ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

  1.  ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ ΤΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑ ΠΟΥΤΙΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ  ΟΣΟΙ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ .
1. α. Ολιγόωρη κράτηση στη Θεσσαλονίκη για τον μέντορα του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν
Ολιγόωρη κράτηση στη Θεσσαλονίκη για τον μέντορα του Πούτιν, Αλεξάντερ Ντούγκιν
β. Ιβάν Σαββίδης.Ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα;

Με παρέμβαση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ αποτράπηκε η…ρήξη!

Food Expert
Φαίνεται μάλλον περίεργο στις σημερινές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα, υπάρχουν όμως ακόμα ορισμένοι ‘Ελληνες με επιρροή, μυαλό και κυρίως πατριώτες να σώζουν τη χώρα από τις κυβερνήσεις της! ‘Ενας από αυτούς είναι ο Πόντιος επιχειρηματίας και πρόεδρος του ΠΑΟΚ, ο Ιβάν Σαββίδης από το Ροστόφ επί του Ντον. ‘
γ. ΥΠΕΡΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ, ΜΕΝΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ
Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη – Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή
Ποιος είναι ο υπερεθνικιστής Αλεξάντρ Ντούγκιν που κρατήθηκε στη Θεσσαλονίκη - Οι άριστες σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή

 

Η κράτηση, για λίγες ώρες, στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης του Ρώσου υπερεθνικιστή Αλεξάντρ Ντούγκιν, λόγω συνωνυμίας με καταζητούμενο, προκάλεσε αίσθηση.

Ο Ντούγκιν ήρθε στην Ελλάδα για να παραβρεθεί στην επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Πατριάρχη Κυρίλλου στο ρωσικό μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα, στο Αγιο Ορος.

Ποιος είναι όμως ο καθηγητής Ντούγκιν που θρυλείται ότι είναι από τους μέντορες του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής αλλά και Ρώσων ολιγαρχών;

Ο 54χρονος με την μακριά γενειάδα και τα μαλλιά, μπορεί να μοιάζει με ιεροκήρυκας αλλά περισσότερο με γεράκι υπερεθνικιστικών βλέψεων προσομοιάζει αν διατρέξει κανείς στις αντιλήψεις που εκφράζει.

Πιστεύει και κανοναρχεί υπέρ του Ευρασιατισμού, κόντρα στον Ατλαντισμό. Οραματίζεται την ανασύσταση της Ρωσικής αυτοκρατορίας, υπό το σιδηρό χέρι ενός υπερ-ηγέτη.

Θεωρεί ότι πρέπει να δημιουργηθεί μια ευρασιατική αυτοκρατορία που θα περιελάμβανε το σύνολο της Ευρώπης και της Ρωσίας δημιουργώντας αντίβαρο στην αμερικανική ηγεμονία.

Φέρεται να έχει επηρεάσει από το 2012 το καθεστώς του προέδρου Πούτιν και την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας σε τέτοιο βαθμό που το περιοδικό «Foreign Affairs» τον χαρακτήρισε «ο εγκέφαλος του Πούτιν» και ο γαλλικός «Nouvel Observateur» ως «ο Ρασπούτιν του Πούτιν».

Γεννήθηκε στη Μόσχα το 1962 με πατέρα και παππού στρατιωτικούς. Σπούδασε Κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο Λεμονόσοφ της Μόσχας.

Οι σχέσεις με την Χρυσή Αυγή

Το εγχώριο νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής, βρήκε στο πρόσωπο του Ντούγκιν έναν «οραματιστή». Οπως αποδεικνύεται από σχετικά δημοσιεύματα της ΧΑ οι σχέσεις τους είναι άριστες. Σε τέτοιο βαθμό που ο Ντούγκιν έστειλε επιστολή στον Νίκο Μιχαλολιάκο στη φυλακή με θερμά λόγια συμπαράστασης.

Η αλληλογραφία με Μιχαλολιάκο

Η Χρυσή Αυγή πανηγύριζε για την αλληλογραφία των δύο:

«Ο Γενικός Γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νικόλαος Μιχαλολιάκος διατηρεί εδώ και μήνες κύκλο επαφών με μεγάλες διεθνείς προσωπικότητες. Μια εκ των κορυφαίων είναι και ο Αλεξάντερ Ντούγκιν, ο οποίος είναι ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες και συμβούλους του Βλαντιμίρ Πούτιν σε θέματα γεωπολιτικής» γράφει στο σάιτ της και αναπαραγάγει δημοσίευμα του εθνικιστικού site defencenet σχετικά με την αλληλογραφία τους: «Στην επιστολή του ο Α.Ντούγκιν, αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στις γεωπολιτικές προσεγγίσεις και θέσεις του κόμματος και ζητεί να ανοίξει ένα δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος και του think tank που έχει ιδρύσει ο ίδιος στην Μόσχα. Είναι η δεύτερη φορά μετά το κρατικό ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων που είχε μεταδώσει τα περί συλλήψεων “ριζοσπαστών πολιτικών” που η ρωσική πλευρα εμφανίζεται να συμπαραστέκεται στο κόμμα του Λαϊκού Συνδέσμου και προσωπικά στον Ν. Μιχαλολιάκο».

Ζαρούλια-Ματθαιόπουλος τον συνάντησαν στη Μόσχα

Στη συνέχεια αντιπροσωπεία της Χρυσής Αυγής, με τους βουλευτές Ελένη Ζαρούλια και Αρτέμη Ματθαιόπουλου πήγε στη Μόσχα για να συναντήσει τον σύμβουλο του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούγκιν.

Η συνέντευξη στο site της ΧΑ

Ο Αλεξάντρ Ντούγκιν έδωσε όμως και συνέντευξη στο site της Χρυσής Αυγής στην οποία δήλωνε: Γνωρίζω πως η πολιτική κατάσταση στη χώρα σας είναι πολύ ασταθής και εύθραυστη. Η πολιτική ελίτ δε θα επιβιώσει σε μια κρίση τέτοιας έκτασης και θεωρώ απολύτως βέβαιο πως αυτή θα αντικατασταθεί από μια ανερχόμενη πολιτική δύναμη που προτείνει τη ρήξη με το παλαιό. Είμαι το ίδιο βέβαιος ότι αυτή η δύναμη δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το υπάρχον πολιτικό σύστημα γιατί βασίζεται στις παραδόσεις, τις οποίες εκλαμβάνει ως τη μοναδική σταθερά που ασπάζεται και κατανοεί η πλειοψηφία του λαού σας. Θα επαναλάβω κάτι που είπε ο πρόεδρος Πούτιν, ότι φυσικός σύμμαχος της Ρωσίας θα είναι εκείνος που αντιτίθεται στην παγκοσμιοποίηση, τον φιλελευθερισμό και κάθε τι που συνιστά την πραγμάτωση της αμερικανικής ηγεμονίας. Εάν λοιπόν αυτή η δύναμη είναι η Χρυσή Αυγή, τότε ναι, εφόσον προστατεύετε την ταυτότητα και τη συνείδηση του λαού σας είστε φίλος μας και σίγουρα θα προβούμε στην συνεργασία που τόσο είναι επιθυμητή με τη χώρα σας!».

Ντούγκιν: Η Χρυσή Αυγή εκφράζει τα συμφέροντα της Ελλάδας

Σχολιάζοντας δε τις φυλακίσεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής, ο Ντούγκιν ήταν κάτι παραπάνω από θερμός: «Θεωρώ ότι η δαιμονοποίηση σας δεν είναι τυχαία και προφανώς αυτό δεν αφορά το γεγονός ότι είστε κατ᾽ αυτούς ένας πολιτικός αντίπαλος, αλλά το ότι δεν πορεύεστε στον ίδιο δρόμο με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Διαφέρετε γιατί πιστεύετε σε παραδοσιακές αξίες κι αυτό το λέτε ανοιχτά. Γνωρίζω επίσης τις θέσεις σας εις ότι αφορά την γεωπολιτική στροφή προς τη Ρωσία. Εκφράζετε τα συμφέροντα των Ελλήνων κι αυτό είναι πολύ σπουδαίο. Με τη συμμετοχή σας στις εκλογές για το ευρωκοινοβούλιο θα επιδιώξετε αυτές τις θέσεις σας, θέσεις που έχουν να κάνουν με παραδοσιακές αξίες όπως ο θεσμός της οικογένειας, της θρησκείας, της αγάπης για την πατρίδα κ.ο.κ. Έχει αποδειχτεί πως οι διώξεις εις βάρος σας έχουν πολιτικό κίνητρο, αλλά η βέβαιη είσοδος σας στην ευρωβουλή θα μας δώσει από κοινού τη δυνατότητα να προσδιορίσουμε το γεωπολιτικό μας όραμα, το όραμα ανάμεσα σε Ελλάδα και Ρωσία που θα αποτελέσει την απαρχή της ανοικοδόμησης της Ευρώπης των Εθνών».

Financial Times: Ο Ντούγκιν ήταν καλεσμένος του Κοτζιά στο Πανεπιστήμιο

Η εφημερίδα Financial Times τον Ιανουάριο του 2015 προκάλεσε ταραχή υποστηρίζοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς «πρώην καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, έχει καταθέσει ιδιαίτερα εθνικιστικές θέσεις, αναπτύσσοντας επαφές με τον Αλεξάντρ Ντούγκιν, τον Ρώσο εθνικιστή φιλόσοφο, κατά τη διάρκεια πολλών επισκέψεων στην Μόσχα, σύμφωνα με συνάδελφο που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί. Ο κ. Ντούγκιν, που έχει στενές επαφές με πολλά πρόσωπα στις υπηρεσίες ασφαλείας της Μόσχας και τον περασμένο Αύγουστο ζήτησε “γενοκτονία” για τους Ουκρανούς, είχε προσκληθεί από τον κ. Κοτζιά σε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο Πειραιά ως επίτιμος ομιλητής, όπου εξήρε τον ρόλο της Ορθοδοξίας στην ενότητα Ελλήνων και Ρώσων» έφραψε, μεταξύ άλλων, η εφημερίδα.

Κοτζιάς: Ψευδής ισχυρισμός

Ο Ν. Κοτζιάς διέψευσε ότι είχε προσκαλέσει τον κ. Ντούγκιν σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Πειραιά. «Όπως το ίδιο το Πανεπιστήμιο Πειραιά έχει διαψεύσει με χωριστή ανακοίνωσή του, ο κ. Κοτζιάς ουδέποτε προσκάλεσε τον κ. Ντούγκιν στην εν λόγω διάλεξη και ουδέποτε, όπως ψευδώς αναφέρεται στο δημοσίευμα, μετέβη στη Μόσχα για να τον συναντήσει» ανέφερε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Ωστόσο στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε φωτογραφία τους στον Πειραιά, τον Απρίλιο του 2013.

Λίγες μέρες μετά, ο Ν. Κοτζιάς με συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, παραδέχθηκε ότι απηύθυνε πρόσκληση στον γνωστό για τις εθνικιστικές του θέσεις καθηγητή, καθώς, «ήταν ένας από τους συμβούλους του Πούτιν και κατείχε μία από τις σπουδαίες έδρες στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας».

«Διδάσκω διεθνείς σχέσεις και προσκαλώ τακτικά διπλωμάτες και καθηγητές. Ο Ντούγκιν, μού επισημάνθηκε από διπλωμάτες και εκτός από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θα πραγματοποιούσε ομιλίες και σε άλλα πανεπιστήμια. Ο Ντούγκιν ήταν πολύ αντιαμερικανός, πολύ φιλογερμανός, με ανάμιξη από Χάντινγκτον και Φουκουγιάμα. Δεν μου άρεσε, διαπληκτισθήκαμε και δεν τον συνόδεψα μετά καν στην έξοδο» συμπλήρωσε ο κ. Κοτζιάς.

΄Εχουμε επανειλημμένα ασχοληθεί  εδώ και  πολύ καιρό με τους ανθρώπους γύρω από τον Πούτιν, που προετοιμάζουν την ανασύσταση της Τσαρικής Ρωσίας με επικεφαλής το δικτάτορα. ΄Ενας απ΄αυτούς είναι ο Νεο-Ναζί  Αλεξάντρ Ντούγκιν, ο οποίος,  όπως διαβάσαμε στο παραπάνω ρεπορτάζ (τα περισσότερα στοιχεία που παραθέτει ο συντάκτης είναι αντιγραφή από δικά μας παλιότερα κείμενα) έχει άριστες  σχέσεις με τους ΄Ελληνες Ναζί και στενή συνεργασία με τους επικεφαλής του μορφώματος της Χ.Α.

Στο ίδιο ναζιστικό μήκος κύματος, γράφαμε χτες, κινούνται και οι μηχανόβιοι εθνικιστές Νεο-Ορθόδοξοι ,που βρίσκονται στο ΄Αγιο ΄Ορος και ήρθαν για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του δικτάτορα στην ανεξάρτητη, θρησκευτική κοινότητα του ΄Αθω. Φανατικοί οπαδοί του Πούτιν οραματίζονται κι αυτοί  μια μεγάλη …Ορθόδοξη αυτοκρατορία στην οποία η χώρα μας θα αποτελεί, λόγω της γεωπολιτικής της θέσης έναν από τους βασικούς πλανήτες που θα περιστρέφονται γύρω από το μεγάλο αστέρα μιας τσαρικής Ρωσίας.

Γι΄αυτό θεωρούμε πως είναι λίαν επικίνδυνες για τη χώρα οι νέες αυτές αποκοτιές της κυβέρνησης  από την ώρα που συναίνεσαι στο ταξίδι Πούτιν στο ΄Αγιο ΄Ορος  και επέτρεψε στους  Ρώσους Ναζί να πατήσουν σε ελληνικό έδαφος. Ειδικά στο Ντούγκιν, το  συνεργάτη και φίλο του αρχηγού των Ναζί στην Ελλάδα Νίκου Μιχαλολιάκου.

Ο Ιβάν Σαββίδης επίσης είναι στην Ελλάδα ένας από τους στενούς συνεργάτες-αχυράνθρωπος του δικτάτορα. Τί λένε εκεί στον ΠΑΟΚ για το χρηματοδότη τους; ΄Η μόνον τα ρούβλια τους ενδιαφέρουν,έστω κι αν προέρχονται από σκοτεινές και μάλιστα φιλοναζιστικές πηγές;

  Ορθά κρατήθηκε  στο αεροδρόμιο ο  μέντορας του δικτάτορα  και έπρεπε να απελαθεί την ίδια ώρα. Δεν τόλμησαν, όμως,  κι αυτό καταγράφεται  στα άπειρα πλέον  λάθη  της κυβέρνησης Τσίπρα και χρεώνεται προσωπικά στον ίδιο τον πρωθυπουργό,

 ΄Ολοι στην Ελλάδα οφείλουν να αντιληφθούν πως έχει τελειώσει προ πολλού  ο  αλλόκτος  εκείνος “μήνας του μέλιτος”  της Ελλάδας και της Ρωσίας.  Ειδικά  εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ.  Αρκετά  εκμεταλλεύτηκε ο Πούτιν και μάλιστα κατά τρόπο προκλητικό, την πολιτική-ηλικιακή  απειρία-αφέλεια  του Αλέξη Τσίπρα.

 Ο Ρώσος δικτάτορας είναι   ο χειρότερος εκπρόσωπος του σύγχρονου ιμπεριαλισμού αυτή την ώρα. Στόχος του να λύσει μια κι έξω το λεγόμενο “Ανατολικό ζήτημα”. Η λύση του, όμως, περνάει απαραίτητα μέσα από την Ελλάδα, όπως ακριβώς γνώριζαν οι Τσάροι και στα χρόνια πριν και μετά την ελληνική επανάσταση του 1821. Μέγα εμπόδιο στην πραγμάτωση αυτού του σχεδίου είναι η η Ε.Ε.΄Ετσι ήταν πάντα ιστορικά και όταν ακόμα η Ευρώπη δεν ήταν ενωμένη. Αυτή ακριβώς την ενότητα που φέρει ισχύ και  ανατρέπει τα σχέδια των Ρώσων, επιδιώκει με κάθε τρόπο να σπάσει ο  νέος Τσάρος της Ρωσίας. Και σ΄αυτό το παιχνίδι χρησιμοποίησε κατά τρόπο προκλητικό τη χώρα μας και την κυβέρνησή της.

 ΄Ολοι θυμόμαστε πως  επί μήνες  χειραγωγούσε  (“έσερνε από τη μύτη”)  την ελληνική κυβέρνηση και συνεργαζόταν  στενά  με τους ΄Ελληνες δραχμιστές, αχυρανθρώπους του (επικεφαλής, ο υπόδικος για εσχάτη προδοσία) Παν. Λαφαζάνης). Συνωμοτούσαν, μάλιστα στη Μόσχα ερήμην και του ίδιου του πρωθυπουργού(!)  για την   έξοδο της χώρας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή. Καραμπινάτη συνταγματική εκτροπή για την οποία  μια μέρα  θα δικαστούν οι ρωσοδωσίλογοι εθνικιστές.

 Σήμερα, δεν υπάρχει κανένας λόγος να συνεχίζει ο Αλέξης Τσίπρας να διατηρεί στενές σχέσεις με τον άνθρωπο,που διχοτόμησε την Ουκρανία και απειλεί πως θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά στην Ευρώπη και θα βομβαρδίσει  το…Βουκουρέστι! Πρόκειται για έναν εντελώς τρελαμένο -διεστραμμένο ιμπεριαλιστή, που όμοιό του σε καμιά από τις γνωστές , ιμπεριαλστικές χώρες της Δύσης δε συναντάς. Είναι ο πιο επικίνδυνος (το ISIS μπροστά του είναι…Παναγία!) δικτάτορας που κυβερνά μεγάλη χώρα στις ημέρες μας. Και αδίστακτος, ως ψυχοπαθής.

Δυστυχώς,  η ελληνική κυβέρνηση δε δείχνει να έχει αντιληφθεί την επικινδυνότητα της “αρκούδας του Βορά”  και συνεχίζει να χαριεντίζεται με τους Ναζί καβάλα στις μοτοσκυκλέτες και το γραφικό Αλεξάντρ Ντούγκιν, το γνησιότερο εκπρόσωπο της ναζιστικής ιδεοληψίας  σήμερα. Επί τέλους, πότε θα συνέλθουν κάποιοι , τόσο στην κυβέρνηση, όσο και στο υπόλοιπο κοινοβουλευτικό, αλλά και εξωκοινοβουλευτικό χώρο και θα αντιληφθούν πως αν στηρίζεις με οποιονδήποτε τρόπο το δικτάτορα και τους Ναζί οπαδούς του, γίνεσαι και ο ίδιος  συνένοχος των εγκλημάτων ενός υπόδικου εγκληματία στο Διεθνές ποινικό δικαστήριο για εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας;

΄Οποιος  δεν έχει συνειδητοπιήσει την επικινδυνότητα της “αρκούδας του Βορρά”, που πέρασε πλέον από την απειλητική  φάση  να “δείχνει τα δόντια”  της σε επίθεση και κατασπάραξη της Ουκρανίας, “υπνώττει ύπνον βαθύν” .  7.000 είναι οι νεκροί αυτής της ανιστόρητης επίθεσης με  πρόφαση την εθνική συγγένεια της Κριμαίας. Μια περιοχή που  ιστορικά ΠΟΤΕ δεν ανήκε στους Ρώσους, αλλά στους Τατάρους,  τους οποίους  εξόντωσε ο Στάλιν στις περίφημες εθνοκαθάρσεις του (μεταξύ αυτών και χιλιάδες ΄Ελληνες).

Σήμερα, στα σχέδια το ίδιου  σαρκοβόρου θηρίου είναι τώρα οι χώρες της Βαλτικής και στη γειτονιά μας οι παρίστριες λεγόμενες χώρες με πρώτη στον κατάλογο την πολύπαθη και ρουμανική ιστορικά Μολδαβία.  Ποιος θα συνυπογράψει την επαπειλούμενη καταστροφή της Ευρώπης από έναν  ψυχοπαθή δικτάτορα, που συμβαίνει να έχει πυρηνικά στη διάθεσή του;