“ΠΕΣ ΄ΤΟΥ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ ΝΑ ΝΑ ΝΑ ΝΑ…”

           ΣΥΜΜΕΙΚΤΑ

1.Δένδιας: «Μία η διαφορά με Τουρκία, αν δεν λυθεί να πάμε στη Χάγη» -Τσαβούσογλου: «Διπλωματία χωρίς προϋποθέσεις»

οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας

Γίνεσαι τώρα “Ερτογάν” ή δε γίνεσαι με όσα άθλια,προκλητικά και ανιστόρητα ξεστομίζει τούτος ο μασκοφόρος-παλιάτσος  της Δεξιάς;

Τσαβούσογλου,  μαζί σου. “Τούρκοι” κι εμείς.

Μόνο,  το “Σουλτάνο” μπορείτε να τον συμμαζέψετε ; Τον δουλεύει ο δικός μας εδώ  Μαφιόζος, τον προκαλεί,  για να τσεπώσει μίζες.  Και ο δικός σας εκεί , τσιμπάει.  Και τα δίνει όλα, δεν κρατάει πισινή,όπως πρέπει σε ηγέτη  μιας ιστορικής χώρας και μάλιστα πάλαι ποτέ  αυτοκρατορίας (κι από τις πιο “δίκαιες” ομολογουμένως  στις σύγχρονες με εκείνη ).

Σύντομα, όμως,  θα τον στείλουμε φυλακή.  Θα βρεθούν σώφρονες κι εδώ κι εκεί να κάτσουμε κάτω να τα βρούμε. Με Χάγη ή χωρίς. Υποσχόμαστε.

΄Ενας “λαός” είμαστε  άλλωστε. Αιώνες τώρα. Χίλια μας ενώνουν, τίποτα δε μας χωρίζει. Πλην τα συμφέροντα Μητσοτάκη-Ερντογάν.  Ας τους στείλουμε στον “αγύριστο” που είναι  και η θέση τους.

 

2. Νέο μήνυμα Πομπέο: Καλεί για στρατιωτική αποκλιμάκωση και διπλωματική λύση στην Αν. Μεσόγειο

Ο Μάικ Πομπέο

Συμβούλιο εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ: Σημαντικό βήμα η επιστροφή του Oruc Reis στο λιμάνι

Oruc Reis

Ως εδώ ήταν. “Τέλος  καλό, όλα καλά”, λοιπόν. Για…όλα τα λογής λαμόγια.

Και προπαντός  για Μητσοτάκη  και Μακρόν.  Ξέρεις τι σημαίνει με ένα τζερτζελοπανήγυρο  λίγων εβδομάδων,  να καβατζώνεις 1,5 δισ. μίζες;

Και καλά  να τους τα καταβάλουν οι χαχόλοι που του ψηφίζουν. Εμείς, οι νουν και  σωφροσύνην   έχοντες , γατί;

 

 

3. Μαρίν Λεπέν στο πλευρό Μακρόν στην κόντρα του με τον Ερντογάν -«Παρά τις διαφορές μας τον στηρίζω αποφασιστικά»

H πρόεδρος του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος RN, Μαρίν Λεπέν

E,ναι. Δεν είναι μόνο η  Δεξιά συγγένεια των δύο…ηγετών. ΄Αλλωστε, σε όλες τις …”οικογένειες” υπάρχουν διαφορές και καυγάδες.

10 δισ. θα εισπράξουν οι Γάλλοι. Μαζί και οι Λεπενίτες. Δικά  μας λεφτά. Κοροϊδίστικα.

Πώς να μη στηρίζει Μακρόν η Λεπέν και να μη δηλώνει  αλληλέγγυα στο δικό μας  εδώ ‘ Ορμπαν”;

Ελλάς-Γαλλία κοροϊδία , λοιπόν. Εις υγείαν των κορόιδων!

 

4.Ποιος ευθύνεται για το αλαλούμ με τις μάσκες: Τα λάθη της επιτροπής Υγείας

Οι μεγάλες μάσκες που μοιράστηκαν σε μαθητές στα σχολεία

Τέτοια σχολεία που είναι τα ελληνικά … “κουτί” τους ήρθε των μαθητών η μάσκα-μουτσούνα. Να μην το δουν τα μάτια τους, να μην το αντικρύζουν.

΄Οντως, το δημόσιο ελληνικό σχολείο δε…βλέπεται. “Σταθμός” για τα παιδιά είναι, πάρκινγκ. Τίποτα περισσότερο. Από τους πρώτους “θεσμούς” των σημερινών κοινωνιών που θα καταρρεύσουν “αύριο”.

 

5. Από τα σκάφη και τα ελικόπτερα, στις φυλακές οι Κουτσολιούτσοι

Η γκλαμουράτη ζωή της οικογένειας Κουτσολιούτσου, που συνεχίστηκε και μετά την κατάρρευση της Folli Follie, μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, όταν ο πατέρας «μετακόμισε» στον Κορυδαλλό και ο γιος στις φυλακές Τρικάλων

Την περασμένη Τετάρτη το βράδυ οι λυγμοί της κυρίας Καίτης Κουτσολιούτσου, όταν πληροφορήθηκε την απόφαση για προφυλάκιση του συζύγου της Δημήτρη και του γιου της Γιώργου, ακούστηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου 10 στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Δίπλα της είχε την αδελφή της Ασπα, σύζυγο του Διονύση Σαββόπουλου, που ήταν μαζί της από το πρωί της σημαδιακής αυτής ημέρας για την οικογένεια των Κουτσολιούτσων. Αυτών που μέχρι τις 4 Μαΐου του 2018 φάνταζαν όχι απλώς άτρωτοι, αλλά και οι πρωταθλητές στο ελληνικό επιχειρείν με ισολογισμούς δισεκατομμυρίων και τη Folli Follie να έχει απλωθεί σε πέντε ηπείρους με εκατοντάδες μαγαζιά.

Ο Σαββόπουλος επιστρέφει στην ΕΡΤ 35 χρόνια μετά - Ζήτω το ελληνικό τραγούδι!
Η Δήμητρα Γαλάνη θα τραγουδήσει στο ΚΠΙΣΝ αποκλειστικά για το διαδικτυακό κοινό | LiFO
***
Για δες και  η γκλαμπουριά της …”τέχνης”,   Σαββόπουλος -Γαλάνη, αγκαλιά με απατεώνες και βασιλιάδες!   Θα πεις, πού είναι το περίεργο; “΄Ομοιος ομοίω αεί πελάζει”.
Πιστεύει σε κανένα άλλο θεό ο Σαββόπουλος πλην Μαμμωνά ; Μια πορεία απόλυτου εξευτελισμού, ιδεολογικής ασυνέπειας, υποκρισίας, “δωσολογισμού” και απάτης.  Αυτός είναι ο Νιόνιος.
Η Γαλάνη δεν πάει πίσω φυσικά. ΄Εχει δώσει κι ελόγου της επιτυχείς  εξετάσεις  σε τέτοια.
Βρεγμένη σανίδα, που σας χρειάζεται, παλιανθρωπάκηδες!

6.Αυτό είναι το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ -Το παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας
Το νέο σήμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας μέσω των επίσημων λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

7. ΝΕΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΚΟΔΙΚΙΑΣ ΣΤΙΣ HΠΑ
Φλόριντα: 55χρονος έκανε 37 χρόνια στη φυλακή για εγκλήματα που δεν διέπραξε- Αθωώθηκε με νέα εξέταση DNA

Ο Ρόμπερτ Ντυμπουάζ με τη μητέρα και την αδελφή του
Σοφή η ατάκα του… σοφού. “Κάλλιο να αθωωθούν χίλιοι ένοχοι, παρά να καταδικαστεί ένας αθώος”.
“Γάντι” για τον “ανθρωπάκο” παραπάνω που πλήρωσε ακριβά  την αφροσύνη,την επιπολαιότητα και την αναλγησία κάποιων δικαστών.
Το “γαμώτο” είναι  πως οι δικαστές τούτοι δε θα περάσουν όχι 37 χρόνια,όπως πρέπει φυλακή,αλλά ούτε μα ώρα.
 “Συγγνώμη, ρε παιδιά. ΄Ενα λαθάκι κάναμε κι εμείς”!

8. Κορωνοϊός-Νάξος: Μαθητές έβγαζαν τη μάσκα και φίλαγαν τον σταυρό του ιερέα στον αγιασμό

κορωνοϊός μαθητές Νάξος

 

 

9. «ΔΕΝ ΜΕΤΑΝΙΩΣΑ ΠΟΥ ΔΕΧΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ»
O Χάρης Ρώμας πόζαρε ως έγκυος με φουσκωμένη κοιλιά

Ο Χάρης Ρώμας τολμά και ποζάρει έγκυος

To μνημονεύω σα χθες. Καρεκλάκια στοιχισμένα στον δρόμο, συνοικία λαϊκή, “πάλκο” εντυπώσεων, κομπορρημοσύνης κι απροβλημάτιστων συμπερασμάτων-”η ποίξα, η δοίξα και το κακό συναπάντημα”. Στο στόμα τους ο γιος του φούρναρη, η κόρη της κομμώτριας, ο τάδε κι ο δείνα. Πες μου τα νέα σου, να ξεφουρνίσω και τα δικά μου. Μαζί και της γειτονιάς. Να βγάλουμε ραπόρτο, να ανάψουνε τα αίματα, να πάμε στα κρεβάτια μας χορτάτοι.

Εγώ μια στάλα, να σέρνω με τέμπο κάτι βυσσινιά τσόκαρα Σόλ, να αλωνίζω τα πεζοδρόμια, να χοροπηδώ σαν ερίφιο και τα ξύλινα Σόλ μου να γρονθοκοπούν το έρμο δρομάκι.

Στη γειτονιά της γιαγιάς στην Αθήνα- καθώτι χωριάτισσα, βουνίσια, άλλο σπίτι στην πρωτεύουσα, άλλο στο χωριό.

Μια μικρή γειτονίτσα στη χούφτα του λεκανοπεδίου, άνθρωποι κυρίως της βιοπάλης, θαρρείς μιαν “Αυλή των θαυμάτων” που τράβαγε νυχθημερόν την αυλαία.

Τις αγαπούσα πολύ. Μια πανσπερμία εμπριμέ ρόμπας και βιολετί μαλλιού.

Εκεί πέρασα μπόλικα Σαββατοκύριακα της ζωής μου. Στη θαλπωρή της απλότητας και του αυθεντικού.

Η γιαγιά μου, το λοιπόν, ξεπόρτιζε τ’ απογέματα κάτω στο δρομάκι, με το καρεκλάκι της παραμάσχαλα, οι γειτόνισσες πιάνανε σειρά η μια δίπλα στην άλλη και κουβεντιάζανε τα καθέκαστα, ήτοι τα νέα της γειτονιάς και το φαί που βάλανε στο τσουκάλι.

Τώρα δε φορώ τα βυσσινί μου τσόκαρα κι ούτε θερίζω τους δρόμους με τις ξύλινες σόλες μου.

Η γιαγιά δεν είναι πια εδώ, ούτε κι οι φίλες της με τα χαρμόσυνα μαλλιά και τις διχαλωτές παντούφλες.

Βουλιάζω στον καναπέ μου, κατάκοπη κι ανοικονόμητη, το αλισβερίσι στις Ενημερώσεις μού κάνει κακό, το ξέρω, μα συνεχίζω να σκρολάρω βαργιεστημένα στη γειτονιά του Φέισμπουκ, στα μπουγαδόνερα του διαδικτύου, στα νέα φίλων και παντελώς αγνώστων, στα βιτριολικά “καρεκλάκια” που πιάσανε κι απόψε σειρά.

Η τράπουλα μοιράστηκε και μπήκανε στο παιχνίδι κι άντρες. Η, πάλαι ποτέ, παρέα του καφενέ που, επίσης, δεν άφηνε τίποτα απ’ το κοινωνικό γίγνεσθαι να πέσει κάτω, ρουφούσε ηδονικά όλα τα νέα της ημέρας, μαζί με το βαρύ γλυκό της. Τούτοι δίχως λουλαδάτες ρόμπες και χρωματιστά ρόλεϊ στο μαλλί, μα με κολλαριστό πουκάμισο και γυαλισμένο σκαρπίνι.

Όλοι αυτοί, λοιπόν, είναι πάλι εδώ. Στις επάλξεις και ετοιμοπόλεμοι. Με ένα τσεκούρι στο χέρι, να κόψουνε κεφάλια, πόδια, χέρια, να τα στριμώξουν, όπως όπως, στο κουστουμάκι που τους βολεύει. Να θερίσουν κοσμάκη, όποιον πάρει ο Χάρος, στην ουσία άγνωστοι μεταξύ αγνώστων, ανώνυμοι, χωμένοι πίσω από ένα πληκτρολόγιο-που στα χέρια τους γίνεται μπαζούκα, δολοφονικό εργαλείο για να πετάξουν άκοπα χολή, δίχως μπέσα. Ανέντιμα.

Δίχως πραγματικό θάρρος γνώμης.

Κανείς δεν τους ξέρει και πιθανόν δε θα τους μάθε ποτέ. Κι τούτο ίσως είναι που τους τρώγει. Επίσης, η ασύδοτη ελευθερία να διαβολοστέλνουν όποιον τους καπνίσει, δίχως να τον γνωρίζουν ή να τους ζητήσει κανείς τα ρέστα, είναι χαρτί στα χέρια τους ερεθιστικό.

Εμπρός, λοιπόν, συμπλεγματικοί όλοι του κόσμου ενωθείτε και κατακυριεύσατε το σύμπαν! Στήστε στον τοίχο ,δίχως έλεος, όσους έσφαλαν, καταραστείτε οιονδήποτε πήγε μπροστά, χαίρει κοινωνικής εκτίμησης κι έβγαλε μπόλικους παράδες.

Κρίνετε, διότι δεν μπορείτε να κριθείτε.

Ξεσαλώστε έξαλλα για τα δικά σας σφάλματα και τα ρημάδια όνειρα που δε βγήκαν. Καμουφλάρετε τη δυστυχία σας μέσα από το τεντωμένο δείκτη του χεριού σας. Στραπατσάρετε, όπως όπως, τις απογοητευτικές ζωές σας μέσα από τους αντιδραστικούς, καρτουνίστικους εμετούς και τους επιδεικτικούς απόπατούς σας. Δείξτε πως ό,τι δεν μπορέσατε να φτάσετε, στην καλύτερη το απαξιώνεται και στη χειρότερη το στηλιτεύεται με απύθμενο μίσος.

Καλοί μου άνθρωποι, πότε στ’ αλήθεια γίνατε τόσο μοχθηροί;

Τα αυθεντικά χρόνια του σούσουρου, του κουτσομπολιού και της γειτονιάς, έβγαζαν μιαν αλήθεια ισοπεδωτική. Καθένας, ένας, κουβαλούσε τα τραύματα και τις απογοητεύσεις του, τα συμπλέγματα και τις ματαιώσεις του- θεμιτό κι ανθρώπινο.

Μα, τουλάχιστον, έθεταν εαυτόν στην αρένα δίχως φερετζέδες κι ευκολίες. Έντιμα, με κόστος κι ονοματεπώνυμο.

Θωρώντας τους ανθρώπους στα μάτια.

e6057f7f4306900b4886334b84d8c502.jpg
΄Αμα είναι καλό το “γέννημα” , να μην  επαίρεται  και ο…  σπορέας;   Και δίκαιο και επιτρεπτό και  ηθικό.