ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΙΚΟΦΑΝΗΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΗ: ΑΛΛΙΩΣ “ΑΠΑΤΟΥΝ” ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΟΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ!
8 στις 10 Ελληνίδες απατούν τον σύντροφό τους -10 χαρακτηριστικά της γυναικείας απιστίας
Φωτογραφία: pixabay

Αίσθηση προκαλούν τα ευρήματα μεγάλης έρευνας του Ανδρολογικού Ινστιτούτου σε 2.000 ζευγάρια, η οποία αφορά τους λόγους που οδήγησαν 8 στις 10 Ελληνίδες σε ξένες αγκαλιές.

Το εντυπωσιακό είναι ότι, αντίθετα από την κοινή πεποίθηση ότι οι άνδρες ξενοκοιτάνε περισσότερο, οι γυναίκες είναι εξίσου «άτακτες» σε ποσοστό που αγγίζει το 78%, έναντι του 84% των ανδρών που απιστεί επίσης…

Στην έρευνα, που διήρκεσε δυο χρόνια, συμμετείχαν 2.000 ζευγάρια, αποτυπώνοντας τη σεξουαλική ισότητα των δύο φύλων και αναδεικνύοντας τα 10 σημεία-κλειδιά για τη γυναικεία απιστία:

1. H γυναίκα είναι ο κυνηγός 

Παρά την επικρατούσα άποψη ότι ο άνδρας είναι ο κυνηγός και η γυναίκα το θήραμα, συνήθως γίνεται το αντίθετο. Η γυναίκα επιλέγει ποιον θα βάλει στο κρεβάτι της, γιατί ελέγχει τόσο τη δική της επιθυμία, όσο και την επιθυμία του άνδρα, με απίστευτη ευκολία.

2. Οι ορμόνες την τρελαίνουν

Προσέξτε τη γυναίκα σας στην ωορρηξία. Είναι βιολογικά έτοιμη για απιστία, γιατί σε κείνη τη φάση το σεξ και η αναπαραγωγή συνδυάζονται -θέλει, δηλαδή, να είναι και ερωμένη και μητέρα. Αν δεν είστε εσείς ο σύντροφος που ψάχνει, τότε είναι σίγουρο ότι θα ξενοκοιτάξει με την «ευλογία» της φυσικής της ορμής.

3. Οταν μια γυναίκα απιστήσει, έφυγε για πάντα

Η γυναίκα δεν απιστεί, απλώς φεύγει και δεν ξαναγυρνά, γιατί το προετοιμάζει καιρό. Ενώ ο άνδρας είναι πάντα έτοιμος να γυρίσει στην ασφάλεια της μαμάς-ερωμένης -συντρόφου, ειδικά στις μέρες μας που οι γυναίκες αποδεικνύονται περισσότερο χρήσιμες και παίρνουν σωστές αποφάσεις.

4. Απιστεί για συγκεκριμένο λόγο

Η γυναικεία απιστία δεν είναι ποτέ επιπόλαιη, ακόμη κι όταν γίνεται για λάθος λόγους. Είναι μια σοφή απιστία, γιατί είναι μελετημένη στρατηγικά. Η γυναίκα σκέφτεται μόνο με το κεφάλι της, γι’ αυτό οι άνδρες καταρρακώνονται, μόλις μάθουν ότι η γυναίκα τους έκανε σεξ με κάποιον άλλον και θέλουν να τη σκοτώσουν, σαν Οθέλοι, όταν οι γυναίκες, στην αντίστοιχη περίπτωση, απλά γυρίζουν την πλάτη κι εγκαταλείπουν.

5. «Ευνουχίζουν» τους συζύγους τους

Οι άνδρες ευνουχίζονται με την απιστία της γυναίκας, γιατί τη θεωρούν σοβαρή υπόθεση, όχι σαν τη δική τους απιστία, που θεωρείται αθώα και μηχανιστική. Ξέρουν πως η γυναίκα που έφυγε δεν πήγε με το καλύτερο αρσενικό, αλλά έφυγε γιατί είδε στους ίδιους μια αναπηρία της ανδρικής τους ιδιότητας.

6. Η γυναικεία απιστία είναι τιμωρία

Η απιστία στη γυναίκα είναι μια τιμωρία στον επιπόλαιο εραστή, που αμφισβήτησε τη θεϊκή της φύση. Η Μήδεια δεν ήταν απλά μια «κερατωμένη» γυναίκα, αλλά μια θεϊκή μορφή, που τιμωρεί τον άπληστο Θησέα, που την άφησε, όταν του χάρισε το χρυσόμαλλο δέρας, την εξουσία, τα παιδιά και όλα τα καλά…

7. Το διπλό μήνυμα που στέλνει

Η απιστία της γυναίκας είναι μια πράξη με διπλό μήνυμα. Σε τιμωρώ γιατί ήσουν κακό παιδί, αλλά γύρνα πίσω γιατί είσαι χρήσιμος σε άλλα, πιο απλά πράγματα.

8. Γιατί απιστεί μια γυναίκα

Η απιστία στη γυναίκα έχει «μητέρα» τη σεξουαλική της ευφυΐα και «πατέρα» τον ερωτισμό, ενώ στον άνδρα είναι μια «ορφανή» απιστία με πολλούς δήθεν «γονείς», που είναι οι αντίζηλοι του αρσενικού στις επιδόσεις που αρέσκονται να συζητάνε στις ανδρικές παρέες. Όπως οι ψαράδες και οι κυνηγοί…

9. Παθιασμένη η γυναικεία απιστία

Η γυναικεία απιστία είναι συνήθως παθιασμένη και αδιαμεσολάβητη, ενώ στον άνδρα είναι ένα φτωχό αντίγραφο της ματαιόδοξης φύσης του ανδρισμού του – μια διαμεσολαβημένη από τη σεξουαλική ζήλεια για τα άλλα αρσενικά.

10. Η γυναικεία απιστία παίρνει άριστα

Αν η απιστία των φύλων είχε βαθμολογία επιδόσεων, η γυναίκα θα έπαιρνε άριστα, ενώ ο άνδρας θα έμενε μετεξεταστέος. Γιατί ο άνδρας, όσες φορές και να την κάνει την απιστία, πάντα θα συλλαμβάνεται επ’ αυτοφώρω, ενώ η γυναίκα μόνο αν το πει η ίδια επειδή απλά το θέλει ή για να τον τιμωρήσει, με την προσφιλή φράση «υπάρχουν και καλύτεροι από σένα».

«Η άπιστη γυναίκα είναι μια Μαντάμ Μποβαρύ στη ρομαντική αλήθεια της, όταν η βιολογική αλήθεια της είναι πως γεννιέται άπιστη, για να φέρει στον κόσμο υγιείς απογόνους», εξηγεί ο πρόεδρος του Ανδρολογικού Ινστιτούτου δρ Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης και εξηγεί ότι η γυναίκα, γεννιέται άπιστη, ενώ ο άνδρας γίνεται, για να υπερασπίσει τον εύθραυστο ανδρισμό του. «Άρα η γυναίκα έχει πολύ περισσότερο το “χάρισμα” της απιστίας, σαν φυσική κληρονομιά τρόπον τινά, ενώ ο άνδρας το αποκτά για κοινωνικούς κυρίως λόγους, για να… φανεί άνδρας, αλλά και να το αποδεικνύει συνεχώς έχοντας “χαρέμι”», επισημαίνει.

Στη νέα έρευνα, που έγινε σε συνεργασία με το γυναικολόγο Στ. Χανδακά, τους χειρουργούς ουρολόγους Π. Δρέττα και Χ. Φλιάτουρα και την καθηγήτρια Κοινωνιολογίας Χρ. Αντωνοπούλου, οι ειδικοί προσπάθησαν να εμβαθύνουν στα αίτια της γυναικείας απιστίας.

Κι αυτή  η “έρευνα” έχει όλα τα γνωστά στοιχεία της θήρευσης, της εκμαίευσης  εντυπώσεων. Και είναι από εκείνες, που με τον τόνο αναθέτουν σε…ειδικούς από την εμπορική δημοσιογραφία, αφού είναι θέμα “πιασιάρικο” στην αργκό της συντεχνιακής  πιάτσας. Και οι  ειδικοί δε χαλάνε χατίρι, ειδικά  όταν η “ανάθεση έργου” έχει και  “διάφορο”.  Οικονομικό ή  δημοσιότητας.

Οπότε (και γι΄αυτούς τους λόγους)  τα  απλά, τα κατανοητά και τα φυσικά πράγματα, πολλοί, ακόμα κι επιστήμονες,  τα παρουσιάζουν με όρους ακατανόητους και επιστημονικοφανείς ή με έννοιες  ηθικολογικές και ιδεοληπτικές. Το ένα χειρότερο από το άλλο.

Η “έρευνα” παραπάνω  έχει, λέει,  στόχο να αποδείξει πως οι γυναίκες είναι το ίδιο ΑΠΙΣΤΕΣ με τους άνδρες. Κι αυτές ΑΠΑΤΟΥΝ τους άντρες τους, με την ίδια σχεδόν συχνότητα, όπως το…ισχυρό φύλο.

 “Με το καλημέρα σας”, δηλαδή,  η “επιστημονική”  αυτή δημοσκόπηση με τους όρους που επιλέγει και χρησιμοποιεί, μας προκαταλαμβάνει,  μας υποβάλει, εκβιάζει  την πίστη μας σε δεδομένες, αποδεκτές, τάχα,  κι από την επιστήμη συμπεριφορές και έννοιες. Μας τις περνάει έτσι  στο υποσυνείδητο, ως αυτονόητες και ορθές, οι οποίες  όχι μόνο δεν είναι,  αλλά ο πραγματικά ειδικός ,ο μη στρατευμένος θα τις χαρακτήριζε αφύσικες, παράλογες, παρανοϊκές, αντιφατικές.

Οι ίδιοι , βέβαια, θα αντιτείνουν πως, απλώς, εκείνοι παρατηρούν και ερμηνεύουν συμπεριφορές και  φαινόμενα της σύγχρονης κοινωνίας. Δεν είναι αλήθεια. Τα παραποιούν, τα απονευρώνουν από το φυσικό τους σώμα  και φυσικά  διαιωνίζουν αφύσικες και παράλογες αντιλήψεις.

 Το ουσιαστικό “απιστία” και το ρήμα  “απατώ” (κυρίως σύνθετο) και στη νομική και την καθημερινή ,κοινωνική  γλώσσα έχουν σημασία “ηθική”.  Φορτίζονται από κανόνες, κοινωνικούς, θρησκευτικούς, ιδεοληπτικούς, νομικούς. Και πάντως, οι ίδιες αυτές λέξεις και τα συνώνυμα και συγγενικά τους, είναι αρνητικές, υπο-δηλώνουν ανηθικότητα, παρανομία, αφού  είτε κρύβουν είτε υπο-κρύπτουν κακές συμπεριφορές. (Πχ.  με εξ-απάτησε, με κορόιδεψε, μου την έφερε, με έριξε,με πρόδωσε, με πούλησε και λοιπά όμοια).

΄Ετσι, λοιπόν,  οι δημοσιογραφικά και καθόλου επιστημονικά διεξάγοντες  την παραπάνω “έρευνα”, υποπίπτουν σε σωρεία επιστημονικών λαθών, αλλά και  ασεβούν  στην επιστημονική δεοντολογία διότι:

1. Λένε:

α. “Άρα η γυναίκα έχει πολύ περισσότερο το “χάρισμα” της απιστίας, σαν φυσική κληρονομιά τρόπον τινά, ενώ ο άνδρας το αποκτά για κοινωνικούς κυρίως λόγους, για να… φανεί άνδρας, αλλά και να το αποδεικνύει συνεχώς έχοντας “χαρέμι”».β. “Οταν μια γυναίκα απιστήσει, έφυγε για πάντα”.γ. “Η γυναικεία απιστία είναι τιμωρία” (!) δ. “Απιστεί για συγκεκριμένο λόγο και …«Ευνουχίζουν» τους συζύγους τους”. ε. “Η απιστία στη γυναίκα έχει «μητέρα» τη σεξουαλική της ευφυΐα και «πατέρα» τον ερωτισμό, ενώ στον άνδρα είναι μια «ορφανή» απιστία με πολλούς δήθεν «γονείς», που είναι οι αντίζηλοι του αρσενικού στις επιδόσεις που αρέσκονται να συζητάνε στις ανδρικές παρέες. Όπως οι ψαράδες και οι κυνηγοί…”

Να αναλύσουμε τις απόψεις τους συνοπτικά:

Ενώ παραδέχονται πως η σύναψη  σεξουαλικής (ερωτικής) σχέσης ενός ανθρώπου (άντρα -γυναίκας) είναι  φυσική κατάσταση και η πολυγαμία επίσης επιταγή της φύσης, εν τούτοις, χρησιμοποιούν, όπως διαπιστώνουμε,  όχι το φυσικό, αυθεντικό, πραγματικό  όρο, αλλά τον “παραδοσιακό”, αυτόν που “φοριέται” και τον κάνει  “πιασιάρικο” (απιστία, απάτη).

Αντί να πουν με λίγα λόγια , “καλώς κάνουν και στο ένα και στο άλλο φύλο που συμπεριφέρονται πολυγαμικά , όπως είναι καμωμένοι να το κάνουν”, το φέρνουν απο δω το φέρνουν από κει, “σιγοψήνουν” το θέμα κοινωνικά, θρησκευτικά και… να! Οι επιστήμονες κι αυτοί, σαν παπάδες ή καφετζούδες, για ΑΠΑΤΗ μιλάνε. Με ηθικό και νομικό “δόλο”. Σε  αφύσικη κατάσταση καταλήγουν!

Και το επίσης (και πλέον  κάκιστο). Γι άλλους λόγους  “πηδάνε” οι άντρες και για άλλους οι γυναίκες! Κι για τη γυναίκα οι αιτίες είναι πιο περίπλοκες και σοβαρές. ΄Αρα, είναι πιο ανήθικη αν διαπράττει μοιχεία. Ενώ ο άντρας, απλά…πηδάει!

2. Ο πλέον ισχυρός νόμος της Φύσης, αρχέγονος και ως εκ τούτου απαρασάλευτος και διαχρονικός, είναι αυτός, που μέσω του ΝΟΥ (το ισχυρότερο-όπλο-δώρο της Φύσης στον άνθρωπο), σχηματοποιεί   με όρους το  ηθικό, το καλό, το κακό, το παράνομο  και  διατυπώνει την “εφετμή” ,τη “θέσφατη” αλήθεια  πως  Ο,ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΥΣΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟ.

Και ενώ  εδώ οι “ερευνητές”  παραδέχονται πως είναι φυσική η πολυγαμία και στις γυναίκες ,αντί να κλείσουν  το θέμα  με θρίαμβο της Φύσης και της επιστήμης, με μια απο- στροφή, τα “γυρίζουν”, να πάει το πράγμα  εκεί που θέλουν οι αναγνώστες ,οι πελάτες. Στο ηθικό και το ανήθικο, αλλά και στο ρατσισμό του φύλου,   που αντιστοιχούν στα “πιστός”  και “άπιστος”. Εννοιες, όπως είπαμε , αφύσικες, ιδεοληπτικές, κονωνικές, θρησκευτικές. ΄Οροι σκοπιμότητας.΄Οχι της Φύσης.

3. Αντί να φροντίσουν οι υπεύθυνοι  στο Ανδρολογικό αυτό  Ινστιτούτο με την έρευνα να αποδομήσουν τα αποδεκτά πρότυπα, τα σύνδρομα, τους κανόνες και τις  κοινωνικο-θρησκευτικές εντολές περί έρωτα-αγάπης-σεξ και να τοποθετήσουν το τόσο σοβαρό αυτό θέμα στις σωστές και πραγματικές βάσεις-διαστάσεις, τις ΦΥΣΙΚΕΣ, συνεχίζουν και τούτοι  το ίδιο παραμύθι.  Το γνωστό, κοινωνικό, θρησκευτικό, ιδεοληπτικό και φυσικά  σφόδρα κερδοφόρο παιχνίδι (ο έρωτας και το σεξ είναι οι πιο δυνατές μπίζνες σήμερα).

 Μαζί με τους ηθικολόγους, τους παπάδες, τους “ροζ” καλλιτέχνες, συγγραφείς κι επιχειρηματίες, μας ψέλνουν  το ίδιο τροπάρι εδώ και αιώνες  πως ο έρωτας και η αγάπη είναι…υψηλά και υπαρκτά συν-αισθήματα και όχι ΣΚΕΤΟ σεξ. Ειδικά, μάλιστα, για τις γυναίκες, που είναι συνήθως θύματα της ευαισθησίας και του συναισθηματισμού τους. Από τη φύση του, δηλαδή,  το θηλυκό είναι “ροζ”. Σε αντίθεση με τον άντρα. Δε λειτουργεί ΜΟΝΟ σεξουαλικά, πολυγαμικά.

Στο τέλος (και τραγικό) το πιστεύουν και οι ίδιες οι γυναίκες. ΄Εχει …ποιότητα το δικό τους σεξ, γιατί “ευλογείται”  από την “Ουράνειον” και όχι την “Πάνδημον” Αφροδίτη”.  Η απόλυτη υποβολή, ύπνωση και απο-βλάκωση!

Η Φύση λέει άλλα, όμως. Ο έρωτας, η αγάπη,είναι επίκτητα, επιβαλόμενα. “Κοινωνική” προπαγάνδα αιώνων. Είτε έτσι, όμως, είτε αλλιώς, με ή χωρίς μάσκα,  ως άλλοθι ή στην… ψύχρα  και τα δύο έχουν “καρδιά”, “ψύχα”,  DNA σε ένα  και μοναδικό  ένστικτο. Το σεξ, τη φυσική και επιτακτική ανάγκη της “διαιώνισης του είδους” με δέλεαρ την ηδονή (λίμπιντο), που είναι  και τα δυο αναπόσπαστα ως… σιαμαία.

Απλές, καθαρές, ΦΥΣΙΚΕΣ αλήθειες. Κι ας λένε ό,τι θελουν οι έχοντες λόγους να τις παραποιούν, να τις μεταλλάσσουν, να τις λοβοτομούν ή και να τις αποκρύπτουν εντελώς.

_______________________________________________________________________

1. MAKE ΤΗΕ  TRASH  THE  FIRST LADY.
2.ΡΩΣΟΙ  “ΛΥΚΟΙ-ΝΑΖΙ ΤΗΣ ΝΥΧΤΣΑΣ”. ΑΝΙΕΡΗ  ΑΠΟΒΑΣΗ   ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
3. Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ  ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ  ΠΟΥ ΞΕΦΥΓΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2010
4. ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ ΤΟΥ
5. ΤΕΣΤ ΓΙΑ…ΧΑΖΟΥΣ.
6.ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ- ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΡΓΙΑΔΗΣ. ΙΔΙΑ ΑΝΟΣΤΙΑ ΚΑΙ ΑΝΑΓΟΥΛΑ.
1. Το σεξιστικό σκίτσο του Ντόναλντ Τραμπ για την Μισέλ Ομπάμα
Το σεξιστικό σκίτσο του Ντόναλντ Τραμπ για την Μισέλ Ομπάμα [εικόνα]

Ένα σκίτσο του σκιτσογράφου Μπεν Γκάρισον, που αυτοχαρακτηρίζεται ως φιλελεύθερος έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ. Στο σκίτσο απεικονίζεται η Μισέλ Ομπάμα και η Μελάνια Τραμπ και επιστρατεύονται όλα τα σεξιστικά στερεότυπα.

Η λεζάντα που συνοδεύει το σκίτσο είναι κι αυτή εξαιρετικά προσβλητική για τη Μισέλ Ομπάμα: «Κάντε πάλι σπουδαία την Πρώτη Κυρία», γράφει το σκίτσο που αναρτήθηκε στον επίσημο λογαριασμό του Γκάρισαν.

Στο σκίτσο, η Μισέλ Ομπάμα εμφανίζεται συνοφρυωμένη, με “σκληρό” πρόσωπο και πολύ γυμνασμένα άκρα αλλά και ένα εξόγκωμα στον καβάλο παραπέμποντας σε τρανσέξουαλ…

Στον αντίποδα του ρατσιστικού σκίτσου, η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ «ξεχειλίζει» από θηλυκότητα…

Το σκίτσο έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στις ΗΠΑ.

Ανάλογο του επιπέδου πολιτισμού του Τραμπ.  “Τοιούτος αρχιερεύς” δε σου πρέπει, Αμερική.

 

2. ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ
Μηχανόβιοι με τατουάζ στην εκκλησία: Για προσκύνημα στην Κόρινθο οι «Λύκοι της Νύχτας» του Πούτιν

ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΨΩΜΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

Μέλη της θρυλικής ρωσικής λέσχης μοτοσικλετιστών «Λύκοι της Νύχτας» που βρίσκονται στην Ελλάδα, πήγαν για προσκύνημα στην Κόρινθο, καθ’ οδόν για Αγιο Ορος.

Η αντιπροσωπεία της ρωσικής λέσχης, που είναι και φανατική υποστηρικτής του Βλαντιμίρ Πούτιν, πραγματοποιεί συμβολική επίσκεψη-προσκύνημα σε θρησκευτικούς προορισμούς στην Ελλάδα.

Οι «Λύκοι της Νύχτας», λοιπόν, βρέθηκαν με τις μηχανές τους στην Κόρινθο και προσκύνησαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Αποστόλου Παύλου, λαμβάνοντας την ευλογία των ιερέων.

 

 

 

 

 

 

 

\

ΟΙ Ναζί του δικτάτορα Πούτιν.  Δεν είναι απλά εθνικιστές και φανατικοί. Είναι Ναζί.΄Οσοι τους ξέρουν στη Ρωσία, αλλά και στον κόσμο ολόκληρο, θλίβονται για το σημερινό κατάντημα (πάλι ) της Ελλάδας. Στη χώρα που γεννήθηκε το παζλ του πολιτισμού με τα εξέχοντα κομμάτια του ,  όπως η ελευθερία και η δημοκρατία,  πάτησαν το χώμα της τα ζόμπι του φασισμού και του ολοκληρωτισμού.

Ντροπή σου, Ελλάδα,για άλλη μια φορά.

3. Εικόνες-σοκ στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας -Πλήρης διάλυση
Εικόνες-σοκ στα νοσοκομεία της Βενεζουέλας -Πλήρης διάλυση [εικόνες]

 

Δεδομένου ότι οι τιμές του πετρελαίου έχουν πέσει κατακόρυφα, όλες οι πτυχές της καθημερινής ζωής στη Βενεζουέλα έχουν επηρεαστεί: Ηλεκτρική ενέργεια, τρόφιμα, υγεία.

Την ώρα που ο Νικολάς Μαδούρο διατείνεται ότι η Βενεζουέλα προσφέρει ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον κόσμο, οι εικόνες που κατέγραψε ο φακός της Μέρεντιθ Κόχουτ των New York Times μέσα σε ένα νοσοκομείο δείχνουν τη σοκαριστική αλήθεια, που δεν έχει καμία σχέση με τα λεγόμενα του προέδρου της χώρας.

Το νοσοκομείο Λουί Ρατζέτι μοιάζει με εμπόλεμη ζώνη. Ασθενείς ξαπλωμένοι σε μισοσπασμένα κρεβάτια με βρόμικα σεντόνια και στρώματα γεμάτα αίμα. Αυτοί είναι οι τυχεροί, γιατί οι άτυχοι σωριάζονται κουλουριασμένοι στο πάτωμα, πνιγμένοι στο αίμα.

Οι δημοσιογράφοι των New York Times που βρέθηκαν στο νοσοκομείο της Βενεζουέλας μέσα σε μια μέρα είδαν με τα ίδια τους τα μάτια να πεθαίνουν επτά μωρά γιατί δεν υπήρχαν φιάλες οξυγόνου και οι γιατροί ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν την όλη διαδικασία με τα χέρια τους.

Μια 68χρονη διαβητική θα υποβληθεί σε ακρωτηριασμό κάτω άκρου καθώς το νοσοκομείο δεν διέθετε τα αντιβιοτικά που απαιτούνταν με αποτέλεσμα η περίπτωση της να φθάσει στο απροχώρητο.

Αλλος πέθανε επειδή η τράπεζα αίματος ήταν κλειστή λόγω της υποχρεωτικής αργίας που έχει επιβάλει ο Μαδούρο με σκοπό την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Μαδούρο έχει αρνηθεί διεθνή ή νομισματική στήριξη για το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βενεζουέλας λέγοντας ότι αυτό θα οδηγούσε σε ιδιωτικοποίηση της Υγείας και ότι μια τέτοια κίνηση θα είχε καταστροφικές συνέπειες για τη χώρα. Πέραν αυτού επέμεινε για μια ακόμη φορά ότι το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης της Βενεζουέλας είναι ένα από τα καλύτερα στον κόσμο: «Πουθενά αλλού στον κόσμο, με εξαίρεση την Κούβα, δεν υπάρχει καλύτερο σύστημα υγείας από αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Η βιομηχανία παραπληροφόρησης ( οι New York Times  κατέχουν εξέχουσα θέση)  σε ρεσιτάλ, ανακρίβειας ,σκοπιμότητας, διαστρέβλωσης. ΄Οπως πάντα άλλωστε.

Η κατάσταση στη Βενεζουέλα είναι έκρυθμη. Η κρίση έχει επηρεάσει όλους τους τομείς. Κι φυσικά εκείνον της υγείας. Κι ας λέει ο Μαδούρο πως έχει το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο! Μαδούρο είναι,ό, τι θέλει λέει.

΄Εχουμε αυτή την ώρα ασφαλείς και αντικειμενικές πληροφορίες από τη χώρα-πειραματόζωο ενός αφελή και φανατικού Τσάβες. Μαθαίνουμε ακόμα την αλήθεια για το τί συμβαίνει στη μακρινή από μας Βενεζουέλα. Αύριο, ίσως,  μας λείψει η γνήσια πληροφόρηση.

 Τόσο τραγικά, λοιπό, δεν είναι ακόμα τα πράγματα εκεί. Θα γίνουν, όμως αν δεν υπάρξει βοήθεια ή αν δε βρεθεί λύση να ξανασταθεί η οικονομία της χώρας στα πόδια της.

 Τότε θα γίνει στη Βενεζουέλα εκείνο που περίμεναν να συμβεί στην Ελλάδα οι αντιευρωπαϊστές με επικεφαλής τους Ναζί.  Ανελέητος εμφύλιος. Να σφάζει γείτονας το γείτονα.

Ευτυχώς,  δεν τα είδαμε στη δική μας χώρα. Ας μην τα δούμε ούτε στη Βενεζουέλα.

4. Μείωση διδακτέας ύλης και άλλες 85 αλλαγές που έρχονται σε Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια

Μείωση της διδακτέας ύλης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης προτείνει μεταξύ άλλων το πόρισμα της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η οποία κωδικοποίησe μια δέσμη 86 προτάσεων που προέκυψαν μετά τον Εθνικό Διάλογο για την Παιδεία με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Eκτός της μείωσης της διδακτέας ύλης η Επιτροπή, υπό την προεδρία του πανεπιστημιακού Κ. Γαβρόγλου, προτείνει, μεταξύ άλλων, την ενίσχυση του ρόλου των συλλόγων διδασκόντων στη διοίκηση των σχολικών μονάδων, την καθιέρωση της πιστοποίησης της γλωσσομάθειας στο σχολείο, την πρόβλεψη ειδικών χώρων στα σχολεία για μαθήματα τέχνης.:

Το ελληνικό σχολείο είναι ένας θεσμός άχρηστος πλέον,σε όλες τις βαθμίδες. Αλλά και παγκοσμίως, σε λίγες δεκαετίες, θα έχει κλείσει. Θα καταργηθεί με τη σημερινή του μορφή (κι ευτυχώς). Η γνώση και η κοινωνικοποίηση του ανθρώπου θα παρέχονται-επιτυγχάνονται  από άλλες φυσικές, καθαρές, “αρμόδιες” πηγές.

Η διδακτέα  ύλη (στη σχολική πραγματικότητα μόνο ως όρος  υπάρχει, αφού συνεχώς παραμένει διδαχθείσα), από καταβολής ελληνικού κράτους, υπήρξε πάντα άκαιρη-ανεπίκαιρη, άχρηστη και σε βάρος της φυσικής και αναγκαίας. Στις δικές μας “ημέρες” , μάλιστα, ήταν  ακόμα χειρότερη η κατάσταση από σήμερα.

Ειδικά τα μαθηματικά , αλλά και τα περισσότερα θετικά λεγόμενα μαθήματα, διδάσκονται σε ύλη τεράστια και περιττή.  Και το χειρότερο, κατά τρόπο ανορθόδοξο- αντιεπιστημονικό  και αντιπαιδαγωγικό. Και έχει τη σκοπιμότητά του αυτή η παθογένεια.

Το αποτέλεσμα είναι, ένας κλάδος της γνώσης ,ένα μάθημα λίαν απαραίτητο στη ζωή, όπως είναι τα μαθηματικά, αλλά και εύκολο στην ουσία ,γίνεται αντιπαθές στους μαθητές και επιζήμιο.  Εδώ,  100% δε φταίει μόνο η  φύση του μαθήματος, αλλά οι διάφορες σκοπιμότητες, όσων επιλέγουν, συγγράφουν την ύλη και όσων τη διδάσκουν με τον τρόπο που το κάνουν.

Θυμάμαι μια σχετική περίπτωση. Πολυκλαδικό Αμαρουσίου, 1994. ΄Ημουνα διευθυντής του πραγματικά πρωτοπόρου (σουηδικό μοντέλο) εκείνου Λυκείου τότε.

Κι  εκεί, κάπου στο τέλος του πρώτου τριμήνου, διαπιστώνω  πως οι μαθητές σε δυο τμήματα της Α΄Λυκείου στα μαθηματικά,  είχαν σε ποσοστό 80% βαθμολογία κάτω από τη βάση. Σε άλλα δυο, σε ποσοστό 90% ,πάνω από το 10 μέχρι και είκοσι!

Εντοπίζω  την κραυγαλέα περίπτωση και αρχίζω να παρακαλουθώ στενά τους διδάσκοντες στα εν λόγω τμήματα. Ο ένας, με την “κακή” βαθμολογία,” ιδιαιτεράκιας”, έκανε το μάθημα σχεδόν ακατάληπτο και σκληρό, βαθμολογούσε αυστηρά συμπεριφερόταν αντιπαιδαγωγικά, κυρίως για να παίρνει σε “ιδιαίτερα” τους “αδύνατους” μαθητές,αλλά και για να εξασφαλίζει τη ησυχία του στην τάξη. (Πάντα ο αυστηρός εκπαιδευτικός,ως φόβητρο, δεν έχει πρόβλημα “τάξης” με τους μαθητές την ώρα του μαθήματος.)

Ο άλλος μαθηματικός, ένα καλό, διαβασμένο και δημοκρατικό παιδί , “άσσος” στη διδασκαλία του μαθήματός του. Απλό, κατανοητό, παραστατικό, προσεκτικό μάθημα. Αλλά και με προσωπική του επιλογή τί θα διδάξει από  την απέραντη ύλη . Και ο ίδιος ευγενικός, γελαστός,ανθρώπινος.  Χαίρονταν τα παιδιά στην ώρα του συγκεκριμένου καθηγητή.

“Τον πήρε και τον σήκωσε”, βέβαια, εκείνον τον παλιάνθρωπο, πρώτο “εκπαιδευτικό”, αλλά δεν είναι αυτο το θέμα μας. Προσπαθήσαμε να δείξουμε με ένα παράδειγμα  πόσο καταλυτικά-καθοριστικά είναι η σωστή διδασκαλία και ο τρόπος συμπεριφοράς του δάσκαλου. Μπορεί και το πιο δύσκολο, το πιο δύστροπο μάθημα, να το κάνει αγαπητό, αφού πρωτίστως το έχει κάνει κατανοητό.

Πολύ καλή, λοιπόν,  η προσπάθεια της κυβέρνησης να πετάξει  σκουπιδαριό ύλης  από το πρόγραμμα των σχολείων.  Κι ας λένε οι ημιμαθείς, κάποιοι  γονείς και “ειδικοί”, τα δικά τους. “Στην Ελλάδα είσαι ό,τι δηλώσεις”.  Και οι ΄Ελληνες έχουν άποψη επί παντός επιστητού. Κι ας μην τους πέφτει λόγος. Καιρός να μην τους λαμβάνουμε υπόψη.

Κόψτε,τουλάχιστον το 50% της διδακτέας ύλης και  αυτόματα θα είναι  και διδαχθείσα. Παράλληλα, η προσεκτικά επιλεγμένη ύλη, η ουσιαστική γνώση, θα γίνει πραγματικό εφόδιο και όπλο στα χέρια του αυριανού  ενήλικα στη στόχαση, τις επιλογές, την εργασία. Σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του. Τολμήστε.

 

5. Ένα απλό ΤΕΣΤ που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον εαυτό σου –
Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας δώσουν την ευκαιρία να ρίξετε μια ενδιαφέρουσα ματιά στο υποσυνείδητό σας. Μη σκεφτείτε τις απαντήσεις για πολύ: γράψτε απλώς το πρώτο πράγμα που σας έρχεται στο μυαλό.

Φανταστείτε πως περπατάτε στο δάσος με κάποιον. Ποιός μπορεί να είναι αυτός ο κάποιος; Καθώς διασχίζετε το δάσος διακρίνετε ένα ζώο, όχι πολύ μακριά. Τι ζώο είναι; Τι συμβαίνει όταν τα μάτια σας συναντούν τα μάτια του ζώου; Συνεχίζετε να προχωράτε στο δάσος. Βγαίνετε σε ένα λιβάδι, όπου βλέπετε το σπίτι των ονείρων σας. Περιγράψτε το μέγεθός του. Το σπίτι σας είναι περιφραγμένο; Μπαίνετε μέσα στο σπίτι. Πηγαίνετε στην τραπεζαρία να κοιτάξετε το τραπέζι. Περιγράψτε τι βλέπετε πάνω στο τραπέζι και γύρω από αυτό. Φεύγετε από την πίσω πόρτα του σπιτιού και βλέπετε ένα φλυτζάνι πεσμένο στο γρασίδι. Από τι υλικό είναι φτιαγμένο; Τι κάνετε όταν το βλέπετε; Πηγαίνετε στο τέλος του κήπου. Βλέπετε μια ποσότητα νερού. Πόση είναι; Πως θα περάσετε πάνω από το νερό έτσι ώστε να συνεχίσετε την πορεία σας; – See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/1000167-na-aplo-test-poy-tha-se-boethesei-na-katalabeis-ton-eayto-soy?ref=yfp#sthash.8BgggAqU.dpuf

O  σκουπιδότοπος που δημοσιεύει το …περισπούδαστο αυτό κείμενο, νοιάζεται μόνο για το κλικ σου. Φυσικά, ούτε καν ενδιαφέρεται πόσοι άσχετοι, αδαείς και αδύναμοι χαρακτήρες θα επηρεαστούν από αυτό το αντιεπιστημονικό τεστ και αντί να βρουν, θα χάσουν κι άλλο τον ήδη χαμένο δρόμο τους.

“Παραμύθια για αγρίους” αυτά τα τάχα μου ψυχολογικά τεστ. Σιγά ,που θα μάθεις τον εαυτό σου  από τέτοιες  χαζές  ερωτήσεις.

Αν  δεν έχεις ο ίδιος  αυτογνωσία, αν δεν ξέρεις και δεν τα έχεις  καλά με τον εαυτό σου, σίγουρα θα καταφύγεις σε τέτοιου είδους τερτίπια και… “ειδικούς” για βοήθεια .Αλλά, είναι σίγουρο επίσης πως το μόνο που θα σου προσφέρουν, είναι να συσκοτίσουν ακόμα περισσότερο το μυαλό σου.

Ο καθένας ξέρει πολύ καλά το χαρακτήρα του, τα “μέσα” του μυαλού  του, όσο ουδείς άλλος. Εκείνο που δεν ξέρουν κάποιοι, είναι πώς να διορθώσουν τα ελαττώματά τους. Εκεί, χρειάζεται ο σωστός ,ο ειδικός και φυσικά η δική τους δύναμη. Αλλά, οι περισσότεροι  δε θέλουν να μπουν στην κοπιώδη διαδικασία  να αλλάξουν. Και βρίσκουν χίλιες δικαιολογίες να μένουν  “ανάπηροι”.

6. Αδωνις για Λαζόπουλο: Ενας καραγκιόζης προσπαθεί να εξηγήσει πράγματα για τα οποία δεν έχει ιδέα
Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
Με ένα αιχμηρό tweet, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, επιτέθηκε στον Λάκη Λαζόπουλο με αφορμή τα όσα είπε ο τελευταίος στην εκπομπή του, δίνοντας συνέχεια στην κόντρα τους.

“Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα”!

΄Αντε, από κει, άθλιοι εκπρόσωπο  της ελληνικής  “σόου μπίζνες” και της δημαγωγίας. Αμφότεροι.

 

 

 

 0 0

 0 0Google +2 0

Ένα απλό ΤΕΣΤ που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον εαυτό σου

– See more at: http://www.newsone.gr/paraxena/1000167-na-aplo-test-poy-tha-se-boethesei-na-katalabeis-ton-eayto-soy?ref=yfp#sthash.8BgggAqU.dpuf