ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΙΣΩ ΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

  1.  ΕΞΑΡΧΕΙΑ ΑΠΟΨΕ.  ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΦΙΣΤΙΒΑΛ Δεν είναι τα Εξάρχεια Ηλίθιε! Ο Βύρωνας, η Δραπετσώνα,το Αμύνταιο, η Ιεράπετρα ,δεν έχουν κανένα πρόβλημα  με τα Εξάρχεια. Μάλιστα,σε πολλές  ελληνικές επαρχίες ούτε καν ξέρουν  κατά πού πέφτει η αθηναϊκή αυτή συνοικία. Οι μόνοι που έχουμε πρόβλημα σήμερα με την “πλατεία”,είμαστε εμείς οι παλιότεροι και … sui generis θεωρούμενοι   θαμώνες της εδώ και χρόνια.

Βεβαίως, ο Υιός του Μητσοτάκη, αν για κάποιους όχι μόνο δε νοιάζεται να τους  δίνει χάρες, αλλά  τους κάνει  και τη ζωή δύσκολη δοθείσης του ευκαιρίας, είμαστε  εμείς ο “περιλειπόμενοι” ακόμα  της παλιάς πλατείας. Και ,όπως πολλές φορές  αναλύσαμε εδώ, όλες  αυτές οι θεαματικές κινήσεις, τα  σόου της  νέας κυβέρνησης και οι απειλές να ισοπεδώσει τα Εξάρχεια, είναι μόνο και μόνο για άγρα εντυπώσεων και προσφορά “άρτου και θεάματος” στους νοικοκυραίους όλης της χώρας. Κι ας μην έχουν,όπως είπαμε, τούτοι κανένα πρόβλημα  από τους σημερινούς εντελώς αλλιώτικους από μας θαμώνες τους. Μια επίδειξη δύναμης της εξουσίας που  αυτή και αν  δεν είναι σύγκαυλη  και άκρως διεγερτική  ,ειδικά και ανέκαθεν για αυτή την κατηγορία των Ελληνάρων.

΄Εξω από τα δόντια.  Στα Εξάρχεια  σήμερα στη συντριπτική τους πλειοψηφία κυκλοφορούν άτομα που καμιά  σχέση δεν έχουν ούτε με αναρχία, ούτε με διαφορετική αντίληψη ποιότητας ζωής και άλλες  “περίεργες” συμπεριφορές. Είναι τύποι απολίτικοι,   περιθωριακοί,  μπαχαλάκηδες, χούλιγκαν, κλεφτρόνια.  Και, η ακόμα  χειρότερη  φάρα είναι όσοι διακινούν και εμπορεύονται  ουσίες όλων των ειδών. Οι τελευταίοι είναι κυρίως  Αφρικανοί και Μεσανατολίτες.  Η πλατεία είναι πια το γκέτο τους από το οποίο έχουν πλέον εκτοπίσει όλους τους υπόλοιπους,

Αλλά με μια παρατήρηση. Τα ίδια και χειρότερα συμβαίνουν και σε άλλα τέτοια στέκια στο κέντρο της Αθήνας. Πλατεία Βάθη, Μάρνη, Σωκράτους, όλοι οι δρόμοι πίσω από το παλιό Δημαρχείο της Αθηνάς,ως κάτω στην Πειραιώς έχουν γίνε πια γκέτο,και περισσότερο διακίνησης σκληρών ναρκωτικών. ΄Ομως ο Υιός,επειδή ακριβώς δε νοιάζεται να καθαρίσει το κέντρο της Αθήνας, αλλά να θηρεύσει,όπως είπαμε εντυπώσεις,ρίχνει τα φώτα των προβολέων στα Εξάρχεια και όχι και στα λοιπά,λέμε και χειρότερα, στέκια ποινικών και ιδιαίτερα διακινητών ναρκωτικών.

΄Οσο για τα Εξάρχεια, αυτή είναι η τραγική πραγματικότητα που περιγράψαμε και όποιος παριστάνει πως δεν τη βλέπει καθημερινά και ειδικά της βραδινές ώρες, έχει γράσο στα μάτια ή είναι από εκείνους που επιδιώκουν να χαθούν μέσα σε τέτοιο πλήθος, μια και “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”. Σοβαρός άνθρωπος ,”διαφορετικός”, σκεπτόμενος, και προπαντός συνειδητοποιημένος πολιτικά,  είτε αναρχικός είτε ακτιβιστής,δε υπάρχει πια  εδώ ούτε για δείγμα.  Μαζεύονται μόνο κάτι λίγοι σε καμιά εκδήλωση ή κανένα φεστιβάλ, όπως το σημερινό, βιβλίου.

Πρόσωπο της προκοπής, τις άλλες φορές, αν δεις κάπου να κάθεται, συνοφρυωμένο και σκεπτικό για το κατάντημα της πλατείας,είναι στην καφετέρια της ΒΟΞ,το   BLUE BEAR , τη ΗΒΗ και το παλιό, γνωστό καφενείο.  Στην πλατεία μέσα και στο χώρο που σέρβιρε η παλιά η  Μαρονίτα  έχουν κάνει κατάληψη μόνο αυτές οι μούρες με τις ουσίες,τις βαριοπούλες  και λοιπά μπαχαλακικά εργαλεία.

Συμπέρασμα. Τα Εξάρχεια πια δεν είναι “Εξάρχεια”. ΄Οπως και  όλο το κέντρο της Αθήνας  είναι  πλέον γκέτο  ποινικών μπροστά στους οποίους τα συνηθισμένα πανελλαδικά  αποβράσματα  είναι ..Παναγίες.   Χείριστο λούμπεν αληταριό  με αδυναμία της λέξης να συμπεριλάβει στην έννοια της  όλες  τις παρεπόμενες ιδιότητες αυτής της κατηγορίας ατόμων.

Η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει καμιά  διάθεση να λύσει το πρόβλημα,που επαναλαμβάνουμε λέγεται απόβαση και κατάληψη εγκληματιών,  ημεδαπών και αλλοδαπών,    του κέντρο της Αθήνας.  Αντίθετα στοχοποιεί μόνο τα Εξάρχεια για λόγους επικοινωνιακούς,  ρίχνει λάδι στη φωτιά  με τις ανακοινώσεις της και  τρίβει τα χέρια της κάθε φορά που  τα κανάλια παίζουν  εικόνες από  κανίβαλους στην πλατεία.

Και να μην ξεχνάμε  πως οι καλύτεροι “ψηφοφόροι” του  Κούλη που έβαλαν και τούτοι το χεράκι τους να γίνει    πρωθυπουργός υπήρξαν  οι μπαχαλάκηδες, οι πλιατσικολόγοι,τα κλεφτρόνια  και φυσικά  οι έμποροι ουσιών σε όλο το το υπό κατάληψη κέντρο της Αθήνας. Και όλους αυτούς ,βέβαια, η κυβέρνηση δεν τους πειράζει γιατί  τους χρειάζεται ως  απειλή  των νοικοκυραίων  και για τις επόμενες εκλογές .

Από την άλλη, η απελθούσα κυβέρνηση  διέπραξε ένα ακόμα   τεράστιο σφάλμα με το συγκεκριμένο ζήτημα. Δείλιασε να βάλει το μαχαίρι στο κόκαλο, να  λύσει έξυπνα, αθόρυβα και οριστικά  ένα τοπικό πρόβλημα και καθόλου πανελλαδικής εμβέλειας, όπως είναι αυτό  γύρω από την περιοχή της Ομόνοιας και ως πάνω στα Εξάρχεια.

Οπότε ελπίδα,δεν υπάρχει . Και ό,τι κι αν κάνει η κυβέρνηση σήμερα  θα είναι για το θεαθήναι. Ενέργειες που  θα πυροδοτήσουν βία και  δεν αποκλείεται  να φέρει και αίμα.

Για τα Εξάρχεια, πάντως, η λύση  πια  δεν είναι  στο χέρι των λίγων και διαφορετικών θαμώνων που απόμειναν. Δεν έχουν ούτε κουράγιο ούτε δύναμη. Πέρα από το γεγονός πως η βία δε χαρακτήριζε ποτέ από παλιά  ανθρώπους, θαμώνες της πλατείας.

Εναπόκειται στην επόμενη κυβέρνηση που ελπίζουμε θα αντικαταστήσει σύντομα αυτή  τη σημερινή των μαφιόζων να δώσει οριστική λύση . Με πρόγραμμα, σχέδιο,αλλά προπαντός πολιτική βούληση,ας απομονώσουν αυτό το  παραβατικό κομμάτι των Εξαρχείων. Κι ας επεκταθεί και στα λοιπά γκέτο της Ομόνοιας.

Και να συμβεί αυτό, τότε  ως δια μαγείας η πλατεία θα γίνε πάλι εκείνο που ήτα ανέκαθεν. Μια  συνοικία  Μονμάρτη του Παρισιού.

 

2. ΕΧΕΙ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ»
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Συνωμότησες με τον Σαμαρά για να εκλεγείς πρόεδρος της ΝΔ

meimarakis

«Ο κ. Μητσοτάκης καλό είναι να μη μας θυμίζει τον τρόπο εκλογής του γιατί για να γίνει αρχηγός της Ν.Δ. χρειάστηκε να συνωμοτήσει με τον κ. Σαμαρά ώστε να οδηγήσει την πρώτη ψηφοφορία σε φιάσκο και να αποτρέψει την βέβαιη τότε εκλογή του κ. Μεϊμαράκη.
Επίσης, αν ποτέ καταφέρει να πετύχει έστω κατ’ ελάχιστο την αναγνώριση και την αποδοχή που έχει ο Αλέξης Τσίπρας ως ηγέτης, τόσο στο κόμμα του όσο και διεθνώς, τότε να μας κάνει υποδείξεις.
Υ.Γ. Ας μην ξεχάσει σήμερα που θα συναντήσει την Α. Μέρκελ που έχει εκλεγεί και επανεκλεγεί από το Συνέδριο του κόμματός της, να της πει ότι είναι κολλημένη στην καρέκλα και αρνείται την κρίση των πολλών».

*******

Αν ήταν ο Μεϊμαράκης σήμερα αρχηγός της Ν.Δ,δε θα ήταν πρωθυπουργός.Κι αυτό το γνώριζαν πολύ καλά    οι ταϊσμένοι πλουσιοπάροχα ΝεοΔημοκράτες της Novartis,που χρειάζονταν μόνο ένα Μητσοτάκη ίδιου φυράματος, για να μπορέσει να τους σώσει από τη φυλακή.Και φαινομενικά τα κατάφερε με δυο αντιπροέδρους από τους   εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο και με το διχασμό που επέφερε στο χώρο της δικαιοσύνης,όπου  οι μισοί αποκαλούν τους άλλους μισούς συναδέλφους τους προδότες και ριψάσπιδες.

΄Ομως,  η σοφία της ελληνικής αρχαιότητας  προειδοποιεί: “Εκ τῶν γαρ αἰσχρῶν λημμάτων τος πλείονας ἀτωμένους ἴδοις ἂν ἢ σεσωσμένους”. Και η νεότερη επίσης ελληνική αποφαίνεται: “Μια του κλέφτη,δυο του κλέφτη,τρεις και την κακή του μέρα” 

3.α.Τραγωδία στο Αίγιο -Δικηγόρος 28χρονου: Δεν εγκατέλειψε γιαγιά και εγγόνι, ήθελε να αυτοκτονήσει

Αλέξης Κούγιας

β,Αίγιο: Καίει στην κατάθεσή της τον οδηγό η κοπέλα που ήταν μαζί του- Είχε παρελθόν με τις Αρχές

Μέσα στα κλάματα, σε ένα διπλανό χωριό, εντόπισαν αστυνομικοί τη συνοδηγό του 28χρονου δόκιμου, που συνεπήρε και σκότωσε το νήπιο και τη γιαγιά του στο θανατηφόρο τροχαίο του Αιγίου.

Η κοπέλα -όπως αναφέρει το news247.gr- σύμφωνα με την κατάθεσή της «καίει» τον οδηγό του αυτοκινήτου, καθώς αναφέρει πως του ζήτησε επανειλημμένα να σταματήσουν, αφού έγινε το δυστύχημα, λέγοντάς του πως είχαν κάνει κακό και να μην φύγουν, αλλά εκείνος δεν άκουγε.

Όπως αναφέρουν οι ίδιοι οι αστυνομικοί, τον εντόπισαν σε παραλία του Λόγγου τη στιγμή που προσπαθούσε να φτάσει σε σκάφος για να διαφύγει και όχι για να αυτοκτονήσει.

Όπως διέρρευσε, στο Τμήμα ήταν εξαιρετικά νευρικός κι ερειστικός. Μόνο η μητέρα του ήταν συγκαταβατική και προσπαθούσε να τον ηρεμήσει κι εκείνον. Από την γενική του εικόνα οι αστυνομικοί πιστεύουν -πάντα σύμφωνα με το site- πως είναι πιθανόν να τελούσε υπό την επήρεια αλκοόλ, ωστόσο σε αυτό θα δώσουν απαντήσεις οι τοξικολογικές εξετάσεις.

Το σίγουρο είναι πως η ταχύτητα που είχε αναπτύξει ήταν εξωφρενική σε σχέση με το δρόμο.

Τι είπε ο πραγματογνώμονας 

Ο μηχανολόγος πραγματογνώμονας, Θωμάς Χόνδρος, επιβεβαίωσε μιλώντας στον Alpha ότι ο 28χρονος οδηγούσε με υψηλή ταχύτητα. «Από τα πρώτα ευρήματα συμπεραίνεται ότι η ταχύτητα του αυτοκινήτου ήταν υψηλή. Το ατύχημα έγινε κάτω από πινακίδα ορίου ταχύτητας 50 χιλιομέτρων/ώρα στην είσοδο του οικισμού. Σημειώθηκε εκτροπή του αυτοκινήτου σε στροφή λόγω της υψηλής ταχύτητας και η παράσυρση επί του πεζοδρομίου της γιαγιάς και του ενός έτους εγγονού της».

Ο ίδιος όμως φαίνεται να είχε απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις Αρχές, καθώς το 2016 είχε εμπλακεί, στην Αθήνα όπου κατοικεί, σε καταδίωξη από αστυνομικούς, όπου μάλιστα στο όχημα που επέβαινε έγινε ελιγμός με δόλο και με πρόθεση να εμβολίσει δύο μοτοσικλέτες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., που είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο αστυνομικών. Στην κατ’ οίκον έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του είχε βρεθεί όπλο και υπολείμματα κοκαΐνης και κάνναβης και είχε εξεταστεί η τυχόν εμπλοκή του για κλοπή μοτοσικλέτας.

Επίσης είναι απορίας άξιον το πώς έγινε δεκτός από το Πολεμικό Ναυτικό και έγινε έφεδρος έχοντας αυτό το παρελθόν, αφού είναι απαραίτητη προϋπόθεση να μην απασχολεί για κάτι τις Αρχές και την Δικαιοσύνη…

Σε αυτό βεβαίως η απάντηση είναι εύκολη αλλά καιρός είναι να πέσουν κεφάλια και στις Ένοπλες Δυνάμεις για το πως μοιράζουν θέσεις ευθύνης και να αναρωτηθούν αν αυτό είναι το είδος των αξιωματικών που θέλουν να έχουν στις τάξεις τους.

Ερωτηματικά προκαλεί και η στάση της Εισαγγελέως, καθώς οι αξιωματικοί του αρμόδιου Τμήματος την κάλεσαν όχι μία φορά αλλά συνολικά τρεις για να την ικετεύσουν σχεδόν να επαναπροσδιορίσει την θέση της να τον αφήσει ελεύθερο… μάταια όμως. Μόνο όταν δέχτηκε τα «βέλη» του Τύπου έσπευσε, όπως αναφέρουν πληροφορίες, να ζητήσει να ολοκληρωθούν σύντομα οι διαδικασίες.

Όπως φαίνεται η Εισαγγελέας δεν εξάντλησε τα περιθώρια που της παρείχε ο νόμος και έστειλε την υπόθεση με την (σε μάκρος χρονικά) τακτική διαδικασία ειδικά όταν θα μπορούσε να ασκηθεί δίωξη με ενδεχόμενο δόλο, εκτός και αν όταν βγουν οι τοξικολογικές, προκύψουν καθαρές…

******

Πρέπει να στερείσαι τσίπας,γα να κυκλοφορείς ως άνθρωπος και συνήγορος το τέρατος  στην κοινωνία μετ΄από όσα είπε η συνοδηγός .