θα αντιμετωπίζεται υπερτοπικά
Ο Νίκος Χαρδαλιάς

Απίστευτο θράσος! Παραδέχονται αυτό που λέμε μήνες πως ήταν μέγα  λάθος. Το πραξικόπημα το lockdown.Και όχι μόνο.

Κι αντί ο εισαγγελέας να φροντίσει να  βάλει στο… τρελάδικο τον πραγματικό δράστη αυτής της  τρέλας, έβαλε τη διαμαρτυρόμενη. O tempora o mores!