ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ

 

1. Live: Εφτασε στην Αθήνα η χρυσή Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη
Live: Εφτασε στην Αθήνα η χρυσή Ολυμπιονίκης Αννα Κορακάκη
  • Με το χρυσό και το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος έφτασε στην Ελλάδα η Αννα Κορακάκη
  • Χαμογελαστή και εμφανώς τρακαρισμένη από την υποδοχή κατέβηκε από το αεροπλάνο η χρυσή Ολυμπιονίκης
  • Περπάτησε στο κόκκινο χαλί με τον πατέρα της στο πλευρό της
  • Η πτήση AZ716 προσγειώθηκε στις 13:25 στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»
  • Την υποδέχθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο έλεγχος στα όπλα της Κορακάκη ήταν η αιτία της καθυστέρησης επιβίβασης στην πτήση της Alitalia.

 

Η άφιξη της Αννας Κορακάκη σε εικόνες – Με λαμπερό χαμόγελο και τα δύο μετάλλια στο στήθος
Η άφιξη της Αννας Κορακάκη σε εικόνες - Με λαμπερό χαμόγελο και τα δύο μετάλλια στο στήθος

Η ευτυχία ήταν ζωγραφισμένη στο πρόσωπό της, ενώ το ίδιο ίσχυε και για τον πατέρα και προπονητή της Τάσο Κορακάκη.

Φωτογραφίες @Intimenews

Ντροπή, χίλιες φορές ντροπή!

Αλλά ποιος έχει τσίπα να ασχύνεται;  Τί εθνικιστική τύφλα ,τί ντελίριο Ελληναράδων  είναι αυτό για μια κοπελίτσα, που δεν ξέρει “πού πάνε  τα τέσσερα”; Κι επειδή σημάδεψε με το κουμπούρι της  διάνα, να αναγορεύεται σε θεά, σε εθνικό ήρωα και ευεργέτη; Και πήγε, λέει,  να την υποδεχτεί ο ίδιος ο υπουργός; Γιατί, τί σπουδαίο έπραξε η εν λόγω οπλοφορούσα νεάνις;

Αυτά γίνονταν στην αρχαιότητα, όταν  γκρέμιζαν τα τείχη μια πόλης για να υποδεχτούν τον Ολυμπιονίκη.  Αλλά , μιλάμε για κάποιες χιλιάδες χρόνια πριν, την εποχή του “ου καταισχυνώ όπλα τα ιερά”.  Τότε που οι μάχεις δίνονταν σώμα με σώμα και η σωματική δύναμη, ο άθλος, υπήρξαν εξαιρετικής προτεραιότητας κατακτήσεις, γιατί ήταν ζήτημα ζωής και θανάτου η σωματική ισχύς στη μάχη, την κακουχία,τον κάματο.

Αλλά, και εκείνη την εποχή, βέβαια, δεν ήταν πιο αγνοί οι άνθρωποι. Οι κομπίνες, οι σκοπιμότητες, οι παγαποντιές,αλλά και τα σοβαρά εγκλήματα και οι ατιμίες, ήταν στην ημερήσια διάταξη κατά τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών αγώνων.

Με λίγα λόγια ανέκαθεν αυτοί οι αγώνες μόνο αθλητικοί δεν ήταν. ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, Η ΑΠΑΤΗ, Ο ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, Ο ΑΣΥΣΤΟΛΟΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ήταν τα κυρίαρχα γνωρίσματά τους. Καμιά αρχή δεν ετηρείτο και καμιά ανθρωπιστική αξία  δεν είχε θέση σ΄αυτές τις αγωνιστικές φιέστες  της αρχαιότητας. ΄Οπως ακριβώς και σήμερα.

Εδώ και τώρα να καταργηθεί αυτό το αίσχος των Ολυμπιακών  αγώνων. Προσβάλουν  και υποτιμούν το ανθρώπινο είδος και τον πολιτισμό μας. Αν είναι να μείνει μια μορφή διεξαγωγής τέτοιων αγώνων, ας ειναι  οι Special Olympics. Εκεί είναι εντελώς διαφορετικοί οι στόχοι, γι΄αυτό και πολύ σημαντική η αξία τους.

 

Γράφαμε στις 27/6/2011

” Το Special Olympics είναι ένα ανθρώπινο μνημείο. Είναι η επανάσταση της  αξιοπρέπειας», δήλωσε ο πρόεδρος του παγκόσμιου κινήματος των Special Olympics,  Τίμ Σράιβερ – Κένεντι, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό  ξενοδοχείο της Αθήνας.
Αναφερόμενος στο πνεύμα των Special Olympics, τόνισε ότι «η δική μας  επανάσταση, της αξιοπρέπειας είναι παγκόσμια. Ο στόχος μας είναι να διδάξουμε  στον κόσμο να ζει ενωμένος, χωρίς σύνορα, με ειρήνη, ενότητα, αξιοπρέπεια και  ελευθερία, χωρίς διαχωριστικά τείχη. Μία ιδέα που δεν κατάφεραν να συλλάβουν  ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες».
Αφού ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες για την προσφορά τους έκανε ιδιαίτερη  αναφορά στους επικεφαλής του παγκόσμιου δικτύου των Special Olympics, το οποίο  αριθμεί μέχρι σήμερα περίπου 3.5 εκατομμύρια αθλητές.
Ο Ντέηβιντ Ήγκαν, ένας εκ των αθλητών και παγκόσμιος πρέσβης των Special  Olympics, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε τον ενοποιημένο κόσμο μας.
Είμαστε μέλος ενός κινήματος που συμβολίζει την ελπίδα. Είμαστε εδώ γιατί  πιστεύουμε στο σεβασμό και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια», ενώ καταλήγοντας  επισήμανε ότι στόχος του είναι «να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου τα άτομα με  αναπηρία δε θα χρειάζονται να κρύβονται».
Η δύο φορές Ολυμπιονίκης Μισέλ Kουάν, μία από τις κορυφαίες αθλήτριες του  καλλιτεχνικού πατινάζ, μίλησε για το παγκόσμιο κίνημα των Special Olympics  χαρακτηρίζοντάς το ως το μεγαλύτερο αθλητικό και εθελοντικό παγκόσμιο γεγονός  της χρονιάς.”(ΜΜΕ)

 

Οι Ολυμπιακοί αγώνες και στην αρχαιότητα και σήμερα είναι μια από τις αισχρότερες επινοήσεις του διεστραμμένου (αφύσικου) νου του ανθρώπου. Σκοπός της διεξαγωγής τους (ανέκαθεν)  ήταν η ανάδειξη και η λατρεία της “ισχύος”, της τεχνητής διαφορετικότητας, ο μέχρι θανάτου (λυσσαλέος) ανταγωνισμός και η κατάκτηση της “νίκης” με ΟΛΑ τα μέσα. Αυτά είναι γνωστά για τον πρωταθλητισμό και όχι μόνο στα ολυμπιακά παιχνίδια.
Αν υπάρχει μια εξιλέωση, μοναδική σχεδόν,αλλά και λόγος ύπαρξης αυτών των αγώνων, είναι   οι αγώνες των Special Olympics για τους λόγους που εύστοχα απαρίθμησαν οι παραπάνω ομιλητές. Να σταθούμε ιδιαίτερα σ΄αυτό που είπε ο πρόεδρος του κινήματος: «…η δική μας  επανάσταση, της αξιοπρέπειας είναι παγκόσμια. Ο στόχος μας είναι να διδάξουμε  στον κόσμο να ζει ενωμένος, χωρίς σύνορα, με ειρήνη, ενότητα, αξιοπρέπεια και  ελευθερία, χωρίς διαχωριστικά τείχη. Μία ιδέα που δεν κατάφεραν να συλλάβουν  ούτε οι Αρχαίοι Έλληνες».
 Καλή επιτυχία στους συνανθρώπους μας αθλητές.΄Αξιοι.

 

2. NEWSONE: “Ανάρτηση κόλαφος του Τζήμερου «ΓΙΑΤΙ ΣΕ ΕΚΑΝΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟ, ΕΙΠΑΜΕ; –

Η 20άχρονη σκοπεύτρια από τη Δράμα, ολυμπιονίκης πλέον, έκανε περήφανο τον πατέρα της που της έδειξε τον δρόμο της μείζονος προσπάθειας και της αριστείας, τους δικούς της που δεν της είπαν «κορίτσι πράμα κι ασχολείσαι με σκοποβολή;» όσους την στήριξαν οικονομικά και ψυχικά για να προπονείται σε ένα αχούρι και να πηγαίνει σε αγώνες πληρώνοντας η ίδια τα έξοδά της, την ώρα που το επίσημο κράτος έχει λεφτά μόνο για αποστολές στη Βενεζουέλα και για τα σπασμένα των ευρωμπαχαλάκηδων.

Αυτοί που πάλεψαν μαζί της και φυσικά η ίδια είναι οι μόνοι που δικαιούνται να είναι περήφανοι.

Εσένα πολιτικάντη, που έσπευσες να δώσεις συγχαρητήρια μαζί με την κλασική ατάκα «μας έκανες περήφανους» γιατί σε έκανε περήφανο; Επειδή άφησες τα ολυμπιακά ακίνητα να ρημάζουν; Επειδή έχεις εκατομμύρια να σκορπάς για να τα έχεις καλά με την καμόρα του ποδοσφαίρου και τους οπαδούς ψηφοφόρους που σέρνει, αλλά για τα άλλα αθλήματα «δε βαριέσαι, ποιος ασχολείται»; Επειδή επέτρεψες τη βία να μολύνει τις περισσότερες αθλητικές δραστηριότητες; Επειδή για να ισοφαρίσεις την απουσία σοβαρής υποδομής έκανες τα στραβά μάτια στα αναβολικά;

Ε, λοιπόν, όχι. Η επιτυχία ενός κοριτσιού, που έβαλε έναν στόχο στη ζωή του (κυριολεκτικά και μεταφορικά) και τον πέτυχε παρ’ όλες τις αντιξοότητες, θα έπρεπε κάθε άνθρωπο που είχε ή έχει δημόσια θέση να τον κάνει να ντρέπεται. Ας μάθουμε επιτέλους να ντρεπόμαστε. Είναι το πρώτο βήμα για να αισθανθούμε περήφανοι όταν θα έχουμε καταφέρει κάτι ως κράτος, ή ως άτομα αλλά με την κρατική στήριξη και αρωγή που οι πολίτες άλλων χωρών απολαμβάνουν.

Μπράβο λοιπόν Άννα Κορακάκη. Σ΄ ευχαριστούμε που μας έδωσες την ευκαιρία να σε καμαρώσουμε και να ντραπούμε για τη χώρα που σου δώσαμε να ζεις και να αγωνίζεσαι:

Το φασιστοειδές ο Τζήμερος, ψαρεύει παντού. Παραπάνω,  το παίζει… πατριώτης ( όλοι οι απατεώνες έχουν τον πατριωτισμό σίγουρη καβάτζα),  για να μαζέψει καμιά ψήφο ή συμπάθεια Ελληνάρων. Τζέρτζελο κάνει, τενεκές ξεγάνωτος  είναι, που…αρβαλάει (αρβαλάω=κάνω σαματά ).

Για να μην ξεχνάμε ποιος ειναι αυτός ο τύπος που  παριστάνει   τον πολιτικό, τον  ψαγμένο και τον …μάγκα (όλα…τζάμπα,βέβαια) και τι βρώμικη ψυχή κουβαλάει, παραθέτουμε μια παλιότερη ανάρτησή μας ,με τίτλο

ΦΟΡΕΑΣ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΤΡΟΕΠΕΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΟΣ ΤΖΗΜΕΡΟΣ (28/6/2016)

 

“ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΖΗΜΕΡΟΥ
Οικογένεια Φύσσα: Ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό τον μανδύα της ελευθερίας του λόγου

Την έντονη αντίδραση της οικογένειας Φύσσα προκάλεσαν οι δηλώσεις του Θάνου Τζήμερου, ο οποίος εχτές εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της μνήμης του αδικοχαμένου μουσικού αλλά της μητέρας του μέσω κοινωνικού δικτύου.

 

Οικογένεια Φύσσα: Ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό τον μανδύα της ελευθερίας του λόγου

 

«Η αυτοταπείνωση και ο εξευτελισμός συντελείται ενίοτε και υπό το μανδύα της ελευθερίας του λόγου. Η έκφραση συγκεκριμένης κρίσης -που εν προκειμένω συνιστά και αξιόποινη πράξη- διαστρεβλώνει χυδαία και δόλια την αλήθεια» αναφέρει η ανακοίνωση των συνηγόρων της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, και συνεχίζει: «Η χρήση του ονόματος του Παύλου Φύσσα και της μητέρας του Μάγδας, γίνεται σε μία προκλητική προσπάθεια να αποκτήσει ο υβριστής τους υπόσταση».

Σε αναρτήσεις του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο επικεφαλής της «Δημιουργίας Ξανά» προέβη σε προκλητικούς χαρακτηρισμούς εναντίον του Παύλου Φύσσα αλλά και της μητέρας του.  «Βλέποντας τη μάνα του Φύσσα καταλαβαίνεις πώς έγινε έτσι ο φασισταράς, που επειδή τον μαχαίρωσε ένας άλλος φασισταράς πάνε να τον μεταμορφώσουν σε περιστέρι της ειρήνης» έγραψε, ισχυριζόμενος ότι ο μουσικός ήταν «ίδιος και απαράλλαχτος με τους δολοφόνους του».

«Η μόνη διαφορά ήταν ότι αυτοί κρατούσαν το μαχαίρι» έγραψε ο Τζήμερος.

«Μην έχοντας κανένα άλλο τρόπο να έλθει στην επικαιρότητα, προσπαθεί ανεπιτυχώς να εξισώσει τον θύτη με το θύμα. Εσκεμμένα δε, παραλείπει -σε μία αποτυχημένη  προσπάθεια marketing του εαυτού του- να αναφέρει ποίοι εκπαίδευσαν και όπλισαν το χέρι του δολοφόνου» ολοκληρώνει λέγοντας η ανακοίνωση της οικογένειας Φύσσα.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής διεξάγεται από χτες στο Εφετείο Αθηνών σε υψηλούς τόνους. Μάλιστα, η Μάγδα Φύσσα δήλωσε ότι ο Γιώργος Ρουπακιάς την έβρισε. «Έχουν απέναντί τους μια χαρκομαένη μάνα. Μου άρπαξαν το  παιδί μου και με προκαλούν. Είναι ένα καλοστημένο σχέδιο. Εγώ θα τους στείλω εκεί που πρέπει να πάνε, στη φυλακή. Δεν θα με στείλουν αυτοί» είπε μεταξύ άλλων η Μ. Φύσσα. 

Αν κάποιος δε διαφέρει από τους Ναζί δεν είναι σίγουρα το θύμα τους, αλλά ο πανάθλιος υβριστής Τζήμερος, που συναγωνίζεται στις προκλήσεις τους Χρυσαυγίτες. Φυσικά δεν του ζητάμε να ντραπεί. Δεν ντρέπονται οι φασίστες.  Εμείς,  όμως, είμαστε  υποχρεωμένοι από την ιδιότητά μας να τον συμπεριλάβουμε  στις μαύρες δέλτους της Ιστορίας, ως παράδειγμα αμετροέπειας, ασέβειας, προκλητικότητας και φασισμού.

Τουλάχιστον, ας  τραβήξουν τον υβριστή   στο λαγούμι του, όσοι  είναι κοντά του.  Αρκετά υφίστανται από τους προπηλακισμούς των θυτών οι χαροκαμμένοι γονείς του Παύλου Φύσσα. Πόσο να αντέξουν πια.

Αθάνατος!

3. ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΣΤΟ INSTAGRAM
Θεά στα 50 -Η Βίκυ Κουλιανού με μπικίνι στην παραλία
NDP Photo Agency

Βίκυ Κουλιανού σε λίγους μήνες θα κλείσει τα 50 της χρόνια, παρόλα αυτά ο χρόνος δεν έχει αφήσει το παραμικρό σημάδι πάνω της και το πρώην διάσημο μοντέλο συνεχίζει να μας υπενθυμίζει τους λόγους για τους οποίους έκανε τόσο μεγάλη καριέρα.

Σε φωτογραφία που ανέβασε στο Instagram η πρώην σταρ της πασαρέλας ποζάρει ξαπλωμένη σε μία παραλία. Φοράει ένα μικροσκοπικό μπικίνι και το σώμα της δείχνει καλογυμνασμένο και εντυπωσιακό ακριβώς όπως ήταν στα νιάτα της.

Πηγή: Θεά στα 50 -Η Βίκυ Κουλιανού με μπικίνι στην παραλία [εικόνα] | iefimerida.gr

Αυτό το ανθρωποειδές, όπως και μια σειρά από άλλες τέτοιες… διασημότητες, που έκαναν καριέρα με το “μπούτι”, την αμετροέπεια και την  αισχρότητα (πχ. Μπαλατσινού-  Κωστόπουλος και πολλοί άλλοι φυσικά), επένδυσαν ΚΥΡΙΩΣ στο σεξισμό, την αερολογία και  την απάτη. Στις μελλοντικές κοινωνίες των Ανθρώπων, θα αποτελούν είδος υπό εξαφάνιση . Κι αν κάποιοι τέτοιας νοοτροπίας και συμπεριφοράς επιβιώσουν, θα είναι δακτυλοδεικτούμενοι ως…  ψωνισμένοι.

Το τραγικό και επικίνδυνο είναι πως όλα τα μέλη  αυτής της συνομοταξίας, προσπαθούν   να μας πείσουν ότι είναι επιτυχία ο τρόπος ζωής  των …σελέμπριτις.  Αλλά το σίγουρο είναι πως αυτό, δεν είναι επιτυχία στη ζωή.  Είναι ντροπή και εξευτελισμός.

“Ανοιξε σχολή” η συμπεριφορά αυτών των ανθρωπίδων  στη χώρα. Παράσυραν κόσμο και κοσμάκη.΄Εκαναν χειρότερη ζημιά από πολλούς άλλους, που θεωρούνται δια “γυμνού οφθαλμού”, ορίτζιναλ εγκληματίες. Τούτοι διαπράττουν χρόνια τώρα εγκλήματα, αλλά του…κολάρου. Τόσο άθλιοι, τόσο παλιάνθρωποι.

Οι  νέοι άνθρωποι, ας φροντίσουν να μην αντιγράφουν τέτοια πρότυπα. Θα είναι η καταστροφή τους. Η σίγουρη αποτυχία στη ζωή.