ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

” ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ” (Χωρίς μοντάζ και ρετουσάρισμα)

____________________________________________________________

1. ΕΛΗΞΞΕ  Η ΑΛΗΣΤΟΥ ΜΝΗΜΗΣ ΕΠΟΧΗ ΖΩΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.

2.  ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. Η…ΜΕΣΣΙΑΣ.

3.ΚΛΕΦΤΕΣ  Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!

 _________________________________________________________
1.Ο Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής -Με 181 ψήφους
Ο Βούτσης νέος πρόεδρος της Βουλής -Με 181 ψήφους
 
 

Με 181 ψήφους εκλέχθηκε νέος πρόεδρος της Βουλής ο Νίκος Βούτσης.

Στη μυστική ψηφοφορία που έγινε στη βουλή, συνολικά ψήφισαν 297 βουλευτές. Ο κ. Βούτσης έλαβε 181 ψήφους, ενώ βρέθηκαν 113 λευκά ψηφοδέλτια και 3 άκυρα.

Μόλις ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, ο Νικήτας Κακλαμάνης που προέδρευσε της διαδικασίας έδωσε ευχές στον κ. Βούτση για το δύσκολο έργο που έχει να διεκπεραιώσει τόσο η βουλή όσο και ο νέος πρόεδρός της και τον κάλεσε να κάνει τις προγραμματικές δηλώσεις του.

«Ευχαριστώ από καρδιάς για τη μεγάλη τιμή και ευθύνη που μου δώσατε», είπε αρχικά ο κ. Βούτσης και συνέχισε με μία συμβουλή- αν και όπως είπε δεν του… πήγαινε να πει τη συγκεκριμένη λέξη- προς τους βουλευτές, ζητώντας τους στη συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων να τηρηθεί ο άτυπος κανόνας της δημοκρατικής αλληλεγγύης για ψήφιση προεδρείου και οι ψήφοι να είναι πάνω από 151 για όλους τους αντιπροέδρους.

Από την ψηφοφορία απουσίασαν ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος και ο βουλευτής των ΑΝΕΛ, Νίκος Νικολόπουλος. Ο κ. Καμμένος, πάντως, απέστειλε επιστολή στο προεδρείο – την οποία ανέγνωσε ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης – σύμφωνα με την οποία δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία «λόγω κυβερνητικών υποχρεώσεων» και γνωστοποίησε ότι αν μπορούσε να παρευρεθεί στην διαδικασία θα στήριζε την επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ, για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής, στο πρόσωπο του Νίκου Βούτση. Ωστόσο η επιστολή του κ. Καμμένου, δεν προσμετρήθηκε στο αποτέλεσμα ως «επιστολική ψήφος», δεδομένου ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, δεν βρισκόταν σε αποστολή της Βουλής. Αντιθέτως, στο αποτέλεσμα της ψηφοφορίας προσμετρήθηκε επιστολική ψήφος του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Μιχαηλίδη, ο οποίος απουσιάζει σε αποστολή της Βουλής στο Γιοχάνεσμπουργκ.

Τουλάχιστον, ο Νίκος Βούτσης  είναι μια σοβαρή επιλογή για το αξίωμα του προέδρου της Βουλής.  Το πρόβλημα, όπως είπαμε χτες, είναι με τους υπόλοιπους που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ για αντιπροέδρους. Δεν εμπνέουν ούτε κύρος ούτε σοβαρότητα η Τασία και ο Βαρεμένος. “Βαρεμένες” περιπτώσεις.

Αλα….Ζωή Κωνσταντοπούλου.  Πόσα αλήθεια παλαβά  και αναξιοπρεπή πράγματα  συνέβησαν όσο καιρό αυτό το ανεκδιήγητο άτομο, η “θυγατέα”, καθόταν  στην καρέκλα της προέδρου της Βουλής;  Αλήστου μνήμης εποχές, όπως λέμε  και για τη…δικατορία.

 

2. Το αντίο της Ζωής: Με καρφιά για Τσίπρα το Πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ) 

 

Λίγη ώρα πριν ξεκινήσει στη βουλή η ψηφοφορία για τον διάδοχό της, η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε το «αντίο» της δίνοντας στη δημοσιότητα το πόρισμα για το τρίτο μνημόνιο, της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Στο πόρισμα, το οποίο δημοσίευσε και η ίδια μέσω Twitter, κατηγορείται ο Αλέξης Τσίπρας ότι δεν έλαβε υπόψη του τα συμπεράσματα της επιτροπής για το χρέος και μάλιστα συμφώνησε να μην γίνει κούρεμα.

Τραγική  μορφή αυτό το “κορίτσι”. ΄Εχει μια ακατανίκητη έλξη- μανία  με τη δημοσιότητα και  το…αλάθητο.΄Ο,τι λέει και κάνει,  νομίζει πως είναι θέσφατο, εφετμή. Και πως η ιδια είναι Μεσσίας, “απεσταλμένος”, η μοναδική επιλογή.

΄Αρρωστες καταστάσεις. Οι  αρετές της απλότητας,  της ταπεινότητας,   της συνειδητοποίησης πως περισσότερα λάθη παρά σωστά κάνουμε και λέμε στη ζωή μας ,είναι έτη φωτός μακράν της… Ζωής.

 

3. Ετήσιο εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ δηλώνουν πάνω από 5 εκατ. Ελληνες
(EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) 

 

Σοκαριστικά είναι τα πρώτα στοιχεία από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί έως και το τέλος Αυγούστου, καθώς το 62,82% εμφανίζει οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ.

Η «μετατόπιση πληθυσμού» στα κατώτερα εισοδηματικά κλιμάκια, που αποκαλύπτουν τα στοιχεία που δημοσιεύει η «Καθημερινή», παρατηρείται την ώρα που το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ακόμη και την αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000 ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εφημερίδας, από περίπου 5,9 εκατομμύρια κοινές φορολογικές δηλώσεις που υποβλήθηκαν έως το τέλος Αυγούστου, τα 3,7 εκατομμύρια έδειξε οικογενειακές αποδοχές κάτω από 12.000 ευρώ, ποσοστό που έχει αυξηθεί κατά 14% από το 2010. Μάλιστα, τα στοιχεία από τις φετινές δηλώσεις αφορούν το οικογενειακό και όχι το ατομικό εισόδημα, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των φορολογούμενων με ατομικό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια, σε σύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων φορολογουμένων.

Ακόμη, από την εκκαθάριση του φόρου εισοδήματος, σε σύγκριση με το 2010, προκύπτει ακόμη ότι:

  • Οι έχοντες οικογενειακό εισόδημα από 100.000 και πάνω από 38.549 περιορίστηκαν σε 25.000 το 2014
  • Οσοι έχουν εισόδημα 50-100.000 ευρώ περιορίστηκαν από 244.884 (2010) σε 110.000
  • Στο κλιμάκιο 30-50.000 ευρώ από 604.000 οικογένειες, βρίσκονται πλέον 400.000
  • Εισόδημα 20-30.000 ευρώ εμφανίζουν από 752.85 (2010) πλέον 555.000 οικογένειες
  • “Μάλιστα, τα στοιχεία από τις φετινές δηλώσεις αφορούν το οικογενειακό και όχι το ατομικό εισόδημα, κάτι που σημαίνει ότι στην πραγματικότητα ο αριθμός των φορολογούμενων με ατομικό εισόδημα κάτω των 12.000 ευρώ ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια, σε σύνολο περίπου 8 εκατομμυρίων φορολογουμένων”.

  Πάνω από 5 εκατομμύρια ΄Ελληνες σε σύνολο 8 ,ζουν στην Ελλάδα με…κανα πεντακοσάρικο το μήνα!  “Φτώχεια και των γονέων”  οι καημένοι! Μόνο οι δημόσιοιο υπάλληλοι τελικά και οι συνταξιούχοι είναι… πλούσιοι σ΄αυτή τη χώρα.

Η Λαγκάρντ είπε χτες την καλύτερη ατάκα όλων των εποχών για ην Ελλαδα: “Η κουλτούρα των Ελλήνων είναι να μην πληρώνουν φόρους”. Αυτή είναι η χώρα μας. Η κυρίαρχη και χαρακτηριστική κουλτούρα της είνα αυτή.

Απίστευτο, αλλά πραγματικό. Κλεφταράδες ,λαμόγια και απατεώνες ολκής οι περισσότεροι  ΄Ελληνες. Ο μπακάλης, ο ταβερνιάρης, ο καφετζής, αυτός που περνιέται για απλός και…τίμιος άνθρωπος, της διπλανής πόρτας, είναι απατεώνας, παλιάνθρωπος.

Δεν τον σέβομαι, δεν τον υπολογίζω,δε θα πιω καφέ μαζί του. Κι αν αυτός ισχυρίζεται πως είναι συν- Ελληνας εγώ του απαντώ πως οι κλέφτες ,οι φοροφυγάδες,  δεν είναι ΄Ελληνες. Είναι ανθέλληνες. Και ας λέει ό,τι θέλει αυτός ο κατεργάρης, το διαπλεκόμενο λαμόγιο.

Ας πληρώσουν τους φόρος τους και συζητάμε μετά τί είναι.  Ως τότε, τους περιφρονούμε όλοι οι έντιμοι ΄Ελληνες. Και η Ευρώπη μαζί με μας.