Η ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

1.Ραχμάν Λούμι: Ο νεαρός από την Αλβανία που μπήκε πρώτος στο Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ -Εγραψε 2 καθαρά 20άρια

 

Ο Ραχμάν Λούμι

Προς άφατη  λύπη των Ελληνάρων  εθνικιστών, που μετά τρόμου και βδελυγμίας  βλέπουν Αλβανούς (σε λίγο και Πακιστανούς) να σηκώνουν ελληνικές σημαίες στις παρελάσεις, να αλώνουν τα πάσης φύσεως προπύργια του …ελληνισμού. Και γιατί όχι, αύριο θα δούμε κανέναν από δαύτους να μας κυβερνά κιόλας.( Πού ξέρεις; Μπορεί  να΄ναι πιο άξιοι από τους  “δικούς” μας).

Τί χαρά! Και τί σβουριχτή σφαλιάρα  για τους ανεγκέφαλους  πατριωταράδες!

Πάρτε το χαμπάρι. Πέρα από τις ιδεοληψίες σας. Για λόγους καθαρά  ρεαλιστικούς δεν υπάρχουν πια σύνορα. Ποια πατρίδα να φυλάξεις με ποιους στρατούς  και ποιο λαό να προστατεύσεις, από ποιους;

Το Τσερνομπίλ έδειξε το δρόμο. ΄Ετσι κι ανοίξουν οι “πύλες του θανάτου” όχι μόνο τους διπλανούς μου,αλλά και πέρα και μακριά από  μένα στα πέρατα της γης,  θα  περάσουμε άπαντες  σούμπιτοι στην κόλαση.   Ο κόσμος όλες συγκοινωνούντα  δοχεία στο καλό και το κακό. Μην είστε,πέρα από τετυφότες και  ανόητοι.

΄Ολος ο κόσμος μια πατρίδα, μια φυλή,ένα γένος. Σας αρέσει ,δε σας αρέσει.

 

2.Τραγωδία στο Αίγιο -Δικηγόρος 28χρονου: Δεν εγκατέλειψε γιαγιά και εγγόνι, ήθελε να αυτοκτονήσει

Η στιγμή της σύλληψης του 28χρονου

Ε,ας το κάνει τώρα το τέρας. Προλαβαίνει.

΄Ατιμοι  κάποιοι στη  φάρα  των δικηγόρων.  Ποτέ δε θα συναισθανθούν την αξία της φράσης το Σοφοκλή “οὐκ ἐξ ἅπαντος δεῖ τὸ κερδαίνειν φιλεῖν”. 

 

3.Μελάνια Τραμπ: Το φιλί, οι αγκαλιές και τα βλέμματα με τον Τριντό έριξαν το διαδίκτυο

4. Εναλλακτική-ολιστική  ψυχιατρική: Μύθος η συμβατική ψυχιατρική

Αυτές τις ημέρες ενισχύθηκε το δυναμικό της   καλοκαιρινοπαρέας στην Εύβοια με ένα εξαιρετικό επιστήμονα  από την Αμερική. Για την ακρίβεια ελληνοαμερικανός, τρίτης γενιάς. Ο ίδιος αυτοσυστήνεται σε άπταιστα ελληνικά  ως “θεράπων της ολιστικής ψυχιατρικής”. Είναι ορκισμένος εχθρός της συμβατικής ιατρικής γενικώς  και ειδικά της αλόγιστης χρήσης των φαρμάκων. Στη μιας εβδομάδα εκπαίδευση που μετά πλείστης χαράς αποδεχτήκαμε τα λοιπά  και μη ειδικά μέλη της παρέας, μάθαμε πράγματα που ούτε θα τολμούσε μη εναλλακτικός ψυχίατρος να μας  αποκαλύψει,αλλά δε  θα τα βρίσκαμε πουθενά  γραμμένα.

Σημεία και τέρατα  συμβαίνουν στην ψυχιατρική, λοιπόν. Κάνανε τον κόσμο χαπάκηδες  χάριν του κέρδους των φαρμακευτικών εταιριών. Κι αν ήταν όλα τούτα τα φάρμακα απλώς και μόνο άχρηστα, θα ήτα το λιγότερο. Είναι ΟΛΑ λίαν επικίνδυνα .Αντί της παλιάς λοβοτομής,λέει ο ίδιος, σήμερα λοβοτομούν το μυαλό με τα ψυχοφάρμακα. ΄Εγκλημα διαρκείας και καθοσίωσης.

Μας έφερε πολλά και πειστικά επιχειρήματα.Π.χ εκείνο για την κατάθλιψη.Καμιά σχέση,μας διαβεβαίωσε με το μύθο της έλλειψης σεροτονίνης.. Κι αυτό αποδεικνύεται μια χαρά,αν δούμε τα ψυχιατρικά αρχεία  κάποιων δεκάδων χρόνων πίσω.Παλιότερα, ούτε ως όρος δεν ήτα γνωστή η “ασθένεια” αυτή, γιατί δεν υπήρχε. Σήμερα όλοι καταθλίβονται,όμως από άλλες αιτίες και όχι από  τη βολική έλλειψη της σεροτονίνης. Και πώς γίνεται παλιά  η ορμόνη αυτή να  κυκλοφορεί μπόλικη στο  αίμα των ανθρώπων εκείνης της εποχής και σήμερα όχι;

Από τα δεκάδες καλά εναλλακτικά κείμενα που μας παρέπεμψε να βρούμε και να διαβάσουμε,είναι και το παρακάτω. Καλούμε τους φίλους να το διαδώσουν γιατί ως γνωστό πολύς κόσμο  έχει πέσει θύμα τη κατάθλιψης και της κερδοσκοπίας   γιατρών και εταιριών.

https://www.animahome.gr/news/69-depression-serotonin

 5. Ο ΥΔΡΟΗΛΕΚΤΡΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ  ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ

Κατεβαίναμε οδικώς πριν κάτι εβδομάδες  με τον κολλητό στην Ανδρίτσαινα. Μόλις μπήκαμε στη Μεγαλόπολη…μεγαλόπρεπο το κάτασπρο το νέφος της ΔΕΗ μας καλωσόρισε με ένα μακρόσυρτο  σφύριγμα στα πνεμόνια μας.

-Ο θάνατος,  μου δείχνει στα  αριστερά τη στήλη του καπνού που ανηφόριζε στο ουρανό

-Τον βλέπω,του λέω. Γνωστό και λυπηρό. Τερατογεννήσεις, καρκίνοι,πάει η παλιά Μεγαλόπολη  που έμπαινες και ανάσαινες οξυγόνο επαρχίας και έλεγες να είχα κι άλλα πνεμόνια ρεζέρβα

Δεν έδειξε να το συγκινεί η διαπίστωση μου.

-Δεν κατάλαβες,μου κάνει με μυστήρια διάθεση. Δε  λέω  γι΄αυτό  το θάνατο

-Και για ποιον λες τότε,τον ρωτάω

-‘ Ακου, μου λέει. Το κάρβουνο,  που καίγεται δω χάμω,είναι ο άνθρωπος.Και το εργοστάσιο που το καίει και παράγει ηλεκτρικό ρεύμα είναι ο θάνατος. Σαν πεθαίνει  ο άνθρωπος -κάρβουνο , ο θάνατος-εργοστάσιο  τον μετατρέπει σε άλλη ενέργεια σε κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι ήταν εν ζωή. Τί και ποια είναι η νέα αυτή ενέργεια,η άλλη διάσταση της μελλοντικής ύπαρξης του θανόντος ανθρώπου,δε γνωρίζουμε.  Αν δε μας κάψει ο θάνατος- εργοστάσιο  δε θα εξελιχτούμε ποτέ σε αλλιώτικη διάσταση ζωής.

“-Κι αν δεν καώ εγώ , αν δεν καείς εσύ, αν δεν καούμε εμείς, πώς θα γενούνε τα σκοτάδια φως; Μου πετάει στο ρεφρέν και με αφήνει  χάνο!