ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΤΗΣ ΟΡΓΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΥ

Η κακοκαιρία «Ιανός» θα σαρώσει τη χώρα για τρεις μέρες: Ποιες περιοχές θα επηρεάσει -«Η Αττική θα χτυπηθεί δυνατά»

φόντο : δέντρα, εικονογράφηση, τέχνης φαντασίας, άλογο, Φεγγάρι, Ο Χάρος, μυθολογία, σκοτάδι, screenshot, ταπετσαρία υπολογιστών, φανταστικός χαρακτήρας 1280x960 - TCBfergie - 160148 - φόντο - WallHere

καιρός χάρτης Καλλιάνου για κακοκαιρία

IEFIMERIDA.GR

*****

Η χώρα βρίσκεται σε παραλυσία.  Παραδομένη.  Στο έλεος της κερδοσκοπικής μανίας των   κοντυλοφόρων και των σκουπιδοφάγων τους ,που  δε χορταίνουν να καταβροχθίζουν τις  ακαθαρσίες, που τους πετάνε από τις χωματερές τους εκδότες, καναλάρχες, παραγωγοί, δημοσιογράφοι. Αλωνίζουν όλοι τούτοι.

Σήμερα, ο ταξικός σου αντίπαλος, μια και δεν υπάρχουν “τάξεις”,τέτοιες όπως την καθ)όρισαν και τις περιέγραψαν οι παλιοί κοινωνιολόγοι, πολιτικοί και ιστορικοί αναλυτές, τύπου Μαρξ, ένας, ο ισχυρότερος μάλιστα  ταξικός σου αντίπαλος, πάνω στον οποίο εδράζουν  την ισχύ τους  οι άλλες εξουσίες και το οικονομικό σύστημα των Τραπεζιτών , της Αγοράς, είναι για να μένουμε στα δικά μας,  οι νέοι “Χίτες” και  Μάυδες.  Ο  Ράπτης,ο Παπαχελάς, ο Χατζηνικολάου,ο Κουρτάκης,ο Αλαφούζος,ο Μαρινάκης .Αλλά και ο Βαξεβάνης, ο Φίλης, η κολεκτίβα των  Συντακτών της παλιάς Ελευθεροτυπίας.

Να περιφέρονται  από τις οθόνες και τις σελίδες    “ένοπλοι”, ζωσμένοι τα όπλα του πανικού, της τρομοκρατίας,της αισχρής, γκεμπελικής  προπαγάνδας. να κάνουν τη “νύχτα, μέρα”, την “τρίχα τριχιά”, να ψεύδονται ασύστολα, να συκοφαντούν, να προκαλούν, να ασεβούν και να σκυλεύουν.

΄Ολη αυτή η μεγάλη ανήθικη παρέα , έχει μοναδική αρχή και αξία της τη  λατρεία του Μαμμωνά. Το χρήμα.  Λίγο ή πολύ. Να συντηρούνται  ή να θησαυρίζουν αφεντικά και υπάλληλοι. Και γι αυτό “σκοτώνουν και την ίδια τους τη μάνα”. Το λένε οι ίδιοι  στο συνάφι τους

Δείτε σημερινό παράδειγμα.  Βγήκε με έκτακτο, πρωτοσέλιδο τίτλο ο  αχυράνθρωπος   Ράπτης της γνωστής ακροδεξιάς πορνοφυλλάδας   με (εκ)φοβιστικές, πανικού και τρόμου αναρτήσεις περί …καιρικού Αρμαγεδώνος που ζυγώνει.  Στόχος  να χορτάσει την ακόρεστη πείνα των χαχόλων που τον διαβάζουν, μια και λιγοστεύουν οσημέραι και απελπιστικά για δαύτους  τα χοντρά σκουπιδοεδέσματα με ….συγκλονιστικά τεκταινόμενα.

Χτες ( σήμερα λιγότερο) ήταν  ο  κορονοϊός  που θα εξόντωνε κάτι… εκατομμύρια! Μπορεί και δισ. λέγανε στην αρχή. Επειδή, σύμφωνα και με τη συνωμοσία που συντηρούσαν τεχνηέντως,  Μέσα Προπαγάνδας και  ανεύθυνοι επιστήμονες, τύπου “Ψάλτη” (Τσιόδρας) κυρίως,  ο ιός φτιάχτηκε σε εργαστήριο για να λύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού!  Να πεθάνουν τίποτα δισ. κόσμου, να …ξεβρωμίσει  ο τόπος (Γυρίστε πίσω σελίδες τους και θα το βρείτε).

Κι αν, βέβαια, όντως υπήρξαν  κάποια εκατομμύρια, δεν ήταν οι  νεκροί από τον κορόνα ,αλλά το…  μαύρο χρήμα σε τέτοια νούμερα, που εισέπραξαν  όλοι τούτοι με την αισχρή καπηλεία μιας ήπιας και συνηθισμένης  μορφής  δυνατής γρίπης, ,πόρρω,  όμως απέχουσας από τις θανατηφόρες πανδημίες του παρελθόντος. Μόνο στις οθόνες ,τα μικρόφωνα και τα χρωματιστά σαλόνια των εμπόρων το Τύπου,   η πανδημία του κορόνα  του 2019-20 παρουσιάστηκε σαν να επρόκειτο για την “Ισπανική γρίπη” του 1918/19 με 60/100 εκατομμύρια νεκρούς εκείνη!

Κι αφού σήμερα αρχίζει και “ξεφτίζει  η μπογιά” του ιού , ο πολύς κόσμος ξυπνάει  και  όχι μόνο όσοι  από την αρχή ήταν  υποψιασμένοι και  αρνητές της συνωμοσιολογίας ,   πιάσανε τώρα  τα …ακραία  καιρικά φαινόμενα που …επελαύνουν  ως ο Χάροντας στο μαύρο άλογο καβάλα.  “Ο Ιανός θα σαρώσει θα επιτεθεί,  θα χτυπήσει αλύπητα”, μας προειδοποιεί η φυλλάδα της απάτης.   Ως να  επρόκειτο   για πολεμικό ανακοινωθέν.   Σαν να μην είναι Φθινόπωρο (“από Αύγουστο χειμώνας κι από Μάρτη καλοκαίρι”),  με βροχές και καταιγίδες, όπως πάντα.

 

Σχολιαρόπαιδα, Ανδρίτσαινα-Κουφόπουλο με 850  υψόμετρο!  Σεπτέμβρης Στο δρόμο από το  Γυμνάσιο  για το σπίτι, κάπου 2 χιλιόμετρα. Με τα πόδια,    Να μένεται η καταιγίδα , οι κεραυνοί  να σκάνε σαν χειροβομβίδες δίπλα μας. Και ο αέρας να ουρλιάζει, να λυσσομανάει σε άγρια ,  μουσική υπόκρουση .  Κλαριά  να σπάζουν σαν γυαλί στην ταχύτητα του ανέμου.     Δυνατός ερχομός  του Φθινοπώρου!

Αλλά και λίγα χρόνια μετά, Περιστέρι, στα “προσφυγικά”. Ο  Κηφισός,  τέτοιο καιρό πάλι, φουσκωμένος,  παρατημένος,  ανοχύρωτος, να ξεχύνεται από τη γέφυρα της Κολοκυνθούς  με όγκους νερού  ορμητικά προς  “Τσαλαβούτα”, ΄Αγιο Αντώνιο, ως κάτω στην  Ευαγγελίστρια.  Οι παράγκες να ισοπεδώνονται από τα νερά.  Στρώματα, κουβέρτες,  Ιζόλες, πετρογάζ, φορεσιές, παπούτσια, ένα κουβάρι όλα να επιπλέουν  στην υδάτινη κόλαση. Και να θρηνεί η άμοιρη φωχολογιά, πρόσφυγες Μικρασιάτες οι πατεράδες τους.  Κι ακόμα (μιλάμε δεκαετία του 70), να μην έχει  δεηθεί το Δεξιό Κράτους του Καραμανλή και  η θυγατέρα της η Χούντα,  να τους στεγάσει σε μια στέρεη κάμαρη με κεραμίδι.  Να φύγουνε από το  ελενίτ για οροφή και το τσίγκο ή τη  σανίδα για τοίχο σπιτιού.

 

΄Ετσι ήταν πάντα.  Και τίποτα δεν άλλαξε στο κλίμα, τουλάχιστον, μη αναστρέψιμο, παρ΄όλη την επέλαση του καπιταλισμού και της κερδοσκοπικής  μανίας  με την καταστροφή  της φύσης. Τούτα τα καιρικά φαινόμενα, δεν είναι ακραία, ούτε ασυνήθιστα για την εποχή.

Ακραία δεν ήταν ούτε οι πλημμύρες στη  Μάνδρα  παλιότερα και φέτος στα Ψαχνά. Ολόκληρα δάση φίλτρα  και τείχος της ισχυρής βροχόπτωσης  κατακάηκαν ακριβώς  στις συγκεκριμένες  περιοχές .  Και η επαίσχυντη και παρανοϊκή  συνήθεια    για  μπάζωμα και οικοδόμηση πάνω σε  ρέματα και περάσματα νερού, ήταν  η χαριστική βολή.Πώς και πού να κρατηθεί το   ορμητικό  νερό και να μη φέρει χαλασμό και θάνατο στο άγριο   πέρασμά του;

Είχαν τη φτώχεια και τη δυστυχία, την εγκατάλειψη από το κράτος  οι παλιότεροι. Το μόνο που δεν είχαν τότε  οι άνθρωποι ήταν η παραπληροφόρηση, η χειραγώγηση του κόσμου με το φόβο και την απειλή, τη  λοβοτόμηση των μυαλών . Δεν αποπατούσε ο κάθε  “Χατζηνικολάου”  στη μικρή  σάλα, ούτε οθόνες υπήρχαν να εκπέμπουν μαζί με το  μπλε φως των ακτινοβολιών    και το  φαρμάκι της  ψευτιάς,του  αποπροσανατολισμού, της συκοφαντίας και της  προπαγάνδας.

Ποιος κοντυλοφόρος  και ποιο μικρόφωνο μπορούσε τότε να κάνει τη “νύχτα μέρα”, να βγει δεκαετία του ’60 στο πλημμυρισμένο Περιστέρι του Δήμαρχου  Μήτσου Φωλόπουλου και να τους πει πως  σύμφωνα με  πρόσφατη δημοσκόπηση το ….70 % του Περιστεριού, ψηφίζει Καραμανλή;΄ Θα τον έπαιρναν με τις πέτρες,θα τον λύντζαραν. Το λιγότερο.

Σήμερα,  βγαίνουν τα τσιράκια που πληρώνονται σε ναρκοδόλαρα , του  Μαρινάκη και του  Αλαφούζου,ανενόχλητα  και σου γανώνουν το μυαλό να πιστέψεις ντε και καλά , πως εν μέσω μια δεινής, νέας οικονομικής κρίσης, με ένα πρωθυπουργό  “γόνο”   μαφιόζικης φαμίλιας, αλλά και ο ίδιος μέγα λαμόγιο,  η κυβέρνηση  της Ν.Δ προηγείται με 20%!

Ο Γκεμπελικός Τύπος είναι η χειρότερη εφεύρεση του διεστραμμένου εξουσιαστικού νου.  ΄Οπλο μαζικής καταστροφής η προπαγάνδα, η χάλκευση της αλήθειας. ο αποπροσανατολισμός των μαζών.  Η αισχρότερη εμπορική επιχείρηση και η  βιομηχανία,που στηρίζει όλες τις άλλες. Χωρίς αυτή, ούτε η οικονομία της Αγοράς ούτε  οι άλλες κερδοσκοπικές επιχειρήσεις   θα μπορούσαν να σταθούν

Παραδείγματα.  Αναδεικνύουν και προπαγανδίζουν, ως τέχνη, τη βία και το σεξισμό του σινεμά. Αναγορεύουν τον εθνικισμό σε πατριωτισμό και τους εξοπλισμούς απαραίτητο κακό για την προάσπιση της… πατρώας γης. Κάθε μέρα πεθαίνουν 15.000 παιδιά (4.500.000 το χρόνο)  κάτω των πέντε χρόνων,αλλά αυτό δεν είναι τραγωδία ,πρόκληση και ΄Υβρις για τον “πολιτισμό”, μπροστά στο… μεγάλο όλεθρο που έφερε ο Κορόνα  με τις  800 χιλιάδες  νεκρούς, που δεν  είναι καν  ..δικοί του στην πραγματικότητα. Χρεωμένοι στην ουσία οι θάνατοι σε δεκάδες άλλες αιτίες.

Ας συνειδητοποιηθούν οι πολίτες. Ο  Γκεμπελικός  Τύπους  εισήλθε στις κοινωνίες μας το ίδιο πονηρά και ύπουλα όπως ο Γερμανικός ναζισμός. Εκείνος ως…σοσιαλιστικό εθνικό  κίνημα για να πατάξει τη φτώχεια των Γερμανών ,να  ξαναφέρει  την αξιοπρέπειά  τους, να τους απαλλάξει από τα δεινά του δανεισμού  για την  αποζημίωση  ενός πολέμου που έχασαν. Κι αυτό  το  εθνικοσοσιαλστικό   ξεσήκωμα κατέληξε σε στρατόπεδα συγκέντρωσης,κρεματόρια,”Καλάβρυτα”.

Η βιομηχανία παραπληροφόρησης,  τάχα,  υπηρετεί την πληροφόρηση,την είδηση, την κριτική, την ελευθεροτυπία! Αν υπηρετεί κάτι,είναι  ακριβώς τα αντίθετα. Και δεν είναι ανάγκη να επαναλαμβάνουμε κάθε φορά πως είναι μόνο   μια επιχείρηση κερδοσκοπίας και μάλιστα  εγκληματικής, που παίζει συνεχώς “εν ου παικτοίς”.

Είναι η πρώτη εξουσία που θα χτυπήσουν σκληρά οι αντιεξουσαστικές, αταξικές, αντικαπιταλιστικές και άφυλες κοινωνίες, Η προπαγάνδα , η παντός είδους διαφήμιση  και (υπο)στήριξη του συστημικού, αφασικού  αυτού κόσμου, του γκεμπελικού Τύπου με στόχο το αισχρό κέρδος,  έχει εκείνη την ημερομηνία λήξης.

 

Δική μας  δουλειά εδώ,ως αντίποδας της παραπληροφόρησης ως αντώνυμο της κερδοσκοπικής προπαγάνδας,ως Ιστορική δημοσιογραφία,    είναι να τρέφουμε τη δίκαιη οργή του πολίτη εναντίον  της  βρώμικης  αυτής βιομηχανίας. Ας γίνεις  η πιο μισητή, η πιο απεχθής   απ΄όλες εκείνες που υπηρετούν κερδοσκοπικά συμφέροντα κάθε είδους.